Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Το Ευρώ του Έλληνα και το Ευρώ του Γερμανού


Γράφει ο Παναγιώτης Τσούνης

Ερώτηση:
-Αλήθεια τι είναι σε τελική ανάλυση ένα νόμισμα;
Απάντηση:
-Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από μια γραπτή υπόσχεση!
Μια υπόσχεση που φέρει και την επίσημη σφραγίδα και υπογραφή του Κράτους (του Κεντρικού τραπεζίτη), ότι με αυτό το χαρτί, σε αυτή τη χώρα (Γεωγραφικός χώρος), μπορείς ανά πάσα στιγμή (πραγματικός χρόνος) να αγοράσεις 1 κιλό ψωμί, 2 κιλά ζάχαρη, 3 μέτρα ύφασμα, 14 ζευγάρια κάλτσες, 15 γραμμάρια ασήμι, 1 γραμμάριο χρυσό, και ότι άλλο ποθεί η ψυχή σου! (Το τελευταίο σηκώνει συζήτηση). Όλα καλά μέχρι εδώ.
Ας δούμε τώρα, πώς λειτουργεί αυτό το πράγμα, σε μια χώρα π.χ. στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε ότι αυτόν τον κατάλογο με τα παραπάνω προϊόντα, το Ελληνικό κράτος, τον ανεβάζει κάπου ψηλά π.χ. στην κορυφή του Ολύμπου, για να μπορούν να τον βλέπουν όλοι (και οι Έλληνες και οι ξένοι και οι εξωγήινοι).
Αν λοιπόν στην κορυφή του Ολύμπου, έχουμε αναρτημένη αυτήν την υπόσχεση (την σημαία της δραχμής), σημαίνει ότι η υπόσχεση αυτή ισχύει, αυτός ο κατάλογος (κάτι σαν ο κατάλογος του εστιατορίου), και που είναι τοποθετημένος ακριβώς στη βάση του ιστού, ο κατάλογος αυτός ισχύει υποχρεωτικά και οπωσδήποτε σε όλη την Ελληνική επικράτεια, και όχι μόνο για έναν δικό μας άνθρωπο, αλλά και για έναν ξένο π.χ. για έναν Ιταλό, Γάλλο, Γερμανό, εξωγήινο κ.ο.κ. που θα θελήσει με αυτό το δικό μας νόμισμα να αγοράσει κάτι.
Όσο πιο μεγάλος είναι ο κατάλογος μας, όσα πιο πολλά και χρήσιμα πράγματα μπορούμε να παράξουμε εδώ στη χώρα μας (η να έχουμε διαθέσιμα, έστω κι αν δεν παράγονται εδώ), δηλ. όσα περισσότερα μπορεί να πάρει, να αγοράσει κάποιος εδώ, τόσο πιο μεγάλη αξία έχει το νόμισμα μας, τόσο η υπόσχεση για την οποία μιλήσαμε στην αρχή, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αλλά εδώ ας αλλάξουμε σελίδα:-Τι γίνεται στην περίπτωση που μια μέρα πήραμε την απόφαση, να κατεβάσουμε την σημαία της δραχμής και αναρτήσουμε μια άλλη υπόσχεση στην κορυφή του Ολύμπου, που έχει σχέση ας πούμε με το Ευρώ (το δολάριο η την στερλίνα). Αμέσως-αμέσως το μάτι, ακόμη και ενός τυφλού θα πέσει στον κατάλογο.. που βρίσκεται όπως είπαμε στη ρίζα του ιστού, στον Όλυμπο. Αν ο κατάλογος μας παραμένει, είναι ο ίδιος, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν παραμένει ο ίδιος τότε δεν είχε κανένα νόημα, η υποστολή της μιας σημαίας (εδώ δραχμής )και η ανάρτηση της άλλης (εδώ του Ευρώ).
Η αλλαγή του νομίσματος θα είχε νόημα μόνο αν μπορούσαμε αμέσως, την ίδια στιγμή της ανάρτησης της σημαίας του Ευρώ, (πιο σωστά τις προηγούμενες μέρες, βδομάδες, χρόνια), αν μπορούσαμε να διευρύνουμε τον κατάλογό μας. Εδώ αρχίζουν τα όργανα.
Δεν μπορούμε (η πιο σωστά δεν μπορέσαμε την 1-1-2001) από τη μια στιγμή στην άλλη να διευρύνουμε τον κατάλογό μας, έτσι που οποιοσδήποτε, Έλληνας η ξένος, να μπορεί να αγοράσει εδώ, στην Ελλάδα, όσα θα αγόραζε και με την ίδια τιμή, με ίδιο το Ευρώ στην Γερμανία (δολάριο στις ΗΠΑ, με την Στερλίνα στην Αγγλία).
Έτσι το Ευρώ του Έλληνα, αν και έχει ακριβώς την ίδια εμφάνιση, αν και είναι τυπωμένο στο ίδιο τυπογραφείο, με το Ευρώ του Γερμανού, δεν έχει την ίδια αξία, ακριβώς γιατί ο κατάλογός των προϊόντων μας, είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τον κατάλογο της Γερμανίας.
(Συνεχίζεται)

