Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Άγνωστα τα αίτια του τροχαίου με τον 20χρονο νεκρό στους Λιγκιάδες

Αδιευκρίνιστες παραμένουν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 20χρονος οδηγός ενός Ι.Χ αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο αυτού, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, όταν διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν τις αρχές για την πτώση ενός Ι.Χ σε γκρεμό στην περιοχή μεταξύ Λιγκιάδων και Αμφιθέας.

Επί τόπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, που επιχείρησαν να φτάσουν στο σημείο της πρόσκρουσης, το οποίο ήταν σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων περίπου από το σημείο που βγήκε από το δρόμο. Μετά από κάποια λεπτά της ώρας οι πρώτοι αστυνομικοί και πυροσβέστες που έφτασαν στο αυτοκίνητο εντόπισαν νεκρό τον νεαρό οδηγό του στη θέση του και αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του από το Ι.Χ και μεταφοράς του σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο ώρες μετά με τη σορό του 20χρονου να μεταφέρεται στο ασθενοφόρο και από εκεί στο νεκροτομείο του ΠΠΓΝΙ.
Ωστόσο, αστυνομικοί και πυροσβέστες χρειάστηκε να μείνουν για αρκετές ώρες στο σημείο, καθώς κανείς δεν ήξερε εάν στο Ι.Χ επέβαινε και άλλο άτομο και έτσι, με τη βοήθεια προβολέων από τα πυροσβεστικά οχήματα και φακών που είχαν μαζί τους, «χτένισαν» όλη την περιοχή, για να αποκλείσουν την πιθανότητα να υπάρχει και άλλο άτομο.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο οδηγός του Ι.Χ που κινούνταν από τους Λιγκιάδες προς τα Ιωάννινα έχασε τον έλεγχο του οχήματός του σε μία επικίνδυνη στροφή. Το Ι.Χ βγήκε εκτός δρόμου, χτύπησε πάνω σε έναν μεγάλο βράχο στην άκρη του γκρεμού και εκτινάχθηκε στον αέρα, για να ακολουθήσει μία «πτήση» πάνω από το γκρεμό και να καρφωθεί με τον ουρανό, περίπου 150 μέτρα πιο χαμηλά!