Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τα σπάσανε στους Φιλιάτες ΣΥΡΙΖΑ και Σ. Μπότος

Οριστική είναι η ρήξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών και τον μέχρι πρότινος φερόμενο ως στηριζόμενο υποψήφιο Σπύρο Μπότο, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ ο κ. Μπότος για μια ακόμα φορά, φαίνεται πως εκδηλώνει ενδιαφέρον υποψηφιότητας, χωρίς όμως αυτό να το πραγματώνει, αφού «οι συνθήκες δεν είναι ώριμες».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρήξη επήλθε αφού ο κ. Μπότος επιθυμούσε - υπό τη σκέπη και του ΣΥΡΙΖΑ - να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο... πολλυσυλεκτικό έως οικουμενικό, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονταν και πρόσωπα με αμιγείς καταβολές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οι οποίοι όμως έχουν λειτουργήσει και από πολιτικές θέσεις ευθύνης...



Μάλιστα φαίνεται πως ο κ. Μπότος προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να είναι ο... μοναδικός υποψήφιος - πλην ΚΚΕ - στο Δήμο Φιλιατών, θέλοντας μέσα στο συνδυασμό του να εντάξει τόσο τον νυν Δήμαρχο κ. Μηνά Παππά, όσο και τον κ. Σπύρο Παππά, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος στηριζόμενος από τη ΝΔ, διανέμοντας από τώρα τις θέσεις των... αντιδημάρχων.

Ταυτόχρονα και υπό αυτό το πρίσμα φαίνεται πως ο κ. Μπότος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για τη β' Κυριακή και φυσικά να δεσμευτεί στην επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πως αν ο συνδυασμός του δεν έφθανε στην β' Κυριακή θα υποστήριζε τον συνδυασμό του ΚΚΕ υπό τον κ. Ρέγκα.

Έτσι και όταν όλα έδειξαν πως οι συνθήκες δε θα μπορούσαν να ωριμάσουν με τον τρόπο που ο κ. Μπότος επιθυμούσε, απέσυρε την πρόθεση υποψηφιότητάς του, αφήνοντας ξεκρέμαστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών που λίγες ημέρες νωρίτερα απαντούσαν στη ΒδΈλλα πως «η διαδικασία έχει πλέον λήξει και απομένει η τελική ανακοίνωση που θα γίνει πολύ σύντομα και δεν υπάρχει (ούτε υπήρξε) κανένας διχασμός στα μέλη της οργάνωσης μας σχετικά με επιλογή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ή ατόμου προερχόμενου από άλλο χώρο ως υποψήφιου δημάρχου στηριζόμενου από εμάς».

Βέβαια, η... ληγμένη διαδικασία απέβη άκαρπη, ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν και στην πορεία του μη... διχασμού, η οργάνωση των Φιλιατών του ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε να συζητήσει τόσο την υποψηφιότητα του κ. Τσότση Δημητρίου, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2010, όσο και του κ. Μποροδήμου Αθανασίου, επίσης επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά απ' όλα αυτά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη, στην οποία και θα συζητηθεί πλέον το θέμα.