Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μολυβδοσκέπαστο… Νέες λεηλασίες στο χωριό!


Ανάστατοι είναι οι λιγοστοί κάτοικοι στο Μολυβδοσκέπαστο, καθώς λίγες ημέρες μετά την λεηλασία της εκκλησίας, άγνωστοι, ίσως και οι ίδιοι, έδρασαν και πάλι στο χωριό.

Το παλιό δημοτικό σχολείο, το οποίο λειτουργεί ως χώρος φύλαξης των κειμηλίων των συλλόγων του χωριού, των παραδοσιακών στολών και άλλου υλικού, λεηλατήθηκε πλήρως. Οι δράστες έσπασαν την πόρτα και εισήλθαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Όταν οι λίγοι κάτοικοι αντίκρισαν την εικόνα που άφησαν πίσω τους, δάκρυσαν... Ντουλάπες ανοιγμένες, αρχεία πεταμένα στο δάπεδο, βιβλία σκισμένα.. Εικόνα καταστροφής. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν αφαιρέθηκαν αντικείμενα και ποια. Οι παραδοσιακές στολές ωστόσο, διασώθηκαν.

Στη συνέχεια οι δράστες διέρρηξαν ένα σπίτι που βρίσκεται δίπλα. Οι ιδιοκτήτες του βρίσκονται στα Γιάννινα. Στο σπίτι δεν έμεινε τίποτα στη θέση του... «Έψαξαν τα πάντα» ήταν η χαρακτηριστική φράση κατοίκου του χωριού στο Epiruspost.

Και πριν εγκαταλείψουν το χωριό, οι ίδιοι διέρρηξαν και το κτίριο όπου στεγάζονταν παλιότερα ο Αστυνομικός Σταθμός. Επρόκειτο γα ένα κτίριο όπου σήμερα είναι σχεδόν άδειο.

Είναι άγνωστο αν οι κλοπές σταμάτησαν εκεί ή έχουν σημειωθεί κι άλλες οι οποίες ακόμη δεν έχουν γίνει αντιληπτές.

Η οργή όλων περισσεύει... Κι αυτό γιατί το χωριό λεηλατήθηκε και πάλι κάτω από την μύτη του στρατού!!!

Το στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο είναι επανδρωμένο, είναι σαν να μην υπάρχει... Το Epiruspost είχε αναδείξει το θέμα, αμέσως μετά την κλοπή στην εκκλησία του Μολυβδοσκεπάστου, μεταφέροντας την οργή των κατοίκων, οι οποίοι δεν είχαν δει μέχρι τότε ούτε μία στρατιωτική περιπολία.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και μετά και από τα υπομνήματα που έφτασαν από τους κατοίκους του χωριού και τον Δήμο Κόνιτσας επήλθε μία αλλαγή!!! Οι στρατιώτες, από τις δέκα μέχρι τις έντεκα το πρωί, κατεβαίνουν στην πλατεία!