Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της εβδομάδας στην Ήπειρο: Χαμηλές θερμοκρασίες, λίγες ασθενείς βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά

Χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα (14.11.2016), ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς στα ορεινά, από 0 έως 13 στις ημιορεινές περιοχές, από 7 έως 17 στα πεδινά και από 8 έως 17 βαθμούς στα παράκτια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης περιμένουμε πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με νεφώσεις και τοπικές βροχές ασθενούς έντασης, σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου, ενώ θα πέσουν και λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς έως 3 με 4 μποφόρ.

Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή δεν αναμένονται φαινόμενα στην περιοχή μας, θα επικρατεί γενικά ηλιοφάνεια, όμως οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.