Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Εξέλιξη του καιρού στην Ήπειρο έως και το Σαββατοκύριακο [Αναλυτική πρόγνωση]

Αραιές νεφώσεις,κατά περιόδους πυκνότερες και βορειοανατολικούς ανέμους όπου στα νότια και νοτιοανατολικά της Ηπείρου θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 5 μποφόρ, αναμένουμε την Τρίτη 17-3-2015.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας ...
το μεσημέρι στα ημιορεινά τους 13 με 14 βαθμούς, στα ορεινά τους 6 με 7 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 βαθμούς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ

Ιωάννινα: 4 έως 14
Άρτα: 12 έως 17
Πρέβεζα: 10 έως 17
Ηγουμενίτσα: 10 έως 16

Την Τετάρτη (18/3) ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή μεταβολή, καθώς οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, αρχικά στα ορεινά και έως αργά το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1100 μέτρα ενδέχεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις μικρής όμως έντασης και διάρκειας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση 2 με 3 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενίσουν και θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά.
Την Πέμπτη (19/3) έως και το μεσημέρι θα επικρατούν νεφώσεις, ενώ πιθανά να βρέξει στις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές της Ηπείρου και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα όμως ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Τετάρτης, όμως λόγω της ενισχύσεις των ανέμων και τη στροφή τους σε βορειοδυτικούς από το μεσημέρι, η αίσθηση του ψύχους θα είναι εντονότερη.
Την Παρασκευή (20/3) και το Σάββατο (21/3) αναμένουμε ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει και θα φτάσει τους 16 με 17 στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, τους 14 στα ημιορεινά και τους 6 με 7 στις ορεινές περιοχές. Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα τις πρωινές ώρες ο υδράργυρος θα πέσει στους -3 με -4 βαθμούς με αποτέλεσμα να σημειωθεί κατά τόπους παγετός.