Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ειδική μονάδα εξιχνίασης στα Γιάννενα για τον Βαγγ. Γιακουμάκη

• Να αποπεμφθεί από τη Βουλή ο βουλευτής της Κρήτης που εμπλέκεται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απαντώντας στις καταγγελίες της Έλενας Ακρίτα ότι πρωτοκλασάτος βουλευτής από την Κρήτη κάλυπτε τα άτομα που συμμετείχαν στο bullying του φοιτητή.
«Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα», τονίζει στην επιστολή απάντησής του ο Υπουργός.
Για τις έρευνες, ο κ. Πανούσης αναφέρει ότι έχει διαταχθεί να σταλεί στα Γιάννενα ειδική μονάδα εξιχνίασης. «Έχω ο ίδιος προσωπικά μιλήσει με τον ιδιωτικό ερευνητή Γ. Τσούκαλη και έθεσα στη διάθεση της οικογένειας όποιο μέσο χρειαστεί», προσθέτει, ενώ σε δεύτερο υστερόγραφό του, σημειώνει: «Οι ποινικές ευθύνες θα καταλογιστούν όταν εντοπιστούν οι ένοχοι της «βαρβαρότητας» και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει με πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων δημοσίων οργάνων».