Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ίσως και να πετάξουμε χαρταετό!

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή αλλά και την καθαρά Δευτέρα στην Ήπειρο, με νεφώσεις, βροχές κατά περιόδους αλλά και αρκετά ανοίγματα κυρίως στις πεδινές και παράκτιες περιοχές.
Πιο αναλυτικά:
Το πρωί της Κυριακής οι παραθαλάσσιες περιοχές θα έχουν αρχικά καλύτερο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις, οι οποίες όμως γρήγορα θα πυκνώσουν και θα αρχίσει να βρέχει.  Στα υπόλοιπα τμήματα της Ηπείρου ο καιρός θα είναι βροχερός από νωρίς το πρωί, με ενίσχυση των φαινομένων τις μεσημεριανές ώρες. Από το απόγευμα οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα εξασθενίσουν, θα βρέχει όμως ασθενώς έως αργά το βράδυ σε αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς έως 4 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, 5 έως 12 στα ημιορεινά και από 1 έως 8 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.

Την Καθαρά Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικού του καιρού θα είναι οι εναλλαγές ηλιοφάνεια και νεφώσεων, ενώ μέχρι το μεσημέρι η πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις είναι μικρή. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις στο εσωτερικό της Ηπείρου θα αυξηθούν, ενώ θα βρέξει κυρίως σε περιοχές στα ανατολικά ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα ανατολικά βορειοανατολικά έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.