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, ώρα 7:00 μ.μ. στη νέα αίθουσα Δ.Σ. (Παιδικός Σταθμός Καλπακίου)

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  τη  Δευτέρα   24η  Απριλίου  2017   και ώρα  19.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι-στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [Παιδικός Σταθμός Καλπακίου]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, ώρα 5:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Καλπακίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 24η Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα
& ώρα 17.30 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση απολογισμών – ισολογισμών έτους 2015 και 2016 του κληροδοτήματος
«ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
2. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
3. Έγκριση απολογισμών – ισολογισμών έτους 2015 και 2016 του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ».
4. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ».
5. Επανεξέταση του φακέλου των δικαιολογητικών σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση μιας άπορης κόρης για το έτος 2014 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
6. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων που αφορά την αρ.59/17 αγωγή της κ. Δήμητρας Σκαματζούρα κατά του Δήμου Πωγωνίου
και για κατάθεση αίτησης λήψης ένορκων βεβαιώσεων μαρτύρων για αντίκρουση της εν λόγω αγωγής.
7. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με καθεστώς ιδιωτικών κτημάτων στη θέση «Νεζερός» Δ.Ε. Δελβινακίου-Δήμου Πωγωνίου.
8. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με εκμισθώσεις ακινήτων στην Τ.Κ. Βασιλικού ( Ελένης Μπίντα & Strouhalova Marketa) Δήμου Πωγωνίου.
9. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση αποθηκευτικού χώρου στο ισόγειο δημοτικό ακίνητο (πρώην Νηπιαγωγείο) Τ.Κ. Βήσσανης.
10. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου σχετικά με αγωγή (αναγνωριστικής κυριότητας) των Ευτέρπης, Ελένης & Σπυρίδωνα Παπαχαρίση κατά του Δήμου Πωγωνίου.
11. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2017 του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

«Οι τελευταίες πεντάρες», του Βαγγέλη Αυδίκου. Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσιάζεται τη Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Βαγγέλης Αυδίκος «Οι τελευταίες πεντάρες», Εκδόσεις Ταξιδευτής, 2016, σελ. 360

Η Πρέβεζα στην Κατοχή και τον Εμφύλιο.
Ο Βαγγέλης Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα, με καταγωγή από το Συρράκο, σπούδασε φιλολογία στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σήμερα είναι καθηγητής λαογραφίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο ενεργητικό του έχει μία συλλογή διηγημάτων Το βλέμμα στον τοίχο με τη μαντανία (2001) και τρία μυθιστορήματα, Ο δικός μου Θεός (2004), Η κίτρινη ομπρέλα (2007) που μπήκε στη μικρή λίστα του περιοδικού Διαβάζω για το βραβείο μυθιστορήματος, Η σκιά της Μίκας (2013).
Πρόσφατα εξέδωσε ένα ακόμα μυθιστόρημα, τo Οι τελευταίες πεντάρες, που αποτελεί συμβολή στην ιστορική μνήμη και είναι μια προσπάθεια αποκατάστασης εκείνων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα και έπεσαν θύματα αδελφοκτόνας διαμάχης. O συγγραφέας επιδιώκει να εμποδίσει τα σύννεφα της λήθης να κρύψουν και να σβήσουν τα δραματικά γεγονότα –εν πολλοίς άγνωστα στο ευρύ κοινό–, που συνέβηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου. Μολονότι στο βιβλίο υπάρχουν πλείστα όσα περιστατικά και ονόματα που συνδέονται με την Πρέβεζα, τα ερείπια της Νικόπολης, η ναυμαχία του Ακτίου, η αυτοκτονία του Κώστα Καρυωτάκη –ο Καρυωτάκης διαποτίζει το κείμενο–, το ενδιαφέρον του εντοπίζεται στην προαναφερθείσα ιστορική περίοδο. Αν στην πόλη τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκεί είναι ξεχασμένα, εδώ στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι σχεδόν άγνωστα. Ήταν τόσο αιματηρά και απάνθρωπα, που οδήγησαν σε εμφύλια πάθη και στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Ας δούμε τι έγινε.


