Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία των μέτρων

 xartis kokkinos


Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από τους λοιμωξιολόγους και να ανακοινωθούν το απόγευμα για την πορεία των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο για δύο βδομάδες περίπου χωρίς ωστόσο να καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων. Έτσι θεωρείται σχεδόν απίθανο να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων σε τοπικό επίπεδο κάτι ωστόσο που μπορεί να συμβεί για την Θεσπρωτία όπου τα κρούσματα περιορίστηκαν σημαντικά αλλά και για το Μέτσοβο.

Κατά τη σημερινή της τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή θα αξιολογήσει όπως κάθε Παρασκευή τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα εισηγηθεί το άνοιγμα κάποιας οικονομικής δραστηριότητας.

Η 29η Μαρτίου «κάηκε» ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα στην κυβέρνηση να διεμήνυαν πως το καλεντάρι πλέον δείχνει 5 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να διστάζουν να βάζουν τον πήχη ακόμα πιο μακριά αφού κατανοούσαν ότι εάν χρειαστεί μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή έως τις 12 Απριλίου, δεν πρόκειται να βιαστούν για να διακινδυνεύουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.