Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Με τους δημάρχους της Ηπείρου ο Σ. Πέτσας.. Γκρίνιες, παράπονα και απαντήσεις


 

Η πορεία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με τους δημάρχους της Ηπείρου.

Η συνάντηση οργανώθηκε στην ΠΕΔ και έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν πολλά παράπονα όχι μόνο για τις καθυστερήσεις στις εντάξεις έργων αλλά και για τις κλειστές πόρτες που συναντούν στο Υπουργείο Εσωτερικών οι δήμαρχοι της περιοχής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο χρηματοδοτεί στην Ήπειρο έργα με συνολικό προυπολογισμό 149 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανέφερε ότι 37 εκατομμύρια δίνονται για έργα οδικής ασφάλειας και 50 εκατομμύρια έχουν διατεθεί στους Δήμους για διάφορες έκτακτες ανάγκες.

«Με τα έργα αυτά και όσα θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός πιστεύουμε ότι η Ήπειρος γυρίζει σελίδα» ανέφερε ο κ. Πέτσας στις δηλώσεις του.

Συμπλήρωσε ότι η κατανομή πόρων από το πρόγραμμα «Τρίτσης» είναι ισορροπημένη ενώ έκανε γνωστό ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης θα ενταχθούν έργα Δήμων της περιοχής που τελούν σε αναμονή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε από το Epiruspost για τον αποκλεισμό των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20 χιλιάδων από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και ειδικά από τα προγράμματα για την οδική ασφάλεια.

Με την απάντησή του πέταξε την ευθύνη στον Θεόδωρο Σκυλακάκη και τις δεσμεύσεις με τους Κοινοτικούς.

 «Αυτό δεν είναι κάτι που το καθορίζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Ταμείο έχει ονοματεπώνυμο και άνθρωπο που τα χειρίζεται. Είναι ο κ. Σκυλακάκης που έχει δεσμεύσεις απέναντι στους εταίρους. Δεν ήταν επιλογή του Υπουργείου μας, εμείς θέλαμε να μπουν όλοι οι δήμοι, ευελπιστώ ότι στην πρώτη αναθεώρηση θα  λύσουμε ζητήματα» σημείωσε στην απάντηση.