Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Συλλήψεις ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για διάφορα αδικήματα

Κατά το τελευταίο 24ωρο, περιπολούντες αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους και αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*ένας (1) φυγόποινος.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 51χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για μη καταβολή εργατικών εισφορών.
*ένα (1) άτομο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 31χρονο ημεδαπό, διότι κατείχε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (2,9) γραμμαρίων.
*ένα (1) άτομο για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, μετά από έλεγχο, συνέλαβαν έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, διότι κατείχε διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
*Δύο (2) άτομα για παράβαση του οικοδομικού κανονισμού. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 34 ετών, διότι ως εργάτες προέβαιναν σε οικοδομικές εργασίες στην ταράτσα σπιτιού στην Άρτα, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
*ένα (1) άτομο για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς Ιωαννίνων, συνέλαβαν στον διαβατηριακό έλεγχο Κακαβιάς, έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, διότι επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα μας. Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
ένας (1) φυγόποινος. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμπάκας Τρικάλων, ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για απλή σωματική βλάβη.
*Επίσης, κατελήφθη στο Λούρο Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, ένας 39χρονος υπήκοος Κίνας, να κατέχει προς πώληση, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, (5.153) προϊόντα παρεμπορίου.
Τα παραπάνω προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της ληστείας σε κατάστημα στην Αμφιθέα Άρτας

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 45 και 41 ετών

Συνελήφθησαν χθες (03-10-2014) αργά το απόγευμα στη Λιμίνη Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα- για ληστεία, σωματική βλάβη, εκβίαση, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εισήλθαν σε καφέ-μπαρ στην Αμφιθέα Άρτας και με την απειλή πιστολιού, απέσπασαν από την 48χρονη ιδιοκτήτρια, το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ, ενώ προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε θαμώνα και υλικές ζημιές σε τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος.
Μετά από σχετική καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ημεδαπών στη Λιμίνη Άρτας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ τη προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Εκδηλώσεις Μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις Μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων οργανώνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η Τοπική Κοινότητα Λιγκιάδων.
Εβδομήντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον Οκτώβριο του 1943 και ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον μαρτυρικό τόπο των Λιγκιάδων, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και καταδικάζοντας τα εγκλήματα του ναζισμού.
                   Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου
10:45 Άφιξη στο χώρο του Ηρώου
10:50 Κεντρική ομιλία από το Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα
11:00 Προσκλητήριο νεκρών
11:15 Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή.

Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Ιωαννιτών (τηλ.: 2651361110).

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τις νυχτερινές ώρες σήμερα το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα σήμερα Σάββατο (04-10-2014) από τις νυχτερινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
Αύριο Κυριακή (05-10-2014) και μεθαύριο Δευτέρα (06-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία και πιθανώς στη Δυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διάθεση μηχανημάτων σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής

                                                                      Δελτίο Τύπου

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, με την υπ. αριθμ. 89772/3367 ανακοίνωσή της, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διάθεση μηχανημάτων, υλικού και προσωπικού σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, παγετοί, δασικές πυρκαγιές κ.α.) για το έτος 2015.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (Διοικητήριο Περιφέρειας) τηλ. 26510-36914 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, ώρες 9.00-15.00.
Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία ή να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Περιφέρειας: php.gov.gr.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (02-10-2014) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο 51χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (65.157,04) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπρατήσεις νέων έργων από την Οικονομική Επιτροπή

Τη δημοπράτηση νέων έργων ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για τα εξής:
 «Επένδυση πρανών ορύγματος πρωτεύουσας επαρχιακής οδού Κόμβος Βασιλικού-Μαζαρακιά-Κόμβος Καρτερίου με αγκυρούμενο συρματόπλεγμα (Α’  φάση)» στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
 «Συντήρηση - αποκατάσταση δρόμων προς ιχθυοτροφεία Τσουκαλιό και Λογαρού ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
 «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού  προϋπολογισμού 15.000 ευρώ
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των έργων «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, και «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ, καθώς οι αρχικοί διαγωνισμοί απέβησαν άκαρποι.
Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε τα πρακτικά των Επιτροπών Διεξαγωγής των διαγωνισμών για τη μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοίχος αντιστήριξης 14ης επαρχιακής οδού Τ.Κ. Αρετής