Κατ’ αρχάς, για τις ανάγκες της μυθοπλασίας, ο συγγραφέας επινοεί έναν ήρωα μέσω του οποίου γίνονται γνωστά τα ξεχασμένα γεγονότα. Ένας Άγγλος, ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Γουάιτ, φτάνει στην Πρέβεζα, σταλμένος από την σύντροφό του τη Νίκη –ο αδελφός της γιαγιάς της εκτελέστηκε ως αριστερός–, με σκοπό να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ταραγμένη εποχή. Ο παππούς του (ήταν τόσο φιλέλληνας που του έδωσε ελληνικό όνομα), είχε βρεθεί στην πόλη στη διάρκεια της Κατοχής και ερωτεύτηκε κάποια ντόπια κοπέλα. O πρώτος άνθρωπος που συναντάει –όλοι οι ήρωες είναι επινοημένοι–, ο Σπυρίδων, ο καλύτερος φίλος του παππού του, είναι ο Περικλής Κοντοπόδαρος, αλλιώς Ξηγημένος, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος. Ο Περικλής, παλιός αριστερός, ράφτης το επάγγελμα, έχει επιζήσει από τα κυνηγητά των δεξιών συμπατριωτών του, αφού υπέγραψε δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ και «των παραφυάδων» του. Ανήκε στην υποδειγματική ομάδα της ΕΠΟΝ Πρέβεζας, αγωνίστηκε κατά των κατακτητών και η αντιπαλότητα Εδεσιτών και Εαμιτών του κατέστρεψε τη ζωή. Τον Σεπτέμβριο του 1944, στην απελευθερωμένη από τον ΕΛΑΣ Πρέβεζα, εισβάλλουν οι αντάρτες του Εδεσίτη αξιωματικού Γαλάνη, σφόδρα αντικομουνιστή, συλλαμβάνουν τους επονίτες, τους κλείνουν σε φυλακή και σύντομα τους εκτελούν άνευ λόγου. Ο Ξηγημένος γλιτώνει ως εξ θαύματος. Ακολούθησε η απελευθέρωση της Αθήνας, ο σχηματισμός της Εθνικής Κυβέρνησης υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή εαμιτών υπουργών, τα Δεκεμβριανά, η Συμφωνία της Βάρκιζας, ο Εμφύλιος. Ο Ξηγημένος, θέλοντας να ξεκινήσει καινούργια ζωή, υπογράφει δήλωση αποκήρυξης του κομμουνισμού και παντρεύεται τη Στεφανία ή Έφη. Στη συνέχεια, δέχεται την περιφρόνηση των πρώην συντρόφων του που δεν του συγχωρούν το ότι υπέγραψε τη δήλωση.
Άλλο πρόσωπο που συναντά ο Σπυρίδων είναι η Φλώρα, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει, μητέρα του Γρηγόρη. Είναι και ο Αγαθοκλής Ζαφείρης, εκδότης της τοπικής εφημερίδας, από δεξιά οικογένειαα, είναι κι ο Τέλης, είναι κι ο Τσιρικόλης –ορισμένοι ήρωες μιλούν και γράφουν με την ντοπιολαλιά της περιοχής, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει την ανάγνωση από τους μη μυημένους. Η επίσκεψη του Σπυρίδωνα δίνει την ευκαιρία στους παλιούς Πρεβεζάνους ν’ ανοίξουν την καρδιά τους και να πουν όσα έκρυβαν τόσο χρόνια, να μιλήσουν για τους νεκρούς τους, που μέχρι εκείνη τη στιγμή τους είχαν κρυμμένους στα υπόγεια της μνήμης τους.


Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Αυδίκος μέσω του βιβλίου του θέλει να μιλήσει για τους νεκρούς συμπατριώτες του, να αποκαταστήσει τη μνήμη τους και τελικά ν’ αφηγηθεί την ιστορία του τόπου του, την ξεχασμένη από όλους, συνειδητά ή ασυνείδητα. Το θέμα του τυφλού πάθους της εμφύλιας βίας βεβαίως είναι διαχρονικό και παγκόσμιο. Πρόκειται για ένα σημαντικό μυθιστόρημα γραμμένο σήμερα, την εποχή της κρίσης, η οποία πλήττει και την Πρέβεζα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Σύλληψη 40χρονου Αλβανού στους Φιλιάτες,για οκτώ (8) καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθη στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας,ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ (8) καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Ιωαννίνων, Αγρινίου, Λευκάδος, Πειραιώς, των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Ιωαννίνων, Μεσολογγίου, του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και του...
Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης οκτώ (8) ετών, (44) μηνών και (30) ημερών, για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Με απλή αναλογική οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019!


Η εφημερίδα «Έθνος» στο πρωτοσέλιδό της, κάνει ειδική αναφορά στις δημοτικές εκλογές του 2019 με απλή αναλογική.
Η εφημερίδα σημειώνει:
«Μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές (θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση), το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των διατάξεων για την απλή αναλογική και στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.
Η απλή αναλογική και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης εντάσσεται σε μία συνολικότερη αντίληψη της κυβέρνησης υπέρ των συνεργασιών αλλά και σε μία ευρύτερη στρατηγική συμμαχιών. Κάτι που αποφεύχθηκε στην αναμέτρηση του 2014 -λόγω εσωκομματικών ισορροπιών- στερώντας τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ την επικράτηση σε σημαντικούς δήμους και περιφέρειες.


