Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Καλός ο καιρός το Σάββατο. Βροχές από αργά το βράδυ!

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, με λίγες μόνο σποραδικές νεφώσεις στο κεντρικό Αιγαίο και στη βόρεια Κρήτη. Από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις, ενώ αργά το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα ...
νησιά του Ιονίου,  οι οποίες έως και τα ξημερώματα της Κυριακής θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -4 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, -1 έως 11 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως και 13 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια με ένταση έως 4 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας το βράδυ τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι έως 5 και τοπικά στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα 6 μποφόρ.
Tην Κυριακή (22/2) από νωρίς το πρωί ο καιρός στα δυτικά θα επιδεινωθεί, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας . Οι άνεμοι θα στραφούν και στο Αιγαίο σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά τμήματα της χώρας, ενώ τις πρωινές ώρες ενδέχεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις, βροχές κατά διαστήματα και  βελτίωση από τα δυτικά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα νότια έως 6 και τοπικά στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Από την Τρίτη έως και το τέλος της εβδομάδας θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες σε:
Ιωάννινα
Άρτα
Πρέβεζα
Ηγουμενίτσα
Φιλιππιάδα
Καναλάκι
Πάργα
Παραμυθιά
Ζίτσα
Μέτσοβο
Κόνιτσα
Χ/Κ Μετσόβου
Χ/Κ Ανηλίου
Χ/Κ Βασιλίτσα