Η παρούσα μελέτη αφορά την κατασκευή του έργου: «Τοίχος αντιστήριξης 14η επαρχιακής οδού Τ.Κ. Αρετής» του Δήμου Πωγωνίου.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής αναγκαίες εργασίες:
• Εκσκαφές θεμελίων για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης. Η εκσκαφή θα πρέπει να γίνει τμηματικά και σε τμήματα όχι μεγαλύτερα των 20μ
• Κατασκευή οπλισμένου τοίχου μήκους 116,70 μ. και ύψους από 2,00 έως 4,00 μ. ως συνημμένα σχέδια.
• Επανεπίχωση με υλικό Ε3, Ε4 (μεταβατικό επίχωμα).
• Σημειώνετε ότι η εκσκαφή καθώς και η σκυροδέτηση θα πρέπει να γίνει τμηματικά και σε τμήματα όχι μεγαλύτερα των 20 μ. διότι το ύψος των εκσκαφών είναι αρκετά μεγάλο και δύσκολα τα πρανή των εκσκαφών θα διατηρηθούν σταθερά (υπάρχει κίνδυνος διέλευσης πεζών από πιθανή κατολίσθηση). Ακόμη οι χωματουργικές εργασίες θα πρέπει να γίνουν με αίθριες καιρικές συνθήκες  και όχι αν δεν παρέλθουν αρκετές μέρες μετά από βροχοπτώσεις ώστε τα πρανή να προλάβουν να αποστραγγίσουν.
Η πίστωση είναι 121.000,00 Ευρώ και αφορά έργο που χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ, από τα οποία θα διατεθούν για εργασίες 98.373,98 Ευρώ και για Φ.Π.Α 22.626,02 Ευρώ.

ΠΗΓΗ:http://parakalamoscity.blogspot.gr/

Επιθεώρηση από μηχανικό της Περιφέρειας Ηπείρου του Αγίου Δημητρίου Δολιανών

Τον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου Δολιανών που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στατικότητας, επισκέφτηκε χθες το πρωί μηχανικός της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο κίνδυνος κατάρρευσης του ναού, ο οποίος ανεγέρθηκε περί το 1600 και για 200 χρόνια ήταν η κεντρική εκκλησία του χωριού είναι υπαρκτός.
Η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε πίστωση 50.000 ευρώ για τις εργασίες που θα απαιτηθούν  σε πρώτο στάδιο, καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, παρά μόνο αποτύπωση της σημερινής κατάστασης του Ιερού Ναού.
Στο παρελθόν τον ναό έχει επισκεφθεί  δύο φορές κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας που διαπίστωσε τα έντονα προβλήματα στατικότητας.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη με παραγωγούς τοπικών προϊόντων

Συνάντηση με παραγωγούς από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, είχε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων του Μονάχου Γερμανίας που θα πραγματοποιηθεί από 26 μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια, ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός  στις προσπάθειες των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους  μέσω της συμμετοχής της σε διεθνείς εκθέσεις.
Ανέπτυξε  επίσης τις θέσεις του για καλύτερο συντονισμό και στοχευμένες κινήσεις των δράσεων προκειμένου να ενισχυθεί ο εξαγωγικός προσανατολισμός τους.
Από την πλευρά τους οι παραγωγοί, που αντιπροσώπευαν ευρύ φάσμα αγροτικών δραστηριοτήτων της Ηπείρου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη στήριξη τους η Περιφέρεια,  ζητώντας τη συμβολή της στην εξεύρεση χώρων προκειμένου να εκθέτουν τα προϊόντα τους, θέμα για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να το προωθήσει στο άμεσο μέλλον.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Νεφώσεις και τοπικές βροχές αυριο στην Ήπειρο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-10-2014 
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤHN ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ.

ΠΗΓΗ:http://epirusmeteo.blogspot.gr/

Πρέβεζα: Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας που επέβαινε σε σκάφος

Υπέστη ακρωτηριασμό μέρους των δακτύλων του χεριού

Σοβαρό ατύχημα συνέβη πριν από λίγη ώρα στην Πρέβεζα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό μέρος των δακτύλων μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr αλλοδαπή γυναίκα που επέβαινε σε σκάφος αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Πρέβεζας τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από το βίτσι του σκάφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα φέρεται να υπέστη ακρωτηριασμό μέρους των δαχτύλων του χεριού της.


Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου την παρέλαβε και την μετέφερε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας

ΠΗΓΗ:http://www.pamepreveza.gr/

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Ανακοίνωση για την χορωδία της, για τη διδακτική περίοδο 2014-2015

                                                                    Αρ. Πρωτ.: 2479
                                                                   Αθήνα 30-09-2014
                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Χορωδία είναι μέρος των δραστηριοτήτων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Τα μέλη της είναι Ηπειρώτες, και φίλοι της ηπειρώτικης παράδοσης.
Η Χορωδία μας για τη διδακτική περίοδο 2014-2015 θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 18.00-19.00, εκτός των επίσημων αργιών, από την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 και εξής.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα μέχρι την 30η Νοεμβρίου και θα γίνονται με e-mail ή fax ή στο γραφείο στις εργάσιμες μέρες και ώρες συμπληρώνοντας μια έντυπη αίτηση.
Η πρώτη συνάντηση των μελών της χορωδίας με τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν ορισθεί ως υπεύθυνα για τη χορωδία (Ζαχαρίας Καψάλης και Μαρίνα Τζάκου), θα γίνει την 7 Οκτωβρίου 2014 (ενώ η τελευταία μέρα των εγγραφών είναι η 30η Νοεμβρίου 2014).

                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                       Ο Πρόεδρος      Ο Γραμματέας

                                              Γιώργος Δ. Οικονόμου      Γιώργος Αρ. Δόσης

Περιφέρεια Ηπείρου: Σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Διακυβέρνηση της Αδριατικής

Από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AdriGov

«AdriaticGovernanceOperationalPlan» («Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Διακυβέρνηση της Αδριατικής»), του οποίου η Ελλάδα είναι εταίρος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας διήμερο σεμινάριο στα Γιάννενα στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014.
Την επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Πανεπιστήμιο της Βενετίας « CaFoscari».
Στην θεματολογία περιλαμβάνονται κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως εισαγωγή στο διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελεγκτικοί μηχανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, Ευρωπαϊκοί θεσμικοί μηχανισμοί, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταναστευτικές ροές και ζητούντες άσυλο στη Μεσόγειο κ.λ.π.
Tο Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα (Στοά Σάρκα) στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014 στις 9:00 π.μ, και απευθύνεται σε εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες, φοιτητές και μεμονωμένα άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται σε τομείς συναφείς με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική και η Ιταλική.

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο της Περιφέρειας 2651087121 (Αικ. Σιαπλαούρα).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Είχαν κλέψει τσάντα μέσα από το νοσοκομείο

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή τσάντας που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι, την 13-06-2014, εισήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και αφού διέρρηξαν ντουλάπα προσωπικού, αφαίρεσαν μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό.



Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ποιοι είναι οι 6 νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου

 Στους έξι νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες φαίνεται πως κατέληξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους: Οδυσσέα Πότση, Γιάννη Καραμπίνα, Κώστα Σιαράβα, Γιάννη Κατέρη, Νίκο Κάτσιο και Περικλή Βασιλάκη.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο έως σήμερα το μεσημέρι.
Το νέο σχήμα αποτελείται από τρεις Γιαννιώτες (τους κ.κ. Πότση, Καραμπίνα, Σιαράβα) και έναν από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Ηπείρου. Ο κ. Βασιλάκης είναι από την Πρέβεζα, ο κ. Κάτσιος από την Θεσπρωτία και ο κ. Κατέρης από την Άρτα.

Β. Στ.

Ο Μιχάλης Κασσής για την κατασκευή μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα

Είναι μια  ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ,κ. Μιχάλης Κασσής, σχετικά με το θέμα της έναρξης εργασιών για την κατασκευή μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την έναρξη εργασιών στο ελεγχόμενης Νομιμότητας έργο για την κατασκευή της μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα.

Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη πει:

Είναι μια  ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1, κάτι που σημαίνει πως η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα ΠΔ 5-5-89.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγο του βιολογικού καθαρισμού και δεν αντέχει άλλο.

Άμεσα πρέπει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζίτσας και η πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών να δηλώσουν αν υπάρχει σχετική άδεια και να τη δημοσιοποιήσουν.

