Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Από το fast track στο… slow motion

Η ανταλλαγή του κτιρίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στην οδό Αραβαντινού, με οικόπεδο του Δήμου, ίδιας αντικειμενικής αξίας, ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Το αίτημα είχε υποβληθεί από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, με βάση σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί τόσο από την σημερινή όσο και από προηγούμενες διοικήσεις. Στόχος της πρότασης αυτής, είναι να ξεκινήσει η διερεύνηση ώστε να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος προκειμένου το Επιμελητήριο να προχωρήσει στην ανέγερση νέων και σύγχρονων εγκαταστάσεων.



Η συζήτηση ωστόσο πήρε φωτιά και οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η Ενότητα Πολιτών, επανέρχεται στο θέμα εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην παράταξη του Νίκου Γκόντα.

Στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, κάθε μέρα που περνάει, δείχνει όλο και περισσότερο το πραγματικό της πρόσωπο. Τις πραγματικές της προθέσεις για τα Γιάννενα.

Τόσο είναι το ενδιαφέρον τους για τις επενδύσεις που προβάλουν εμπόδια σε μια επένδυση από έναν δημόσιο φορέα!

Οι θιασώτες του fast track και των μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων, αρνήθηκαν να στηρίξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα του Επιμελητηρίου για τη διερεύνηση της δυνατότητας ανταλλαγής ακινήτου του με το Δήμο!
Αρνήθηκαν με απλά λόγια να στηρίξουν τα συμφέροντα των Γιαννιωτών.

Αρνήθηκαν τη συνεργασία δύο θεσμοθετημένων φορέων της περιοχής.

Αλήθεια συμμερίζονται τη στάση αυτή όλοι οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας;

«Εκφράζετε λογικές του παρελθόντος, με συνομωσολογίες και λαϊκισμούς. Έλεος επιτέλους! Αυτό είναι παραλογισμός!», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του υποψήφιου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελικά οι υποστηρικτές του fast track εφαρμόζουν πρακτικές ... slow motion»!

Μετά από μία μαραθώνια συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση της δυνατότητας ανταλλαγής του ακινήτου του Επιμελητηρίου με οικόπεδο του Δήμου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νιάρχου.

Η Δημοτική Αρχή, με μια σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών που έχει πάρει μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.

Εκτίμησή της είναι ότι το Επιμελητήριο, που εκφράζει το σύνολο του εμπορικού, επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου, δικαιούται να έχει ένα χώρο που θα του επιτρέπει να αναπτύσσει όλες τις δραστηριότητές του. Αυτό άλλωστε αποτελούσε διαχρονικό αίτημα όλων των διοικήσεών του.

Η Δημοτική Αρχή αυτό το αίτημα στηρίζει, συμβάλλοντας από την πλευρά της στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης, προς όφελος όλων.