Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο καιρός της Εβδομάδας στην Ήπειρο

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, αυξημένες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες, αναμένουμε αυτή την εβδομάδα (30 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2014) στην Ήπειρο. Άνοδος της Θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά:
Δευτέρα – Τετάρτη: Ζεστό καιρό με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς στις παραλιακές περιοχές, 18 έως 33 στα πεδινά των νομών Άρτας και Πρέβεζας, 14 έως 31 σε ημιορεινές περιοχές, και από 13 έως 24 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά  έως 3 και πρόσκαιρα στις παραθαλάσσιες περιοχές 4 μποφόρ.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο 2 με 3 βαθμούς, φτάνοντας τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά με ένταση 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:http://epirusmeteo.blogspot.gr/

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, ώρα 11:00 π.μ.

                                                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  2η Ιουλίου 2014, ημέρα   Τετάρτη & ώρα 11:00  π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
                                                            ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση ή μη του απολογισμού  οικονομικού έτους 2013 του  κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ» ΛΑΒΔΑΝΗΣ.
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του  Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ »
3. Περί απευθείας ανάθεσης και ψήφιση πίστωσης του έργου  « Καθαρισμός προαυλίου χώρου-κοπή αποψίλωση χόρτων Ι.Ν. Αγ.  Τριάδας»
4. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ »έτους  2014
5. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ »   έτους  2014
6. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για   υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ »   έτους  2014
7. Περί ορισμού υπευθύνου για την αγορά μετοχών του Κληροδοτήματος  «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ »
8. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων.
9. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας δημοτικών θερινών βοσκών   Αγίας Μαρίνας (πάνω από έλατα).»
10. Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού  του  ανοιχτού διαγωνισμού της υπηρεσίας «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ».
11. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου κατά τη δικάσιμο την  08-07-2014 ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή δύο δημοτικών υπαλλήλων πρώην Κοινότητας Λάβδανης
12. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
13. Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

                                                  Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


                                                                 ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοποθέτηση για την αξιολόγηση

Κύριε Πρόεδρε
Κύριε Δήμαρχε
Kύριοι Δ. Σύμβουλοι

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σε συμφωνία με τη τρόικα έφτιαξαν το νόμο 4250/2014 που αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και χρησιμοποιεί παρελκυστικά για αυτό, τη λεγόμενη "αξιολόγηση του προσωπικού". Με την «λεγόμενη αξιολόγηση», αξιοποιώντας και τις ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού έως 25%άριστη έως60%μετριοι και υποχρεωτικά 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) κάτω από τη βάση επιδιώκουν να χειραγωγήσουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ,να  ανατρέψουν  τις  εργασιακές σχέσεις και να επιβάλλουν νέες  απολύσεις.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας, να είναι η δεξαμενή των νέων απολύσεων, Θέλουν να καταργήσουν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. θέλουν την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους - οφέλους, το κυνήγι του κέρδους και στο τέλος την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εφαρμογή του Ν. 4250/14. Οι κυβερνώντες δεν έχουν ως στόχο με την λεγόμενη αξιολόγηση τη βελτίωση των υπηρεσιών, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κανένας εργαζόμενος ιδιωτικού η δημόσιου τομέα. Κανένας αγρότης η μικρομεσαίος επαγγελματίας δεν θα ωφεληθεί, το αντίθετο θα γίνει.
Με τη συρρίκνωση  και τη ιδιωτικοποίησή τους θα επιβαρυνθούν  με νέα κόστη. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής το γνωρίζουν το έζησαν με τη Δωδώνη  την αγροτική τράπεζα.
Το γνωρίζουμε  όλοι από την υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιοχής π.χ. Κ.Υ. Από την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση της μεταλλουργικής. Από την «όρεξη» δημιουργίας της Ε.Ο.Ζ.
Οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου Πωγωνίου  δεν έχουν κανένα συμφέρον από την αξιολόγηση –απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, αντίθετα θα συρρικνώσει και θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες σ΄αυτό τον παραμεθόριο Δήμο, γιατί δεν θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες για το λαό, ούτε θα εξαλείψει τις αιτίες που τις υποβαθμίζουν
Κύριοι συνάδελφοι, εμείς εδώ ξέρουμε πολύ καλά τη θέλουν να κάνουν και με την αξιολόγησης. να πειθαναγκάσουν θέλουν τους εργαζόμενους και να μη μιλάνε.
Να είναι απλήρωτοι για 8-10-15μήνες και να τους ζητάνε και «ευχαριστώ» - όπως γίνεται με τις Δομές εδώ και 10 χρόνια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης”, απορρίπτει την “ανθρωποφαγία” που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζομένων
Απέναντι στον "κοινωνικό αυτοματισμό", το "διαίρει και βασίλευε" που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση πρέπει να απαντήσουμε ενιαία:
Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αγρότες,  άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί απασχολούμενοι, νεολαίοι. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που και αυτός ο νόμος υπηρετεί και απαιτούμε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για το λαό.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Πωγωνίου, στο πλαίσιο του αγώνα για εξασφάλιση μόνιμης σταθερής εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, να πάρει απόφαση για:
1. Να καταγγείλει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική της κυβέρνησης, που προωθούν νόμους, οι οποίοι σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
2. Να καταγγείλει και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση του Ν.4250/2014.
3. Να δώσει εντολή στο δήμαρχο και στο Πρόεδρο του ΝΠΔΔ καθώς και στους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην εφαρμόσουν το σχετικό νόμο.
4. Να απαιτήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόσυρση του Νόμου.
5. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στο αρμόδιο υπουργείο».  

