Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Συνθήκες… Σιβηρίας στον καταυλισμό του Κατσικά…


Σε συνθήκες... Σιβηρίας ζουν τις μέρες αυτές 230 περίπου πρόσφυγες που έχουν απομείνει στον καταυλισμό του Κατσικά. Οι ισχυροί άνεμοι που επικράτησαν παρέσυραν αρκετές από τις σκηνές που είχε τοποθετήσει η Ύπατη Αρμοστεία ενώ ο παγετός που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση ενώ υπήρξαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στα προκατασκευασμένα σπίτια όμως κάποιες οικογένειες παραμένουν στις σκηνές.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι ίδιοι δεν επιθυμούν να μετακινηθούν στα λυόμενα..


Οι πρόσφυγες από την πλευρά τους εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης οι οποίες γίνονται όλο και πιο δύσκολες εξ αιτίας του καιρού.

Η λύση βέβαια είναι η μεταφορά στα κτίρια της Παιδόπολης στην «Αγία Ελένη». Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και η πρώτη φάση που περιλαμβάνει την ανακατασκευή τριών κτιρίων ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

Όμως, φαίνεται πως για μία ακόμη φορά, ο σχεδιασμός που αφορούσε στην τμηματική μεταφορά μεταβάλλεται... Έτσι το πιθανότερο σενάριο, είναι να ολοκληρωθούν πρώτα οι εργασίες σε όλο το συγκρότημα και εν συνεχεία να γίνει η μεταφορά των προσφύγων.

Κι όλα αυτά σε χρόνο άγνωστο, προς το παρόν.