Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Παγώνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου

 Λιανεμπόριο: Που αυξήθηκαν οι πωλήσεις - Που μειώθηκαν | Economistas.gr


Για πιο αργά μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια για άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς ο κορωνοϊός έχει θέσει σε κατάσταση πολιορκίας τη χώρα, προκαλώντας ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία.

Η χώρα εισέρχεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται διχασμένοι για τα επόμενα βήματα, αφού αρκετοί προβλέπουν ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο, όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά πιθανότατα θα καταγραφεί μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων και νεκρών.

Την  Παρασκευή η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα κληθεί να αποφασίσει εάν τη Δευτέρα 29 Μαρτίου θα ανοίξει το λιανεμπόριο, με την  τρέχουσα εβδομάδα να θεωρείται κρίσιμη:  Αν συνεχιστούν τα υψηλά νούμερα σε κρούσματα και διασωληνωμένους και αν δεν υπάρξει αποσυμπίεση στα νοσοκομεία, θα απαιτηθεί η αναβολή μιας ακόμη εβδομάδας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, κάτι που φαντάζει πιο πιθανό.

Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας.