Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Βαρυχειμωνιά! Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου


Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… μα αν τύχει και θυμώσει… Και το τελευταίο διήμερο θύμωσε για τα καλά. Κι απέδειξε ότι ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ και παραμένει βαρύς. Άλλωστε το διήμερο αυτό σημειώθηκαν οι πιο έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των χιλίων μέτρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο Μέτσοβο το ύψος του χιονιού φτάνει και τα τριάντα εκατοστά, ενώ σε περιοχές όπως η Μηλιά, το Ανήλιο και η Βωβούσα ξεπερνά και το μισό μέτρο.
Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη διάρκεια της νύχτας μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση. Για λίγη ώρα δυσκόλεψε η κίνηση ακόμη και στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από τον κόμβο Παναγιάς μέχρι τον κόμβο Μετσόβου.






Σήμερα 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας παίρνουν μέρος στο έργο του αποχιονισμού στα χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν ωστόσο οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στην υπόλοιπη Ήπειρο, οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, κατά διαστήματα και κατά τόπους μάλιστα είναι έντονες. Σοβαρά προβλήματα δεν έχουν καταγραφεί, ωστόσο στους περισσότερους δρόμους σημειώνονται συχνά καταπτώσεις λίθων.