                                                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΤΗΣ
                                                               ΚΑΛΠΑΚΙ 27-6-2014


ΠΗΓΗ: http://lksisp.remen.gr

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Λαζαράτι: 62 τόνοι, χιλιάδες δενδρύλλια χασίς

Δύο βδομάδες από την έναρξή της και χωρίς πλέον να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, συνεχίζεται στο Λαζαράτι, η επιχείρηση της αστυνομίας για την καταστροφή αποθηκών αλλά και φυτειών χασίς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών, στο δεκαπενθήμερο αυτό, όπου η αστυνομία για πρώτη φορά, κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της κωμόπολης, έχει κατασχέσει και καταστρέψει 62 τόνους κάνναβης και 133 χιλιάδες δεντρύλλια.



Παράλληλα έχουν γίνει 35 συλλήψεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πέρα από τις κατηγορίες για την κάνναβη, κατηγορούνται και για την ένοπλη επίθεση εναντίον των αστυνομικών κατά τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης.

Από την έρευνα που συνεχίζεται στα σπίτια του Λαζαρατίου έχει κατασχεθεί πλήθος όπλων και βαρύς οπλισμός.

Κάθε σπίτι είχε μετατραπεί σε ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς εκεί διοχετεύτηκε μεγάλος αριθμός υλικού από τη λεηλασία των στρατιωτικών αποθηκών, το 1997.

ΠΗΓΗ:http://www.epiruspost.gr/

Νέο χτύπημα ιερόσυλων… Αφαίρεσαν εικόνες από Μοναστήρι στη Μόλιστα Κόνιτσας

Δεύτερη κλοπή σε εκκλησία του Νομού Ιωαννίνων καταγράφεται μέσα σε μία βδομάδα, με την κατάσταση να φέρνει πλέον μνήμες από την πενταετία 2005-2010, όταν το κύκλωμα αρχαιοκαπήλων λεηλατούσε την Ήπειρο.

Η κλοπή αυτή τη φορά σημειώθηκε σε μοναστήρι της Μόλιστας Κόνιτσας. Οι άγνωστοι έσπασαν την πόρτα για να εισέλθουν στο εσωτερικό και στη συνέχεια αφαίρεσαν έξι εικόνες από τις προθήκες όπου βρίσκονταν τοποθετημένες.



Η κλοπή σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, εκτιμάται ότι έγινε το τελευταίο τριήμερο. Ουδείς κατάλαβε κάτι και εάν δεν γίνονταν μία τυχαία επίσκεψη, μπορεί να περνούσε κι άλλος καιρός χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι κάποιοι χτύπησαν το μοναστήρι.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες εικόνες δεν είναι καταγεγραμμένες και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά δύσκολη η ταυτοποίησή τους.

Η τοπική αστυνομία είναι πλέον έντονα προβληματισμένη καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν γίνει κι άλλες κλοπές σε εξωκκλήσια οι οποίες ακόμη δεν αποκαλύφθηκαν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη Μόλιστα, υπάρχουν κάτοικοι του χωριού, που καταγγέλλουν σταδιακή λεηλασία του Βυζαντινού πλούτου. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι σταδιακά έχουν αφαιρεθεί εικόνες κι άλλα πολύτιμα εκκλησιαστικά κειμήλια ακόμη και από την κεντρική εκκλησία του χωριού.

Τα τελευταία χρόνια τα μοναστήρια της Ηπείρου έχουν λεηλατηθεί με πανομοιότυπο τρόπο, και έχουν απομακρυνθεί με βίαιο τρόπο τουλάχιστον 200 θρησκευτικοί θησαυροί.

Οι περισσότερες κλοπές σημειώθηκαν τον χειμώνα του 2009 και μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε ο ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι Ζαγορίου, που χρονολογείται στα 1630.

Οι ιερόσυλοι εισέβαλαν παραμονή Χριστουγέννων του 2009, ένα βράδυ με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σφοδρή χιονόπτωση και αφαίρεσαν 64 εικόνες, δύο ευαγγέλια, εξαπτέρυγα, ιερά σκεύη, ενώ πήραν ακόμη και τμήματα λειψάνων των Αγίων Παντελεήμονος και Χαραλάμπους.

Η αξία για κάποιες από τις εικόνες αυτές φτάνει το 1.000.000 ευρώ, ενώ μία βρέθηκε το 2010 στο Μοναστηράκι και ο κάτοχός της διώκεται με την κατηγορία της κλεπταποδοχής.

Αρκετές εικόνες έχουν εντοπιστεί και επαναπατριστεί από τις γκαλερί Temple του Λονδίνου και Dullaert του Αμστερνταμ, ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ίδιος ο Richard Temple φέρεται να κατονόμασε ως προμηθευτή τον 43χρονο από τα Τρίκαλα.

Συλλέκτες εντόπισαν εικόνες που είχαν κλαπεί στον δικτυακό κατάλογο του αρχαιοπώλη H.W.C.Dullaert τον Απρίλιο του 2011 και έπειτα από καταγγελία κατασχέθηκαν από την ολλανδική αστυνομία.

Συνολικά 11 εικόνες που κλάπηκαν από τον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι και τον Αγιο Τρύφωνα Βίκου Ιωαννίνων και βρέθηκαν στην γκαλερί Temple έχουν επιστρέψει και άλλες 10 επαναπατρίστηκαν από την Dullaert.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 42χρονη ημεδαπή για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

Συνελήφθη στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 42χρονη ημεδαπή, γιατί στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Γιάννενα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης 6 μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών».

Νεογέννητο μεταφέρθηκε από τα Ιωάννινα στην Αθήνα με ελικόπτερο Α-109 της Πολεμικής Αεροπορίας

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων

Ένα κοριτσάκι 50 ημερών μεταφέρθηκε απόψε, από τα Ιωάννινα σε θερμοκοιτίδα με υδροκεφαλία, με ελικόπτερο Α-109 της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.
Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Αερογέφυρα σωτηρίας για βρέφος ημερών

Αερογέφυρα σωτηρίας για βρέφος που δεν έχει προλάβει να συμπληρώσει δύο μήνες ζωής, στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ελικόπτερο Α-109 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τα Ιωάννινα στην Αθήνα ένα κοριτσάκι 50 ημερών σε θερμοκοιτίδα, το οποίο πάσχει από υδροκεφαλία.



Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, από όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων.

Γιάννενα: Συνελήφθησαν 21χρονοι ημεδαποί για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι ηλικιωμένης του ποσού των 500 ευρώ

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (27-06-14) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο 21χρονοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας Ρομά, για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι ηλικιωμένης στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα,  χθες το μεσημέρι, οι δύο δράστες,  πλησίασαν 74χρονη γυναίκα έξω από το σπίτι της στην Ελεούσα Ιωαννίνων και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος μπήκε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 14χρονος ημεδαπός για κλοπές σε κατάστημα και εξοχικές κατοικίες

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο σε κατάστημα και εξοχικές κατοικίες  στην Πρέβεζα. Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 14χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, ο 14χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
•    κατά το χρονικό διάστημα από 20-12-2013 έως 03-01-2014, στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, αφού διέρρηξε τις κεντρικές εισόδους δύο εξοχικών κατοικιών, αφαίρεσε συσκευές και φαγώσιμα.
•    κατά το χρονικό διάστημα από 21-03-2014 έως 24-03-2014, στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, αφού διέρρηξε κατάστημα, αφαίρεσε κηπευτικά προϊόντα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνεχίζεται η Χρηματοδότηση λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Με την υπ΄ Αριθμ. οικ.21057/1624 – ΦΕΚ Β 1692 – 25.06.2014 πραγματοποιείται μεταφορά 24.500.000 ευρώ στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για τη χρηματοδότηση λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το χρονικό διάστημα από 1.10.2013- 30.09.2014.

Την απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ:
1. Την μεταφορά του ποσού των είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (24.500.000,00 €) από το ΑΚΑΓΕ στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη του κόστους της Α΄ δόσης που αφορά στο 70% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού μέχρι 35.000.000,00 ευρώ, για τις υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 1/10/2013 έως 30/09/2014 στους συνταξιούχους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου.
2. Η μεταφορά του ποσού στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα γίνει από τον Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) – Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) αρ. λογ. 261 45 156 με την έκδοση επιταγής, σύμφωνα με το άρθρο 12 του «Κανονισμού Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ)» (ΦΕΚ/Β/2371/12).


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

38 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι τη Ηγουμενίτσας ανάμεσα σε ογκόλιθους

                                        Συνελήφθησαν μαζί και ο οδηγός του φορτηγού

Ένας διακινητής και τριάντα οχτώ παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμανιού εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, σε φορτηγό όχημα, που οδηγούσε 40χρονος αλλοδαπός, διαπιστώθηκε πως μετέφερε εντός του φορτίου (ογκόλιθοι), 38 μετανάστες, στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 40χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε τρεις αλλοδαπούς, για λογαριασμό των οποίων κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.

ΠΗΓΗ:http://www.pamepreveza.gr/

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός διακινητής, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, δύο μη νόμιμους μετανάστες, Αλβανικής καταγωγής

Χθες (27-06-2014) το απόγευμα, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό, για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος οδηγός, μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 37 και 19 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
 Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Δολοφονία 30χρονου στον Άγιο Δημήτριο

Δολοφονική επίθεση με θύμα άνδρα ηλικίας 30 ετών, ελληνικής υπηκοότητας, σημειώθηκε τα ξημερώματα στον 'Αγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 30χρονος βρέθηκε νεκρός στη συμβολή των οδών Εθνομαρτύρων και Πολυνείκους, δίπλα σε ΙΧ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπήρχαν αίματα και έφερε τραύματα απο πυροβόλο όπλο στον λαιμό και στον θώρακα.

Προανάκριση για την εγκληματική ενέργεια διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

ΠΗΓΗ:http://news247.gr/

Πάνω από 10.000 χασισόδεντρα καταστράφηκαν στο Λαζαράτι

Τουλάχιστον 600 επίλεκτοι αστυνομικοί επιχειρούν στο χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας, όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον γνωστούς χασισοβολώνες στην Ευρώπη.

Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση εξέφρασε ο Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε.
Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας ο οποίος ηγείται προσωπικά της επιχείρησης δήλωσε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την εξαφάνιση της τελευταίας ρίζας χασισοκαλλιέργειας στο Λαζαράτι.
Ήδη η αστυνομία είναι εντός του χωριού και ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 10.000 φυτά, τα οποία, κατά την αστυνομία ανήκουν μόνο σε έναν γνωστό κακοποιό.
Η αστυνομία εντόπισε στην αυλή του σπιτιού του κάλυκες και όπως έγινε γνωστό είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών. Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμα 100 φυτά χασίς έτοιμα για να φυτευτούν. Ο κακοποιός, ο Γκάτε Μαχμούταϊ, πυρπόλησε στις ειδικές εγκαταστάσεις του επεξεργασίας του χασίς έξι βαρέλια με χασίς έτοιμο προς πώληση.
Εν τω μεταξύ βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο άφησαν να εννοηθεί ότι οι χασισοκαλλιεργητές στο Λαζαράτι έχουν πολιτική στήριξη.
Προσωπικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, εξέφρασε την απορία του για την σιωπή της αντιπολίτευσης, η οποία πριν μερικές βδομάδες πήρε τη σημαία κατά των ναρκωτικών στη χώρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από την έξαρση της διακίνησής τους.
Κατέβηκε σε μαζικές διαδηλώσεις με το σύνθημα κατά των ναρκωτικών και οργάνωσε, όπως ανέφερε, την πολιτική συμμαχία κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά των ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα όμως, όπως είπε, από την αντιπολίτευση δεν έγινε καμιά δήλωση για την σημαντικότερη επιχείρηση της αστυνομίας στη χώρα κατά των μεγαλύτερων χασισοκαλλιεργητών στην Ευρώπη.
Παράλληλα ο Επίτροπος της Ε.Ε αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, χαιρέτισε την επιχείρηση των αλβανικών αρχών για την καταστροφή των καλλιεργειών με χασισοφυτείες στο χωριό Λαζαράτι.
Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter στην σελίδα του, ο κ. Φούλε γράφει: «Χαιρετίζω την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον τον καλλιεργειών με κάνναβη στο Λαζαράτι. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος».

ΠΗΓΗ:http://www.ipeirotika.gr/

Αλ. Καχριμάνης: "Η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για το περιστατικό"

                               Δήλωση Περιφερειάρχη για τη βίαιη εισβολή στο Γραφείο του

Σχετικά με τη βίαιη είσοδο στο γραφείο του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συνδικαλιστή με εργαζόμενες που εκ των υστέρων δηλώθηκε ότι είναι καθαρίστριες υπό απόλυση, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι "η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για το περιστατικό, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει βίαια μια συνέντευξη Τύπου.


Δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοκρατικό. Εμείς έχουμε πάρει απόφαση κατά των απολύσεων, έχουμε στηρίξει όλους τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστός ο Νόμος".

"Ήπειρος Ανατροπής" για τη μόλυνση του παραπόταμου του Καλαμά και τα νεκρά ψάρια στην περιοχή του Σουλόπουλου

Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, με τη μόλυνση του παραπόταμου του Καλαμά και τα νεκρά ψάρια στην περιοχή του Σουλόπουλου, αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, του ελλιπούς θεσμικού πλαισίου, αλλά και της διάλυσης και της υποστελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών.

Οι μετρήσεις που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δείξει ότι τα επίπεδα των ρύπων, αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης διοχέτευσης αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων στον Καλαμά, είναι ιδιαιτέρως αυξημένα και ξεπερνούν τα όρια που έχουν τεθεί για τη διαβίωση των ψαριών.

Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο της ακολουθούμενης πολιτικής και αποδεικνύουν με ποιον τρόπο εννοούν την ανάπτυξη η παρούσα κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή:

Από τη μια μεριά, η με κάθε τρόπο και μέσο στήριξη των ιδιωτικών «επενδύσεων», ακόμη και αφήνοντάς τες παντελώς ανεξέλεγκτες.
Και από την άλλη, η συνεχής υποβάθμιση, απαξίωση και συνειδητή αδρανοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο.

Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα πλαίσιο ασυδοσίας και ατιμωρησίας των κάθε λογής ασυνείδητων επιχειρηματιών, οι οποίοι μπροστά στην αύξηση των κερδών τους, δεν διστάζουν να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα το αναπτυξιακό μέλλον αυτού του τόπου.

Τώρα, που τα φώτα της προεκλογικής περιόδου έσβησαν και ξεθωριάζουν οι προεκλογικές μεγαλοστομίες και υποσχέσεις, η επαναφορά στη δυσάρεστη καθημερινή πραγματικότητα αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις της πολιτικής και των ευθυνών όλων όσων διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, να συνειδητοποιήσει τις σοβαρές επιπτώσεις της πολιτικής και πρακτικής της και να μην μείνει για άλλη μια φορά σε άσφαιρες δηλώσεις, αλλά να εντοπίσει άμεσα τους υπευθύνους και να προχωρήσει στην παραδειγματική τιμωρία τους.

Την καλούμε να αντιληφθεί, μπροστά και στο νέο ΕΣΠΑ, ότι η πραγματική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, δεν έρχεται με την άκριτη ενίσχυση οποιασδήποτε ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Καλούμε τους οικολογικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις της περιοχής, από κοινού με τους κατοίκους, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν άμεσα:

την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου και την στελέχωσή τους με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό,
την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για την εντατικοποίηση των ελέγχων,
την επιβολή βιολογικού καθαρισμού σε όλες τις ρυπογόνες επιχειρήσεις,
την προστασία των υγρότοπων και των υδάτινων οικοσυστημάτων,
την προστασία των ποταμών από την υποβάθμιση, τη μεταφορά νερών και τη φραγμοποίηση, όπως θα συμβεί με το φράγμα στο Μαζαράκι.
την αναστροφή της ραγδαίας ιδιωτικοποίησης των αποθεμάτων πόσιμου νερού,
στη λήψη μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων δηλητηριάσεων και μολύνσεων της χλωρίδας και πανίδας από τα φυτοφάρμακα.

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής, μέσα από την προστασία του Καλαμά και την ανάδειξη του πλούσιου οικοσυστήματός του, είναι ανεκτίμητες, αειφόρες και φιλικές για τους κατοίκους. Η αξιοποίησή τους, όμως, προϋποθέτει μια πολιτική που να απευθύνεται και να αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους. Αυτή μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και των δημόσιων επενδύσεων. Ενός δημόσιου τομέα, που θα είναι απαλλαγμένος από τις πελατειακές λογικές και σχέσεις που πρεσβεύουν και υπηρετούν τα κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση, αλλά και την σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

Η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την προστασία των υδάτινων πόρων και συνολικά του φυσικού περιβάλλοντος.

Για εμάς, το νερό αποτελεί φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό, που χρήζει προστασίας και καλής διαχείρισης στο σύνολο του κύκλου του (υπόγεια νερά, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, ακτές, υγρότοποι κ.λ.π.). 

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για ανάκληση προστίμων

Την ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ως προς το ύψος των προστίμων που επέβαλλε στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι των Ιωαννίνων και της Άρτας, ζητά με επιστολή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

"Οι περισσότερες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις έχουν διαλυθεί. Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζονται καρτέλ επειδή έχουν συστήσει ένα σύνδεσμο για την προμήθεια ζωοτροφών. Ta καρτέλ να αναζητηθούν σε άλλους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας (όπως π.χ. αεροπορικά εισιτήρια κ.α.) και όχι σε παραγωγικές μονάδες που στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες και προσφέρουν θέσεις εργασίας.



Σας απευθύνουμε έκκληση προκειμένου να παρέμβετε άμεσα, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση ώστε να μη διαλυθούν τα πάντα στον πρωτογενή τομέα", τονίζει ο Περιφερειάρχης

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και σε βάρος τους εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής
Σήμερα (27.06.2014) νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας.
Η διακλαδική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας των Συνόρων.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: εβδομήντα οκτώ (78) συνολικά άτομα
Προσήχθησαν: δεκαεννέα (19) άτομα (δέκα υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις Σύριοι και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Σε βάρος τους εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας, διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, ώρα 21:30 στο γήπεδο της Αρτέμιδας


Κάτω Μερόπη Πωγωνίου: Κλοπή εικόνων από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας

Προχθές το απόγευμα καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή στον Ιερό  Ναό Ευαγγελιστρίας, στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 25-06-2014, άγνωστοι δράστες, αφού διέρρηξαν παράθυρο-φεγγίτη, εισήλθαν στον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν δύο εκκλησιαστικές εικόνες, ένα ιερό Ευαγγέλιο, ένα χειροποίητο υφαντό, μία ελαιογραφία, δύο ιερά δισκοπότηρα και διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα τελετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή και το Σάββατο από την ΕΜΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-06-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-06-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ- ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ, ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΟΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ...

ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 39 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 36 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΩΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΥΚΝΟΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-06-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ.

ΠΗΓΗ:http://epirusmeteo.blogspot.gr/

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, ώρα 11:00 π.μ.

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  2η Ιουλίου 2014, ημέρα   Τετάρτη & ώρα 11:00  π.μ. στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ.

                                                            ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση ή μη του απολογισμού  οικονομικού έτους 2013 του  κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ» ΛΑΒΔΑΝΗΣ.
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του  Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ»
3. Περί απευθείας ανάθεσης και ψήφιση πίστωσης του έργου  «Καθαρισμός προαυλίου χώρου-κοπή αποψίλωση χόρτων Ι.Ν. Αγ.  Τριάδας»
4. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» έτους  2014
5.  Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»   έτους  2014
6.  Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για   υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ» έτους  2014
7.  Περί ορισμού υπευθύνου για την αγορά μετοχών του Κληροδοτήματος  «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ»
8.  Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων.
9.  Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας δημοτικών θερινών βοσκών   Αγίας Μαρίνας (πάνω από έλατα).»
10.  Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού  του  ανοιχτού διαγωνισμού της υπηρεσίας «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ».
11.  Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου κατά τη δικάσιμο την  08-07-2014 ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή δύο δημοτικών υπαλλήλων πρώην Κοινότητας Λάβδανης
12.  Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
13.  Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

                                              Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

                                                           ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Τραυματίστηκε 18χρονος σε τροχαίο ατύχημα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 19χρονη αλλοδαπή, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα, το οποίο οδηγούσε ένας 18χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 18χρονου, ο οποίος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Στοχευμένες επιχειρήσεις, εννέα συλλήψεις

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, εννέα ακόμη άτομα για διάφορα αδικήματα.



Συγκεκριμένα:
• Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (14) μηνών, για σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και χρήση πλαστού εγγράφου.

• Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών και χρηματική ποινή (500) ευρώ, για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών.

• Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στο Μικρό Περιστέρι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας, με ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για επιταγές.

• Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (3) ετών και (4) μηνών, για φοροδιαφυγή.

• Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 19 ετών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, ένας μεταλλικός τρίφτης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

• Συνελήφθη μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, στο Συνοριακό Σημείο Μαυροματίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, διότι προσήλθε για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου, επέδειξε αλβανικό διαβατήριο που έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου ενώ εκκρεμούσε παράλληλα σε βάρος της μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

• Συνελήφθη σε παραλία της Πάργας, από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, μία 31χρονη υπήκοος Κίνας, διότι παρείχε παράνομα υπηρεσίες φυσιοθεραπείας σε λουόμενους, έναντι χρηματικής αμοιβής

• Συνελήφθη στην Πάργα από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε και διέθετε παράνομα προς πώληση αγροτικά προϊόντα (355 κιλά καρπούζια και πεπόνια). Τα κατασχεθέντα προϊόντα παρεμπορίου καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενώ σε βάρος του ημεδαπού επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αντάμωμα Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 από τις 10:00 π.μ. στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον

                                        ΚΑΛΕΣΜΑ

Σας ενημερώνουνε ότι η Ομοσπονδία µας διοργανώνει και φέτος την εκδήλωση μας «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 από τις 10:00 το πρωί έως όπου φτάσει, στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον, είσοδος από λεωφόρο Φυλής (θα υπάρχουν πανό καθοδήγησης στους γύρω δρόμους). Πρόκειται για έναν σκιερό με πεύκα καταπράσινο χώρο, πολύ κοντά από το κέντρο της Αθήνας.
Όλοι μαζί με συγχωριανούς και Φίλους για µια συνάντηση και ένα γλέντι σαν τον παλιό καλό καιρό.
Ελάτε µε το κουµάντο σας (πίτες – κεφτεδάκια - κοψίδια κλπ) µε καλή διάθεση και πολύ κέφι !!!
Εκτός της ζωντανής ορχήστρας του Β. Τόλη σας περιµένουν και άλλες εκπλήξεις.

Χορός ελεύθερος

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προσκαλεί τους Συλλόγους μέλη της, σε Γενικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Αθήνα 2-6-2014

Προς
1. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ
2. Τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των
Αδελφοτήτων – Ομοσπονδιών – Συλλόγων

Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. ε του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, προσκαλούνται οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όπως παραβρεθούν και συμμετάσχουν στη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου την Πέμπτη 12-6-2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
Θέματα:
1. Εκδηλώσεις καλοκαιριού
2. Διοικητικά και φορολογικά θέματα των οργανώσεών μας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Δ. Οικονόμου   Γιώργος Αρ. Δόσης

Στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE-EDEN

Στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE-EDEN, (ο οποίος αρχικώς συμμετείχε ως Δήμος Δελβινακίου και είχε καταταγεί ως 4ος επιλαχών το 2010 με κύριο θέμα τον Νερόμυλο Ρογοζίου).
Ο Δήμος Πωγωνίου με στόχο πλέον την γενικότερη προβολή του, συνέχισε τις επαφές και τις προσπάθειες με την αποστολή υλικού που αφορά όλο το νέο Δήμο και σήμερα βρίσκεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Τουρισμού που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.
Όπως μας ενημερώνει το Υπουργείο θα ακολουθήσει ανάρτηση του εν λόγω υλικού στην αγγλική γλώσσα και με την συνεργασία μας θα υπάρξει αρκετό πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.
Με την συνέχιση της συνεργασίας θεωρούμε ότι η σύνδεση του Υπουργείου Τουρισμού με το link του www.pogoni.gr και όπως αυτό θα εξελιχθεί και σε τουριστικό εργαλείο είναι ένα θετικό βήμα για την ανάδειξη του Πωγωνίου.

Επίσης το Υπουργείο Τουρισμού προτίθεται να διοργανώσει προσεχώς συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών EDEN, με σκοπό τη συζήτηση σχετικά με πιθανές μελλοντικές δράσεις προβολής και προώθησης, κοινούς προβληματισμούς και δυσχέρειες, καθώς και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την περαιτέρω δικτύωση.

Να ελεγχθούν οι παιδικές χαρές για ασφάλεια ζητά ο Γιάννης Μιχελάκης

Ο  υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, με έγγραφό του προς τους δήμους τους ζητάει να προχωρήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους.
Με το έγγραφό του που απευθύνεται και προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ζητάει την πραγματοποίηση δαπανών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις παιδικές χαρές, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.
Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.
Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο υπουργός κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.

Τουρίστρια τραυματίστηκε στη χαράδρα του Βίκου

Συναγερμός σήμανε, για μία ακόμη φορά, την Κυριακή, όταν τουρίστρια τραυματίστηκε, στην προσπάθειά της να διασχίσει τη χαράδρα του Βίκου.

Η Γερμανίδα, τραυματίστηκε στη διάρκεια πεζοπορίας κι ενώ βρίσκονταν στο μονοπάτι που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Μονοδεντρίου με την Τοπική Κοινότητα Βίτσας.



Αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και έξι Πυροσβέστες από την 5η ΕΜΑΚ καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασαν στο σημείο και αφού εντόπισαν την εξηντάχρονη τουρίστρια (G.Μ.), η οποία ήταν τραυματισμένη στο δεξί της πόδι, τη μετέφεραν με ασφάλεια στην Τ.Κ. Μονοδενδρίου, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Θεσπρωτία: Βρέθηκε νεκρός Αλβανός σε γκρεμό

                                           Χθες το απόγευμα στο παλιό Ασπροκκλήσι

Χθες το απόγευμα στο παλιό Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας (κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε νεκρός από γκρεμό, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Γιάννενα: Απογευματινές βροχές και από την Πέμπτη άνοδος της Θερμοκρασίας

Από αύριο Τρίτη 3-6-2014 και έως και το Σαββατοκύριακο θα επικρατούν λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες οι οποίες θα πυκνώνουν μετά το μεσημέρι , ενώ έως τα μέσα της εβδομάδας είναι πιθανόν να εκδηλώνονται πρόσκαιρες βροχοπτώσεις το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως και 24 βαθμούς έως και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές, φτάνοντας το Σαββατοκύριακο τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση από 2 έως και 4 μποφόρ, ενώ την Τρίτη το βράδυ έως και το πρωί της Τετάρτης θα ενισχυθούν, φτάνοντας πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ με διεύθυνση ανατολική – βορειοανατολική

ΠΗΓΗ:http://epirusmeteo.blogspot.gr/

Ναι στην αναδιάρθρωση, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο, λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων

Αναγκαία χαρακτηρίζουν την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί, όμως διαφωνούν με τον τρόπο που γίνεται αυτή στο πλαίσιο του νέου νόμου, που κατατέθηκε από το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη και ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου.

Το νέο οργανόγραμμα προβλέπει διάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας σε τρεις αυτόνομους κλάδους, τον Κλάδο Τάξης, τον Κλάδο Ασφάλειας και τον Κλάδο Αλλοδαπών. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αντικαθίσταται από Επιτελείο, ενώ εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης καταργούνται οι υπόλοιπες 52 Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στις 12 ήδη υφιστάμενες Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Τον Κλάδο Τάξης συγκροτούν η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης, η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης, αλλά και η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνομίας.
Στον Κλάδο Ασφάλειας, αντίστοιχα, υπάγονται η Αντιτρομοκρατική, η Δίωξη Οργανωμένου και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς και οι συνολικά 8 Περιφερειακές Διευθύνσεις Ασφαλείας. Ο Κλάδος Αλλοδαπών, θα αποτελείται μεταξύ άλλων από τις Διευθύνσεις Προστασίας Συνόρων, Παράνομης Μετανάστευσης, Αλλοδαπών και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, Κώστα Κίτσιο, η αναδιάρθρωση της Ελ. ΑΣ υπήρξε χρόνιο αίτημα της Ομοσπονδίας, όμως με αυτόν τον τρόπο «γυρνάει την αστυνομία χρόνια πίσω».
«Ουσιαστικά μειώνει κατά 6.700 τις οργανικές θέσεις των αστυφυλάκων και αυξάνει τους υψηλόβαθμους αστυνομικούς. Χρειάζονται με αυτό το οργανόγραμμα 5 αντιστράτηγοι, 25 υποστράτηγοι και 67 ταξίαρχοι. Ποιος θα περιπολεί τελικά που αυτό είναι και το ζητούμενο;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Παρενέργειες» από
τις αποσπάσεις στον Έβρο
Στο μεταξύ, «παρενέργειες» όχι μόνο στην λειτουργία λόγω της μείωσης των αστυνομικών, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ διοίκησης και συνδικαλιστών έχουν προκαλέσει οι αποσπάσεις ανδρών στον Έβρο για την φύλαξη των συνόρων.
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κάνει λόγο για «ύπουλη, αυταρχική και συνάμα εκδικητική στάση της Διοίκησης η οποία μετά την πάροδο έξι μηνών από την κλήση σε απολογία του τότε Γ. Γραμματέα της, του επέβαλε το πρόστιμο των 150 ευρώ».
Όπως ανέφερε ο κ. Κίτσιος, «ο τότε Γ.Γ της Ένωσης στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του ιδιότητας είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στην τότε Προσωπάρχη της Α.Δ. Ιωαννίνων μεταφέροντάς της την έκδηλη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των μελών μας για τη μη τήρηση σειράς προτεραιότητας στις αποσπάσεις του Έβρου καθώς και την εξόφθαλμη παραβίαση του Π.Δ.100/2003, αφού χωρίς να παρέλθει έτος από την λήξη της προηγούμενης απόσπασης συνάδελφοί μας αποσπόταν εκ νέου, αναδεικνύοντας έτσι την αδυναμία της ιδίας να τηρήσει την σειρά και την νομιμότητα αφού δεν μπόρεσε με απλό δίκαιο και αυτονόητο τρόπο να επιλέξει από το σύνολο χιλίων περίπου Αστυνομικών της Α.Δ.Ιωαννίνων, με αξιοκρατικά κριτήρια τον αριθμό των σαράντα. «Την άδικη αυτή αντιμετώπιση ,την μεροληπτική συμπεριφορά και την επιλογή ατόμων μέσω αδιαφανών διαδικασιών καταδεικνύει το γεγονός ότι μετά την διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Ένωσής μας και το υπ.αριθμ. 43/2013 έγγραφο προς το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ανεκλήθη η διαταγή απόσπασης και αντικαταστάθηκαν οι συνάδελφοι που κατάφορα αδικούνταν, ενώ λίγες μέρες αργότερα κατόπιν συνάντησης μας με τον προϊστάμενο κλάδου προσωπικού του Αρχηγείου εξεδόθη διευκρινιστική για τις αποσπάσεις η οποία αναφέρει ρητά πως βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση σειράς», ανέφερε.
«Πυρά» για το συγκεκριμένο θέμα δέχθηκε και ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων. «Επιφυλασσόμαστε δε για την προσφυγή μας σε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να προασπίσουμε τα μέλη αλλά και το κύρος της Ένωσής μας, θεωρώντας την ενέργεια αυτή επιβολής προστίμου ως πράξη εκδίκησης αλλά και φίμωσης της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και ως τέτοια θα την καταγγείλουμε στην Πολιτική και Αστυνομική ηγεσία με την οποία θα συναντηθούμε», κατέληξε ο κ. Κίτσιος.

Γεωργία Χαλάτση από τον Ανεξάρτητο

Από 50 ευρώ η δόση για εξόφληση χρεών προς τα ταμεία

Απεριόριστες δόσεις με ένα «εύλογο ποσό» έναντι της οφειλής τους θα μπορούν να πληρώνουν όσοι χρωστούν άνω των 5.000 ευρώ ή και μικρότερα ποσά στα ασφαλιστικά Ταμεία και αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στην καταβολή των υψηλότερων ποσών που προβλέπουν οι ισχύουσες ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» οι οφειλέτες που θα δίνουν έστω ένα μικρό ποσό “έναντι” κάθε μήνα, θα βγουν από το “στόχαστρο” των αναγκαστικών μέτρων και από τη λίστα των κατασχέσεων, ενώ δεν θα τους χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα από τη στιγμή που δεν εντάσσονται και σε ρύθμιση.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου (60) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά από συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στον 41χρονο, κατελήφθη να κατέχει μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους (35,9) γραμμαρίων.
Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στον 27χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (23,9) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Ηγουμενίτσα: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο λίγο πριν την έξοδο της Εγνατίας Οδού

Τροχαίο σημειώθηκε μετά τις 11 το πρωί, λίγο πριν την έξοδο της Εγνατίας Οδού προς την Ηγουμενίτσα, (Λαδοχώρι Θεσπρωτίας) όταν ο 20χρονος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος, αυτό εξετράπη, και ανετράπη για να καταλήξει εκτός οδοστρώματος.
ΕΚΑΒ, Αστυνομία και Πυροσβεστική που έσπευσαν στο σημείο, ανέσυραν νεκρό τον 20χρονο οδηγό και σοβαρά τραυματία τον 18χρονο συνοδηγό, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Ηγουμενίτσας.