Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η Ήπειρος έχει το δικό της site για τον καιρό…

Epirusmeteo... Εδώ μπορείτε να μαθαίνετε τα πάντα για τον καιρό της Ηπείρου. Πρόκειται για μια νέα διαδικτυακή πύλη, η οποία περιλαμβάνει πλούσιο υλικό και πλήθος πληροφοριών για τις κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή.

Την ομάδα αποτελούν άτομα από την Ήπειρο που ασχολούνται επαγγελματικά με την μετεωρολογία, καθώς και ερασιτέχνες μετεωρολόγοι που αγαπούν τη φύση και τα καιρικά φαινόμενα.



Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός blog όπου οι επισκέπτες του θα ενημερώνονται με κατανοητό τρόπο, άμεσα και όσο το δυνατόν ορθά, για την εικόνα του καιρού στην περιοχή της Ηπείρου.

Στην Ήπειρο, λόγω της ιδιαίτερης τοπογραφίας της, λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του έτους όλα σχεδόν τα μετεωρολογικά φαινόμενα, από ισχυρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες στα ορεινά τους χειμερινούς μήνες, μέχρι και έντονοι καύσωνες σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η ανάγκη για καιρική ενημέρωση να είναι μεγάλη.

Ζούμε στην εποχή όπου όλοι μας μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μεγάλο όγκο μετεωρολογικής πληροφορίας, καμιά φορά όμως αυτό δυσκολεύει παρά βοηθάει. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος από τους περισσότερους για αναζήτηση, ούτε πολλές φορές αρκετές γνώσεις ώστε να κρίνουν την ορθότητα της πληροφορίας που λαμβάνουν.

Η ομάδα του epirusmeteo αδιάκοπα συλλέγει και αναλύει δεδομένα για τον καιρό, τόσο από Ελληνικά μετεωρολογικά κέντρα όσο και από κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής, με σκοπό να ενημερώσει άμεσα και με κατανοητό τρόπο τους κατοίκους της Ηπείρου για την κατάσταση του καιρού.

Επίσης, οι επισκέπτες του blog μπορούν να στέλνουν εικόνες και video με τις δικές του αναφορές για τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τους, ώστε άμεσα και αφού προηγουμένως ελεηθεί η ορθότητα της πληροφορίας, να ανεβαίνουν στο blog και να ενημερώνονται και οι υπόλοιποι επισκέπτες.
 για τον καιρό γύρω μας...
ΠΗΓΗ:http://epirusmeteo.blogspot.gr/