Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Πρέβεζα: Από τώρα ο σχεδιασμός της τουριστικής προβολής για το 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, συναντήθηκε με τον  Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, την Δευτέρα 2 Μαρτίου, προκειμένου να  συζητηθούν τα προβλήματα του τουρισμού, αλλά και για να σχεδιαστεί η τουριστική προβολή για το 2016.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα κι έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα κοινών ενεργειών και η συμμετοχή στις εκθέσεις τουρισμού, ενώ δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στις επεμβάσεις που θα γίνουν στις υποδομές του νομού, ώστε να καλυτερεύσει στα πλαίσια του δυνατού η εικόνα του.

«Οι από κοινού κινήσεις για το 2016 θα είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένες, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν για ολόκληρη την περιοχή, με την ευτυχή κατάληξη της ιδιωτικοποίησης  του αεροδρομίου του  Ακτίου και την προσέλκυση αλλοδαπών τουριστών» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ο στόχος θα είναι οι νέες αγορές που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ οι φετινές νέες αφίξεις από Ιταλία, Κύπρο, τα νέα δρομολόγια της Easy Jet και η σύνδεση της Πρέβεζας με την Αθήνα αεροπορικώς θα δώσουν ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε της εκτύπωση  χαρτών του Νομού, ώστε αυτοί να μοιράζονται από τα ξενοδοχεία της Πρέβεζας στους πελάτες τους, ενώ θα κάνει παρέμβαση στο ΚΤΕΛ για τη δρομολόγηση λεωφορείων που θα εξυπηρετούν τακτικά τις περιοχές της παραθαλάσσιας ζώνης.

Οι Ξενοδόχοι ζήτησαν από τον κ. Ιωάννου να μπει μπροστάρης στον κοινό αγώνα που γίνεται σε συνεργασία με τους Ιδιοκτήτες Ενοικιαζόμενων Δωματίων και τον Σύλλογο Εστιατορίων και μπαρ, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, γιατί μόνο ενωμένη κοινωνία μπορεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να αντεπεξέλθει.