Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τα βιομηχανικά κουφάρια που θέλει η κυβέρνηση να αναστήσει

Βιομηχανικά κουφάρια, σκοπεύει να αναστήσει η κυβέρνηση, μέσω σχεδίου που προωθεί η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο capital.gr το σχέδιο περιλαμβάνει συνολικά 166 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί η λίστα περιλαμβάνει στην Ήπειρο, 13 κλειστές επιχειρήσεις στο Νομό Ιωαννίνων και δέκα στην Πρέβεζα.

Από την πρώτη λίστα με τις 166 βιομηχανίες που βρίσκονται εγκατεστημένες σε βιομηχανικές περιοχές, θα υπάρξει μια πρώτη επιλογή. Συγκεκριμένα η κάθε περιφέρεια θα προτείνει τις 10 βιομηχανίες που θεωρεί ότι εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ στη συνέχεια θα επιλεγούν οι δύο πιο ελπιδοφόρες, για τις οποίες και θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το βασικό σχέδιο της υφυπουργού στόχος είναι να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση και σε συνεργασία με το Enterprise Greece με διαδικασίες fast-track να ετοιμαστούν επενδυτικές προτάσεις προς Έλληνες και ξένους επενδυτές, εφόσον κρίνεται ότι τα εργοστάσια αυτά μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.

Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη εντοπιστεί κλάδοι προτεραιότητας οι οποίοι εκτιμάται ότι μπορούν να εμφανίζουν μια σχετικότερη προοπτική για το μέλλον. Πρόκειται για κλάδους που έχουν όχι απλά υποχωρήσει αλλά έχουν αυξήσει τα μερίδιά τους κατά την περίοδο της κρίσης