Οι εκλογές στους δήμους το 2019 αποτελούν, άλλωστε, τις πρώτες προγραμματισμένες κάλπες στη χώρα και αποτελούν ορόσημο για το Μαξίμου.
Πρακτικά, η ισχύς του συστήματος της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνει στον δεύτερο γύρο τους δύο πρώτους σε ποσοστά υποψηφίους, εφόσον κάποιος επικεφαλής δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1……

Περισσότερα:  www.ethnos.gr/

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά σε υπόθεση μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και υπόθαλψης εγκληματία στο Κουρεμάδι Θεσπρωτίας, διαπιστώθηκε ότι οι λαθρομετανάστες είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν επιπρόσθετα έντεκα καταδικαστικές αποφάσεις και ένταλμα σύλληψης για κλοπές

Σε συνέχεια του από 16-04-2017 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με υπόθεση μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και υπόθαλψης εγκληματία στο Κουρεμάδι Θεσπρωτίας και τη σύλληψη έξι δραστών, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι: οι συλληφθέντες μη νόμιμοι μετανάστες (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 46 ετών) είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας
από τον περαιτέρω έλεγχο των πραγματικών στοιχείων του 40χρονου συλληφθέντα, προέκυψε ότι βάρος του εκκρεμούσαν επιπρόσθετα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων και έντεκα καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Ιωαννίνων, Αγρινίου, Λευκάδας, Πειραιά, Μεσολογγίου και του Εφετείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (10) ετών και (1) μηνός, για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ευχαριστήριο Τ.Κ. Νεγράδων στην Ηπειρωτική Βιομηχανία εμφιαλώσεων Α.Ε Βίκος Α.Ε.

Εκ μέρους της κοινότητας Νεγράδων ο πρόεδρος κύριος Σιχλιμίρης Ελευθέριος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην «Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξη που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην κοινότητα.
Θα θέλαμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε που σε πείσμα των δύσκολων καιρών έχετε συμβάλλει καίρια στην απασχόληση των νέων της κοινότητας, ενώ πρόσφατα ανταποκριθήκατε για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα μας με μια ουσιαστική πράξη βοήθειας και αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε σημαντικό στήριγμα στον αγώνα που κάνουμε καθημερινά για την κάλυψη βασικών αναγκών της κοινότητας.

Καθορισμός της 1ης Μαΐου 2017, ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας


Εκδόθηκε σε ΦΕΚ (Αριθ. 16072/310  ΦΕΚ B 1307-13.04.2017) η απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κας Ευτυχίας Αχτσιόγλου, με την οποία καθορίστηκε η 1η Μαΐου 2017 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
1. Καθορίζουμε την 1η Μαΐου 2017 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
2. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή 21 Απριλίου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου


Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου.


Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου 2017

Από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 03 Μαΐου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις.
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 2 Μαΐου 2017.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 2 Μαΐου 2017.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη  3 Μαΐου 2017.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Ιούνιο

Νέες αυξήσεις πρόκειται να έρθουν με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Ιούνιο, στους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Οι ανατιμήσεις θα αφορούν τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) με τις οποίες επιβαρύνονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών ίδια τιμολόγια με εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Ένας επιπλέον λόγος είναι για να μπορούν να απολαμβάνουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού χαμηλότερες τιμές ρεύματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι αυξήσεις αυτές στα τιμολόγια γίνονται εξαιτίας της μη εκκαθάρισης των ποσών που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας για την περίοδο 2012-2015.
Έπειτα από έρευνα από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια, για την επίμαχη περίοδο η ΔΕΗ θα πρέπει να εισπράξει το ποσό των 700.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα χρέη προς τη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν φτάσει τα 2,2 δισ. ευρώ.

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Συνελήφθη άμεσα 36χρονη ημεδαπή για ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού στην πόλη της Άρτας

Αναζητείται συνεργός της

Οι συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 36χρονης ημεδαπής για ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Άρτας.
Σε βάρος της 36χρονης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία συνεργός της 36χρονης, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρις στιγμής.
Ειδικότερα, χθες (05-04-2017) το πρωί στην πόλη της Άρτας, οι δύο γυναίκες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν, από ανασφάλιστη πόρτα, σε σπίτι ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα, στον οποία η μία εξ αυτών άσκησε σωματική βία, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 36χρονης και στο πλαίσιο ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Άρτας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:«Βούτηξαν» 65 χιλιάδες από ηλικιωμένη στο Δροσοχώρι

Τι κι αν οι ενημερωτικές καμπάνιες της αστυνομίας είναι συνεχείς.. Τι κι αν οι εκκλήσεις περισσεύουν... Τι κι αν υπάρχει ένας «βομβαρδισμός» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης... Οι ηλικιωμένοι δυστυχώς εξακολουθούν να αποτελούν τα εύκολα θύματα επιτήδειων.