Επίσης, πρέπει να επιβεβαιώσει ο Δήμος Ζίτσας την θέση που έχει ήδη εκφράσει περί μη αποδοχής της εξέλιξης αυτής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιτέλους να κάνει τη δουλειά της .


Δεν μπορεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των πολιτών να είναι υποδεέστερη από τις «εξυπηρετήσεις» της Διοίκησης της περιφέρειας Ηπείρου και από παράνομες ενέργειες».

Χαμηλές θερμοκρασίες και σήμερα το πρωί στην Ήπειρο

Στους 0.7 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος σήμερα το πρωί στη Βωβούσα, ενώ σε πολλές περιοχές τα θερμόμετρα έδειξαν κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του  δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα 1 Οκτωβρίου  2014 έχουν ως εξής:...

Βωβούσα: 0.7
Πάπιγκο: 8.6
Κεράσοβο: 8.7
Ιωάννινα: 6.0
Τύρια:5.6
Θεοδώριανα: 9.1
Μέτσοβο:10.2
Πληκάτι: 10.4
Πράμαντα: 10.6
Βουργαρέλι: 11.4
Πεστά: 12.7
Δωδώνη:9.9
Θεοδώριανα:9.1
Δερβίζιανα: 9.3
Ελευθεροχώρι (Παραμυθιά):10.9
Ζίτσα:12.4
Κομπότι 13.3
Ηγουμενίτσα: 13.0
Πρέβεζα: 13.8
Άρτα: 14.4
Πάργα: 15.7

ΠΗΓΗ:http://epirusmeteo.blogspot.gr/

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ανήλικων Ρομά για κλοπή στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, σε βάρος δύο (2) ανήλικων ημεδαπών Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή τσάντας που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι, την 13-06-2014, εισήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και αφού διέρρηξαν ντουλάπα προσωπικού, αφαίρεσαν μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Παρακάλαμος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω έργων

Κατά την εκτέλεση εργασιών με σκοπό την τοποθέτηση αγωγού αποχέτευσης ακάθαρτων στα πλαίσια του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά» θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο εντός του Παρακαλάμου περιφερειακού τμήματος της Επαρχιακής οδού Καλπακίου – Παρακαλάμου – Κουκλιών, για το χρονικό διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται διά της κεντρικής οδού Παρακαλάμου.

Π.Ε. Ιωαννίνων: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις Ειδικής Άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσά της (οδός Δομπόλη).
 Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στα γραφεία της Διεύθυνσης (αρμόδιος υπάλληλος Βασίλειος Δόσης).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση απινιδωτών σε χώρους μαζικής άθλησης και συνάθροισης

Η Περιφέρεια Ηπείρου, θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση των δομών Υγείας και ιδίως στην αντιμετώπιση αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε μαζικούς χώρους συνάθροισης και άθλησης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία τοποθέτησης φορητών απινιδιτών.
Πρόκειται για απλές συσκευές οι οποίες είναι εύκολες στη χρήση και μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση συνανθρώπων που παθαίνουν καρδιακά επεισόδια, στον κρίσιμο χρόνο που μεσολαβεί έως ότου φτάσει οργανωμένη μονάδα του ΕΚΑΒ.
Για το σκοπό αυτό απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς ιδιωτικούς φορείς, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες να συμβάλλουν στην πρωτοβουλία αυτή με την προμήθεια και δωρεά απινιδιτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε γήπεδα, δημόσιους χώρους (πνευματικά κέντρα, υπηρεσίες, σταθμούς κ.α.), σύμφωνα και με τις δικές τους προτάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Περιφερειάρχη (τηλέφωνο 26510-26230 και 26510-27390).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΠΣΗΠ: Αναβολή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από 1 έως και 6 Οκτωβρίου 2014

                                                     Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗΠ:

Η Ε.Π.Σ. Ηπείρου κατόπιν αποφάσεως του Υφυπουργού κ. Ανδριανού ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ όλα τα πρωταθλήματα των τοπικών διοργανώσεων όλων των ηλικιακών κατηγοριών που επρόκειτο να διεξαχθούν κατά το διάστημα από 1 έως και 6/10/2014.


Η  νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα καθοριστεί με απόφαση της Διοργανώτριας.