Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Συνάντηση του Σταύρου Καλογιάννη με αντιπροσωπεία εκπροσώπων του Αλβανικού Κοινοβουλίου

 


Με αντιπροσωπεία του Αλβανικού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον κ. Taulant Balla, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συζητήσεων για τη βελτίωση της ελληνοαλβανικής συνεργασίας. 

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Eduard Shalsi, η κα Anila Denaj, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Arben Pellumbi, Πρόεδρος της Επιτροπής για τις παραγωγικές δραστηριότητες, το εμπόριο και το περιβάλλον, ο κ. Laert Duraj, Βουλευτής Αργυροκάστρου και η κα Odeta Berberi, Διπλωματική Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση μετείχαν ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ι. Μπούγας και οι βουλευτές Άννα Καραμανλή, Ι. Βρούτσης και Τ. Χατζηβασιλείου. Τέθηκαν διμερή θέματα, όπως το Σύμφωνο Φιλίας Ελλάδας- Αλβανίας, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, ο σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής εθνικής μειονότητας και η υλοποίηση των συναφών δεσμεύσεων της αλβανικής πλευράς. Η Αλβανική αντιπροσωπεία ζήτησε να προωθήσει η Ελληνική Κυβέρνηση την διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και την περαιτέρω βελτίωση μεταξύ των δύο πλευρών, τις οποίες χαρακτήρισαν στρατηγικές.