Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία από την Τετάρτη

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός τη νέα εβδομάδα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει σε πολλές περιοχές της Ηπείρου τους 30 βαθμούς και ίσως τοπικά και  να τους ξεπεράσει.
Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, ενώ ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στα παράλια της Ηπείρου, 12 έως 25 βαθμούς στα πεδινά των νομών Άρτας και Πρέβεζας, 8 έως 23 στα ημιορεινά και από 6 έως 16 στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Την Τρίτη ....
οι νεφώσεις σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά, όπου το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός με τη θερμοκρασία σε άνοδο να φτάνει στους 24-25 βαθμούς στα Γιάννενα, τους 28 στην Άρτα, τους 24 με 25 σε Πρέβεζα, Πάργα και Ηγουμενίτσα και τους 17 βαθμούς στο Μέτσοβο. Οι άνεμοι θα πνέουν  από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Από την Τετάρτη έως και το Σάββατο θα επικρατεί αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ αυξημένες νεφώσεις αναμένουμε  στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας . Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς συμβάλλοντας  μαζί με την ηλιοφάνεια στο να ξεπεράσει ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές  τους 30 βαθμούς κελσίου.