Στη μεγάλη αλυσίδα των θυμάτων προστίθεται μία ακόμη γυναίκα.. Μία 75χρονη, στο Δροσοχώρι, η οποία δέχθηκε την επίσκεψη τριών «υπαλλήλων της ΔΕΗ».

Πολύ εύκολα τους άνοιξε την πόρτα και εξίσου εύκολα πείστηκε από αυτούς.. «Το σπίτι κινδυνεύει να πάρει φωτιά από βραχυκύκλωμα» της είπαν και την παρότρυναν να πάρει ότι πολύτιμο έχει και να βγει έξω...

Ο σκοπός τους είχε επιτευχθεί...

Η ηλικιωμένη έβγαλε τα χρήματα που είχε κρυμμένα και με ευκολία στη συνέχεια οι «υπάλληλοι» της βούτηξαν τις 65 χιλιάδες ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα και έφυγαν!

Η γριούλα κατάλαβε αργά ότι έπεσε θύμα και τα λεφτά της είχαν κάνει φτερά.. Ζήτησε την βοήθεια της αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι στα ίχνη των επιτήδειων που χτύπησαν για μία ακόμη φορά στην περιοχή.

6 Απριλίου 2017, ώρα 18.00', ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετέχει στην κινητοποίηση, στην Πλατεία Κοραή, στην Αθήνα, για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνδιοργανώνει με τις Πανελλήνιες Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ, την ΠΣΑΕΕΑ και άλλες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και ώρα 6 το απόγευμα, συγκέντρωση στο χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (Κοραή 4) και στη συνέχεια πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική, συμβολική περικύκλωσή της.
Καλούμε το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίησή μας, που ως στόχο έχει να αναδείξει το γεγονός ότι εβδομήντα έξι χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ελλάδας από το Γ’ Ράιχ, το μείζον ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν έχει επιλυθεί, ενώ δεν έχει, καν, υπογραφεί η επιβαλλόμενη Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Πρόγραμμα κινητοποίησης:
Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ώρα 6.00 μ.μ.:
Συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή (Κοραή 4), έξω από το Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 (έδρα της Κομαντατούρ) όπου βασανίστηκαν χιλιάδες Ελλήνων από τις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής.
Στη συνέχεια: πορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική συμβολική περικύκλωσή της.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ! ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ!
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη σήραγγα της Εγνατίας στο ύψος του Μετσόβου προς Ιωάννινα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό λίγα λεπτά μετά τις 19:00 στο ύψος του Μετσόβου προς Ιωάννινα με την εμπλοκή λεωφορείου το οποίο μετέφερε μαθητές.
Συγκεκριμένα  στο τροχαίο φέρεται να εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα, μια νταλίκα αλλά και ένα πούλμαν το οποίο μετέφερε μαθητές χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Οι οδηγοί καταγγέλλουν ότι μόλις μπήκαν στη σήραγγα έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους καθώς όπως λένε κάτι υπήρχε στο οδόστρωμα, ενδεχομένως λάδια ή πετρέλαιο από άλλο όχημα.
Έτσι τα χτύπησαν μέσα στο τούνελ στο κράσπεδο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί οι οποίοι ακολουθούσαν να μην προλάβουν να τα αποφύγουν και να σημειωθεί η καραμπόλα.

Στο τούνελ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα για να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

Μέχρι το τέλος του 2017 καταργούνται τα βιβλιάρια στις καταθέσεις!

Στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι τράπεζες, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.
Αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου οι πελάτες τους θα μπορούν να ενημερώνονται είτε από τα ΑΤΜ ή από τα εναλλακτικά δίκτυα για τις κινήσεις του λογαριασμού τους.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των κατστημάτων.
Στόχος τους είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων.
Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%.
Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.
Οι υψηλές προμήθειες στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ο Ταμίας, αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για την επίσκεψη σε κατάστημα.


ΠΗΓΗ: www.moneyonline.gr

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
 Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
 Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 47χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.
 Χθες το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
· Χθες το απόγευμα στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Γιάννης Καραγιάννης: Επίσκεψη στην εβραϊκή συναγωγή Ιωαννίνων


Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, επισκέφτηκε την εβραϊκή συναγωγή των Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τη γραμματέα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, κα Αλέγρα Μάτσα.
Ο κ. Καραγιάννης ξεναγήθηκε από την κα Μάτσα στους χώρους της συναγωγής και ενημερώθηκε για την ιστορία της.
Ταυτόχρονα πληροφορήθηκε την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου εντός της συναγωγής, στον οποίο θα εκθέτονται ιστορικά κειμήλια που ανήκουν στην Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε συζήτηση για τη στενή σχέση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πολιτιστικού τουρισμού, στην εξέλιξη της οποίας ο βουλευτής ενημέρωσε την κα Μάτσα για τις δυνατότητες που παρέχει η Στρατηγική της ΕΕ για την περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), στην ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων της περιοχής μας μέσα από τη δημιουργία πολιτιστικών δικτύων.

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή 7 Απριλίου, ώρα 3:00 μ.μ.


την Παρασκευή 7 Απριλίου, ώρα 3:00 μ.μ.

συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεών του (Διοικητήριο Περιφέρειας Ιωάννινα), το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 1ης/22-2-2017, 2ης/5-3-2017  και 3ης/27-3-2017 συνεδρίασης Π.Σ.
2. Έγκριση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2017
3. Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από έσοδα της Περιφέρειας έτους 2017
4. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020», στο πλαίσιο της αριθμ. 40/2017 πρόσκλησης, για «Δικτύωση και προβολή του τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου 2017-2020»
5. Τροποποίηση της αριθμ. 11/51/29-10-2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως προς την αντικατάσταση τακτικού μέλους της  ορισθείσας Επιτροπής για την Π.Ε. Άρτας
6. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ζηρού για διάθεση προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Πασχαλινό - Ανοιξιάτικο Bazaar στην Αθήνα από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για να υποδεχτούμε το Πάσχα και την άνοιξη, οι κυρίες Ελένη και Αθηνά Αρώνη οργανώνουν την τετραήμερη έκθεση-bazaar Selections-Spring 2017, από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί ως τις 10.00 το βράδυ στο ξενοδοχείο St George Lycabettus, Κλεομένους 2 στο Κολωνάκι.
Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα δημιουργείται από τα υπέροχα στολισμένα τραπέζια, για το Πάσχα, την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι, με πολύ χρώμα και πρωτοτυπία, που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.
Το κάθε τραπέζι έχει τo δικό του χρώμα, ύφος και προσωπικότητα, με ποικιλία από το πιο μοντέρνο έως το πιο κλασσικό.
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται αυτή τη φορά στη διακόσμηση του τραπεζιού σε ύφος mix & match, που αποτελεί την τελευταία τάση στη διακόσμηση, όπου συνδυάζονται χρώματα, σχέδια, διαφορετικά στυλ, το κλασικό (vintage) με το μοντέρνο, με γούστο και φαντασία, φροντίζοντας πάντα να διατηρείται μια ισορροπία. Στόχος είναι να ικανοποιούνται και τα πιο απαιτητικά γούστα!
Οι επισκέπτες με σωστή καθοδήγηση, μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική σύνθεση mix & match για να ανανεώσουν τη διακόσμηση του τραπεζιού τους και να πάρουν χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές.
Θα βρείτε επίσης, πολλές πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε διάφορες γωνιές του σπιτιού αλλά και εξωτερικά τη βεράντα ή τον κήπο σας.
Σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, προσφέρονται πολλές προτάσεις δώρων για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, σε ποικιλία τιμών. Δωράκια μικρά πασχαλινά, παιδικά, αλλά και ιδιαίτερες ιδέες δώρων για γάμο, βάπτιση και για τους αγαπημένους μας.
Επιπλέον, οι επισκέπτες θα βρουν ιδιαίτερες προσφορές σε τραπεζομάντηλα, διακοσμητικά, μικροέπιπλα και όχι μόνο...
Στην είσοδο της έκθεσης μπορείτε να προμηθευτείτε υπέροχες πασχαλινές λαμπάδες και διακοσμητικά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, συμβάλλοντας έτσι στο αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο τους.

Η είσοδος είναι δωρεάν και στα πλαίσια της γενικότερης ευχάριστης και φιλόξενης ατμόσφαιρας, στους επισκέπτες της έκθεσης προσφέρεται καφές και τσάι.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

3,2 Ρίχτερ και πάλι από το Καλπάκι


Σεισμική δόνηση 3,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις δέκα και μισή το βράδυ της Δευτέρας, με επίκεντρο και πάλι την περιοχή του Καλπακίου.

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, έγινε αισθητός στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το απόγευμα είχε σημειωθεί μία ακόμη δόνηση 2,2 βαθμών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Κραυγή αγωνίας από τις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες και τις Ενώσεις των ακριτικών χωριών της Ηπείρου για την κατάργηση της αστυνόμευσης


