Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 20χρονου σπουδαστή

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες στα Γιάννενα για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής από την Κρήτη, που εξαφανίστηκε, κάτω από περίεργες συνθήκες, στις 6 Φεβρουαρίου.

Την ευθύνη των ερευνών έχει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε στενή συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικάς, ενώ από σήμερα στις επιχειρήσεις θα συνδράμει και ειδικό κλιμάκιο αξιωματικών που θα φθάσει από την Θεσσαλονίκη.

Άκαρπες οι έρευνες
Η περίεργη αυτή υπόθεση έχει ξεσηκώσει ολόκληρη την τοπική κοινωνία, η οποία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ πολλοί βοηθούν εθελοντικά στις έρευνες, για να βρεθεί ο νεαρός Βαγγέλης Γιακουμάκης.
Στο μεταξύ, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προκύπτει κάτι επιλήψιμο. Στις έρευνες για τον εντοπισμό μαζί με την ΕΜΑΚ, που «χτένισε» χθες για ακόμη μία μέρα τις παραλίμνιες περιοχές, συμμετείχε και ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος με το ελικόπτερό του, πετώντας πάνω από απόκρημνα σημεία.

Όλα τα ενδεχόμενα…
Οι Αρχές πάντως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ προσεκτικά αξιολογούν και τις πληροφορίες ότι ο νεαρός σπουδαστής έπεφτε συχνά θύμα εκφοβισμού από ομάδα άλλων σπουδαστών.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας επικεντρώνουν ιδιαίτερα τις έρευνες μέσα στη Σχολή, γιατί εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει και το κλειδί του μυστηρίου. Καθηγητής στη Γαλακτοκομική Σχολή επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως κατά καιρούς διαδραματίζονταν λεκτικά και άλλα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές κυρίως από την Κρήτη, και πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, νεαρός ηπίων τόνων, πολλές φορές προκλήθηκε.