Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η βία και ο εκφοβισμός, αιτίες για την εξαφάνιση του 20χρονου… Συνεχίζεται το θρίλερ…

Η βία, ψυχική και σωματική και ο εκφοβισμός μέσα στη Σχολή, αποτελούν την αιτία που οδήγησαν στην εξαφάνιση τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει η οικογένειά του, φαίνεται όμως ότι αυτή είναι και η βασική εκτίμηση της αστυνομίας, μετά από την πολυήμερη έρευνα.

Ο Βαγγέλης περνούσε ιδιαίτερα δύσκολες μέρες. Κατά το πρώτο έτος σπουδών ειδικά, τα «καψόνια» που δέχθηκε κυρίως από ομάδα συμπατριωτών του, ήταν τέτοια που οδήγησαν τους υπεύθυνους της Σχολής στην αλλαγή δωματίου του παιδιού όπως και στην ενημέρωση της οικογένειά τους.

Και μπορεί ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών να αποφοίτησε και να αποχώρησε, όμως κάποιοι άλλοι παρέμεναν. Μάλιστα στο διάστημα μετά τα Χριστούγεννα και εκείνος, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, είχε κάνει ορισμένες επισκέψεις. Η τελευταία ήταν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρις στιγμής από την έρευνα της αστυνομίας, δεν προκύπτει άμεση εμπλοκή κανενός εκ των νέων αυτών στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.

Έμμεσα όμως όλοι εκτιμούν ότι ο εκφοβισμός και η βία οδήγησαν τον 20χρονο στην εξαφάνιση.

«Μιλήστε όσοι ξέρετε κάτι για το Βαγγέλη δε μπορεί να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει για να φτάσει σε σημείο ο Βαγγέλης να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος πίσω του φανταστείτε σε τι σημείο απόγνωσης έφτασε λόγω του περιβόητου bulling που όπως προκύπτει τελικά από όλα όσα μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα υπέστη μέσα στη σχολή και από κάποιους συμμαθητές του».

Είναι τα λόγια του κ. Γιώργου Δρυγιαννάκη του θείου του 20χρονου Βασίλη Γιακουμάκη του φοιτητή ο οποίος αγνοείται εδώ και 11 μέρες. Ο θείος του περιγράφει με συγκίνηση τις δύσκολες ώρες που βιώνει η οικογένεια του νεαρού που ελπίζει να καταφέρει η αστυνομία να εντοπίσει το γιο τους. Ο θείος του προσπαθεί μέρα νύχτα με την παρουσία του εκεί στα Ιωάννινα στο σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά ο Βαγγέλης να μαθαίνει συνεχώς νέες πληροφορίες για το τι ήταν αυτό που οδήγησε τον ανιψιό του σε αυτή την απόφαση να εξαφανιστεί.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι η οικογένεια είχε παλαιότερα την πληροφορία ότι ο γιος τους αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχολογικής και σωματικής βίας από συμμαθητές του.

«Ένα είναι σίγουρο ότι το παιδί έφυγε από τη σχολή λόγω κακής συμπεριφοράς που δέχτηκε. Δεν είχε προβλήματα προσωπικά, οικογενειακά, οικονομικά, άρα αυτό που λένε για bulling υπήρξε ως κατάσταση και φυσικά προφανώς τον επηρέασε στην απόφασή του να φύγει, να εξαφανιστεί διότι δεν άντεχε άλλο και φοβόταν.

Οι συμμαθητές του τους οποίους συνάντησα και του ρωτώ συνεχώς να μάθω τι έχει συμβεί μου λένε ότι υπήρχαν προβλήματα με κάποια παιδιά που του δημιουργούσαν θέματα δηλαδή του ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία. Πρέπει να πω για πρώτη φορά ότι παλαιότερα όπως έμαθα από την οικογένεια του Βαγγέλη υπήρχαν κάποιες πληροφορίες ότι εκείνος είχε θέματα με κάποιους συμμαθητές του. Οι γονείς του φυσικά και ενημέρωσαν άμεσα τους υπεύθυνους της σχολής, επιλήφθηκε η σχολή του θέματος όπως είπαν τουλάχιστον στους γονείς και μάλιστα του άλλαξαν μέχρι και δωμάτιο. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι τα θέματα δεν είχαν λυθεί», ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ο θείος του νεαρού Βαγγέλη.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να εξετάσει όλα τα στοιχεία και να ελέγχει κάθε πληροφορία που φτάνει για πιθανή κίνηση του Βαγγέλη είτε στα Γιάννινα , είτε σε άλλες περιοχές.