Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μια σεμνή τελετή για όσους έπεσαν στο καθήκον

Επιμνημόσυνη δέηση για τους αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον τέλεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων. Μια σεμνή και συγκινητική τελετή στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου, εκεί όπου βρίσκονται οι φωτογραφίες των τεσσάρων αστυνομικών της τοπικής διεύθυνσης που σκοτώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Αρκετοί ήταν οι αστυνομικοί που παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση, τιμώντας τους συναδέλφους τους που χάθηκαν...



Να σημειωθεί ότι ύστερα από αίτημα που είχε κατατεθεί στο Δήμο Ιωαννιτών δόθηκαν σε οδούς της πόλης τα ονόματα των αειμνήστων ΚΩΤΣΗ Δημητρίου , ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ Κωνσταντίνου και ΖΑΜΠΑΛΑ Κωνσταντίνου.

Ανθυπαστυνόμος ΚΩΤΣΗΣ Δημήτριος Τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων (30-12-2005).Γεννήθηκε το 1960 στα Ιωάννινα και το 2005 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ιωαννίνων. Στον Αρχιφύλακα Δημήτριο Κώτση απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου.

Ανθυπαστυνόμος ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ Κωνσταντίνος Τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων (30-12-2005).Γεννήθηκε το 1958 στην Άρτα και το 2005 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ιωαννίνων. Στον Αρχιφύλακα Κωνσταντίνο Βλαχοπάνο απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου.

Αρχιφύλακας ΖΑΜΠΑΛΑΣ Κωνσταντίνος Τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένου από τον δράστη που προηγουμένως είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Εισαγγελέα της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων (7-11-1994).Γεννήθηκε το 1964 στην Γερμανία με καταγωγή από το Καπέσοβο Ζαγορίου και το 1994 υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στο Τμήμα Ασφάλειας Ιωαννίνων. Στον Αστυφύλακα Κωνσταντίνο Ζαμπαλά απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αρχιφύλακα.

Δίπλα σ' αυτούς ο Νίκος Μαρκάκης. Σκοτώθηκε μέσα στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου το 1997.

Ο Νίκος Μαρκάκης γεννήθηκε το 1964 στη Δωδώνη Ιωαννίνων και το 1997 υπηρετούσε ως Υπαστυνόμος Α' ως επικεφαλής της φρουράς στο προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας.

Στις 20 Μαΐου 1997 τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης διατεταγμένης υπηρεσίας ως επικεφαλής φρουράς στο Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο-Αλβανίας.

Στον Υπαστυνόμο Α' Νικόλαο Μαρκάκη απονεμήθηκε επ' ανδραγαθία ο βαθμός του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.