Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Νέες αφίξεις στον Κατσικά… Προστέθηκαν 250 Ιρακινοί στον καταυλισμό

Κομμάτι της καθημερινότητας γίνονται πλέον οι αφίξεις μεταναστών στον καταυλισμό του Κατσικά. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα φιλοξενηθεί άμεσα νέος αριθμός προσφύγων, καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί στοιχειώδεις υποδομές, το βράδυ της Πέμπτης έφτασαν άλλοι 250 πρόσφυγες.

Από τον στρατό δε, έχουν αναπτυχθεί και νέες σκηνές για να υποδεχθούν κι άλλους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι τελευταίοι, προέρχονται από το Ιράκ και φιλοξενούνταν τις τελευταίες δέκα ημέρες στο γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.Εντυπωσιακός κι αυτή την φορά ήταν ο μεγάλος αριθμός παιδιών που επέβαινε στα πέντε λεωφορεία. Από βρέφη τα οποία γεννήθηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς μέχρι μεγαλύτερα, που ακόμη και κάτω από τέτοιες συνθήκες έχουν το κουράγιο να χαμογελούν.

Αυτό που τράβηξε τα βλέμματα ήταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έφτασε ντυμένο με τις παραδοσιακές στολές του Ιράκ!Επί τόπου βρίσκονταν ο Ερυθρός Σταυρός, προσφέροντας πρώτες βοήθειες και συμβάλλοντας στην τακτοποίηση τους στις σκηνές.Χρειάστηκε κι αυτή τη φορά να κινητοποιηθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνει διακομιδή μιας γυναίκας στο νοσοκομείο. Πριν λίγες ημέρες είχε χειρουργηθεί και κατά το ταξίδι παρουσίασε δυνατούς πόνους.Οι συνθήκες στον καταυλισμό παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες, καθώς οι σκηνές δεν έχουν καμία θέρμανση, ενώ απουσιάζουν υποδομές που σχετίζονται άμεσα με την καθαριότητα.