Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

ΠΑΜΕ:Κρούσματα σε Σχολεία-Να παρθούν επιτέλους μέτρα προστασίας

 


“Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Τις τελευταίες μέρες πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό και σε μαθητές σχολείων της Πρέβεζας , φανερώνοντας για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων σε τοπικό επίπεδο. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από την προηγούμενη Άνοιξη είχαμε προειδοποιήσει για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Περισσότερο από ένα χρόνο γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα σχολεία για να μπορούν να είναι ανοιχτά, ως οφείλουν , με ασφάλεια και υγιεινή.
Όλο αυτό το διάστημα, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα αραίωσης των μαθητών και επαρκούς καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων, ώστε τα σχολεία να είναι με ασφάλεια ανοιχτά συνεχίζουν να κωφεύουν στα αιτήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, του γονεϊκού κινήματος και να δηλώνουν ότι :
«είναι χαμηλή η μεταδοτικότητα στα σχολεία», «δεν είναι πρόβλημα τα 25άρια τμήματα», «η τηλεκπαίδευση είναι ισάξια με τη δια ζώσης» και να ανοιγοκλείνουν τα σχολεία.
Άμοιροι ευθυνών δεν είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος που επί τόσους μήνες δεν συμβάλλουν ουσιαστικά για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει πάρει η Περιφέρεια ώστε να μην μεταφέρονται οι μαθητές σε συνθήκες συνωστισμού από και προς τα σχολεία. Όσο για τον Δήμο, καμιά ουσιαστική παρέμβαση δεν έγινε για τη βελτίωση της άθλιας κατάστασης των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως οι τουαλέτες, καμιά προσπάθεια για ανεύρεση χώρων για το χωρισμό των πληθωρικών τάξεων.
Με αποκλειστική ευθύνη του κράτους απαιτούμε:
 Να διενεργηθούν άμεσα δωρεάν rapid test στα σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.Είναι ανεπίτρεπτο να στέλνονται μαζικά για τεστ στα Νοσοκομεία, γονείς –μαθητές – εκπαιδευτικοί, δημιουργώντας μάλιστα ουρές των 80-100 ατόμων, ενώ θα μπορούσαν να πάνε κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία και να πραγματοποιήσουν μαζικά τεστ, που θα καταγράψουν και την εξάπλωση στην κοινότητα.
  •   Άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.
  •   Να ενισχυθούν τα δρομολόγια στα μαθητικά λεωφορεία ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  •   Έστω και τώρα, να αραιώσουν τα τμήματα των μαθητών ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.
  •   Ιδιαίτερη μέριμνα να παρθεί για τα Ειδικά Σχολεία, που είναι και τα μόνα σχολεία που παραμένουν ανοικτά, όπου είναι σχεδόν αδύνατη η χρήση μέσων ατομικής προστασίας από τους μαθητές και γονείς-εκπαιδευτικοί-μαθητές είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.
  •   Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας.”

ΠΗΓΗ:epirusgate.gr