Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τελευταίο ταξίδι… Θρήνος στο Ρέθυμνο… Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Βαγγέλη

Ο Βαγγέλης αποχαιρέτισε για πάντα τα Γιάννινα... Και σε λίγες ώρες θα τον αποχαιρετίσουν για πάντα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αλλά και μια ολόκληρη χώρα που τον έκανε δικό της παιδί. Παιδί όλων.

Η αυλαία στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα έπεσε με τη νεκρική πομπή που αναχώρησε για το Σελλί στους Αρμένους Ρεθύμνου.

Το χωριό όπου το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει η κηδεία του Βαγγέλη.

Η ιδιαίτερη πατρίδα του έχει βυθιστεί στο πένθος για την τραγική κατάληξη από την εξαφάνιση του Βαγγέλη. Όλοι τους έλπιζαν σε ένα ''θαύμα'' τις μέρες της εξαφάνισης του και δεν μπορούν αν πιστέψουν ότι σήμερα ο Βαγγέλης δεν ζει.

«Έχει ραγίσει η καρδιά μας. Ο Βαγγέλης ήταν και δικό μας παιδί. Τον θυμόμαστε από πιτσιρίκι, ήταν πάντα πρόθυμο και αγαπητό σε όλους» δήλωσαν κάτοικοι του χωριού που μαυροφορεμένοι και πόνο ψυχής θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία στο Σελί Ρεθύμνου.

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βαγγέλη εκφράζουν τοπικοί φορείς, επισημαίνοντας ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως ώστε να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου.

Από την πλευρά του ο θείος του Βαγγέλη που πήγε στα Γιάννινα, Γιάννης Βιρδιαδάκης, ο άνθρωπος που το πρωί της Κυριακής έκανε την αναγνώριση της σορού, δήλωσε ότι ο θάνατος του Βαγγέλη δεν θα ξεπεραστεί ποτέ και ότι θα πρέπει άμεσα να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια.

«Ο Βαγγέλης πήγε να σπουδάσει για να ενισχύσει το κτηνοτροφικό προιόν της οικογένειας του και όχι να μας τον φέρουν νεκρό» είπε χαρακτηριστικά ο θείος του Βαγγέλη, προσθέτοντας «έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, στην δικαιοσύνη και αυτό που ζητάμε είναι να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον υπάρχουν».