Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΥ:Άστατος έως και το Σάββατο το βράδυ ο καιρός – Βροχοπτώσεις κατά διαστήματα και λίγα χιόνια στα βουνά


Σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες κατά διαστήματα, αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11.11.2016), ενώ θα δημιουργηθούν και τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της περιφέρειας. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας σε αρκετές περιοχές. Έως αργά το απόγευμα οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές θα εναλλάσσονται με διαστήματα με ηλιοφάνεια, από το βράδυ όμως ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, τους 13 με 14 στα ημιορεινά και τους 10 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Η άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς με μικρή ενίσχυση.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (12.11.2016) θα επικρατεί κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές πάνω από τα 1500 μέτρα στα ανατολικά τμήματα της περιφέρειας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα του Σαββάτου  σταδιακά θα εξασθενίσουν και έως το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα δυτικά-νοτιοδυτικά έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς – βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 15 με 16 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, τους 11 στα ημιορεινά και τους 7 με 8 βαθμούς στα ορεινά
Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός, θα κάνει όμως αρκετό κρύο, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα επικρατεί παγετός.