Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Με νέο χλοοτάπητα και ταρτάν μέχρι το φθινόπωρο… Οι «Ζωσιμάδες» εκσυγχρονίζονται!


Νέο αγωνιστικό χώρο στους Ζωσιμάδες, κατά τη νέα σεζόν αλλά και άμεση δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης του ταρτάν στον στίβο του Εθνικού Σταδίου, υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ιούλιο Συναδινό επισκέφθηκε αθλητικές υποδομές των Ιωαννίνων.

Το ταρτάν στο γήπεδο, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες εκατοντάδων αθλητών του στίβου, είναι σε άθλια κατάσταση και το πρόβλημα μετρά αρκετά χρόνια...

Η αντικατάστασή του είχε εξαγγελθεί πριν από μερικούς μήνες και τώρα φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Ο Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες το έργο θα δημοπρατηθεί και το φθινόπωρο θα υπάρχει καινούριο ταρτάν στο στάδιο. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 650 χιλιάδες ευρώ.

Ο βασικός κορμός των εργασιών θα εκτελεστεί στη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει το έργο.

«Τον επόμενο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα έχουμε καινούργιο ταρτάν στο Στάδιο», υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Για τον χλοοτάπητα στους Ζωσιμάδες

Σύμπραξη δυνάμεων ώστε να λυθεί το πρόβλημα στο γήπεδο... Πρόβλημα που επικεντρώνεται στον χλοοτάπητα, ο οποίος πλέον μοιάζει τριτοκοσμικός. Ο Υφυπουργός είπε όχι στα μπαλώματα, αλλά ναι σε μία μεγάλη παρέμβαση, που θα πιάσει τόπο.

Κι αυτό θα γίνει μέσα από την συνεργασία του Υπουργείου, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Super League. Και οι τρεις θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, στο βαθμό που τους αντιστοιχεί, με σκοπό, η νέα σεζόν να βρει το γήπεδο με νέο χλοοτάπητα. Αν αυτό δεν έχει συμβεί τότε η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο.

«Σαφέστατα η εικόνα που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος στο ΠΕΑΚΙ είναι εικόνα ντροπής. Η λύση είναι μια μεγάλη παρέμβαση και όχι μπαλώματα που θα μας δημιουργήσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Μαζί με την Super League και τον ΠΑΣ Γιάννινα θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η νέα σεζόν θα βρει το ΠΕΑΚΙ με νέο αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε το θέμα να λυθεί και αν παρ’ ελπίδα κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν αναλάβει τις ευθύνες του, τότε θα πρέπει να γίνει σαφές για το ποιος φταίει για την καθυστέρηση», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Με προϋποθέσεις για την Ανατολή

Σχετικά με το αν υπάρχει κοινή πρόταση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και του ΠΑΣ Γιάννινα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Σταδίου, για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου με εμπορικές χρήσεις: «Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δεν έχει κάνει κάποια πρόταση, δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Υπάρχει μια θεωρητική συζήτηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ανατολής αλλά ακόμη είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αν δεν υπάρχει ένα οικονομικά βιώσιμο μοντέλο, δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμίσουμε ένα δημόσιο γήπεδο και να παραλάβουμε γιαπί. Συζητάμε οποιοδήποτε πλάνο μπορεί να βοηθήσει την τοπική αθλητική κοινωνία, τις ομάδες, τις ακαδημίες, τις τοπικές κοινωνίες.

Οποιοδήποτε πλάνο μπορεί να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να παραχθεί πλούτος, νέοι κοινωνικοί και οικονομικοί πόλοι μέσα στον αστικό ιστό, αλλά όμως σε οικονομικά βιώσιμα μοντέλα που δεν θα αφαιρούν ούτε χώρους άθλησης, αλλά ούτε και σε μια πενταετία ή δεκαετία από τώρα να μας δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα και να μιλάμε για εγκαταστάσεις φαντάσματα, όπως αυτό της Παιανίας. Οι λύσεις θα πρέπει να είναι καθαρές, βιώσιμες , ξεκάθαρες για να μπορούμε να προχωρήσουμε».

ΠΗΓΗ:http://www.epiruspost.gr