Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας αύριο Τετάρτη 1 Φλεβάρη


Συγκεντρωθήκαμε στο Ροδοτόπι, για την οργάνωση, το σχεδιασμό, το περιεχόμενο και την ανάπτυξη αγροτικών κινητοποιήσεων στα Γιάννενα απέναντι στην πολιτική ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών. Συμμετείχαν Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, από την Ένωση Νέων Αγροτών του...
νομού Ιωαννίνων, αγρότες, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, αμπελουργοί και μελισσοκόμοι από τα χωριά του δήμου Ζίτσας. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων που εξέφρασε την στήριξη και αλληλεγγύη των εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα μας.Συζητήσαμε και πήραμε αποφάσεις για έναρξη του αγώνα στο νομό, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα, τον συντονισμό και συγχρονισμό των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.Στη σύσκεψη αναδείχθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα πάλης των αγροτών, καταδείχθηκαν οι αγωνιστικές διαθέσεις, ενώ έγιναν και σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση συντονισμού του αγώνα σε πανηπειρωτικό επίπεδο.Εκτενής και ουσιαστική συζήτηση έγινε για την ανάγκη να αναδειχτούν, ακόμα πιο καθαρά και πειστικά, οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες, τα οποία συνεχώς αυξάνονται και οξύνονται.Καταδικάσαμε τις άθλιες πρακτικές υπονόμευσης των κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση και άλλα κέντρα που θέλουν να βάλουν φρένο στην ανάπτυξη αγώνων. Προσπαθούν να στρέψουν τους αγρότες απέναντι στους εργαζόμενους και τα άλλα λαικά στρώματα, συκοφαντούν τους αγρότες και στελέχη του αγροτικού κινήματος, μιλάνε για υποκινούμενους αγώνες , ξεπούλημα των αγώνων και άλλα τέτοια για να σπείρουν την απογοήτευση και την διχόνοια.
Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό που μας βγάζει στο δρόμο, χρόνια τώρα, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αντιαγροτική πολιτική, η μάχη για την επιβίωση, ώστε μείνουμε στα χωράφια και στις καλλιέργειες μας. Μας ενώνει η σκληρή μάχη που απαιτείται να κάνουμε για να επιβιώσουμε, για να μη μας πάρουν τη γη και την παραγωγή οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι για την αύξηση και την παραπέρα όξυνση των αγροτικών προβλημάτων ευθύνονται:
1: Τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.
2: Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ 2015 - 2020 που εφαρμόζει, με συνέπεια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις
Αντίπαλοί μας είναι: Τα καρτέλ και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Το κράτος που με την άμεση και έμμεση φορολογία και τα άλλα χαράτσια «τρυγάει» το ισχνό εισόδημά μας. Οι τράπεζες που με τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια διογκώνουν τα χρέη μας κι όταν δεν μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Οι πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης  που μας ξεκληρίζουν. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα που θέλουν να μας διώξουν από την παραγωγή, να πάρουν για "ένα κομμάτι ψωμί" τη γη μας και τα ζώα μας.
Στη σύσκεψη, ομόφωνα, αποφασίσαμε:
1: Τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φλεβάρη.
2: Καθορίστηκαν κλιμάκια για καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, να έλθουμε σε άμεση επαφή με τους αγρότες, τους άλλους εργαζόμενους, όλο το λαό, ενημερώνοντας όλους για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα μας και καλώντας τους να συμπαραταχθούν μαζί μας.
3: Να καθοριστεί μετά την κινητοποίηση στην εφορία η μορφή συνέχισης του αγώνα.
Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να μπουν, αποφασιστικά, στη μάχη. Απ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς