Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση για τα 140 χρόνια λειτουργίας του Ζαππείου Παρθεναγωγείου, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημ Σούτσου 46, (μετρό Αμπελόκηποι)

                                                                          Πρόσκληση
Αγαπητοί Φίλοι,
 Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για τα 140 Χρόνια Λειτουργίας του Ζαππείου Παρθεναγωγείου που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημ Σούτσου 46, (μετρό Αμπελόκηποι).
 Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά.
 Παρακαλώ δείτε το συνημμένο πρόγραμμα.

                                                          Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου
                                                                         Η Πρόεδρος

                                                                  Αιμιλία Θεμοπούλου

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού για κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Άρτα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, για κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ, που έγινε προχθές (28-11-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, προχθές το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε από το κατάστημα ενενήντα επτά (97) τεμάχια στιγμιαίων λαχείων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Σήμερα η ημερίδα του δήμου,την έξυπνη εξειδίκευση

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρουσιάζει σε ειδική Ημερίδα τη Δευτέρα, μια «έξυπνη πλατφόρμα» που θα πληροφορεί τους οδηγούς για τις συνθήκες κίνησης στην πόλη.H Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Crand Serai.Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Θανάσης Μανταλόβας θα αναφερθεί στη στρατηγική του Δήμου Ιωαννιτών για την «έξυπνη πόλη». Εξειδικευμένοι επιστήμονες, θα αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα και τις...




καινοτόμες εφαρμογές.Ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποιεί ένα ακόμη έργο στη στρατηγική της «έξυπνης πόλης». Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας, με στόχο οι πολίτες μέσα από ηλεκτρονικούς πίνακες που τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία, να ενημερώνονται για τις συνθήκες κίνησης στην πόλη. Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης στην Ημερίδα, όπου θα αναπτυχθούν οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα-οφέλη για τους πολίτες και τον Δήμο, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί σύντομη επίδειξη των συστημάτων που έχουν υλοποιηθεί.Έτσι στο πλαίσιο του Έργου «Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τις συνθήκες κίνησης μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας», ο Δήμος Ιωαννιτών και η εταιρεία Εφαρμογές Έξυπνου Λογισμικού Κυκλοφορίας και Μεταφορών Α.Ε. (INFOTRIP AE), προσκαλούν τους συμπολίτες μας στην Ημερίδα.Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
18.30-18.45 : προσέλευση
18.45- 19.00: Θανάσης Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Δήμου Ιωαννιτών. Θέμα: «Η Ευφυής Πόλη ως παράγοντας βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής- Η πόλη των Ιωαννίνων στα χνάρια της έξυπνης εξειδίκευσης».
19.00-19.15: Μαρία Μορφουλάκη, ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Μεταφορών). Θέμα:« Βιώσιμη Κινητικότητα: Στο επίκεντρο των στόχων των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος»
19.15-19.30: Αναστάσιος Μάνος, υπεύθυνος Ανάπτυξης INFOTRIP ΑΕ. Θέμα:«Καινοτομίες σε εφαρμογές αστικής βιώσιμης κινητικότητας».
19.30-19.45: Γιώργος Σάρρος, υπεύθυνος έργου INFOTRIP ΑΕ. Θέμα: «Παρουσίαση έργου και αποτελέσματα «Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση πολιτών για συνθήκες κίνησης μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας» στον Αξονα Προτεραιότητας "02 - ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής" του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση".
19.45-20.00: Αθανάσιος Βραχινόπουλος, εμπορ. Δ/ντης INFOTRIP. Θέμα: « Παρουσίαση έργου και αποτελέσματα «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων και βελτιστοποίηση της συλλογής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών "που είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής" του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

EMY:Ηλιοφάνεια, χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός

Ηλιοφάνεια, χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός στα ημιορεινά και ορεινά τη νύχτα και τις πρωινές ώρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη νέα εβδομάδα στην Ήπειρο.Πιο αναλυτικά:...




Σήμερα Δευτέρα (30/11) ο καιρός αναμένεται αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, με λίγες μόνο νεφώσεις στις παράκτιες περιοχές, καθώς και σε ορεινές περιοχές στα βόρεια και ορεινά τμήματα της περιφέρειας. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης, ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά – βορειοδυτικά 2 με 3 και πρόσκαιρα στα παραθαλάσσια τμήματα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στα πεδινά τμήματα, 9 έως 17 στις παραθαλάσσιες περιοχές, 3 έως 12 στα ημιορεινά και από 0 έως 10 βαθμούς στα ορεινά.
Την Τρίτη (1/12) και την Τετάρτη (2/12) θα συνεχιστεί ο καλός καιρός σε ολόκληρη την Ήπειρο, έως και το μεσημέρι όμως θα επικρατούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Το πρωί, τοπικές ομίχλες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες ο υδράργυρος σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα αγγίξει τους μηδέν βαθμούς.
Την Πέμπτη (3/12) και την Παρασκευή (4/12) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων και οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, 14 με 15 στα ημιορεινά και τα 11 με 12 στις ορεινές περιοχές. Πάντως, αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αρκετό.

Εικόνες από την Όαση, σε λειτουργία τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανοίξει για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες η Όαση, ένας χώρος που έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης και αποτελεί κομμάτι της ιστορικής μνήμης.

Το κτίριο, το οποίο είχε κακοποιηθεί και είχε υποστεί βανδαλισμούς, ουσιαστικά αποπερατώθηκε και η εικόνα του δεν απέχει σχεδόν καθόλου από κείνη που γνώριζαν για χρόνια οι Γιαννιώτες.Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα δίνουν μία μικρή γεύση από την αποκατάσταση της Όασης, έργα το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Η μελέτη είχε εκπονηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και προέβλεπε βήμα- βήμα την αποκατάσταση του κτιρίου που σχεδίασε ο Άρης Κωνσταντινίδης και την λειτουργία του ως καφενείο- εστιατόριο.

Ο Δήμος, όπως είναι γνωστό, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη μίσθωση και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις η λειτουργία της Όασης θα γίνει πραγματικότητα εντός του Ιανουαρίου.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Πλήθος κόσμου στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας!

Το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας  έχει την τιμητική του σήμερα, αφού με την τελευταία χιονόπτωση γέμισε με κόσμο.Άνοιξαν και οι πίστες. Σε λειτουργία για τους επισκέπτες έχει τεθεί ο Τριθέσιος εναέριος αναβατήρας«ΦΙΛΙΠΠΟΣ», ο Διθέσιος εναέριος αναβατήρας «Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και ο Συρόμενος αναβατήρας «ΕΛΙΜΕΙΑ». Οι ίδιοι αναβατήρες θα....
είναι σε λειτουργία και αύριο Δευτέρα. Σας ευχόμαστε καλή σεζόν.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση Φοινικίου στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 1 το μεσημέρι της Κυριακής, στην διασταύρωση Φοινικίου στο Φιλιάτι Θεσπρτωτίας.Όλα συνέβησαν όταν ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου, που εξέρχονταν  από το Φοινίκι, δεν αντιλήφθηκε διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να του κλείσει τον δρόμο και να συγκρουστούν μεταξύ τους.Από το...
ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο ο συνοδηγός του δεύτερου ΙΧ, ενώ δεν τραυματίστηκαν οι οδηγοί των οχημάτων.Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Φιλιατών.

Η Γ' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου


Κάπα Research: Μεγάλη φθορά για ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθερη πτώση για ΝΔ

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει  σημαντική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθερη πτώση της ΝΔ και τρία κοινοβουλευτικά κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 3%.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%
ΝΔ:  14,9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,6%
ΠΑΣΟΚ: 4,5%
ΚΚΕ: 4,4%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 2,3%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 2,2%
ΑΝΕΛ: 2,1%
Το 15,9% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ ένας στους πέντε (18,2%) προτίθεται να επιλέξει την αποχή.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Με την παράδοση 26 χμ συντομεύει χρονικά η διαδρομή Άρτα-Γιάννενα, τουλάχιστον κατά μισή ώρα

Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται τα έργα της Ιονίας Οδού και συγκεκριμένα στο τμήμα που βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων, από το 170ο  χμ έως το 196ο  και αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία, αρχές του 2016.
Πρόκειται για ένα κομμάτι συνολικά 26 χμ που θα συντομεύσει χρονικά τη διαδρομή Άρτα-Γιάννενα, τουλάχιστον κατά μισή ώρα.
Ελάχιστες εργασίες έχουν απομείνει, που αφορούν κυρίως ασφαλτοστρώσεις.

Τελειώνει μέσα στο Δεκέμβριο η σήραγγα των 900 μέτρων, στην Αμπελιά και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες των 280 μέτρων της γέφυρας Αβγού-Κρυφοβού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές της άνοιξης του 2016.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Μαρτυρία στο «Τούνελ» ανατρέπει τα πάντα!

Στην επιφάνεια ήρθε πάλι το θέμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος σύμφωνα με τα πορίσματα, βρήκε τραγικό θάνατο, βάζοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Η υπόθεσή του δεν έχει κλείσει ακόμα και άπαντες περιμένουν να λάμψη η δικαιοσύνη γι’ αυτό το παιδί που τόσο άδικα ‘έφυγε’ από τη ζωή.

Μια νέα μαρτυρία-ντοκουμέντο ήρθε να ταράξει αργά χθες το βράδυ τα νερά. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», ένας κάτοικος του εξωτερικού, έστειλε κάποια στοιχεία, τα οποία είναι άκρως απόρρητα και όπως φαίνεται θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο άμεσο μέλλον. «Υποστηρίζουν ότι είναι ενδείξεις σημαντικές για μια ενέργεια, η οποία δεν θεωρείται μάλλον αυτοκτονία», είπε ο συνεργάτης της Αγγελικής Νικολούλη.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής φάνηκε να αναστατώνεται προς στιγμήν, όταν αντίκρισε τα συγκεκριμένα στοιχεία και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Έχει σταλεί ένα απόρρητο υλικό που δείχνει κάποια στοιχεία. Αν εξαιρέσουμε την κάλυψη που υπάρχει σε ένα σημείο, όλα τα άλλα είναι ολοφάνερα και σου δίνουν απαντήσεις».

Βελτιώνεται ο καιρός, με αρκετό όμως κρύο τις πρωινές ώρες

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένουμε τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και έως το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από ...
8 έως 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3  με 4  βαθμούς χαμηλότερα.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα νότια – νοτιοδυτικά έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά και από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Την Κυριακή (29/11) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά - βορειοδυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση φτάνοντας στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τις πρωινές ώρες κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα (30/11) θα επικρατούν λίγες μόνο σποραδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες έως και 7 μποφόρ στα πελάγη.
Από την Τρίτη έως και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά καλός θα επικρατούν  μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, η ψύχρα όμως τις πρωινές ώρες θα είναι αισθητή.

Λίγες οι χιονοπτώσεις, πολλές οι καταπτώσεις λίθων

Δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα εκχιονισμού από τη νύχτα σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου. Ειδικότερα, πυκνό χιόνι έπεσε σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων, στις περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και σε συνεργασία και με τους δήμους έχουν κινηθεί μηχανήματα για τον αποχιονισμό, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, από τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Σε πολλά σημεία του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται καταπτώσεις λίθων και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Πολύτιμο το έργο της Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Θησαυρός ανεκτίμητος η μουσική κληρονομιά της Ελλάδας. Όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τον οικουμενικό πολιτισμό και την παγκόσμια τέχνη.Δένδρο ιερό και μοναδικό η ελληνική μουσική με βαθιές ρίζες την αρχαιοελληνική μουσική και απαράμιλλης ομορφιάς κλωνάρια τη βυζαντινή και την παραδοσιακή δημοτική μας μουσική.Δεν είναι τυχαίο που στα παλαιότερα χρόνια, την εποχή που η ζωή στο χωριό ήταν το βασικό κοινωνικό μοντέλο, τα γλέντια και τα πανηγύρια γίνονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, αμέσως μόλις ολοκληρωνόταν η Θεία Λειτουργία, τα βαφτίσια ή κάποιος γάμος.Επειδή οι μουσικές των ανθρώπων αντιγράφουν τις ζωές τους έτσι και στην Ελλάδα, με τέτοια άρρηκτη σχέση ελληνισμού και ορθοδοξίας , ήταν επόμενο οι δύο αυτές μουσικές να έχουν κοινές και παράλληλες πορείες και αν μη τι άλλο να αλληλοεπηρεάζονται στο διάβα τους.Αυτό το καθαγιασμένο δένδρο της ελληνικής μουσικής αποφασίστηκε από φέτος να φυτευτεί , να ανθίσει και να μεγαλώσει στην ιστορική πόλη μας.Καταξιωμένοι δάσκαλοι της Βυζαντινής και της παραδοσιακής δημοτικής μουσικής , όχι μόνο με γνώση και εμπειρία αλλά και με πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουν , θα διδάξουν θεωρία και πράξη στα παραδοσιακά μουσικά όργανα (κλαρίνο , κανονάκι, ούτι , παραδοσιακά κρουστά, νέι, ποντιακή λύρα, λαούτο, μπουζούκι και βιολί) όσους Γιαννιώτες αποφασίσουν πως ήρθε ο καιρός να καταλάβουν την αληθινή αξία αυτού του πολιτισμικού θησαυρού μας που ονομάζεται «ελληνική μουσική».Από τις αρχές Δεκέμβρη στις αίθουσες της ΚΑΤΣΑΡΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και υπό την εποπτεία και την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων θα λειτουργήσει ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο της γραμματείας της σχολής 26510 38564 ή στο κινητό 698 5124989

Διήμερες εκδηλώσεις για τον Λορέντζο Μαβίλη το Σαββατοκύριακο 28/29 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Κερκυραίων και η Τοπική Κοινότητα Βασιλικής τιμούν τον ποιητή και ήρωα του Δρίσκου Λορέντζο Μαβίλη με διήμερες εκδηλώσεις το  Σαββατοκύριακο 28/29 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Σάββατο 28 Νοεμβρίου: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών: 20.30 Συναυλία του Μουσικού Συνόλου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Αγίου Ματθαίου με πρόγραμμα Επτανησιακού Ρεπερτορίου

- Κυριακή 29 Νοεμβρίου: 10.00 Τ.Κ. Βασιλικής, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα, 11.00 Ύψωμα Δρίσκου, Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ποιητή Λορέντζου Μαβίλη, 11.20 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τζώρας και στη Μονή Αγίας Παρασκευής, 12.00 Πνευματικό Κέντρο Βασιλικής: Χαιρετισμοί, ομιλία από τον Δρ. Δημήτριο Γ. Μεταλληνό, Διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Λορέντζος Μαβίλης ο Πολιτικός της Θυσιαστικής Πράξης», παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από το Σύλλογο Βασιλικής.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Εκδηλώσεις για την 103η επέτειο από την απελευθέρωση των Κατσανοχωρίων, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Την 103η επέτειο από την απελευθέρωση των Κατσανοχωρίων, γιορτάζει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, ο Σύλλογος Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων και η Τοπική Κοινότητα Αετορράχης, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στην Αετορράχη, όπου γράφτηκαν κάποιες από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας κατά την ιστορική Μάχη της Αετορράχης, η οποία είχε καταλυτικό ρόλο στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ξεκινά αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στις 10:30 το πρωί με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στις 10:45 θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο πεσόντων καθώς και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.
Στις 11:30 θα γίνει επίσκεψη στο χώρο έκθεσης φωτογραφίας και προβολή βίντεο σχετικού με τα γεγονότα την περίοδο 1912 – 1913 και τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) ε.α κ. Καλησπεράτης Δημήτριος.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων της περιοχής.

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (01-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (02-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (03-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (04-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (05-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Πήρε θέση το τρενάκι της Αστερούπολης…

Το τρενάκι που έχει βασικό προορισμό την Αστερούπολη πήρε θέση στην κεντρική πλατεία... Φορώντας τα καλά του και μεταφέροντας άρωμα Χριστουγέννων...

Το Σάββατο θα γίνει η μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης.

Οι ήρωες της Αστερούπολης, ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, θεατρικά σχήματα, σχολές χορού, θα δώσουν το έναυσμα της μεγάλης γιορτής στις δώδεκα το μεσημέρι κι αναμένεται να ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Παγοδρόμιο, μουσική σκηνή Factory of Ioannina με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, Λούνα Παρκ, Carousel, το καράβι των πειρατών, το χωριό του Άη Βασίλη, το νεραϊδόσπιτο με την άμαξα, το μανιταρένιο εργαστήρι με τους στρουμφοτεχνίτες, πλανητάριο, χριστουγεννιάτικη αγορά, γλυκιά ζαχαρούπολη και πολλές άλλες δράσεις μας περιμένουν στην «Αστερούπολη Ιωαννίνων».

Το χριστουγεννιάτικο θεματικό χωριό θα λειτουργήσει σ’ έναν καθ’ όλα οργανωμένο χώρο, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων από 27 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2016, καθημερινά από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων, η Αστερούπολη Ιωαννίνων φιλοδοξεί φέτος να είναι ο πρωταγωνιστής των χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων της Ελλάδας.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων

Η φωτεινότατη και με απίστευτα χρώματα Αστερούπολη Ιωαννίνων, το Μανιταρένιο εργαστήρι του Άη Βασίλη με τους στρουμφοτεχνίτες, το Νεραϊδόσπιτο με την άμαξα και τα άλογα, το μεγάλο Καράβι των πειρατών της λίμνης είναι μόνο ένα μέρος της περιπέτειας και του παραμυθιού που θα ζήσουν οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης.Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Χωριό θα λειτουργήσει σ’ έναν καθ’ όλα οργανωμένο χώρο, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, μέχρι και τις...
10 Ιανουαρίου 2016, καθημερινά από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων με τους ήρωες της Αστερούπολης, ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, θεατρικά σχήματα, σχολές χορού θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.Το πρώτο τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στις 6:30 μ.μ., με τα κινηματογραφικά-φαντασμαγορικά εγκαίνια της Αστερούπολης Ιωαννίνων.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Πυκνό Χαλάζι γέμισε η Ε.Ο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας μετά την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην περιοχή της Πρέβεζας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί που κινούνται στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας λίγο μετά την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου κοντά στο Super Market ΜΕΤΡΟ καθώς ο δρόμος γέμισε πυκνό χαλάζι με αποτέλεσμα την έντονη ολισθηρότητα του.Αυτή την...
ώρα όχημα της Τροχαίας Πρέβεζας κινείται στον συγκεκριμένο δρόμο προληπτικά.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Νέα έργα στην Ήπειρο

Κατά τη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε αναδόχους για τα εξής έργα:

    «Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού  59.980 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Μπρούντζας.
     «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης.
     «Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Φιλιππιάδας – Πρέβεζας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.".
    Αποκατάσταση οδού Ταμπούρια – Μεσούντα, κατασκευή σαρζανέτ Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.  Ανάδοχος Φ. Στεφάνου.

     Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 23.000. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλα.

Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση τριών ακόμη έργων που αφορούν:

      Αντιπλημμυρική προστασίας Δ.Δ. Καναλίου  Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ
    Αποκατάσταση οδού Μορφάτι – Σπαθαραίοι - Τσάρα Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
      Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ. Πρόκειται για απόφαση επαναδημοπράτησης,  καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.

ΑΡΤΑ:Νεκρός εντοπίστηκε o 44 χρονος από το Κάτω Αθαμάνιο,που αγνοούνταν

Η  σορός του 44χρονου Λάμπρου Κατόπη,που αγνοούνταν από την προηγούμενη Παρασκευή,εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπου,στο Κάτω Ααθανάμιο ΆρταςΈρευνα για τα ακριβή αίτια που στοίχισαν τη...
ζωή στον 44χρονο διενεργεί η τοπική αστυνομία.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Από τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία συνδράμει την τροχαία για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση τις μέρες των γιορτών

Με στόχο να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα του κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρούνται στην πόλη των Ιωαννίνων την περίοδο των γιορτών, από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών θα συνδράμει στο έργο της Τροχαίας.Έχουν συγκροτηθεί μικτά συνεργεία της Τροχαία και της Δημοτικής Αστυνομίας, τα οποία από τη Δευτέρα και...
καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα πραγματοποιούν ελέγχους δίνοντας έμφαση
-στα διπλοπαρκαρίσματα που δημιουργούν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης
-και στην παράνομη κίνηση οχημάτων σε πεζόδρομους

ΠΗΓΗ:http://epirusgate.blogspot.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Και φέτος υποδέχονται τα Χριστούγεννα με ένα πρωτότυπο δέντρο

Με μια αισθητική προσέγγιση που στόχο έχει να κάνει πιο … ενδιαφέρουσα την Πλατεία των Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών θα δώσει το Χριστουγεννιάτικο χρώμα στο κέντρο της πόλης.Από την κεντρική πλατεία αύριο  στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με μια όμορφη γιορτή στην οποία ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, προσκάλεσε με σημερινές του δηλώσεις, όλους τους Γιαννιώτες.
«Πέρυσι το δέντρο των Ιωαννίνων συζητήθηκε όσο κανένα άλλο και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Άλλωστε αυτή είναι η...




ουσία της τέχνης και της δημιουργίας: να προκαλεί το ενδιαφέρον. Φέτος θα έχουμε και ‘δέντρο’ και ‘δάσος’ και γενικά ένα στολισμό ολόκληρης της πλατείας, με μια αισθητική προσέγγιση από γιαννιώτες καλλιτέχνες που θα προβάλουν το έργο τους και θα δείξουν ότι τα Γιάννενα είναι μια πόλη ‘ανοιχτή’ στην τέχνη», δήλωσε ο κ. Γκόλας.Ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας των Ιωαννίνων, είναι ο γιαννιώτης βιομηχανικός σχεδιαστής Γιάννης Κράβαρης.

Μια πλατεία … διαφορετική
Σκοπός της αισθητικής προσέγγισης για τα φετινά Χριστούγεννα, είναι να γίνει η πλατεία πιο ενδιαφέρουσα, ζωντανή και χαρούμενη, με φυσικά, ανακυκλώσιμα και παραδοσιακά υλικά, «προκαλώντας» με χρώμα, συνεργασία και ζωή.Πολύχρωμα φωτάκια στα δέντρα κι ένα μεγάλο ξύλινο δέντρο στο κέντρο, στολισμένο με χρωματιστά παραδοσιακά πρυμιά (κουδούνια), ζωγραφισμένα ή βαμμένα από εικαστικούς της πόλης, που με το θρόισμα του αέρα θα δημιουργούν ήχους, ενισχύοντας τη ζωντάνια του δέντρου και της πλατείας. Η πολυχρωμία αποτελεί για τον Γιάννη Κράβαρη -που σχεδίασε το ξύλινο δέντρο και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της πλατείας- βασικό στοιχείο παιδικότητας, ενότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας.Οι γυάλινοι κύβοι (ασανσέρ του πάρκινγκ) μετατρέπονται σε δώρα με μεγάλους φιόγκους.Στο γεφυράκι της πλατείας δημιουργείται το δάσος των ευχών, με 30 έλατα που είναι μέσα σε γλάστρες και θα στολιστούν με ευχές παιδιών, ενώ με το τέλος των γιορτών θα μεταφυτευθούν σε σχολεία της πόλης.Στο μπροστινό μέρος της πλατείας τοποθετείται το σταθμαρχείο-αφετηρία για το χριστουγεννιάτικο τρενάκι που θα οδηγεί στην «Αστερούπολη» το χριστουγεννιάτικο θεματικό χωριό στο Παραλίμνιο Πάρκο.
Τα πάνελ που καλύπτουν την «Όαση» θα ζωγραφιστούν από καλλιτέχνες της πόλης.
Όλα αυτά θα μετατρέψουν την πλατεία σε ένα μεγάλο σκηνικό, που θα μπορεί κάποιος να περιηγηθεί και όχι μόνο να διασχίσει, μέσα σε ατμόσφαιρα ενότητας και συνδημιουργίας.
Στόχος είναι να αναδειχθεί η πλατεία τις μέρες των Χριστουγέννων, χωρίς να φοβάται να γεμίσει με χρώματα και ήχους, φεύγοντας από τα στερεότυπα της μονοχρωμίας-αχρωμίας, ώστε να αποτελέσει έναν ενδιαφέροντα αισθητικά χώρο, τον οποίο, Γιαννιώτες και φιλοξενούμενοι της πόλης μας, θα επιδιώκουν να επισκέπτονται.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ :Έκλεισε η παράπλευρη της Εγνατίας στην περιοχή της Ηλιόκαλης

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούν οι βροχοπτώσεις, στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.Αγροτικές εκτάσεις βρίσκονται ήδη κάτω από τα νερά, ενώ πριν από λίγη ώρα, έκλεισε ο παράπλευρος δρόμος της Εγνατίας στην περιοχή της Ηλιόκαλης. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου σημειώνονται καταιγίδες, κατά διαστήματα έντονες, ενώ χιονίζει σε...

όλες τις περιοχές με υψόμετρο άνω των 1400 μέτρων.Μέχρι στιδμής πάτνως,το στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων,.δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω κατολισθήσεων

ΠΗΓΗ:http://epirusgate.blogspot.gr/

ΕΜΥ:Συνεχίζεται η κακοκαιριά - Βροχές και καταιγίδες και την Παρασκευή

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές και βραδυνές ώρες σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 17 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3  με 4  βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια τμήματα 8 μποφόρ.

Άρτα: 2η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού-ακτινιδίου και ελιάς από Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Νοεμβρίου


Κακαβιά Πωγωνίου: Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, περίπου (54) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη ο 40χρονος Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών

Περίπου (54) κιλά κάνναβης εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από έλεγχο στην Κακαβιά Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς.
Για την υπόθεση συνελήφθη ο 40χρονος Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα.Ειδικότερα, την Πέμπτη 26-11-2015 το πρωί, ο δράστης, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τελωνείου Κακαβιάς και αστυνομικού σκύλου, βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο κάτω μέρος του αμαξώματος, πενήντα δύο (52) δέματα, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (53.850) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

11η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 28/29 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αετός Πρωτόπαππας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 28-11-15/15:00), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Α.Σ. Απείθαρχος- Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 28-11-15/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 28-11-15/17:15)

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:15

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Νοεμβρίου  2015
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:15)
Κυριακή 29 Νοεμβρίου  2015
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)   

Στα λευκά ο Προφήτης Ηλίας…

Χιονίζει σε αρκετές ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πυκνό χιόνι στον Προφήτη Ηλία Μετσόβου.

Το Σαλέ που λειτουργεί έχει ντυθεί στα άσπρα και οι εικόνες στα ορεινά του Μετσόβου είναι εντυπωσιακές.

Τα καλά του χειμώνα λοιπόν...

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ελεύθερη η διάβαση από τους κάδους απορριμμάτων!

Δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο να γίνει το αυτονόητο... Να απομακρυνθούν δηλαδή οι κάδοι απορριμμάτων λίγα μόλις μέτρα ώστε να μην βρίσκονται πάνω στη διάβαση πεζών.

Το θέμα είχε αναδείξει το Epiruspost.gr με σχετικό δημοσίευμα, έπειτα από επισημάνσεις αναγνώστη μας.

Οι κάδοι -πράσινοι και μπλε- κάλυπταν την διάβαση πεζών στη διασταύρωση της οδού Πυρσινέλλα και του πεζοδρόμου της Γρηγορίου Σακκά.

Ευτυχώς, μετά το δημοσίευμα, τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών επενέβησαν και μετέφεραν τους κάδους ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η διάβαση.

Έτσι όπως έπρεπε, έτσι όπως πρέπει! Απομένει τώρα και οι πολίτες να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό...

Ο Δήμος Ιωαννιτών,συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Διαπολιτισμικών Πόλεων» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σε μια χρονική περίοδο όπου το μεταναστευτικό είναι κυρίαρχο θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα και εντόνως τη χώρα μας, ο Δήμος Ιωαννιτών καταρτίζει για τα Γιάννενα την «ατζέντα» για το μεταναστευτικό και με τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Διαπολιτισμικών Πόλεων» του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιδιώκει την αναγνώριση και συμπερίληψη της διαφορετικότητας, στις δομές, στις υπηρεσίες και τις πολιτικές του. Έχοντας ως άξονα πολιτικής, ότι η διαφορετικότητα και η αξιοποίηση της πολυπολιτισμικότητας κρίνεται ως...
συγκριτικό πλεονέκτημα για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ενσωμάτωση σε μια σύγχρονη πόλη.Η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στο δίκτυο των Διαπολιτισμικών Πόλεων, σηματοδοτήθηκε από την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης κι από ένα «γεμάτο» διήμερο, που περιελάμβανε συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων με τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα όπου αναπτύχθηκε διεξοδικά το εν λόγω θέμα, επίσκεψη στα ελληνοαλβανικά σύνορα και το Τελωνείο της Κακαβιάς, καθώς και έκθεση των μεταναστών μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Ιωαννίνων στη Δημοτική Πινακοθήκη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ξεχείλισε ο Καλαμάς, πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε Παραπόταμο και Βρυσέλα

Μνήμες από τις σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στον κάμπο του Παραποτάμου και της Βρυσέλας Θεσπρωτίας, ξύπνησαν σε κατοίκους και παραγωγούς της περιοχής, καθώς από εχτές το βράδυ, ο ποταμός Καλαμάς ξεχείλισε και πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.Για την ώρα οι ζημιές είναι περιορισμένες αλλά τις ανησυχίες των κατοίκων εντείνουν οι...
προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, με έντονες βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

"Φωτίζεται" το Σάββατο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με γιορτινή διάθεση, ο Δήμος Ιωαννιτών θέλει και φέτος, να ξορκίσει την κατήφεια των καιρών, «παρασέρνοντας» στη μαγεία των Χριστουγέννων τους γιαννιώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Το σύνθημα για το Χριστουγεννιάτικο ... παραμύθι θα δοθεί από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο στις 18:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, συνοδεία Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και μία ιδιαίτερη παράσταση εναέριων πανιών, συνοδεία ζωντανής μουσικής από το γυναικείο κουαρτέτο Fortissimo.

Όμως η ατμόσφαιρα στην πόλη θα είναι γιορτινή από το πρωί του Σαββάτου, καθώς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα παρελάσουν ακροβάτες, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι του χριστουγεννιάτικου χωριού της «Αστερούπολης».

Στη εορταστική αυτή μουσική και ψυχαγωγική παρέλαση - που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Δωδώνης θα περάσει από κεντρικούς δρόμους της πόλης, πεζοδρόμους και θα κατάληξη στο Μώλο και την Πλατεία Μαβίλη - θα συμμετέχουν ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, τοπικές σχολές χορού, καλλιτεχνικοί φορείς και το χριστουγεννιάτικο τραινάκι.

Αρχή του Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από το Σάββατο, αλλά η συνέχεια θα είναι ανάλογη καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών με δεκάδες εκδηλώσεις που οργανώνονται, υπό το συντονισμό και τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, από το ΔΗΠΕΘΙ, το Πνευματικό Κέντρο, τη Μέριμνα, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία, επιχειρηματικούς φορείς, μουσικές σχολές, χορευτικούς συλλόγους, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σωματεία επαγγελματιών, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων κ.α.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (Συνεδρίαση Πέμπτης 26 Νοεμβρίου)

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε αναδόχους για τα εξής έργα:
«Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού 59.980 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Μπρούντζας.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης.
«Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Φιλιππιάδας – Πρέβεζας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.".
Αποκατάσταση οδού Ταμπούρια – Μεσούντα, κατασκευή σαρζανέτ Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος Φ. Στεφάνου.
Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 23.000. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλα.
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση τριών ακόμη έργων που αφορούν:
Αντιπλημμυρική προστασίας Δ.Δ. Καναλίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού Μορφάτι – Σπαθαραίοι - Τσάρα Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ. Πρόκειται για απόφαση επαναδημοπράτησης, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.

ΠΗΓΗ:http://www.php.gov.gr/

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από τα Δυτικά

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα από τις βραδινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 μποφόρ.
Για την Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκτός από τη Δυτική Ελλάδα και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και τη δυτικής Στερεάς.
Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν, πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους.

Οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Η Β' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", το Σάββατο 28 Νοεμβρίου


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Δείτε τι απέμεινε από τη νταλίκα που έπεσε σε γκρεμό στην Εγνατία Οδό...

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες,δείχνουν πως η νταλίκα που εξετράπη της πορείας της το βράδυ της Τετάρτης και έπεσε σε χαράδρα βάθους 180 μέτρων, από Γέφυρα της Εγνατίας οδού, στο 26ο χιλιόμετρο στο ύψος της Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας,μετατράπηκε κυριολεκτικά σε μια άμορφη μάζα!Οι εικόνες που αντίκρυσαν οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ,όταν προσέγγισαν το...
σημείο,είναι συγκλονιστικές!Το φορτηγό, με πινακίδες Βουλγαρίας και Έλληνα οδηγό, μετέφερε δέρματα, και κινούνταν προς την Ηγουμενίτσα.Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ο 52χρονος οδηγός.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα βουνά του Μετσόβου

Χειμώνας με τη... μία... Μπορεί μέχρι πριν μία βδομάδα όλα να ήταν ηλιόλουστα, όμως με το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη μπήκαμε για τα καλά σε χειμωνιάτικους ρυθμούς...

Πέρα από τις καταιγίδες, που πλήττουν με ένταση κατά διαστήματα περιοχές σε ολόκληρη την Ήπειρο, πέφτουν και τα πρώτα χιόνια.

Χαρακτηριστική εικόνα, αργά χθες το μεσημέρι, από το Μέτσοβο. Τα βουνά έχουν ντυθεί στα λευκά, παίρνοντας τη γνώριμη κι αγαπημένη σε πολλούς εικόνα!

"Πόση ακτινοβολία δεχόμαστε;" Η απάντηση στα Γιάννινα

Την απάντηση στην ερώτηση «Πόση ακτινοβολία δεχόμαστε στην Ελλάδα» θα δώσει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, σε εκδήλωση που οργανώνει στα Γιάννινα την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά η ΕΕΑΕ υπολόγισε τη μέση ετήσια δόση ακτινοβολίας που δέχεται ο κάτοικος στην Ελλάδα από φυσικές (π.χ. οικοδομικά υλικά, ραδόνιο, διατροφή) και τεχνητές πηγές (π.χ. ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες) ακτινοβολίας.

Ο υπολογισμός της μέσης ετήσιας δόσης ακτινοβολίας και η δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενημέρωσης ήταν το αντικείμενο του έργου «Ολιστική εκτίμηση της ακτινικής επιβάρυνσης του πληθυσμού και ανάπτυξη εθνικού πληροφοριακού συστήματος για τις ακτινοβολίες» με την κωδική ονομασία ΠΡΙΣΜΑ που η ΕΕΑΕ ανέλαβε να υλοποιήσει στο πλαίσιο της δράσης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας "ΚΡΗΠΙΣ" του ΕΣΠΑ 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα:

- η μέση ετήσια ενεργός δόση από τις διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις εκτιμάται σε 1,8 mSv ανά άτομο.

- η μέση ετήσια ενεργός δόση από φυσικές πηγές ακτινοβολίας εκτιμάται σε 2,7 mSv ανά άτομο.

- Η συμβολή του έργου ΠΡΙΣΜΑ στην βελτίωση του συστήματος ακτινοπροστασίας στη χώρα αναμένεται να είναι καθοριστική, καθώς:

- αναπτύχθηκε η μεθοδολογία και διενεργήθηκαν μετρήσεις για τον υπολογισμό της μέσης ετήσιας δόσης ακτινοβολίας,η οποία προϋποθέτει και τη συστηματική υποβολή στοιχείων εκ μέρους των ιατρικών εργαστηρίων ακτινοβολιών,
- αναδεικνύεται ως επιτακτική η ανάγκη θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων σολάριουμ (τεχνητή υπεριώδης ακτινοβολία),
- αναβαθμίζεται και διευκολύνεται η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και ενημέρωση επαγγελματιών και του κοινού.

Η εκδήλωση στα Γιάννινα θα γίνει στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο Κάρολος Παπούλιας, του Πανεπιστημίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Το Σάββατο η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων

Η φωτεινότατη και με απίστευτα χρώματα Αστερούπολη Ιωαννίνων, το Μανιταρένιο εργαστήρι του Άη Βασίλη με τους στρουμφοτεχνίτες, το Νεραϊδόσπιτο με την άμαξα και τα άλογα, το μεγάλο Καράβι των πειρατών της λίμνης είναι μόνο ένα μέρος της περιπέτειας και του παραμυθιού που θα ζήσουν οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης που ξεκινά 27 Νοεμβρίου 2015, στις 5 μ.μ.Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Χωριό θα λειτουργήσει σ’ έναν καθ’ όλα οργανωμένο χώρο, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, μέχρι και τις...
10 Ιανουαρίου 2016, καθημερινά από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων με τους ήρωες της Αστερούπολης, ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, θεατρικά σχήματα, σχολές χορού θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.Το πρώτο τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στις 6:30 μ.μ., με τα κινηματογραφικά-φαντασμαγορικά εγκαίνια της Αστερούπολης Ιωαννίνων.Στη διαμόρφωση της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας θα συμβάλλουν καθ’ όλη την περίοδο των εορτών δεκάδες ακόμη εκδηλώσεις που οργανώνονται, υπό το συντονισμό και τη στήριξη του δήμου Ιωαννιτών, από πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, επιχειρηματικούς φορείς, μουσικές σχολές, χορευτικούς συλλόγους, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σωματεία επαγγελματιών, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων

«Νομικά ανέφικτη» η παράταση των συμβάσεων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτήρισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τη δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στους Δήμους, όπως έχει ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Τη σχετική απάντηση στην ΚΕΔΕ έδωσε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Πατούλης.
Ωστόσο, κατά τη συνάντηση «άνοιξε» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συζήτηση για την υλοποίηση νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων με απώτατο χρονικό όριο έναρξή τους, τον Απρίλιο.


Η ΚΕΔΕ πρότεινε στο νέο αυτό πρόγραμμα η διάρκεια των συμβάσεων να μην είναι 5 μήνες αλλά 12 μήνες.

Η ΚΕΔΕ, στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, συμφωνεί η χρονική διάρκεια των συμβάσεων να είναι μεγαλύτερη από τους 5 μήνες που είναι σήμερα αλλά επισημαίνεται ότι «για να καταστεί όμως εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Ήπειρος Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Ο Μενέλαος Συκοβέλής,παρουσίασε μόλις χθες βράδυ,στους υπεύθυνους του Δήμου Ιωαννιτών,το νέο  μικρό βίντεο,για την παρουσίαση της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων,ως πολιτιστικής πρωτεύουσας τη Ευρώπης το 2021,γεμάτο με μαγικές εικόνες από την Ήπειρο.Απολαύστε το:








ΠΡΕΒΕΖΑ:Στάση εργασίας σήμερα από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στην Πρέβεζα

Στάση εργασίας έχει κηρυχθεί για σήμερα Πέμπτη από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ζητώντας την μόνιμη πρόσληψη όσων εργάζονται με 5μηνες συμβάσεις.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 10:00 έως τις 13:00.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο της Πρέβεζας και στην συνέχεια θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:Τρεις τραυματίες από την σύγκρουση λεωφορείου με νταλίκα στην Φιλιππιάδα


Η σφοδρότητα της σύγκρουσης του λεωφορείου με νταλίκα που σημειώθηκε το πρωί στην Φιλιππιάδα αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα (δείτε εδώ), νταλίκα που κινούνταν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Γιάννενα, συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Άρτας, που επιχείρησε να εισέλθει στην Ιόνια.Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και σαν αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός των οδηγών καθώς και μιας ηλικιωμένης γυναίκας επιβάτης του λεωφορείου.

Και οι τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Από μαρτυρίες, αιτία του τροχαίου ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, πλην όμως αυτά εξετάζονται από την Τροχαία Φιλιππιάδας που διενεργεί την προανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λεωφορείο μετέφερε μαθητές τους οποίους λίγο νωρίτερα είχε αφήσει στην Φιλιππιάδα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Τεράστιες ποσότητες βροχής μέσα σε λίγες ώρες… Χιόνια στα ορεινά… Νέο κύμα κακοκαιρίας


Με ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις ξεκίνησε ο χειμώνας... Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ανομβρίας, το οποίο διήρκησε τριάντα ολόκληρες ημέρες –πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για την Ήπειρο- όλα άλλαξαν.

Ο καιρός αγρίεψε και οι τελευταίες ώρες για πολλές περιοχές ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

Στο έλεος της καταιγίδας βρέθηκε η Πρέβεζα, όπου μέσα σε λίγες ώρες πλημμύρισαν τα πάντα.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και η παραλιακή ένα με την θάλασσα.

Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, επί ποδός η τροχαία, συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας...

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε 75 λεπτά περίπου έπεσαν 98 χιλιοστά βροχής που πρακτικά σημαίνει ότι στο διάστημα αυτό έπεσαν 98 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Έντονες βροχές και καταιγίδες όμως εκδηλώθηκαν και στην υπόλοιπη Ήπειρο.

Στην Ήπειρο άλλωστε καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταμετρήθηκαν από τους Μετεωρολογικούς Σταθμούς όλης της χώρας.Στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων έπεσαν και τα πρώτα χιόνια. Στα λευκά ντύθηκαν τα βουνά του Ζαγορίου ενώ χιόνι έπεσε και μέσα στο Μέτσοβο. Οι κάτοικοι το υποδέχθηκαν με χαρά, καθώς το χιονισμένο Μέτσοβο, αποτελεί παραδοσιακά, αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το κύμα κακοκαιρίας δεν άφησε ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή. Ωστόσο υπήρξαν και πάλι καταπτώσεις, τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να κινηθούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σε οριακό σημείο βρίσκεται το αποστραγγιστικό δίκτυο στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ήδη τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα, ευτυχώς μικρά και περιορισμένα, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης πέριξ του Πανηπειρωτικού Σταδίου.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σήμερα αναμένεται ανάπαυλα της κακοκαιρίας... Ωστόσο θα είναι για λίγο. Για μερικές μόνο ώρες.

Από το απόγευμα της Πέμπτης τα πράγματα αναμένεται να γίνουν και πάλι δύσκολα.

Σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα, με βασικό χαρακτηριστικό τις καταιγίδες, στα δυτικά θα ενταθούν σημαντικά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν εκ νέου με αποτέλεσμα κατά τόπους να φτάσουν στα 8 μποφόρ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - "Φωτιές" άναψε η μεταφορά της έδρας του Αστυνομικού τμήματος από το Δελβινάκι στο Καλπάκι

Το Καλλικρατικό "κούρεμα" των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό Ιωαννίνων, προκαλεί ηχυρό αντίκτυπο στο Δελβινάκι, καθώς η απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να μεταφέρουν το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου στο Καλπάκι, ξεσήκωσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, Ομάδα ενεργών πολιτών από το Δελβινάκι, την οποία εκπροσωπούν οι Μιχάλης Μάγκος, Νικηφόρος Γκουρομέτσος, Γιώργος Τσιώνης, Γιώργος Σμπόνιας και Αριστοτέλης Βίλλης, με επιστολή την οποία απέστειλαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την...




οποία κοινοποίησαν προς όλους του βουλευτής του Νομού, αντιδρούν στο ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους: "Το κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δελβινάκι, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στο Νομό Ιωαννίνων, το οποίο στοίχισε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης και διαθέτει κρατητήρια άνω των είκοσι ατόμων". Στην ίδια Επιστολή ζητούν να αναθεωρηθεί η δομή της Αστυνομίας, μέσα όμως από διάλογο, ώστε οι όποιες αλλαγές να συγκλίνουν με τις προτάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε αυτή: "Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για τη διατήρηση ή μη μαις υπηρεσίας θα πρέπει να έρχονται σε ταύτιση αφενός με την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου με την ποιότητα της ζωής τους. Σε κάθε περίπτωση και μόνο η ανακοίνωση των προθέσεων διαταράσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα που θα επηρεάσουν την οικονομική, και όχι μόνο, δραστηριότητα της περιοχής".

ΠΡΟΣΟΧΗ:Νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα

Πρόσκαιρη εξασθένιση των έντονων φαινομένων και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε της ισχυρές βροχοπτώσεις την Τετάρτη, απομακρύνεται από την περιοχή μας κινούμενο βορειοανατολικά. Από το μεσημέρι όμως ο καιρός αναμένεται σταδιακά να παρουσιάσει νέα σημαντική επιδείνωση, καθώς νέο βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσει σταδιακά την περιοχή μας, προκαλώντας βροχές και...




καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ παροδική ενίσχυση θα παρουσιάσουν και οι άνεμοι που θα φτάσουν τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ορεινά τμήματα της Ηπείρου, ενώ πτώση θα παρουσιάσει και η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ύφεση της κακοκαιρίας στην περιοχή μας αναμένουμε από το Σάββατο.Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Νταλίκα έπεσε πριν από λίγο,σε γκρεμό στην Εγνατία Οδό!

Ατύχημα με νταλίκα που έπεσε σε γκρεμό,σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εγνατία Οδό.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ο οδηγός της νταλίκας, για αδιευκρίνιστες ως τώρα, συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος καθώς αυτό κινούνταν στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση από τα Γιάννενα προς την Ηγουμενίτσα.Το βαρύ όχημα έσπασε τα προστατευτικά τοιχία  πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,στη συνέχεια έσπασε τις ατσάλινες μπάρες   και κατέληξε στο γκρεμό στο...
ύψος της Σκάλας Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.Σε λίγη ώρα φτάνει στο σημείο κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα, προκειμένου να προσεγγίσουν το όχημα και να δουν αν ο οδηγός ή και πιθανά άλλα άτομα που ίσως να επέβαιναν στο βαρύ όχημα,είναι ακόμα στη ζωή,παρά την σφοδρή σύγκρουση.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ-Νεκρός ο οδηγός της Βουλγάρικης νταλίκας που είχε πέσει σε γκρεμό

Το σημείο στο οποίο κατέληξε η νταλίκα,μετά την τρελή πορεία που διέγραψε στην Εγνατία Οδό,προσέγγισε με πολύ μεγάλη δυσκολία πριν από λίγη ώρα οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ο οδηγός του οχήματος είναι νεκρός,το όχημα έχει Βουλγάρικες πινακίδες και γίνονται έρευνες,προκειμένου να...
διαπιστωθεί αν στο βαρύ όχημα υπήρχε και άλλο άτομο.Ο οδηγός είναι σύμφωνα με πληροφορίες  Ελληνικής καταγωγής και η νταλίκα που μετέφερε δέρματα με προορισμό την Δυτική Ευρώπη,έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα κάνοντας ακόμα ποιο δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων...