Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Γιάννενα:Προσπάθεια της “Νέας Εποχής”, για συμμετοχή στις εκλογές του Οκτωβρίου


 

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα η διευρυμένη γραμματεία της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” , με τη συμμετοχή  περίπου 30 μελών της παράταξης, μιας και συνεδρίαση ήταν ανοιχτή και είχαν σταλεί ηλεκτρονικές προσκλήσεις σε όλα τα μέλη της παράταξης, καθώς και στα μέλη του φίλου του “Ομίλου Κοινωνικού Προβληματισμού”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπως και τα στελέχη που βρέθηκαν στο πλευρό του  Μωυσή Ελισάφ. Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, όπως η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος ταυτόχρονα του Πνευματικού Κέντρου κ. Ελένη Ακονιδου εξέφρασαν την άποψη πως η παράταξη θα πρέπει να δώσει το παρών στις εκλογές του Οκτωβρίου. Την άποψη αυτή συμμερίζονται και αρκετά  “μικρομεσαία” στελέχη της παράταξης τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να εκλεγούν είτε στο δημοτικό είτε στα τοπικά συμβούλια.

Τελικά, συμφωνήθηκε να  γίνει σύγκληση της ολομέλειας με τη συμμετοχή των κύριων Μπαρτζώκα και Πάνου καθώς επίσης και των κύριων Αιβατίδη και Παππά, που αποτελούν “μεταγραφές”  από την παράταξη της κ. Τατιάνας Καλογιάννη,  προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου  Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι πιθανότατα την Κυριακή του Θωμά, ενώ υπάρχουν σκέψεις να προσκληθεί σε αυτή  και ο πρώην δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος στηρίζει την παράταξη με εμφανίσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, τηρώντας  μία διαφορετική γραμμή από αυτή που ακολουθούν τα στελέχη του ΣυΡιζΑ σε κεντρικό επίπεδο, τα οποία θεωρούν πως η δημοτική αρχή του Μωϋσή Ελισάφ συνεργάστηκε στενά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Τάκη Θεοδωρικάκο σε όλα τα νομοσχέδια που έβαλαν -κατά τον ΣυΡιζΑ πάντα- “ταφόπλακα” στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης.