Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Κόβουν και βασικά είδη οι Έλληνες

 


Εξι στους δέκα εργαζομένους δήλωσαν ότι η άνοδος των τιμών, τους έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής, ενώ επτά στους δέκα επισημαίνουν ότι η άνοδος των τιμών, τους έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για θέρμανση, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η ειδική θεματική έρευνα κοινής γνώμης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Alco και απευθύνεται σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα για την καταγραφή-μέτρηση και τη συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας τους και τον χρόνο εργασίας.

Καταγράφηκαν επίσης οι επιπτώσεις της ακρίβειας στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και, ειδικότερα, στη μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής, στον περιορισμό των δαπανών τους για θέρμανση, καθώς και στις δαπάνες ψυχαγωγίας.

Τέλος, αποτυπώνονται οι απόψεις τους σχετικά με το ύψος του κατώτατου μισθού, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της προστασίας του βιοτικού επιπέδου τους.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα:

– Το 59% των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τούς έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής. “Πολύ” απαντά το 26% και “Αρκετά” το 33%. Αντίστοιχα, το 32% στην αντίστοιχη ερώτηση δηλώνει “Λίγο” και το 9% “Καθόλου”.

– Το 74% των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τούς έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για θέρμανση. “Πολύ” απαντά το 33% και “Αρκετά” το 41%. Αντίστοιχα, το 16% στην αντίστοιχη ερώτηση δηλώνει “Λίγο” και το 10% “Καθόλου”.

– Το 80% των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τούς έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για ψυχαγωγία. “Πολύ” απαντά το 48% και “Αρκετά” το 32%. Αντίστοιχα, το 14% στην αντίστοιχη ερώτηση δηλώνει “Λίγο” και το 6% “Καθόλου”.

– Το 85% των εργαζομένων συμφωνεί με την πρόταση της ΓΣΕΕ να επανέλθει άμεσα το ύψος του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και, στη συνέχεια, να γίνει διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ενώ το 10% δηλώνει ότι διαφωνεί.

– Το 54% των εργαζομένων πιστεύει ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να διαμορφώνεται έπειτα από συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ οργανώσεων εργοδοτών και της ΓΣΕΕ, ενώ το 42% δηλώνει ότι θα πρέπει να είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Ως το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία του βιοτικού τους επιπέδου από τις ανατιμήσεις, το 49% επιλέγει τη μείωση των ειδικών φόρων και φόρων κατανάλωσης, το 43% την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ το 3% επιλέγει τη λύση των επιδομάτων.

ΕΜΥ: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία νεφώσεις αναμένονται την Παρασκευή 1 Απριλίου, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες.

Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 22, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 9 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 19, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο από 12 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 22, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 21 και στην Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια τμήματα του νησιού η μέγιστη κατά τόπους θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και στα ανατολικά τμήματά του τοπικά έως 9 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και από το μεσημέρι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Πρέβεζα:Μπουρίνι «χτύπησε» την Πρέβεζα

 


Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή της Πρέβεζας.

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν την πόλη και την παραλιακή ζώνη ενώ κατά τόπους εκδηλώθηκαν καταιγίδες.

Σε αρκετές περιπτώσεις ξεριζώθηκαν δέντρα και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνσή τους.

Επιπλέον οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν και στύλο της ΔΕΗ κοντά στην Κυανή Ακτή με αποτέλεσμα να προκληθούν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.



Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Ηπείρου θα συνεχιστούν και την Παρασκευή.

Γιάνης Βαρουφάκης στα Γιάννινα: Η ακρίβεια οφείλεται στους ολιγάρχες

 


Συζήτηση με θέμα «Τεχνολογία, Χρήμα, Πόλεμος» αλλά και την Πολιτική, είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με φοιτητές και φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κατά την προσέλευση του στο Πανεπιστήμιο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε δηλώσεις σε τοπικά μέσα και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο κύμα ακρίβειας  επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Η Κυβέρνηση αυτή κρύβεται πίσω από εξωτερικές κρίσεις. Εμείς την κρίνουμε από το κατά πόσο λειτουργεί ως ένα αμορτισέρ που αποσβένει τον κραδασμό που έρχεται από έξω ή ως ένας μεγεθυντής του κραδασμού. Είναι μεγεθυντής του κραδασμού. Πάρτε το ηλεκτρικό ρεύμα. Έχει τρελαθεί ο κόσμος με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το 56 με 60% της αύξησης της τιμής δεν οφείλεται στο φυσικό αέριο, οφείλεται στους ολιγάρχες. Ξέρουμε πολύ καλά, είμαστε και στην Ήπειρο, έχουμε υδροηλεκτρικά, όταν βρέχει τρέχει νερό, κινείται η τουρμπίνα του υδροηλεκτρικού, παράγει κιλοβατώρες. Κόστος αυτής της κιλοβατώρας, μηδέν. Η ιδιωτική, πλέον, ΔΕΗ της EBC χρεώνει γι’ αυτή την κιλοβατώρα που της κόστισε μηδέν, τιμή σα να είχε παραχθεί από το πιο ακριβό φυσικό αέριο του κόσμου. Οπότε, έχουμε μία Κυβέρνηση η οποία λειτουργεί υπέρ των αρπακτικών και κρύβεται πίσω από πραγματικά εξωγενή προβλήματα» ανέφερε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ελπίδα ανατροπής όσον αφορά στην Αριστερά:

Ναι, λέγεται ΜέΡΑ25.

Αν πιστεύαμε ότι κάποιο άλλο κόμμα ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ θα μπορούσε να φέρει αυτή την ανατροπή δε θα είχαμε φτιάξει το ΜέΡΑ25. Εμείς είμαστε άνθρωποι που δεν αγαπάμε την πολιτική διαδικασία, την κομματική διαδικασία. Θα μπαίναμε σε ένα από αυτά τα δύο κόμματα. Σεβόμαστε όλους και όλες, κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις για συζήτηση, για διάλογο, για συνεργασία σε πράγματα τα οποία αφορούν τον κόσμο. Αλλά αν πιστεύαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συστημικός, είναι συστημικός και γι’ αυτό φτιάξαμε το ΜέΡΑ25. Το ΚΚΕ έχει μια διαφορετική, αν θέλετε και πολιτική φιλοσοφία από τη δική μας, εμείς πιστεύουμε στα κινήματα, δε θέλουμε να είμαστε το κόμμα που ουσιαστικά τα καθοδηγεί, δε θέλουμε καθοδηγούμενα κινήματα, είμαστε βαθιά δημοκράτες, πιστεύουμε στις λαϊκές συνελεύσεις με κληρωτούς, θέλουμε να ψηφίζουμε για να ξαναψηφίζουμε οπότε έχουμε φτιάξει το ΜέΡΑ25.

Για τις εκλογές και τις συνεργασίες:

Εκλογές πίστευα ότι θα γίνουν τον Μάιο μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες. Μετά είδαμε ότι κατέρρευσε δημοσκοπικά ο κ. Μητσοτάκης και ψυχολογικά και δεν θα τις κάνει τώρα, ελπίζει μάλλον να πάει καλά το καλοκαίρι με τον τουρισμό να τις κάνει το φθινόπωρο, αν όχι θα τις κάνει την άνοιξη, κοντός ψαλμός αλληλούια. Τώρα για το θέμα της συγκυβέρνησης είναι σίγουρη, από τη στιγμή που αυτοδυναμία πήγε περίπατο με την πτώση της δημοφιλίας του κ. Μητσοτάκη. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει μία μετεκλογική αριθμητική που ήδη σχεδιάζεται. Το ερώτημα είναι θα τους βγουν τα νούμερα να συγκυβερνήσουν Νέα Δημοκρατία – ΚΙΝΑΛ, θα τους βγουν τα νούμερα να συγκυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ή θα αναγκαστούν σε μία τριπλή μεγάλη συμμαχία που θα τους επιβάλουν από τις Βρυξέλλες βεβαίως, όπως έκαναν και με τον Ντράγκι στην Ιταλία, όπως κάνανε και με τον Παπαδήμα, όπως κάναμε και με τον Μάριο Μόντι. Εμείς είμαστε εδώ πάντως για να τους χαλάσουμε αυτά τα σχέδια.

Εμείς θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τι εννοεί; Εννοεί να τους ψηφίσουμε εμείς να γίνουν αυτοί υπουργοί να μας δώσουν κι εμάς κανένα υπουργείο για να περάσουν τα μέτρα των Βρυξελλών και τα μέτρα των ολιγαρχών με προοδευτικό πρόσημο. Ε δεν φτιαχτήκαμε εμείς γι’ αυτό. Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικότατο ΟΧΙ, δεν θα τους κάνουμε υπουργούς ούτε θα γίνουμε κι εμείς υπουργοί για να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι αυτά τα οποία λένε οι Βρυξέλλες έχουν και προοδευτικό πρόσημο. Ένας θα κάνει με προοδευτικό πρόσημο, άλλος θα κάνει με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο, ο τρίτος θα κάνει με νεοφιλελεύθερο πρόσημο, εμείς δεν θα τα κάνουμε είναι απλό. Θα δυναμιτίσουμε τις διαδικασίες ερημοποίησης αυτής της χώρας.

ΕΟΔΥ: Πενήντα ένα θάνατοι σήμερα, 21.099 νέα κρούσματα



14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα ένα θάνατοι σήμερα, 21.099  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.099, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.030.429 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 177 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.525 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.510 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 355 (65.6% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη.

To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 209 (58.87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (41.13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.459 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 457 (ημερήσια μεταβολή -3.38%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Νέος αρχηγός της αστυνομίας ο Ηπειρώτης Κωνσταντίνος Σκούμας

 


Ξεκίνησαν οι τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Νέος αρχηγός της Αστυνομίας θα είναι ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, που από το 2019 είναι Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. 

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: 

«Με σημερινή Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Επίσης, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Μιχαήλ Καραμαλάκη το βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος και στον Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος αποστρατεύεται, τον τίτλο του επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το βιογραφικό του κ. Σκούμα
Ο κ. Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας, το έτος 1962.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το έτος 1981.

Κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας.

Το έτος 1982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1990.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002.

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016, τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ενώ τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», ξεκίνησε τις δια ζώσης επαφές της με δημότες, φορείς και συλλόγους

 


Με τους κοινωνικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας να έχουν χαλαρώσει, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», ξεκίνησε τις δια ζώσης επαφές της με δημότες, φορείς και συλλόγους του δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας για όλα τα ζητήματα του τόπου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, πέρα από τις συναντήσεις κλιμακίων της που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλες τις δημοτικές ενότητες των Ιωαννίνων, ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας, θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη 12μ. -2μ.μ. στα γραφεία της, (Ν. Ζέρβα 2, 4ος όροφος) ενώ επίσης κάθε Τετάρτη 7μ.μ.-9μ.μ. θα βρίσκονται εκεί μέλη της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Η παράταξή μας, η μεγαλύτερη παράταξη του δήμου Ιωαννιτών, επιδιώκει τη διαρκή επαφή με την κοινωνία, συνδιαλέγεται μαζί της και διαμορφώνει τις προτάσεις και τις θέσεις της συνομιλώντας με τους πολίτες στη βάση της διαβούλευσης, των ανοιχτών διαδικασιών και της συμμετοχικότητας.

Με αυτές τις αρχές πορεύτηκε μέχρι σήμερα κι αυτές θα συνεχίσει να υπηρετεί.

Γιάννενα: Παρατείνεται η απαγόρευση παρουσίας συνοδών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα έως και 8 Απριλίου

 


Επειδή εξακολουθεί το επιδημιολογικό φορτίο που επικρατεί στη περιοχή μας να είναι υψηλό καθώς και η εμφάνιση κρουσμάτων σε συνοδούς ασθενών και υγειονομικό προσωπικό, παρατείνεται η απαγόρευση έως και 8-04-2022 παρουσίας συνοδών στο Νοσοκομείο μας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία:

• Ενός εμβολιασμένου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) ή rapid test εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο

• Ενός ανεμβολίαστου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο

(ΦΕΚ 766/ τεύχος Β΄./18.02.2022 (σελ.7782-7783)

Υπενθυμίζουμε ότι, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

ΤΕΒΑ: Διανομή ειδών παντοπωλείου

 


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. των Δήμων Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, ως εξής:

ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών 04/04/2022

Κατσικά Δήμου Ιωαννιτών 04/04/2022

Πεδινή Δήμου Ιωαννιτών 04/04/2022

Ζωγράφειο Δήμου Ιωαννιτών 05/04/2022

Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου σημείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, θα προσέλθουν την αναγραφόμενη ημερομηνία στον Ι. Ν. Περιβλέπτου για την παραλαβή των προϊόντων.

Πέραμα Δήμου Ιωαννιτών 05/04/2022

Ι.Ν. Περιβλέπτου Δήμου Ιωαννιτών 05/04/2022

ΚΕΠΑΒΙ Δήμου Ιωαννιτών 06/04/2022

Ερυθρός Σταυρός Δήμου Ιωαννιτών 05/04/2022

Πράμαντα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων 07/04/2022

Καλέντζι Δήμου Βορείων Τζουμέρκων 07/04/2022

Αγία Κυριακή Δήμου Δωδώνης 07/04/2022

Δερβίζιανα Δήμου Δωδώνης 07/04/2022

Δήμος Ζαγορίου 06/04/2022

Δήμος Κόνιτσας 08/04/2022

Δήμος Μετσόβου 06/04/2022

Δήμος Πωγωνίου 08/04/2022

Δήμος Ζίτσας 08/04/2022

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (συσκ. 5 λίτρων),

ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ (συσκ. 1 κιλού),

ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ (συσκ. 500 γρ.),

ΦΑΣΟΛΙΑ(συσκ. 500γρ.),

ΦΑΚΕΣ (συσκ. 500 γρ.),

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ μέτριο (σε συσκ. 500 γρ.),

ΖΥΜΑΡΙΚΑ (Σπαγγέτι Ν6) (συσκ.500 γρ.),

ΡΥΖΙ (τύπου Καρολίνα) (συσκ. 1 κιλού),

ΑΛΕΥΡΙ σίτου για όλες τις χρήσεις (συσκ. 1 κιλού),

ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ (συσκ. 1 κιλού), Συμπυκνωμένο ΓΑΛΑ (ΕΒΑΠΟΡΕ) 400 γρ. ή Ml,

ΜΕΛΙ θυμαριού ή πεύκου ή μίγμα αυτών (συσκ. 1 κιλού), ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ (συσκ. 2 κιλών),

ΠΑΤΑΤΕΣ (συσκ. 2 κιλών).

Σε οικογένειες από 1-4 μέλη: 3 ΤΜΧ ανά είδος , 2 ΤΜΧ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (συσκ. 5 λίτρων) και 1 συσκευασίες πορτοκάλια και πατάτες.

Σε οικογένειες από 5 μέλη και άνω: 4 ΤΜΧ ανά είδος , 3 ΤΜΧ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (συσκ. 5 λίτρων) και 2 συσκευασίες πορτοκάλια και πατάτες.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής του ωφελούμενου.

Για την διευκόλυνση της διαδικασίας, παρακαλούμε ΟΛΟΙ να προσέρχονται σύμφωνα με την ενημέρωση που θα λάβουν.

Για την αποφυγή εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο των εργαζομένων όσο και των ωφελουμένων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, αποφυγή συνωστισμού, κ.λ.π.).

Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να υπογράφουν σε κατάσταση για την παραλαβή των προϊόντων με δικό τους στυλό.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εκλογή αντιπροσώπων για το 3ο συνέδριο, από την 1η έως και την 3η Απριλίου

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εκλογή αντιπροσώπων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ολοκληρώνονται από την 1η έως και την 3η Απριλίου οι προσυνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων με τις εκλογές των αντιπροσώπων/συνέδρων για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην ψηφοφορία της οργάνωσης στην οποία ανήκουν, κατά την ημέρα, τις ώρες και τον τόπο που τους έχει γνωστοποιηθεί.

Οι αντιπρόσωποι, οι οποίοι θα εκλεγούν, θα λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 14 έως 17 Απριλίου.

Γιάνης Βαρουφάκης στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας: Έχουμε μια καθαρή περίπτωση αποικιοκρατίας που χρησιμοποιεί την πτώχευση του ελληνικού κράτους για να περάσει αυτό το λιμάνι σε κάποιον ιδιώτη

 


Στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρέθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, καθώς και μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Ηγουμενίτσας, για να εκφράσουν την εναντίωση τους στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε σχετικά: “Κάθε λιμάνι είναι ένα μονοπώλιο. Όταν θα έρθει αυτό το πλοίο θα έρθει σε αυτό το λιμάνι. Το μονοπώλιο ποτέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αγορά. Όταν το δίνεις το λιμάνι σε έναν ιδιώτη του δίνεις το δικαίωμα ουσιαστικά να αποσπά χρήμα, προσόδους από το Δημόσιο, από τον τόπο. Το χειρότερο, δεν είναι ένα απλό λιμάνι το οποίο ιδιωτικοποιείται, είναι ένα λιμάνι το οποίο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και κάθε δεκάρα που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ, που θα είναι ελάχιστες δεκάρες σε σχέση με τις προσόδους που θα μπορούν να αποσπά από τον τόπο αυτόν ο ιδιώτης που θα το πάρει, θα πάει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην τρόικα. Μια τρόικα που πρώτον δεν έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα, αντίθετα με τον τόπο αυτόν που τα έχει. Μη ξεχνάμε ότι η τρόικα στο κέντρο της έχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει τυπώσει 5,5 τρισεκατομμύρια, τα τυπώνουνε. Εδώ έχουμε μια καθαρή περίπτωση αποικιοκρατίας που χρησιμοποιεί την πτώχευση του ελληνικού κράτους για να περάσει αυτό το λιμάνι σε κάποιον ιδιώτη, δεν ξέρουμε σε ποιον από τους 7 που “χτυπάνε” σήμερα θα το πάρει. Αυτός που θα το πάρει δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι που δεν προσφέρεται σήμερα. Το μόνο που θα κάνει είναι να εξάγει χρήμα από αυτό τον τόπο, χρήμα το οποίο θα καταλήξει στα Cayman islands. Δεν είναι ούτε υπέρ του καπιταλισμού αυτό που γίνεται, ούτε υπέρ του σοσιαλισμού, σίγουρα δεν είναι υπέρ της κοινωνίας, είναι υπέρ κάποιων ιδιωτών, ολιγαρχών που συνδέονται με τα συμφέροντα της τρόικας και των δανειστών. Μια καθαρή κλασική βάρβαρη περίπτωση αποικιοκρατίας. Για αυτό εμείς στο ΜέΡΑ25 εναντιωνόμαστε σε αυτό που θα γίνει σε αυτό το λιμάνι εδώ και ζητάμε την κοινωνικοποίησή του. Οι πρόσοδοι που βγαίνουν μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει με τα πλοία που έρχονται και φεύγουν να μένουν στον τόπο. Στην Ηγουμενίτσα, συνολικά περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, στην Ελλάδα ολόκληρη. Αυτό απαιτεί ρήξη, ρήξη με το καθεστώς που εμείς το ονομάζουμε χρεοδουλοπαροικία. Η Ελλάδα είναι μια φυλακή χρέους η οποία παράγει προσόδους για τους λίγους από τους πολλούς”.

Γιάννενα:Εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου με τον Διοικητή της Ταξιαρχίας

 


Εθιμοτυπική συνάντηση με τον ταξίαρχο-διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Γεώργιο Παππά είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν διάφορα θέματα και να τονιστεί η διάθεση για συνεχή συνεργασία. 

Περειφέρεια Ηπείρου:Προς λειτουργία οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης

 


Διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις  με δημάρχους είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τις τελευταίες ημέρες.

Αποκλειστικό αντικείμενο των συζητήσεων αυτών είναι η λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Φαίνεται πως μέσα από τον διάλογο έχει βρεθεί λύση ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η λειτουργία τους. Η Περιφέρεια θα παραδώσει στους Δήμους όλο τον εξοπλισμό και οι Δήμοι με την σειρά τους θα διαθέσουν το προσωπικό για την λειτουργία.

Επίσημες ανακοινώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία για την λειτουργία εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στο Δήμο Πωγωνίου

 


Νέο δίκτυο ύδρευσης απέκτησε πλέον στο σύνολό της η Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά με την ολοκλήρωση του έργου “Συμπληρωματικά Έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.ΚΠαρακαλάμουΣιταριάςΜαυρονόρουςΡεπετίστης και Αρετής».




Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που έχει κατασκευαστεί στο Δήμο Πωγωνίουαντικαθιστώντας το παλαιωμένο δίκτυο σε όλα τα χωριά της Δ.Ε.. Το έργο προσφέρει σημαντική ενίσχυση της ύδρευσης και δίνει οριστική λύση στα προβλήματα υδροδότησης που εντοπίζονται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.




«Με την ολοκλήρωση του έργου μπήκε τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτώνιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδοΠρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργοτο μεγαλύτερο που έχει εκτελεστεί στο Δήμο στον τομέα της ύδρευσης που εξασφαλίζει πλέον επάρκεια νερού για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κΚων/νος Καψάλης.
Το έργοσυνολικού προϋπολογισμού 466.000€ (με Φ.Π.Α.), είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και μεταφέρθηκε και ολοκληρώθηκε από το νέο πρόγραμμα «Αντώνιος Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η αντικατάσταση του συνολικού δικτύου ύδρευσης Δ.ΕΆνω Καλαμά υλοποιήθηκε με την εκτέλεση δύο έργων.




Το έργο αντικατάστασης του α’ τμήματος του δικτύου ύδρευσης είχε ολοκληρωθεί το 2016 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (ΠΕΠ-Ηπείρου).