Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Με δύτες στη λίμνη συνεχίστηκε η έρευνα… «Θα είμαστε εδώ μέχρι να βρούμε τον Βαγγέλη…»

Σαράντα μέρες περίπου μετά την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη και η έρευνα συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο να συμπληρωθεί το παζλ και να λάβει τέλος το θρίλερ σε Γιάννινα και Ρέθυμνο.

Από το πρωί του Σαββάτου, ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες, με υποβρύχιες κάμερες κι άλλο εξοπλισμό έψαξαν επιλεγμένα σημεία στο βυθό της λίμνης, αναζητώντας κάποιο ίχνος του αγνοούμενου σπουδαστή.
τρίτη, παρόμοια επιχείρηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να αποδώσει κάποιο καινούριο στοιχείο.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας με συνεχείς καταθέσεις κυρίως από ανθρώπους της Γαλακτοκομικής Σχολής και σπουδαστές που γνώριζαν τον Βαγγέλη.

Στην αναζήτηση ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος βρίσκεται και πάλι στα Γιάννινα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία μαζί με τον συνεργάτη του Φώντα Βρόσγο.
Γιάννινα έχει επιστρέψει και ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Βιρδιαδάκης, ο οποίος απευθύνεται και πάλι σε όλους να βοηθήσουν την επιχείρηση αναζήτησης του 20χρονου παιδιού.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις που έκανε δεν έκρυψε την ενόχληση της οικογένειας του αγνοούμενου Βαγγέλη, από την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών. «Γράφονται τρομερά πράγματα την ώρα που όλοι μας ζούμε δύσκολες μέρες. Ασχολούμαστε με τις κακοήθειες, δεν μπορούμε να διαψεύδουμε καθημερινά», ανέφερε.

Ο κ. Βιρδιαδάκης αναγνώρισε πως όσο οι μέρες περνούν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και έδειξε πεισμένος ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή ήταν αυτές που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.

οικογένεια ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τα αποτελέσματα του πορίσματος, μετά την έρευνα που έγινε. «Το παιδί υφίστατο σωματική και ψυχολογική βία. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που έφυγε», σημείωσε στις δηλώσεις του.

Ο κ. Γιώργος Τσούκαλης απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά σε όλους όσους ενδέχεται να γνωρίζουν συγκεκριμένα πράγματα, να μιλήσουν και να βοηθήσουν έτσι την επιχείρηση αναζήτησης του Βαγγέλη.

Επανέλαβε ότι πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση και χαρακτήρισε «κλειδί» για την έρευνα την Γαλακτοκομική Σχολή και την ευρύτερη περιοχή.
έχει καταλήξει σε κάποια εκτίμηση για το τι μπορεί να συνέβη και θεωρεί καταλυτικό για τη δρομολόγηση εξελίξεων το πόρισμα από την έρευνα του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

«Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. Πρέπει να δώσουμε τέλος στο γολγοθά της οικογένειας. Θεωρώ ότι το πόρισμα θα αποτελέσει αφετηρία νέων εξελίξεων... Κάποιες πληροφορίες, ακόμη και από το παρελθόν μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες», σημείωσε ο κ. Τσούκαλης και καυτηρίασε και ο ίδιος το όργιο παραπληροφόρησης των ημερών αυτών, το οποίο δεν βοηθά την έρευνα.

Μάριος Μυρωνάκης με το ειδικό σκάφος, ο οποίος μετείχε στην έρευνα που έγινε στη λίμνη, είναι και θείος του αγνοούμενου Βαγγέλη. Η επιχείρηση του Σαββάτου ήταν η τρίτη που έγινε, επικεντρώθηκε σε σημεία της λίμνης όπου δεν είχαν ελεγχθεί και όπως τόνισε ο κ. Μυρωνάκης «η προσπάθεια δεν θα σταματήσει, εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε, μέχρι να βρεθεί ο Βαγγέλης».

Αλέξανδρος Μαρκέτος, ήταν επικεφαλής του καταδυτικού συνεργείου. Η υποβρύχια έρευνα, όπως σημείωσε, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, κυρίως λόγω της θολότητας των νερών, της λάσπης και της περιορισμένης ορατότητας.

«Πολύ λάσπη και ορατότητα που δεν έφτανε στο μισό μέτρο. Καταγράφαμε και με κάμερες... Όμως δεν βρήκαμε τίποτα. Πεταμένα αντικείμενα, καλώδια, σκοινιά, αλλά κανένα ίχνος του Βαγγέλη», ανέφερε στις δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της έρευνας.

Τέλος ο κ. Φώντας Βρόσγος, δήλωσε ότι η προσπάθεια όλων δεν σταματά. Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. «Θα είμαστε εδώ μέχρι να βρούμε τον Βαγγέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.