Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Πάσχα στο χωριό με μόνο μέτρο την μάσκα!

 


Πάσχα στο χωριό που θα θυμίζει τις προ πανδημίες εποχές αναμένεται να είναι το φετινό. Βέβαια γίνεται στη σκιά του πολέμου και του κύματος ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα, όμως δεν θα διέπεται από τους περιορισμούς και την απαγόρευση στην κυκλοφορία όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια

Με αφορμή και το άνοιγμα του τουρισμού η κυβέρνηση περιορίζει στο ελάχιστο τα μέτρα και όπως φαίνεται το κύμα εξόδου θα είναι μεγάλο.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην τελευταία της εβδομαδιαία συνεδρίαση, εισηγήθηκε ομόφωνα να μην προχωρήσει μέχρι το τέλος Απριλίου καμία χαλάρωση αναφορικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους (testing), την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο σε χώρους ή τη συμμετοχή σε δραστηριότητες και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Έβαλαν ως ορόσημο για την άρση την Πρωτομαγιά.

Όμως κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι τελικές προθέσεις της κυβέρνησης που αναζητά παραθυράκι για να ακυρώσει όλα τα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Σε ό,τι αφορά, δε, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ζητηθεί από την Επιτροπή εισήγηση για αλλαγή του χρόνου ισχύος, με βάση τη σύσταση της Κομισιόν. Δηλαδή να είναι 9μηνη η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού και 6μηνη εκείνη του πιστοποιητικού νόσησης για τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύσεις για το Πάσχα στο χωριό δεν θα υπάρχουν. Επίσης στις Εκκλησίες θα πηγαίνουν ελεύθερα, όπως και τώρα, οι πιστοί τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα.

Μόνο μέτρο για τις Εκκλησίες θα είναι η μάσκα.