Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Δεκαεπτά σεισμικές δονήσεις το τελευταίο 24ωρο


Δεκαεπτά σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο Νομό Ιωαννίνων. Μάλιστα από τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν καταγραφεί 13 σεισμικές δονήσεις, με μεγαλύτερη αυτή που έγινε είκοσι τρία λεπτά μετά τις δέκα και ήταν 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ακολούθησε στις έντεκα και επτά πρώτα λεπτά ένας ακόμη σεισμός που έγινε αισθητός στην πόλη των Ιωαννίνων, 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμοί προέρχονται από το ρήγμα του Καλπακίου και από το τμήμα που έχει διεγερθεί. Έχουν μικρό εστιακό βάθος και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είχε βρεθεί στα Γιάννινα αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό της 15ης Οκτωβρίου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να προκαλούν ανησυχία.

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν και επανέλαβε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα παλιά και ταλαιπωρημένα κτίρια.

Το σεισμολογικό εργαστήρι της Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι πρόκειται για μετασεισμική δραστηριότητα που εντάσσεται στη φυσιολογική ακολουθία και θα συνεχιστεί για χρονικό διάστημα που μπορεί να είναι μεγαλύτερο των τριών μηνών, παρουσιάζοντας διαστήματα ύφεσης αλλά και έξαρσης.