Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

145 χιλιάδες ευρώ το «εισιτήριο» με τη νταλίκα!

Μέλος ευρύτερου κυκλώματος αποτελεί ο 59χρονος Ιρανός, οδηγός της νταλίκας που εντοπίστηκε στο Δροσοχώρι να μεταφέρει 37 παράνομους μετανάστες.

Η νταλίκα είχε παραλάβει τους μετανάστες από περιοχή κοντά στη Θεσσαλονίκη και το αντίτιμο για την έξοδο από τη χώρα και τη μεταφορά μέχρι την Ιταλία έφτανε στις τέσσερις χιλιάδες ευρώ για τον καθένα. Συνολικά το ποσό ανέρχονταν στις 145 χιλιάδες ευρώ!



Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό (κοντά στα διόδια Δροσοχωρίου) όπου η νταλίκα κινούνταν με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό (νταλίκα) διεθνών μεταφορών, με οδηγό τον 59χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (37) αλλοδαπών, μη νομίμων μεταναστών.

Από τον έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της Τροχαίας και της Ασφάλειας Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι μεταφέρονταν (37) αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 37 ετών (21 υπήκοοι Συρίας - 15 υπήκοοι Σομαλίας - 1 υπήκοος Ιράκ), οι οποίοι είχαν παραληφθεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης και προορισμός τους ήταν το Τορίνο της Ιταλίας, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Το φορτηγό αυτοκίνητο (νταλίκα) ήταν έμφορτο με ανταλλακτικά και στην καρότσα του, βρίσκονταν οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι για την μεταφορά τους, θα κατέβαλλαν σε μέλος του κυκλώματος, 4.000 Ευρώ ο καθένας.

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr