Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Tρεις συλλήψεις για χρέη δύο εκατ. στο Δημόσιο

Συνολικά τα δύο εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν τα οφειλόμενα χρέη προς το Δημόσιο, τριών προσώπων που συνελήφθησαν στις πόλεις των Σερρών και του Αμύνταιου της Φλώρινας.
Στο Αμύνταιο, 59χρονος άνδρας συνελήφθη γιατί όφειλε προς το Δημόσιο χρέη ύψους 750.469,30 ευρώ, ως διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας.
Η 68χρονή γυναίκα και ο 63χρονος άνδρας που συνελήφθησαν στις Σέρρες όφειλαν προς το Δημόσιο 472.320,27 ευρώ και 623.588,04 ευρώ αντίστοιχα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς των περιοχών σύλληψης τους.


                                                       ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr/

Συνταγματική η επιβολή του ΦΑΠ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πιλοτική απόφασή της (νόμος 3900/2010) έκρινε, ότι ο ΦΑΠ είναι σύμφωνος με στις συνταγματικές επιταγές περί ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος), κ.λπ., και με τους κανόνες της ΕΣΔΑ.

Παράλληλα, το ΣτΕ αναφέρει, ότι για τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας λαμβάνονται υπόψη γενικά και αντικειμενικά κριτήρια (τιμές εκκίνησης, επιφάνεια ακινήτου, κ.λπ.), ενώ προβλέπονται απαλλαγές από το φόρο για μη εκμεταλλεύσιμα ακίνητα, υπάρχει αφορολόγητο πόσο μέχρι 200.000 ευρώ, κ.λπ.

Με τα δεδομένα αυτά, σημειώνεται στην απόφαση, η επιβολή του ΦΑΠ «δεν υπερβαίνει τα όρια της διακριτικής ευχέρειας του νομοθέτη», να διαμορφώνει το φορολογικό σύστημα και να καθορίζει τον ενδεδειγμένο τρόπο φορολογήσεως διαφόρων κατηγοριών φορολογικών στοιχείων και επομένως δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Ακόμα, υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση, ότι δεν υπάρχει φορολογική εξομοίωση του ψιλού κυρίου του ακινήτου με τον επικαρπωτή, καθώς η φορολογική επιβάρυνση του ψιλού κυρίου με τον ΦΑΠ είναι μειωμένη σε σχέση με εκείνη του επικαρπωτή.

Στο ΣτΕ, είχε προσφύγει φορολογούμενος και ζητούσε να ακυρωθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ φυσικών προσώπων των ετών 2011 και 2012.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φως στο Τούνελ: «Οι μαρτυρίες αυτές κρύβουν το κλειδί του γρίφου»

Η ομίχλη που κάλυπτε το θρίλερ του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, φαίνεται να διαλύεται.Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, η έρευνα της εκπομπής Φως στο Τούνελ έδειξε ότι ο 20χρονος αγνοούμενος απ’ το Ρέθυμνο δεν έφτασε στην πόλη των Ιωαννίνων όπως αρχικά είχε λεχθεί. Βγήκε οργισμένος από τη Σχολή, κινήθηκε εκεί γύρω και επέστρεψε.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μάρτυρας απ’ τη Γαλακτοκομική Σχολή που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Γύρω στις τρεις παρά τέταρτο είδε τον Βαγγέλη στο χώρο της Εστίας και του μίλησε. Η μαρτυρία της για την ώρα διασταυρώθηκε και για τους χώρους όπου είχε κινηθεί πριν τον δει.

Ο φοιτητής παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα είχε επιστρέψει στην Εστία, δεν επέστρεψε στο δωμάτιο του όπως ισχυρίζεται ο συγκάτοικος του. Βρέθηκε πάλι με τη παρέα των «σκληρών» συμπατριωτών του;«Άκουσα φωνές στις τουαλέτες…»

Σημαντική είναι η μαρτυρία ενός άλλου φοιτητή. Όπως είπε γύρω στις δύο παρά τέταρτο που ο Βαγγέλης βγήκε απ’ το δωμάτιο του για να πάει στις εξωτερικές τουαλέτες, άκουσε δυνατές φωνές και στη συνέχεια την πόρτα του δωματίου ν’ ανοίγει και να κλείνει με δύναμη.

Στην τραπεζαρία της Σχολής όπου βρέθηκε η δημοσιογράφος, άτομο απ’ την παρέα των Κρητικών ισχυρίστηκε ότι τον συνάντησε μετά το φαγητό τους στο χώρο των δωματίων. Τι σοβαρό συνέβη ανάμεσα τους που οδήγησε τον Βαγγέλη στη φυγή;

ΠΗΓΗ:anikolouli.gr

Άρτα: Ο σκύλος μύρισε την ηρωίνη - Βρέθηκαν και ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 43χρονος, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, ο 43χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συστηματικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και πραγματοποιήθηκε  έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας,  βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, κρυμμένες κάτω από την ταπετσαρία, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (10,84) γραμμαρίων και δύο καρτέλες με (19) ναρκωτικά χάπια.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια που κατά την κυβέρνηση αποτελούν το πρώτο βήμα υλοποίησης των δεσμεύσεων προς τον ελληνικό λαό και θα εφαρμοστούν σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα τέσσερα νομοσχέδια που θα κατατεθούν από την επόμενη εβδομάδα αφορούν κατά σειρά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επανασύσταση της ΕΡΤ.

Τι προβλέπει η ρύθμιση για την ανθρωπιστική κρίση

Πρώτο απ' όλα τα νομοσχέδια, για λόγους συμβολικούς, όπως είπε ο πρωθυπουργός προς τους υπουργούς καθώς «αποτελεί το πρώτιστό μας χρέος σε μια κοινωνία που πέντε χρόνια τώρα χειμάζεται», θα κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας αυτό που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στις διατάξεις αυτές θα βρίσκεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο αυτό:
- θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την παροχή δωρεάν ρεύματος και σίτισης σε 300.000 νοικοκυριά
- θα εμπεριέχεται και η ρύθμιση για την εκκίνηση του προγράμματος στέγασης για 30.000 δικαιούχους με επιδότηση ανά άτομο και με προβλέψεις για τον περιορισμό των εξώσεων

Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ως δεύτερο προς κατάθεση νομοθέτημα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη γνωστή και ως ρύθμιση για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο. Όπως ανακοίνωσε στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατά τον πρωθυπουργό η ρύθμιση αυτή θα ανακουφίσει 3,7 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε έως 5.000 ευρώ αλλά και θα ενισχύσει δραστικά τα δημόσια έσοδα καθώς θα αφαιρέσει κάθε δικαιολογία από τους μεγαλοοφειλέτες.

Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο:
- θα προβλέπεται η άρση  του διαρκούς αυτόφωρου, της σύλληψης, κράτησης και φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ
- θα υπάρξει επαναφορά - και μάλιστα αναδρομική - του καθεστώτος που ίσχυε έως 31.12.2013 για τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να μην αποτελούν μετά από μήνες ενδελεχούς ελέγχου, απλά δελτία πληροφοριών προς τις ΔΟΥ

Έρχεται και νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Το τρίτο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, θα αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας προκειμένου, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «να βάλουμε τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, εργαζόμενων και συνταξιούχων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους».

Όπως διευκρίνισε η ρύθμιση αυτή:
- θα έχει έκτακτο χαρακτήρα και
- θα αφορά κατοικίες των οποίων η αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Το τέταρτο και τελευταίο άμεσο νομοσχέδιο θα αφορά, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα την Παρασκευή, αυτό για την επανασύσταση της ΕΡΤ «για να αποκαταστήσουμε μια μεγάλη αδικία και να γιατρέψουμε την μεγάλη πληγή στην δημοκρατία και την ενημέρωση που προκάλεσε η απόφαση της 11ης Ιουνίου του 2013 της συγκυβέρνησης του Μνημονίου».

Με το νομοσχέδιο αυτό:

- Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.
- Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής  μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.
- Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα.
- Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.
- Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι, πάντως, να αυξήσει κατά τι το ανταποδοτικό τέλος, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ Νίκος Παππάς. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε: «Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες».

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Οι πολιτικές εξελίξεις και η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ της Πολιτικής Γραμματείας θα βρεθούν στο επίκεντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο. Τις εργασίες της θα ανοίξει με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέραν της συζήτησης για την αποτίμηση της πορείας της κυβέρνησης τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, κυρίως όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αναμένεται να εκλεγεί νέα και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία, νέος Γενικός Γραμματέας και να αντικατασταθούν αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο παρασκήνιο έχει συζητηθεί το όνομα του Τ. Κορωνάκη, μέλος της ΠΓ για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Η αλλαγή του κ. Βίτσα θεωρείται επιβεβλημένη μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.

Metron Analysis: Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης

Όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» οι Έλληνες πολίτες αποτιμούν Θετικά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα για παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία στην πρόθεση ψήφου στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή»:
ΣΥΡΙΖΑ: 42,1%
ΝΔ: 18,3%
Ποτάμι: 5,7%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
ΚΚΕ: 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,8%
ΠΑΣΟΚ: 3%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 5,2%

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου η σύνταξη του ΟΓΑ

Η σύνταξη μηνός Μαρτίου 2015 θα καταβληθεί σε 685.196 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαρτίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 304.799.952,87 ευρώ.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες… Κανένα φως για τον 20χρονο Βαγγέλη…

Τρεις ολόκληρες βδομάδες εντατικών ερευνών από τις αρχές... Τρεις ολόκληρες βδομάδες τεράστιας προβολής... Τρεις ολόκληρες βδομάδες όπου το ενδιαφέρον σε ολόκληρη τη χώρα είναι έντονο...

Κι όμως.. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να φωτίζει το θρίλερ της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο νεαρός σπουδαστής από το Ρέθυμνο χάθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου. Από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Το βράδυ της Παρασκευής, έγινε η τρίτη στη σειρά εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η οποία δεν προχώρησε σε καμία συγκλονιστική αποκάλυψη, όπως διαφημίζονταν από την Πέμπτη.

Αυτό που μπορεί να έχει αξία είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία νέα πληροφορία για οποιαδήποτε παρουσία του Βαγγέλη ανά την Ελλάδα, ενώ αποσαφηνίστηκε ότι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει με εντυπωσιακή ταχύτητα τις προηγούμενες ημέρες για κίνηση του σπουδαστή, στο Μοναστηράκι, τον Πειραιά κι άλλες περιοχές της Αθήνας, διερευνήθηκαν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να λιγοστεύουν οι ελπίδες για αίσια λύση του μυστηρίου. Από τα στοιχεία που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα και μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή από τις αρχές, δείχνουν ότι η άκρη του νήματος βρίσκεται στο χώρο όπου κινούνταν ο Βαγγέλης.

Είναι πολύ πιθανό κάποιοι από τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από όσα έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα και να σχετίζονται με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την τελευταία μία ώρα.

Από κει και πέρα, ακόμη δεν μπορεί κανένας να πει με βεβαιότητα αν ο Βαγγέλης μετά την αρχική του έξοδο επέστρεψε ή όχι στη Σχολή και τι μπορεί να ακολούθησε.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε πως θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και σποραδικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι αναμένουμε στην ¨Ήπειρο το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015. Η ένταση των βροχοπτώσεων θα είναι εντονότερη στα νότια και δυτικά τμήματα της Ηπείρου, δίχως όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα διατηρήσουν την θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στις πεδινές και παράκτιες περιοχές τους 14 και τοπικά τους 15 βαθμούς, στις ημιορεινές 11 με 12 και στα ορεινά τους 4 με 5 βαθμούς. Όσο αφορά τις χιονοπτώσεις, θα ...
περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1300 μέτρα και θα εκδηλωθούν κυρίως νωρίς το πρωί.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, δεν θα λείπουν όμως λίγες τοπικές βροχές κυρίως όμως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο 1 με 2 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές, με τους ανέμους να πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 3 μποφόρ.

Ανανεώνεται έως και 30 Απριλίου 2015 η ασφαλιστική κάλυψη από τον ΟΓΑ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε πως σε εφαρμογή της με αρ. 108/25-2-2015 απόφασης του Διοικητή του ΟΓΑ, η ασφαλιστική ικανότητα των δικαιούχων παροχών περίθαλψης του ΟΓΑ, που λήγει στις 28-2-2015, ανανεώνεται έως και 30-4-2015.

Σημειώνεται ότι, η ανανέωση αυτή δεν αφορά τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ, για τους οποίους σύμφωνα με την αρ. Φ. 40021/2912/7/17-2-2015 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος έως 29-2-2016.

Αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, πέντε (5) άτομα, για διάφορα αδικήματα.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 73 ετών, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα. Συγκεκριμένα, ο 73χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (49,5) γραμμαρίων, την οποία προόριζε για εμπορία.
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στην Κυψέλη Πρέβεζας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, (820) γραμμαρίων.
Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή 3000 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 33 ετών, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (0,5) γραμμάρια ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Δημήτρης Νανόπουλος: Δημιουργήσαμε την Ευρώπη κι εκεί ανήκουμε… Καθήλωσε το κοινό των Ιωαννίνων

Καθήλωσε τους πάντες με την ομιλία του ο Δημήτρης Νανόπουλος. Ο κορυφαίος ερευνητής, μίλησε στην έναρξη των πανελληνίων σεμιναρίων που οργανώνει στα Γιάννινα η Καρδιολογική Εταιρεία και άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στο σύμπαν.

«Μοντέρνα Κοσμογονία» ήταν το βασικό θέμα της ομιλίας και με γλαφυρό τρόπο ο κ. Νανόπουλος μίλησε για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Ιδιαίτερη αξία όμως έχει η εισαγωγή που έκανε, καθώς αποτέλεσε αναφορά στην σημερινή, σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει η χώρα.

Η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη κρίση, σημείωσε ο κ. Νανόπουλος και υπογράμμισε ότι όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε ώστε «να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε, να βρούμε την περπατησιά μας κι αυτό που ανήκει και μας αξίζει».

Και ήταν απολύτως ξεκάθαρος για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα. «Η Ελλάδα έχει δώσει πάρα πολλά στην ανθρωπότητα. Και στην Ευρώπη. Εμείς δημιουργήσαμε την Ευρώπη κι εκεί ανήκουμε. Να μην δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας πάρει την Ευρωπαική μας ιδιότητα, ούτε από μέσα, ούτε από έξω...», ανέφερε στον πρόλογό του.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A&M και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN.

Ο ίδιος διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου.

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ στη Γαλακτοκομική Σχολή

Μία βδομάδα αργότερα, από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα ολοκληρωθεί τελικά η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργείται στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά τις πληροφορίες που υπήρξαν για εκφοβισμό και άσκηση βίας σε βάρος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Διενεργείται από τριμελή επιτροπή του ΕΛΓΟ Δήμητρα με επικεφαλής το Νομικό Σύμβουλο Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η ΕΔΕ θα ολοκληρώνονταν σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Τρίτη θα υπήρχε το βασικό πόρισμα.

Όμως η επιτροπή θα καθυστερήσει καθώς κρίνει ότι πρέπει να μιλήσει και με άλλους σπουδαστές οι οποίοι απουσίαζαν τις μέρες αυτές.

Παράλληλα η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο συνεχίζεται, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία ικανά να φωτίσουν το μυστήριο.

Πρέβεζα: 94χιλ ευρώ για την εκβάθυνση και τον καθαρισμό ποταμού

Αποφάσεις για οδικά και αντιπλημμυρικά έργα έλαβε, μεταξύ άλλων,  στη σημερινή της συνεδρίαση  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, αναδείχτηκαν ανάδοχοι και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση των εξής έργων:

- Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας- Καρδίτσας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
- Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αθηνών, είσοδος πόλης Ιωαννίνων,  προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
- Αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 12.800

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση και νέων έργων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτησή τους. Πρόκειται για τα εξής:

- Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού αρ. 18 Δίστρατο – Φτέρη – Βαθύκαμπος – Κρυονέρι – Γέφυρα Τζαρή» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 147.000,00 με ΦΠΑ.
- Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
- Αποκατάσταση ζημιών στηθαίων ασφαλείας της 19ης Ε.Ο. Αρχαγγέλου - Γλυκής», προϋπολογισμού € 4.000,00 με ΦΠΑ.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου  για την  εκβάθυνση – καθαρισμό ποταμού από πηγές Μπάλτιζας έως γέφυρα Θεμέλου (Π.Ε. Πρέβεζας), προϋπολογισμού € 94.000.

Μαθήτρια έπεσε από τον πρώτο όροφο του σχολείου

Σοκ έπαθαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Μαργαριτίου, όταν μία μαθήτρια έπεσε από τον πρώτο όροφο του σχολείου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κλήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει το κορίτσι. Αρχικά η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μαθήτρια είναι εκτός κινδύνου, παραμένει όμως για νοσηλεία κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε η κοπέλα δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, όμως όλα τα στοιχεία παραπέμπουν σε ατύχημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Αποφάσεις για οδικά και αντιπλημμυρικά έργα έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, αναδείχτηκαν ανάδοχοι και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση των εξής έργων:
*Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας- Καρδίτσας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
*Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αθηνών, είσοδος πόλης Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 80.000,00με Φ.Π.Α.
ü   Αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 12.800
Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση και νέων έργων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτησή τους. Πρόκειται για τα εξής:
*Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού αρ. 18 Δίστρατο – Φτέρη – Βαθύκαμπος – Κρυονέρι – Γέφυρα Τζαρή» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 147.000,00 με ΦΠΑ.
* Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
* Αποκατάσταση ζημιών στηθαίων ασφαλείας της 19ης Ε.Ο. Αρχαγγέλου - Γλυκής», προϋπολογισμού € 4.000,00 με ΦΠΑ.
*Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για την εκβάθυνση – καθαρισμό ποταμού από πηγές Μπάλτιζας έως γέφυρα Θεμέλου (Π.Ε. Πρέβεζας), προϋπολογισμού € 94.000.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

24η αγωνιστική το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-03-15/15:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ο. Σταυρακίου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 28-02-15/15:30), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Ε. Μικρασιατών Α.Σ. Καλπακίου 1-03-15/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πασσαρώνας Ροδοτοπ ίου Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-03-15/15:00) για την 28η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  2015
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (00:00)
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (19:30)
Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  2015
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:30)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:15)
Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (15:00)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:15)

Πρέβεζα: Τους κατέβασαν τα πανό από το δημαρχείο και διαμαρτύρονται

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ

Αφαιρέθηκαν από το δημαρχείο τα πανό και οι ανακοινώσεις που είχαν αναρτήσει οι εργαζόμενοι στη ΝΕΔΗΚΕΠ.

Την πράξη αυτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στου ΟΤΑ Α βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας:

"Με έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση οι εργαζόμενοι του Δήμου Πρέβεζας είδαν την αφαίρεση του πανό και των ανακοινώσεων του σωματείου τους, την επόμενη της ανάρτησής τους στο κτίριο του δημαρχείου. Το θέμα των ανακοινώσεων και του πανό ήτανε ότι 32 συνάδελφοί μας που εργάζονται στη ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π. είναι απλήρωτοι έως και 10 μήνες.

Καταγγέλλουμε την πράξη αυτή που σαν κίνητρο έχει τον εκφοβισμό των εργαζομένων, την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, τη φίμωση, την αδιαλλαξία και τη μη κατανόηση της δεινής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους.


Οι τακτικές αυτές με λύπη μας φέρνουν στη μνήμη άλλες εποχές οι οποίες έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας και το μόνο που κάνουν είναι να ατσαλώνουν την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους."

«H Πίτα του Ηπειρώτη 2015», Κυριακή 1 Μαρτίου, ώρα 10:00 π.μ., Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας


Πίνακας θεμάτων Δ.Σ. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 24-2-2015 (Πρακτικό Νο 2)

1.    Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους άπορους [ ΤΕΒΑ/FEAD].  ΑΠΟΦΑΣΗ  27.
2.    Έγκριση Επιχορηγήσεων Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου – Ψήφιση πιστώσεων ΑΠΟΦΑΣΗ  28.
3.    Κατανομή ΣΑΤΑ [από υπόλοιπα πιστώσεων έτους 2014]  ΑΠΟΦΑΣΗ  29.
4.    Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2015 Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 30.
5.    Διαγραφή οφειλής από μίσθωμα Δημοτικού Κατασ/τος Τ.Κ. Γεροπλατάνου. ΑΠΟΦΑΣΗ  31.
6.    Επί αιτήσεως Φωτίου Βικτωρίας, για την έγκριση παράτασης μίσθωσης Δημοτικού Κατασ/τος στην Τ.Κ. Ιερομνήμης. ΑΠΟΦΑΣΗ  32.
7.    Έγκριση επιστροφής τέλους Ε.Ε.Τ.Α. στους ενοικιαστές Δημοτικών Ακινήτων Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  33.
8.    Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την  Υλοποίηση του Υποέργου του Δήμου Πωγωνίου στο πλαίσιο της Πράξης με διακριτικό τίτλο “LA.ROUTE”»,  επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης. ΑΠΟΦΑΣΗ  34.
9Α.  Προέγκριση άδειας καταστήματος Daniela Foukis [Καφετέρια – Ταβέρνα, θέση: «Αγία Παρασκευή – γέφυρα Αγίων».  ΑΠΟΦΑΣΗ  35.
9Β. Προέγκριση άδειας καταστήματος Ιωάννη Ρουμελιώτη [Παντοπωλείο – Οπωροπωλείο, Τ.Κ. Δελβινακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  36.
10.    Έγκριση της μελέτης  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.  Δ.Ε. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  37.
11.    Έγκριση  1ου Συγκρ. Πίνακα  της μελέτης  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.  Δ.Ε. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  38.
12.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  39.
13.    Επί αιτήσεως  Daniela Foukis , για την έγκριση παροχής ύδρευσης εκτός οικισμού,  θέση  «Αγία Παρασκευή – γέφυρα Αγίων».  ΑΠΟΦΑΣΗ  40.
14.    Απόδοση στο Δήμο από την Κτηματική Υπηρεσία ακινήτου στην Τ.Κ. Κτισμάτων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  41.
15.    Έγκριση Δημοπράτησης εκμίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  42.
16Α. Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2014  Σχολικής Επιτροπής  Α/θμιας Εκπαίδευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  43.
16Β. Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2014  Σχολικής Επιτροπής  Β/θμιας Εκπαίδευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  44.
17.     Έγκριση συνεδρίασης Δ.Σ. στην έδρα της Δ.Ε. Δελβινακίου, λόγω εργασιών στην αίθουσα του Δ.Σ. στην έδρα του Δήμου Δ.Ε. Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  45.

ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1.    Διαγραφή οφειλής από Διοικητικές παραβάσεις [ΚΟΚ].  ΑΠΟΦΑΣΗ  46.
2.    Έγκριση παράτασης παραχώρησης χρήσης εγκαταστάσεων Μαθητικής Εστίας Πωγωνιανής, όπου φιλοξενείται η «Κιβωτός του Κόσμου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  47.
3.    Παραχώρηση χρήσης Δημοτικών χώρων στην Τ.Κ. Κακολάκκου. ΑΠΟΦΑΣΗ 48.

                                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.
                                                       ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα δύο κυνηγοί για παράνομη θήρα λαγού

Δύο άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ το βράδυ της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου, γιατί βρέθηκε να έχουν θηρεύσει παρανόμως έναν λαγό.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ στις 21.45 της 24ης Φεβρουαρίου στην Επαρχιακή οδό Ιωαννίνων – Αμπελοχωρίου, σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, βρέθηκε ένας λαγός βάρους 2,5 κιλών, που είχε θηρευτεί πριν από λίγα λεπτά.

Στο Ι.Χ βρέθηκαν ακόμη 2 κυνηγετικά όπλα, «δεμένα», εντός της θήκης τους. Το ένα εκ των δύο όμως ήταν παραποιημένο ώστε να χωρά μέχρι οκτώ φυσίγγια.

Ο λαγός κατασχέθηκε, όπως επίσης τα δύο κυνηγετικά όπλα και ακόμη 17 φυσίγγια για τριχωτά θηράματα, μία φυσιγγιοθήκη με άλλα 30 φυσίγγια, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών, 2 φορητοί πομποδέκτες (VHF), 3 μεγάλες κροτίδες και ένας φακός, με βάση προσαρμογής σε κάνη όπλου.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ, ενώ τα δύο άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Στο Ι.Χ επίσης βρέθηκαν και δύο σκύλοι ιχνηλασίας και δίωξης τριχωτών θηραμάτων.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν την επομένη στον Εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία και τον προβληματισμό της κυνηγετικής οικογένειας, για όσους επιμένουν να αγνοούν τους γραπτούς και άγραφους κανόνες άσκησης της θήρας.

Από την άλλη, το περιστατικό επιβεβαιώνει την ξεκάθαρη και αμετάκλητη απόφαση των εκπροσώπων της Ε' ΚΟΗ, να αντιμετωπίσουν με πυγμή και αποφασιστικότητα τους παραβάτες της νομοθεσίας, αλλά και όσους προσβάλουν την κυνηγετική δραστηριότητα.

Όπλο εκτός θήκης

Τέλος, την ίδια ημέρα 24 Φεβρουαρίου στις 21.30 στην παλιά Εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή του Δρίσκου, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σε νόμιμο έλεγχο που διενήργησαν σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο (δίκανο) εκτός θήκης. Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία.

Άρτα: Συνελήφθη 73χρονος με ηρωίνη στα ΚΤΕΛ

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας Έλληνας, ηλικίας 73 ετών, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα.

Συγκεκριμένα, ο 73χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 49,5 γραμμαρίων, την οποία προόριζε για εμπορία.

Επίσης στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν,  κατά το τελευταίο 24ωρο, άλλα τέσσερα  άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικότερα:

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στην Κυψέλη Πρέβεζας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας,  διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  ποσότητα λαθραίου καπνού, (820) γραμμαρίων.

Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή 3000 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 33 ετών, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (0,5) γραμμάρια ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Τρία σενάρια για το τέλος των πρόωρων συντάξεων

Σε τρία σενάρια επικεντρώνονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας όσον αφορά το μαχαίρι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ως γνωστών, στην επιστολή του υπουργείου Οικονομικών που έγινε αποδεκτή από το Eurogroup προβλέπεται η «εξάλειψη "παραθύρων" και κινήτρων που αυξάνουν τον αριθμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στην οικονομία και πιο συγκεκριμένα στον τραπεζικό και δημόσιο τομέα».

Οι όποιες παρεμβάσεις θα αποφασιστούν ύστερα από διάλογο λένε στο υπουργείο Εργασίας, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξουν διαφορετικές λύσεις ανά Ταμείο. Πάντως από το υπουργείο Εργασίας διαμηνύεται ότι στόχος της παρέμβασης του θα γίνει είναι να μη θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναφέρουν τα Νέα.

1. Πέναλτι: μελετάται η αύξηση των αντικινήτρων, τα λεγόμενα πέναλτι, για πρόωρη συνταξιοδότηση. Το ποσοστό της περικοπής εξαρτάται από το Ταμείο, αλλά και από το πότε γίνεται η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Ειδικότερα ισχύουν τα εξής:

Στο Δημόσιο ισχύουν δύο ταχύτητες ανάλογα με το πότε κλειδώνει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η περικοπή είναι 4,5% το έτος για όσους συμπληρώνουν 25ετία μέχρι το τέλος του 2010. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά το πέναλτι πάει 6% το χρόνο.

Στα Ταμεία ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα: ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις ανεξαρτήτως του έτους κατά το οποίο γίνεται η θεμελίωση δικαιώματος.

2. Όρια συνταξιοδότησης: στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι έως το τέλος του 2012 είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και περίμεναν να πιάσουν την ηλικία, ώστε να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από τα 62 ή τα 67 έτη. Οι όποιες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν ασφαλισμένους πριν το 1983, μητέρες με ανήλικα, εργαζόμενες στα βαρέα και άτομα με ειδικές ανάγκες.  Από την 1η Ιανουαρίου 2013 ισχύουν ενιαία όρια ηλικίας (με τη συνταξιοδότηση να έρχεται στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη ή στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, για πλήρη σύνταξη)

3. Εθελούσια έξοδος: στα λεγόμενα ειδικά Ταμεία, κυρίως δε στα Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, μπορεί να εξεταστεί η διακοπή των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Περίπου 10.000 υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει μέσω συγκεκριμένων  προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια.

Μόνιμη λύση στη χαλάρωση της κοιλιάς με κοιλιοπλαστική

Μόνιμη λύση με όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα στη χαλάρωση της κοιλιάς, σε γυναίκες και άνδρες, δίνει σήμερα η πλαστική χειρουργική με τη μέθοδο της  κοιλιοπλαστικής.
Η επέμβαση είναι ασφαλής  και  συνήθως απαιτείται μια μόλις ημέρα νοσηλείας, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 ημέρες, χωρίς επιπλοκές.
«Με την κοιλιοπλαστική απαλλάσσουμε  γυναίκες και άνδρες από το δέρμα που έχει χαλαρώσει και περισσεύει, αλλά και από το  συσσωρευμένο λίπος , στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου, που έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις σε γυναίκες και άνδρες.
«Με την αφαίρεση λίπους και δέρματος, προσθέτει ο Δρ. Αθανασίου, επιτυγχάνουμε  σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και απαλλάσσουμε  γυναίκες και άνδρες από το αντιαισθητικό θέαμα της “κρεμάμενης κοιλιάς”».
Για τη διόρθωση  της “κρεμάμενης κοιλιάς”  κι ανάλογα με την έκταση του προβλήματος σήμερα οι πλαστικοί χειρουργοί εφαρμόζουν τρείς τεχνικές.
Συγκεκριμένα εφαρμόζονται η τεχνική της:


•Kλασικής κοιλιοπλαστικής, κατά την οποία η χειρουργική  τομή  εκτείνεται από τη μία λαγώνια ακρολοφία μέχρι την άλλη και ο πλαστικός έχει  τη δυνατότητα να αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα χαλαρού δέρματος
•Κυκλοτερής κοιλιοπλαστικής, με την οποία γίνονται οι  πιο μεγάλες επεμβάσεις  κυρίως  σε παχύσαρκα άτομα μετά από απώλεια βάρους, με πολύ μεγάλη χαλάρωση σε πολλά σημεία του σώματος. Αφαιρείται κυκλοτερώς δέρμα και λίπος γύρω από τη μέση ενώ πολύ συχνά συνδυάζεται με ταυτόχρονη ανόρθωση γλουτών και μηρών
•Μini κοιλιοπλαστικής ή όπως αποκαλείται "CalifornianTummy Tuck", με  την οποία γίνεται μια τομή στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος,  πάνω από το εφήβαιο (παρόμοια με της καισαρικής) και αφαιρείται ένα πιο μικρό τμήμα κοιλιακής χώρας. Συνήθως εφαρμόζεται σε γυναίκες όπου είναι σχετικά λεπτές (μπορεί άνετα να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση) και τις απασχολούν οι ραγάδες ή δυσμορφίες που παρουσιάζονται στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος. Η τομή είναι σχετικά μικρή και τοποθετείται σε σημείο όπου καλύπτεται από το εσώρουχο.
                                                        ΓΥΝΑΙΚΕΣ   ΚΑΙ    ΑΝΔΡΕΣ
Σε κοιλιοπλαστική μπορούν να υποβληθούν γυναίκες και άνδρες. Οι γυναίκες, υποβάλλονται κυρίως μετά από μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες, για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών ραγάδων που σχηματίζονται. Η διόρθωση μπορεί να γίνει τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον τοκετό και όχι νωρίτερα. Επίσης, και μετά τη χαλάρωση του δέρματος, από απώλεια μεγάλου βάρους.
Οι άνδρες συνήθως υποβάλλονται μετά την απώλεια μεγάλου σωματικού βάρους. Όσον αφορά  δε στους καπνιστές, απαραίτητη προϋπόθεση για να  γίνει με ασφάλεια η επέμβαση  είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
«Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση της κοιλιακής χώρας ή άλλων περιοχών του σώματος» εξηγεί ο Δρ. Αθανασίου και  καταλήγει:
«Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν συνδυαστικά, δίνουν όμως καλύτερο αποτέλεσμα και ανάρρωση όταν γίνονται σε δύο χρόνους, σε διαφορετικά δηλαδή στάδια, όπως η λιποαναρρόφηση να προηγηθεί της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Προκειμένου να επιτύχουμε αισθητική ομοιογένεια στην εμφάνιση του σώματος, και όταν αυτό δεν εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς, λόγω της αύξησης της χρονικής διάρκειας του χειρουργείου, η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με σμίκρυνση στήθους, αντιμετώπιση γυναικομαστίας στους άντρες, κλπ».


ΠΗΓΗ: www.abh-medicalgroup.com

Σύλληψη γυναικολόγου για «φακελάκι»

Στη σύλληψη γυναικολόγου δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι» προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο 65χρονος γιατρός, απαίτησε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, σήμερα Πέμπτη, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στον γυναικολόγο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι στη συνέχεια συνέλαβαν τον 65χρονο γιατρό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr/

Πρέβεζα: Τρεις ειδικούς συνεργάτες προσλαμβάνει ο Δήμος

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ανακοίνωσε την ανάγκη πλήρωσης τριών θέσεων ειδικών συνεργατών.

Οι τρεις θέσεις είναι με

Ειδικότητα ΠΕ Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό
Ειδικότητα ΠΕ Μηχανολόγο Μηχανικό
Ειδικότητα ΤΕ Τεχνολόγο Μηχανικό Έργων Υποδομής

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τα προσόντα δείτε την σχετική γνωστοποίηση ΕΔΩ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στο Δήμο Πρέβεζας μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών από την επόμενη μέρα της δημοσίευσης της επισυναπτόμενης γνωστοποίησης.

Η ζώνη προστασίας και η Αρχαία Δωδώνη

Ο επανακαθορισμός της πρώτης ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, όμως προκαλεί αντιδράσεις σε άλλους φορείς, με πρώτη την Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα εύκολο ή απλό θέμα. Κάθε άλλο μάλιστα.

Οι τελευταίες υπουργικές αποφάσεις που ήταν σε ισχύ από τα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα, απαγόρευαν στους κατοίκους οποιαδήποτε δραστηριότητα στην πρώτη ζώνη προστασίας. Οι περιουσίες τους λοιπόν είχαν αχρηστευθεί...

Η αλλαγή που επέρχεται επιτρέπει την κατασκευή ισόγειων βοηθητικών χώρων για την εξυπηρέτηση αγροτικών εργασιών, μέχρι δεκαπέντε τετραγωνικά, με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα και σε αγροτεμάχιο δέκα στρεμμάτων. Και όλα αυτά, μετά την έγκριση των αρχαιολογικών υπηρεσιών.

Πολλοί είναι αυτοί, που έχοντας πιθανόν το χάρισμα από το αρχαίο μαντείο, βλέπουν από τώρα καταστροφικές συνέπειες..

Βέβαια, αιώνες τώρα και πριν θεσπιστεί καμία ζώνης προστασίας, κανένας από τους κατοίκους της Δωδώνης δεν αλλοίωσε το τοπίο, δεν βεβήλωσε την κοιλάδα, δεν έχτισε σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο.

Κι όλα αυτά έγιναν από σεβασμό.

Αντιθέτως στα χρόνια που πέρασαν, υπουργοί, πολιτικοί παράγοντες, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολλοί άλλοι, ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν την Δωδώνη, την απαξίωσαν μέσα από μεθοδευμένες ενέργειες και κινήσεις και θέλησαν να την αφήσουν στην λησμονιά.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα που μπήκαν σε εφαρμογή οι αυστηρές απαγορεύσεις, δεν έγινε απολύτως τίποτα για την αναβάθμιση της Δωδώνης, για την προβολή που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα αυξημένο ρεύμα επισκεψιμότητας και ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος.

Αντίθετα το 1998 έκλεισε το αρχαίο θέατρο, για χρόνια δεν έγινε εφικτή ούτε μία παράσταση και για ακόμη περισσότερα χρόνια οι κάτοικοι ήταν θεατές στις επιστημονικές έριδες για την αναστήλωση του μνημείου.

Η ολοκλήρωση της αναστήλωσης πιθανόν να είναι πραγματικότητα μετά το 2020. Και βέβαια δεν αρκεί...

Δεν φτάνει για να γίνει η Δωδώνη... Επίδαυρος, Ολυμπία ή Βεργίνα.

Θα πρέπει να συνοδευτεί από συγκεκριμένο ανασκαφικό πλάνο, από πλάνο προβολής, από πλάνο εκδηλώσεων που μπορούν να δημιουργήσουν τουριστικό ρεύμα, από την ίδρυση μουσείου, όπως συμβαίνει σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και την επιστροφή των εκατοντάδων ευρημάτων που βρίσκονται στα υπόγεια του μουσείου της Αθήνας, κι από πολλά σε άλλα...

Και σ' αυτά πρέπει και μπορούν να πρωτοστατήσουν οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου. Αν γίνουν πράξη είναι σίγουρο ότι κανένας κάτοικος της Δωδώνης δεν θα έχει την παραμικρή αντίρρηση στο ασφυκτικό πλαίσιο προστασίας. Είναι επίσης σίγουρο ότι όλοι θα γκρεμίσουν τις αποθήκες των δεκαπέντε τετραγωνικών που μπορεί να έχουν χτιστεί.... Οι φόβοι ότι τα δεκαπέντε μέτρα μπορεί να γίνουν περισσότερα δεν μπορούν να αποτελούν επιχείρημα, από τη στιγμή που οι υπηρεσίες θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους και θα μεριμνούν για τους απαραίτητους ελέγχους.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προβάλλει ντοκιμαντέρ του Πρεβεζάνου Μπάμπη Τσόκα

Εκδήλωση προς τιμή του ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και γενικού γραμματέα του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», Βασίλη Λαμπρινουδάκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08 Μαρτίου και ώρα 12.00 π.μ. στον κινηματογράφο OPERA ODEOΝ στην Αθήνα.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα με τίτλο: «Βασίλης Λαμπρινουδάκης: Η αλήθεια πίσω από το μύθο...»

Το παραπάνω ντοκιμαντέρ εντάσσεται στη δράση που αναπτύσσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την παραγωγή προσωπογραφιών - υπό μορφή ντοκιμαντέρ - , με σκοπό να τιμήσει διακεκριμένους επιστήμονες που έχουν προσφέρει με το έργο τους πολλά στον τομέα της αρχαιολογίας και της αναστύλωσης μνημείων.

Κορυφαίοι επιστήμονες στην αρχαία Δωδώνη

Ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που γίνονται στην Ελλάδα φιλοξενούν τα Γιάννινα. Πρόκειται για το Συνέδριο που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία και το οποίο για ένα τριήμερο φέρνει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα πάνω από τρεις χιλιάδες επιστήμονες και τους συνοδούς τους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, και λίγο πριν την επίσημη έναρξης, ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρίας Στέφανος Φούσας αλλά και δεκάδες άλλοι επιστήμονες επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Σουέρεφ.

Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο καιρός, κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, να ενημερωθούν για την ιστορία του και παράλληλα για τα έργα που εκτελούνται, ειδικά για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου.

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αποδήμων Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη,24 Φεβρουαρίου 2015,στα γραφεία της Π.Σ.Ε. μεταξύ των μελών του Προεδρείου της ΠΣΕ Σωτήρη Κολιούση, Αλέξανδρου Λαμπρίδη και Σπύρου Τζίμα και της Προέδρου  Ηλέκτρας Κίκη και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί».

Εποικοδομητική συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από ζητήματα που άπτονται των Βορειοηπειρωτών, τόσο της διασποράς , όσο και όσων ζουν στη Βόρειο Ήπειρο , για τα οποία η ΠΣΕ από κοινού με την Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί» είχε αποστείλει στο εγγύς παρελθόν υπομνήματα διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία.
Εκτενέστερα αναφέρθηκαν σε θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ των Ομογενών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς που σχετίζεται με την υφαρπαγή των περιουσιών από Αλβανούς με πλαστούς ιδιοκτησιακούς τίτλους, η διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Αθήνα ς- Αργυροκάστρου, Αθήνας - Αγίων Σαράντα και Αθήνας - Χιμάρας, καθώς και το εκπαιδευτικό. Σε κλίμα κοινής συνεργασίας ,για θέματα βαρύνουσας σημασίας των Βορειοηπειρωτών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Ημερίδα από κοινού με την Ομοσπονδία «Οι Σελλοί», όπου θα συζητηθούν τα ανωτέρω και άλλα πολλά ζητήματα που ταλανίζουν τους Βορειοηπειρώτες.

Εν κατακλείδι, αφού υπήρξε από την Ομοσπονδία σαφής αποστασιοποίηση και καταδίκη περσινών ενεργειών μειοψηφιών εν ονόματι αλλά και εν αγνοία της, σε περυσινή εκδήλωση της Π.Σ.Ε ,που έγιναν αντίθετα στη βούληση της διοργανώτριας και κατά παράβαση των κανόνων, αποφασίστηκε και η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος της Ομοσπονδίας «Οι Σελλοί» στην κορυφαία εκδήλωση των Ηπειρωτών, στην Πίτα του Ηπειρώτη που θα λάβει χώρα στις 1 Μαρτίου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Άρτα: Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, θέτοντας επί τάπητος πληθώρα θεμάτων.

Πολλές οι αποφάσεις που ελήφθησαν με σημαντικότερη την ψήφιση κατά πλειοψηφία του κειμένου 9 προτάσεων για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο Άρτας παρουσία σπουδαστών και εμπλεκόμενων φορέων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και γι’ αυτό το λόγο, θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας το επόμενο διάστημα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων σχετικά με θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Αναλυτικά:

Ομάδα Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε εφαρμογή προχωρά η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Την Παρασκευή η Ομάδα θα ελέγξει τα μισά καταστήματα και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου τα άλλα μισά ολοκληρώνοντας τον κύκλο των αυτοψιών.

Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αρταίων.

Σημαντική ήταν και η ενημέρωση για τις εξελίξεις στη δημιουργία των εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Αρταίων είχε ζητήσει από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, να παραχωρήσει στον Δήμο Αρταίων τους χώρους του πρώην εργοταξίου της ΚΟΜΔΕ, στην περιοχή ΙΜΑΡΕΤ, για να γίνουν εκεί οι εγκαταστάσεις για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων. Το αίτημα εγκρίθηκε με την αρ. 5/2015 απόφαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ ΟΤΑ. Ο κ. Τσιρογιάννης, κατά την εισήγησή του, τόνισε χαρακτηριστικά «Οι χώροι αυτοί, είχαν αρχικά παραχωρηθεί κατά χρήση από τη Νομαρχία Άρτας στον Δήμο Αρταίων το έτος 1991, και χρησιμοποιούνταν ως αμαξοστάσιο των οχημάτων και μηχανημάτων της Νομαρχίας, αλλά και ως εργοτάξιο, καθώς διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και τις προδιαγραφές για τον σκοπό αυτό. Παρόλα ταύτα, όλα αυτά τα χρόνια οι χώροι αυτοί, ουδέποτε, χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίον παραχωρήθηκαν και παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και σε πλήρη αχρησία. Ο Δήμος μας, επιθυμεί την αξιοποίηση των χώρων αυτών, με την άμεση στέγαση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο αποτελεί τη λύση στο σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας, αλλά και με τη μελλοντική στέγαση του αμαξοστασίου του Δήμου, του πρατήριου υγρών καυσίμων, των αποθηκών του δήμου, των χώρων διαμονής των εργαζομένων των εξωτερικών συνεργείων, του συνεργείου οχημάτων και μηχανημάτων κτλ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στην ΚΟΜΔΕ προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς και τώρα βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου ξεκινάει η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η μεταφορά τους στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.

Κατεδάφιση παλιού Υδατόπυργου Καλαμιάς.

Εντάχθηκε ως υποέργο στο έργο του ΕΣΠΑ της ΔΕΥΑΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη «Κατασκευή νέου υδατόπυργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεσή του με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αρταίων». Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κρίνεται σημαντική, δεδομένης της επικινδυνότητας του υπάρχοντος υδατόπυργου στο κέντρο του χωριού της Καλαμιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.

Ένταξη «Αγροτικής οδοποιίας Τοπικής Κοινότητας Αμμότοπου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2007-20013»»

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2007-20013» η πράξη «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ Αμμότοπου (Αγ. Ανάργυροι-Κιάφα, Τζούκα-Κρανούλες και Συν/σμός Αμπέλια-Παλιούρια» προϋπολογισμού 555.000 ευρώ. Αφορά ένα τμήμα δρόμου στα Αμπέλια και δύο τμήματα δρόμου στον Αμμότοπο.

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την σήμανση και τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου στην Θέση της «οδού Πασά» επί της Εθνικής οδού Αρτας – Πρέβεζας.

Ο Δήμος Αρταίων, μετά από αίτημα του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Σπυρίδωνα, θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν από την Περιφέρεια Ηπείρου κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε σήμανση και ηλεκτροφωτισμό, στο σημείο της «οδού Πασά» επί της Εθνικής οδού Αρτας – Πρέβεζας, αφού ο κόμβος στην θέση εξόδου της «οδού Πασά» κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα κυρίως λόγω ελλιπών μέτρων σήμανσης και κυρίως της παντελούς έλλειψης φωτισμού, γεγονός που καταδεικνύουν τα καταγραμμένα προκληθέντα τροχαία ατυχήματα και δυστυχώς, μερικά από αυτά θανατηφόρα.

Κατασκευή περιφράξεων δαπεδοστρώσεων ασφαλείας και συντήρηση παιδικών χαρών Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων προχωρά στην κατασκευή περιφράξεων δαπεδοστρώσεων ασφαλείας στις παιδικές χαρές του Δήμου Αρταίων και στην επιπρόσθετη συντήρηση αυτών. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις παιδικές χαρές που βρίσκονται: στην Πλατεία Ζαγκαβιέρου Άρτας, στον Ι.Ν. Ταξιαρχών Άρτας, στην Οδό Λουριώτη, στη Γραμμενίτσα, στην Καλαμιά, στην Κορωνησία, στην Ανέζα, στα Ρόκκα, στα Αμπέλια και στον Καλόβατο. Οι εργασίες αφορούν εκσκαφές χαλαρών εδαφών, τοποθέτηση και διάστρωση βότσαλου ποταμίσιου (δάπεδο ασφαλείας), τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και θυρών σιδηρών, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και θυρών ξύλινων, επισκευή και απομάκρυνση καταστραμμένων οργάνων παιδικών χαρών και ηλεκτροφωτισμό. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται καθημερινά κοντά στους δημότες, επιδιώκοντας μέσα από έργα και παρεμβάσεις να βελτιώσει την καθημερινότητά τους αλλά και να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του Δήμου μας με στοχευμένες δράσεις και έργα ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ:http://www.pamepreveza.gr/

Ηγουμενίτσα: 30 αλλοδαποί με πλαστά έγγραφα σε λεωφορεία για εξωτερικό

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου, πριν την επιβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, δύο οδηγοί λεωφορείων καθώς και οι τρεις συνοδηγοί τους, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού, τριάντα αλλοδαπούς, μαζί με ανήλικα παιδιά τους, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.

Ετοιμάζεται η προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας… 1279 θέσεις στους Δήμους της Ηπείρου

Σε δύο δόσεις θα εκδοθούν οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ το οποίο μένει παγωμένο εδώ και αρκετούς μήνες.

Η αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό εντός των ημερών θα έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, η πρώτη προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ θα αφορά τις 32.000 προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους της χώρας ενώ η δεύτερη προκήρυξη γα τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου θα εκδοθεί αργότερα ώστε να επανεξεταστεί η κατανομή των θέσεων.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε επίσης ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε ανακοινώσει μια κατανομή σε φορείς του δημοσίου που δεν κάλυπτε με ορθό τρόπο τις ανάγκες των φορέων. Η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε σχετικά ότι οι ποσοστώσεις θα βγουν μέσα απο μια μέθοδο που δεν θα υπάρξουν φορείς που θα προκηρύξουν περισσότερες θέσεις απο αυτές που έχουν ανάγκη.

Η αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στους στόχους του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ σχετικά με τα νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν όπου έκανε γνωστό ότι θα επιδιωχθεί να συνδεθούν στα νέα προγράμματα οι ειδικότητες των ανέργων με τις ανάγκες του δημοσίου.

Οι θέσεις στην Ήπειρο
1.279 θέσεις εργασίας στους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου, δημιουργούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ άλλες εξακόσιες κατανέμονται στις Περιφερειακές Ενότητες.
Στην Ήπειρο η κατανομή των θέσεων απασχόλησης ανά Δήμο είναι η ακόλουθη:

ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 160
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 22
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 38
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 18
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ 52
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ 53
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 381
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 25
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 49
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ 45
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 118
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 33
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 64
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 55
ΣΥΝΟΛΟ 1.279

Οι ενδιαφερόμενοι, μετά από σχετική δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και μετά την συμπλήρωση της, θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον Ο.Α.Ε.Δ. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με μοριοδότηση.

"Έφυγε" η αρχαιολόγος Λίτσα Κοντορλή

η βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια της αρχαιολόγου Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, εξέφρασε η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Η αρχαιολογική οικογένεια απώλεσε ένα εκλεκτό μέλος της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, που συμπληρώνει: «Η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζει στην οικογένεια της Λίτσας Κοντορλή-Παπαδοπούλου τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλειά της και τα θερμά της συλλυπητήρια. Το επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό της έργο μένει ζωντανό, κληρονομιά στην ελληνική και διεθνή αρχαιολογική κοινότητα».

Η Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Προϊστορική Αρχαιολογία σε Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας. Στη συνέχεια υπηρέτησε την αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το οποίο και αποχώρησε με το βαθμό της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.

Διετέλεσε διευθύντρια ανασκαφών στην Εφύρα, την Αχαΐα, την Ιθάκη και την Ιορδανία, πάντα σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο της ζωής και του έργου της, καθηγητή Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ''Πίτα του Ηπειρώτη 2015''

Ναπολέων Δάμος κλαρίνο πλαισιωμένος από τις κομπανίες Θοδωρή Γεωργόπουλου, Ηλία Πλαστήρα

       1.   Πωγωνίσιος οργανικός (κλαρίνο: Ναπολέων Δάμος)

       2.   Εμπάτε αγόρια στο χορό (χορωδία ΠΣΕ)

       3.   Στου παπά τα παραθύρια (χορωδία ΠΣΕ)

Χορεύουν όλα τα χορευτικά

                         2η ΕΝΟΤΗΤΑ (παιδικά χορευτικά)

κομπανία Δημήτρη Ζιάγκα

Δημήτρης Ζιάγκας κλαρίνο, Βαγγέλης Χοσές βιολί, Μάξιμος Κούτσης λαούτο, Γιάννης Κουτελέκος τραγούδι, Ηλίας Μούτσος ντέφι

Άσπρο τριαντάφυλλο κρατώ
Στης πικροδάφνης τον ανθό
Λυγαριά Πορτοκαλιά (χορωδία ΠΣΕ)
Χορευτικά

1) Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης

     Βαρβάρα Μπότσαρη & Θοδωρής Μπότσαρης

2) Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης     Σταυρούλα Τσούτση

3)  Αδελφότητα Πλεσσιτών Κατσανοχωρίων     Βασίλω Ιωάννου

4)  Σύλλογος Ηπειρωτών Ιλίου     Έφη Ρούτη & Βασίλης Τσούνης

5)  Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών    Θεοφάνης Μέντης

6) α) Αδελφότητα Ρωμανιωτών Αττικής Λάκκας Σουλίου

   Θεόδωρος Τζαρτζούλης & Αφροδίτη Γκιοπάνου

     β) Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων    Αριστούλα Τόλη

7) Σύνδεσμος Ηπειρωτών Πειραιώς     Δημήτρης Κούργιας

8) Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας     Ηλίας Ντίνος

9) Σύλλογος Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου «Το Κούγκι»

    Τζένη Κωστούση & Διονύσιος Κάρδαρης    

10) Ένωση Βορειοηπειρωτών Αχαΐας    Χριστίνα Παπουτσή

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

     ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΠΣΕ Σωτήρη Κολιούση

  ΒΡΑΒΕΥΣΗ: Εθνικό Μετσόβιο Πολιτεχνείο

Πέρασα σ’ ένα γεφύρι, Πολυφωνικός Όμιλος Άνω Πωγωνίου

                               3η ΕΝΟΤΗΤΑ

κομπανία Τάσου Μαγκλάρα

Τάσος Μαγκλάρας κλαρίνο, Βαγγέλης Χοσές βιολί, Αντρέας Κούτσης λαούτο, Δημήτρης Τζουμερκιώτης τραγούδι, Αλέξανδρος Μαγκλάρας ντέφι

      1.   Στη βρύση στα Τσερίτσαινα

      2.   Μαρίκα

      3.   Ένα πουλί θαλασσινό

Χορευτικά

1) Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου    Ελένη Γκόγκου

2) Πανηπειρωτικος Σύλλογος Πατρών

    Κωνσταντίνα Ζάγκλα-Νικολακοπούλου - Αλέξανδρος Χάιδας

3) Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών

    Ανθούπολης Ιωαννίνων        Φρειδερίκη Σιούλα

4) Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου     Νίκος Τριανταφύλλου

5) Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεοχωροπούλου

    «ΔΟΥΡΟΥΤΗ»   Δήμου Ιωαννίνων     Ροζαλία Νούση

6) Αδελφότητα Ρωμανιωτών Αττικής – Λάκκας Σουλίου

    Θεόδωρος Τζαρτζούλης - Αφροδίτη Γκιοπάνου

7) Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού «Το Ζάλογγο»    Ηλίας Ντίνος

8) Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι»

    Τζένη Κωστούση - Διονύσιος Κάρδαρης

9) Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι»

    Τζένη Κωστούση - Διονύσιος Κάρδαρης

10)  Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Άνω Δρόπολης Β/Η «Οι Σελλοί»

           Βαγγέλης Αγοράς - Κων/να Βασίλη

Κόρη που πάνεις για νερό   Εργαστήρι Πολυφωνίας Π.Σ.Ε.

                               4η ΕΝΟΤΗΤΑ

κομπανία Λευτέρη Γιόκα

Λευτέρης Γκιόκας κλαρίνο, Παντελής Γκιόκας βιολί-τραγούδι, Δονάτος Λιόντος λαούτο, Νίκος Κοντός ντέφι.

    1. Πουλάκι

    2. Περδικομάτα

    3. Γκρίμποβο

Χορευτικά

1)   Ομοσπονδία Μουργκάνας     Ρούλα Χίνου - Μαρίνα Τζάκου

2)   Εκ/στικος Μορ/κος & Λαογραφικός Συλ/γος Ηπειρωτών

            Νέας Ιωνίας Αττικής «Άπειρος Γαία»      Σπύρος Σωτηρόπουλος          

     3) Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού «Το Ζάλογγο»

         Απόστολος Ρούσης

     4)  Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικάς     Χρήστος Σαρηγιαννίδης

     5) α) Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος»    Ηλίας Ντίνος

          β) Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα     Ηλίας Ντίνος

     6)  Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Αναργύρων Άρτας

   Γιάννης Σαπλαούρας

     7) Λύκειο Ελληνίδων Άρτας     Γιάννης Σαπλαούρας

     8) Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Άρτας

           Γιάννης Σαπλαούρας

     9) Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου     Θωμάς Λάμπρου

   10) Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος»

             Απόστολος Γεωργίου

5η  ΕΝΟΤΗΤΑ

Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα»

Γιάννης Τσαμπανάκης: Τσαμπούνα

Νίκος Νικολάου: Λύρα

Γιώργος Αναστασιάδης: Λαούτο

Χορευτικός Όμιλος

Πάνω Χορός (μικρό δείγμα του Ολυμπίτκιου γλεντιού)

Αλησμονώ και χαίρομαι Πολυφωνικός Όμιλος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών

                                        6η ΕΝΟΤΗΤΑ

κομπανία Ηλία Πλαστήρα

Ηλίας Πλαστήρας κλαρίνο, Γιώργος Γκόγκος βιολί,

Δημήτρης Κωνσταντής λαούτο, Διονύσης Ζώης ντέφι

1. Κατσαντώνης

2. Βασιλαρχόντισα

3. Ποταμιά

Χορευτικά

1) Σύλλογος Ηπειρωτών Αγ. Αναργύρων «Ο Πύρρος»

    Βαρβάρα Μπότσαρη - Θοδωρής Μπότσαρης

2) Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας

    Βαρβάρα Μπότσαρη  -  Θοδωρής Μπότσαρης

3) Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης

Βαρβάρα Μπότσαρη - Θοδωρής Μπότσαρης

4) Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας     Ιωάννης Κων/νου -  Ηρα Κολώνη

5) Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης     Ηλίας Ντίνος

6) Σύλλογος Ηπειρωτών Ν.Σμύρνη–Π. Φαλήρου «Η Τιτάνη»

     Διονύσης Κάρδαρης

7) Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών      Θεοφάνης Μέντης

8) Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς     Δημήτρης Κούργιας

9) α) Επιμορφωτικός και Ψυχαγωγικός σύλλογος Αχέρων Καναλακίου

          Παύλος Σωτηρίου

     β) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γαρδικίου     Παύλος Σωτηρίου

10) Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου     Ιωάννης Γκούλτας



Ναπολέων Δάμος, μνήμη Αλέκου Κιτσάκη

                                    7η ΕΝΟΤΗΤΑ

κομπανία  Λαλητάδες

Δημήτρης Ρίζος κλαρίνο, Βαγγέλης Κουμτζής βιολί, Δημήτρης Κλ. Ρίζος λαούτο, Ματίνα Τζήκα κρουστά-τραγούδι, Δημήτρης Τσίπρας τραγούδι

      1.  Κωστηλάτα

      2.  Τζουμέρκα μου περήφανα

      3.  Νερατζιά

Χορευτικά

  1) α) Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων      Αναστάσιος Κοτσινάς

       β) Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας         Γιάννης Θάνης

  2) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κερασούντας Πρέβεζας

     «Ο Κατσαντώνης»   Μαρία  Νάκα

  3) α) Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων και Περιχώρων

           Νικόλαος Γκρίτζαλης

      β) Πολιτιστικός Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας «ΠΡΑΜΑΝΤΑ»

           Αντρέας Κοτρότσιος

  4) α) Σύλλογος Ασσιωτών «Ο Μάρκο Μπότσαρης»

           Νικόλαος Τριανταφύλλου

      β) Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανία       Νικόλαος Τριανταφύλλου

  5) α)Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης

         Γιάννης Παναγόπουλος – Μαριάννα Τζουβάρα

      β)Σύλλογος Πλατανούσας Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή»

         Βασιλική Σπανού

  6)  Πανηπειρωτικός Σύλλογος Νομού Ευβοίας

       Ελευθέριος Μαστραγγέλης

  7) α) Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου    Άκης Τζελέτας

       β) Αδελφότητα Ανωγειατών Φιλιππιάδας και Περιχώρων

          «Ο Παπαγιώτης»           Μαρία Νάκα

8)   α) Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων      Βαρβάρα Νάση

       β) Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών   Στέφανος Στέφος

  9) α) Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας  Γεώργιος Καραγεωργίου

       β) Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς–Πεντέλης Ιωαννίνων

          Γρηγόριος Κάκος

10) Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας       Αλεξάνδρα Κατσιμπόκη



Ένα τραγούδι στη μνήμη του Αχιλλέα Χαλκιά από την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου



8η ΕΝΟΤΗΤΑ

κομπανία Θοδωρή Γεωργόπουλου

Θοδωρής Γεωργόπουλος κλαρίνο, Μιχάλης Ζάμπας λαούτο-τραγούδι,    Παναγιώτης Ξυδέας βιολί, Αθανάσιος Κάκος ντέφι

      1.  Κρασί μ’ σε πίνω για καλό

      2.  Βαρέθηκα την ξενιτιά

      3.  Ριχτό στα τρία

Χορευτικά

1) α) Αδελφότητα Πλεσσιτών Κατσανοχωρίων     Βασίλω Ιωάννου

     β) Αδελφότητα Αετόπετρας Ιωαννίνων       Ζέκης Νίκος

2) Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου       Έφη Ρούτη - Βασίλης Τσούνης

3) Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας Μετσόβου

    Δημήτριος Καννής

4) α) Γυμναστικός αθλητικός σύλλογος Άτρωτος Ιωαννίνων

        Αλεξάνδρα Αποστολάκη

    β) Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρωμανού     Αλεξάνδρα Αποστολάκη

5) Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής «Ο Πύρρος»     Χρήστος Τόλιας

6) Χορευτικό Δήμου Πρέβεζας    Δημήτριος Ρούσσος

7) Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίου      Αλέξανδρος Καρτεζίνης

8) Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων    Κώστας Μήτσης

9) Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας     Ιωάννης Κατσίλης  

10) Αδελφότητα Αγ. Παρασκευής Κόνιτσας «το Kεράσοβο» Ελένη Σιάφη



                               9η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΥΣ

κομπανίες Κώστας Βέρδης

Κώστας Βέρδης κλαρίνο, Στέφανος Βέρδης βιολί, Μιχάλης Βέρδης λαούτο, Βαγγέλης Βέρδης ντέφι

Πρεβεζάνικο
Καπέσοβο    
Στης Πάργας τον ανήφορο
Όλα τα χορευτικά και ο κόσμος



                               ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

κομπανίες Βέρδη, Γεωργόπουλου, Πλαστήρα,  Μαγκλάρα

Ναπολέων Δάμος, Θωμάς Λώλης

Τραγούδι: Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Λεοντίδης, Κώστας Μήτσης

Οργανωτική Επιτροπή: Πολιτιστική Επιτροπή ΠΣΕ

Σκηνοθετική Επιμέλεια & παρουσίαση: Αλέξανδρος Λαμπρίδης

Παρουσίαση: Τάνια Παλαιολόγου

Διδασκαλία & Διεύθυνση Χορωδίας ΠΣΕ: Βαγγέλης Κώτσου

Υπεύθυνος Εργαστηρίου Πολυφωνίας ΠΣΕ: Αλέξανδρος Λαμπρίδης

Παραγωγή, επιμέλεια, video, ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού spot:

«ΑΠΕΙΡΟΣ» Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού

Γραμματεία: Όλγα Φώτη

Ήχος SOUND: Ευάγγελος Νάτσης

Γραφιστική επιμέλεια εκδόσεων: Γιώργος Λάμαρης

Τις πίτες προσέφερε ο συμπατριώτης μας Γρηγόριος Ζιάκας

Τα νερά ΖΑΓΟΡΙ προσέφερε η εταιρία ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Θερμές ευχαριστίες: Στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Στην Διεύθυνση και στους εργαζόμενους του Σ.Ε.Φ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Κώστα Μπατσή για την προσφορά του.

Βροχές και την Παρασκευή!

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μικρή άνοδο της θερμοκρασίες αναμένουμε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, ενώ στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν ...
χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 6 έως 15  στη δυτική Ελλάδα, 7 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως  από τα νότια, με ένταση έως και 7 μποφόρ, με εξαίρεση το νότιο τμήμα όπου πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς  με την ίδια  ένταση.  Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοδυτικοί από 5 έως και 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ.

Άρτα: Συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός για μεταφορά παράνομης μετανάστριας στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (25-2-2015) το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομης μετανάστριας στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι, τον 51χρονο στον Άγιο Δημήτριο να κινείται με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι μετέφερε έναντι κομίστρου μία 57χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το αυτοκίνητο του 51χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας. 

ΟΓΑ: On line έκδοση Βεβαιώσεων Ασφαλιστικών

Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις των ασφαλιστικών τους εισφορών για φορολογική χρήση, μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.
Η εκτύπωση της Βεβαίωσης για Φορολογική Χρήση είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ ΟΓΑ) του Ασφαλισμένου.
Εκτύπωση Βεβαίωσης Ασφαλιστικών Εισφορών

Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ ή δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ/ΑΦΜ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ευχαριστήριο στον Πάνο Καμμένο

                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα ευχαριστεί,  τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο για οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας με το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) Ευρώ.

                                Για το Δ.Σ.
                               Ο Πρόεδρος


                     ΝΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει έως το...

«Στρατηγικής σημασίας επιχειρησιακή παρέμβαση», χαρακτήρισε τα σύγχρονα προγράμματα πληροφορικής και επικοινωνιών με τα οποία εξοπλίζεται το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας οι αλλαγές αυτές θα οδηγήσουν στην απλούστευση των διαδικασιών του ΣΕΠΕ, ώστε «να ξεπεραστούν τα εμπόδια της πολυπλοκότητας και της γεωγραφικής διασποράς, τα οποία αποτελούν και τα σημαντικότερα προβλήματα της Επιθεώρησης Εργασίας».

Βασικός στόχος της μεταρρύθμισης, είναι ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και ο περιορισμός της αδήλωτης εργασίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Θα πρέπει να μην θεωρούμε πολυτέλεια ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την καθημερινότητα των εργαζομένων και αφορούν τα θέματα της ασφάλειας εργασίας και της υγείας. Συνηθίσαμε τα χρόνια του Μνημονίου αυτές τις έννοιες να τις θεωρούμε εν πάση περιπτώσει περιττές, αλλά δεν είναι έτσι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ύψους των προστίμων που επιβάλλονται σήμερα για την αδήλωτη εργασία και φθάνουν τα 10.500 ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης, εμφανίστηκε ανοικτός σε ενδεχόμενες αλλαγές, μετά από διάλογο, «ώστε ο έλεγχος να είναι αποτελεσματικός, χωρίς όμως να γίνεται εξοντωτικός», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν στη συνέντευξη στελέχη του ΣΕΠΕ, το 20% των προστίμων που επιβάλλονται εξοφλούνται με την προβλεπόμενη έκπτωση του 30% του ύψους του προστίμου, ενώ τα υπόλοιπα «επιλύονται στα δικαστήρια ή καταλήγουν στον κάλαθο των ανεξόφλητων οφειλών».

Εν συνεχεία ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε «στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας, στην αγορά εργασίας μετά τις εκλογές».

«Καθημερινά πληροφορούμαστε», πρόσθεσε «ότι υπάρχει ένα μπαράζ και μια προσπάθεια από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις ενόψει των αλλαγών που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνησή μας στα ζητήματα που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις και αναφέρομαι στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, υπάρχει μια προσπάθεια η οποία θα έλεγα ότι κινείται στα όρια μιας καταχρηστικής ερμηνείας του νόμου, μια προσπάθεια εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν υπό άλφα συνθήκες να μεταταγούν στο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Θα ελεγχθούν αυτές οι περιπτώσεις. Και θέλουμε να καλέσουμε, χωρίς να υποκαθιστούμε τον ρόλο των συνδικάτων σήμερα τους ίδιους τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτές τις προσπάθειες».

Τόνισε, επίσης, ότι εντός του Μαρτίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο «το οποίο θα αποκαθιστά το κύρος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα δίνει φωνή στους ίδιους τους εργαζόμενους».

Με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, αποκαθίστανται και οι αρμοδιότητες του ΟΜΕΔ, ενώ θα καταργείται η έκτη πράξη του 2012 του υπουργικού συμβουλίου με την οποία μεταξύ άλλων παγώνουν οι τριετίες, περιορίζεται η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, ενώ το ύψος του κατώτερου μισθού καθορίζεται μονομερώς από την κυβέρνηση. Σε ότι αφορά το όριο των ομαδικών απολύσεων θα επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Για το θέμα της επαναφοράς του κατώτερου μισθού στα προ των μνημονίων επίπεδα, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε, ότι οι αλλαγές αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2016 μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι συνεχής τους επόμενους τέσσερις μήνες για να μπορέσουμε σύμφωνα τουλάχιστον με τις προθέσεις της κυβέρνησης να πάμε τελικά σε μια συζήτηση για το συνολικό πρόβλημα που ονομάζεται ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Μιας βιώσιμης λύσης αλλά και ταυτόχρονα βιώσιμης όχι μόνο με οικονομικούς όρους αλλά και με κοινωνικούς όρους».

«Η συμφωνία αυτή», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, «ουσιαστικά μας απαλλάσσει ως χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο, το αυστηρά προσδιορισμένο των πρωτογενών πλεονασμάτων 3%. Και αντιλαμβάνεστε πως δίνει άλλες δυνατότητες στο ν' ασκήσουμε μια πολιτική η οποία θα μεταφράζεται σε μια πολιτική η οποία θα υλοποιεί πολλές από τις δεσμεύσεις μας που ως κυβέρνηση πήραμε μπροστά στον ελληνικό λαό και τις οποίες ο ελληνικός λαός μας τους έδωσε και ως μια εντολή μέσα από την ψήφο του».

Στα προγράμματα με τα οποία το ΣΕΠΕ θα λειτουργεί στο εξής σ' ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον αναφέρθηκε η διευθύντρια του Σώματος, Χρύσα Τουφεκούλα.

Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο, «απλούστευση διαδικασιών του ΣΕΠΕ» και το δεύτερο έργο ονομάζεται «ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΣΕΠΕ». Το πρώτο έχει ετήσια διάρκεια και ουσιαστικά ολοκληρώνεται σήμερα, το δεύτερο έχει 20μηνη διάρκεια και ολοκληρώνεται 10 Νοεμβρίου.

Ο πρώτος άξονας αφορά την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, ο δεύτερος άξονας αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων. Ο τρίτος άξονας την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών και ο τέταρτος άξονας τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.