Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ιωάννινα: Άκαρπες οι έρευνες για τον 20χρονο φοιτητή

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την εξαφάνιση του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο νεαρός εξαφανίστηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτά για δεύτερο χρόνο.
Βγήκε από το δωμάτιο όπου διέμενες με συμφοιτητή του λίγο πριν τις 14:00, πήρε μαζί του τα κλειδιά, ενώ ήταν ελαφριά ντυμένος παρά το τσουχτερό κρύο. Όταν, αργά το απόγευμα, τον αναζήτησε η μητέρα του εκείνος δεν απάντησε στο τηλέφωνο.
Οι πιο αξιόπιστες πληροφορίες που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι στις 13:50 τη ίδιας ημέρας αγόρασε από περίπτερο, που βρίσκεται απέναντι από την Γαλακτοκομική, εισιτήριο και πως συμφοιτήτριά του τον είδε στους χώρους της σχολής μία ώρα αργότερα.
Πάντως, οι αστυνομικοί δεν τον έχουν εντοπίσει στο οπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας, που υπάρχουν σε διαφορές επιχειρήσεις της περιοχής.
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προκύπτει κάτι επιλήψιμο.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας επικεντρώνουν τις έρευνες μέσα στη σχολή, γιατί εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει και το κλειδί του μυστηρίου.
Καθηγητής του ιδρύματος επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ πως κατά καιρούς διαδραματίζονταν λεκτικά και άλλα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές κυρίως από την Κρήτη, και πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, νεαρός ηπίων τόνων, πολλές φορές δέχθηκε προκλητική συμπεριφορά.
Στις έρευνες, εκτός της ΕΜΑΚ που χτενίζει για ακόμη μία μέρα τις παραλίμνιες περιοχές, συμμετέχει ένα ελικόπτερο ιδιώτη, που πετάει πάνω από απόκρημνα σημεία.