Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Άστατος καιρός έως την Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις, τοπικές κατά περιόδους βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αναμένουμε στην Ήπειρο τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετή αβεβαιότητα υπάρχει ακόμα για το εάν οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές κατά την διάρκεια των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων.
Σήμερα Πέμπτη (10/3) θα επικρατούν νεφώσεις, ενώ από νωρίς το πρωί θα σημειώνονται βροχές ή μπόρες στις παράκτιες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της Ηπείρου. Από το μεσημέρι θα χιονίσει πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και έως αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει παντού βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στα ορεινά, 3 έως 11 στα ημιορεινά και από 6 έως 14 βαθμούς  στις παράκτιες και πεδινές περιοχές . Οι άνεμοι θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς με μικρή ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ
Την Παρασκευή (11/3) ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με αρκετές όμως νεφώσεις, ενώ πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές υπάρχει μόνο για περιοχές το εσωτερικό της Ηπείρου τις μεσημεριανές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια – νοτιοανατολικά έως 3 και τοπικά στις παραθαλάσσιες περιοχές 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις όπου σταδιακά θα αυξάνονται και από το μεσημέρι θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη την Ήπειρο. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 4 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά παράκτια τμήματα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα η εξέλιξη του καιρού είναι ακόμα αβέβαιη. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επικρατούν αρκετές νεφώσεις, αυξημένες κατά διαστήματα με λίγες μόνο τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά και σε περιοχές στο εσωτερικό της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.