Ομοσπονδίες                                                                  Αθήνα, 24 Μαρτίου 2017  
-Αδελφοτήτων Επαρχίας Κόνιτσας
-Αδελφοτήτων & Ενώσεων Πωγωνίου
-Αδελφοτήτων Μουργκάνας
 -Συλλόγων Καλαμά
                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Κραυγή αγωνίας των ακριτικών χωριών Ηπείρου)
            Οι Ομοσπονδίες που εκπροσωπούν τους χιλιάδες απόδημους 210 ακριτικών χωριών της Ηπείρου, μαζί με τους Δημάρχους Κόνιτσας και Πωγωνίου, που εκπροσωπούν τους διαβιούντες στα χωριά αυτά, οργάνωσαν στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, στις 13 Μαρτίου 2017 ανοικτή συγκέντρωση, με θέμα "Η κατάργηση της αστυνόμευσης των 210 ορεινών χωριών προκαλεί ανασφάλεια,  πληθυσμιακή και οικονομική ερήμωσή τους και επιφέρει συρρίκνωση των εθνικών μας συνόρων σε βάθος 30 χιλιομέτρων".
            Στην εκδήλωση αυτή που έγινε, για να εκφρασθεί η κραυγή αγωνίας των κατοίκων των χωριών αυτών, από τις συνεχείς κλοπές, διαρρήξεις οικιών, εκκλησιών και μοναστηριών και τη λεηλασία των μικροοικονομικών μονάδων, και εκτέθηκαν μελετημένες και τεκμηριωμένες απόψεις για τη διάσωση των ακριτικών χωριών μας, με προτάσεις για την φύλαξη των συνόρων και την αστυνόμευση της παραμεθόριας περιοχής.
            Η ανασφάλεια που νοιώθουν οι ακρίτες μας, από την πλήρη έλλειψη της αστυνόμευσης των περιοχών, με την κατάργηση και του τελευταίου Α.Τ. Πυρσόγιαννης, τους οδηγεί στην εγκατάλειψη της γενέθλιας γης τους, τα χωριά τους, και επιφέρει την πλήρη πληθυσμιακή ερήμωση και την οικονομική ασφυξία, που θάχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εθνικών μας συνόρων κατά 30 χιλιόμετρα, τώρα που η θωράκισή τους κρίνεται επιβεβλημένη.
            Στη συγκέντρωση αυτή, ως συνδιοργανωτές της, παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου και Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. Γεώργιος Δόσης, οι πρώην Πρόεδροι της Π.Σ.Ε., Ιωάννης Ζώης και Παύλος Κοσοβίτσας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, Χρήστος Λαναράς και εκατοντάδες απόδημοι των περιοχών αυτών, που γέμισαν την μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών. Παραυρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων που προσκλήθηκαν, ήτοι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Γεώργιος Κουτουλάκης, εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, ο Ευστράτιος Ανθόπουλος, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Κώστας Ζιώγας, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ.τ.λ.
            Στην αρχή της εκδήλωσης το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κόνιτσας Μιχαήλ Μαρτσέκης, ο οποίος εκ μέρους των Ομοσπονδιών, προσδιόρισε το πλαίσιο της όλης συζήτησης, δηλώνοντας ότι οι Ομοσπονδίες που διοργανώνουν την συγκέντρωση εκπέμπουν "σήμα κινδύνου". Τα ακριτικά χωριά μας είναι εντελώς απροστάτευτα και οι εναπομείναντες κάτοικοί τους, νοιώθουν και είναι εγκαταλελειμμένοι στο έλεος κακοποιών και εγκληματικών στοιχείων. Η ανασφάλεια που ένοιωθαν ως τώρα οι ακρίτες μας δίνει τη θέση της στον τρόμο και προκαλεί τη φυγή, από τον τόπο τους, γι΄ αυτό και οι παραμεθόριες περιοχές μας σε λίγο θα παρουσιάζουν όψη ερημωμένης  πολιτείας. Δεν θα μείνει κανείς στον τόπο του, όσο κι αν φωνάζουν οι άνθρωποι της εξουσίας για αποκέντρωση και ανάπτυξη της υπαίθρου. Εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων και τον τρόμο που τους προκαλεί η έλλειψη της συνοριακής φύλαξης και της αστυνόμευσης, τόνισε τα εξής:
Οι Ομοσπονδίες μελέτησαν το όλο θέμα της ερήμωσης των χωριών μας, οφειλόμενη στην εγκατάλειψή τους από την Πολιτεία και κατάρτισαν σχετική τεκμηριωμένη μελέτη αποτροπής της περαιτέρω συρρίκνωσής τους, προτείνοντες ως λύση την "ένταξη των περιοχών μας στο θεσμό της παραμεθόριας περιοχής" που ενσωμάτωσε η Κυβέρνηση στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης στο πρακτορείο 104,9 FM και αφορά μία ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Η ένταξη των περιοχών μας στο θεσμό αυτό της παραμεθόριας περιοχής, θα παράσχει κίνητρα για την εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις απομακρυσμένες αυτές περιοχές, που θα τονώσουν την οικονομική αλλά και πληθυσμιακή αύξηση, που για να επιτευχθούν πρέπει να οργανωθεί η πλήρης αστυνόμευση της περιοχής, η οποία σε συνδυασμό με την φύλαξη των συνόρων θα εξασφαλίσει το ασφαλές περιβάλλον που θα επιτρέψει τη λειτουργία του σχεδιασμού οικονομικής ανάπτυξης και της πληθυσμιακής πύκνωσης και ασφάλειας.
            Επακολούθησε η τοποθέτηση επί των άνω θεμάτων, όπως εκτέθηκαν από τον Πρόεδρο της συγκέντρωσης, του Προέδρου της Π.Σ.Ε. Γεωργίου Δόση, των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Γρηγορίου Άρμπιρου, Ζωής Ντρούκα και Κώστα Στεργίου, των Δημάρχων Κόνιτσας και Πωγωνίου, οι οποίοι περιέγραψαν με στοιχεία την τραγική κατάσταση ανασφάλειας που προκαλεί η έλλειψη αστυνόμευσης και φύλαξης των συνόρων, των εκπροσώπων των Κομμάτων, πολλών παρισταμένων στη συγκέντρωση και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα αναμείνει τα πορίσματα της συγκέντρωσης και τις προτάσεις των Ομοσπονδιών, θα τα μελετήσει με τον Υπουργό και μετά θα τα συζητήσει με την Επιτροπή, στο γραφείο του.
  Μετά το πέρας των ομιλιών και της διαλογικής συζήτησης που επακολούθησε, σε κλίμα έντονο και δυναμικό, αλλά ιδιαίτερα κόσμιο, ο προεδρεύων της συγκέντρωσης, εκπρόσωπος των Ομοσπονδιών, ανέγνωσε το πόρισμα, τις προτάσεις και τη συγκρότηση της Επιτροπής προώθησής τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους Φορείς και συνάμα παρακολούθησης της πορείας υλοποίησής τους.        
   Διαπιστώσεις: Σ΄ όλη την παραμεθόριο περιοχή, επικρατεί φόβος, ανασφάλεια, αίσθημα εγκατάλειψης από πλευράς Κράτους και απογοήτευση. Αυτά τα συναισθήματα διακατέχουν τους λίγους πια κατοίκους των ακριτικών χωριών. Τα χωριά μας είναι εντελώς απροστάτευτα και οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοί τους είναι αφημένοι στο έλεος κακοποιών και εγκληματικών στοιχείων, που είτε είναι εισαγόμενοι από την Αλβανία, λόγω της έλλειψης συνοριακής φύλαξης, είτε είναι κακοποιά στοιχεία που δρουν ελεύθερα, λόγω της παντελούς έλλειψης της αστυνόμευσης. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό και με την απογύμνωση της υπαίθρου από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ερημώνει τα χωριά στα οποία δεν θα μείνει κανείς, με άμεσο κίνδυνο τη συρρίκνωση των εθνικών μας συνόρων, τώρα που επιβάλλεται η θωράκισή τους.
   Προτάσεις:  Πρέπει να θωρακιστεί η παραμεθόριος περιοχή με άμεση λήψη μέτρων, όπως α) Φύλαξη των συνόρων με επανασύσταση στρατιωτικών φυλακίων κατά μήκος των συνόρων, ώστε να παρεμποδίζεται η ελεύθερη είσοδος Αλβανών κακοποιών στοιχείων στην περιοχή μας, β) Επανασύσταση και λειτουργία αστυνομικών τμημάτων, ενισχύοντας τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα (οχήματα, όπλα, θερμικές κάμερες, διόπτρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εκπαιδευμένους σκύλους, γ) Ένταξη όλης της παραμεθόριας περιοχής στο "θεσμό της παραμεθόριας περιοχής", που ενσωμάτωσε η Κυβέρνηση στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και αφορά ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Η ένταξη της περιοχής μας στο θεσμό αυτό, θα ωφελήσει σημαντικά τα χωριά μας, γιατί θα συνδυασθεί αναγκαίως με πληρέστερη αστυνόμευση και δ) Συγκροτείται μόνιμη Επιτροπή προώθησης της άνω πρότασης, συντονισμού και ενίσχυσης κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας και εφαρμογής μέτρων συνοριακής φύλαξης και αστυνόμευσης των ακριτικών χωριών μας.
  Η Επιτροπή θα αποτελείται από: 1) τους Προέδρους των Ομοσπονδιών α) Μιχαήλ Νικ. Μαρτσέκη, β) Γρηγόρη Άρμπιρο, γ) Ζωή Ντρούκα και δ) Κώστα Στεργίου, 2) τους Δημάρχους Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου και Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη και 3) τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. Γεώργιο Δόση. Στην Επιτροπή μπορεί να προστίθενται και άλλα άτομα, όταν κριθεί αναγκαίο.
  Η επικοινωνία με την Επιτροπή θα γίνεται:
Μιχαήλ Μαρτσέκης, Λυκούργου 9, Αθήνα, ΤΚ. 10551
FAX-τηλ.: 210.3249057 – κιν. 6972075844
email: m.martsekis@yahoo.com
(και με κάθε Πρόεδρο των Ομοσπονδιών).
 Οι παριστάμενοι στη πολυπληθή συγκέντρωση, ενέκριναν ομόφωνα όλες τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις και διαβεβαίωσαν τις Ομοσπονδίες ότι είναι πρόθυμοι και θα συμπαρασταθούν σε κάθε τυχόν δυναμική κινητοποίηση που θα αποφασισθεί για να ... συγκινηθεί η Πολιτεία.

Για τις Ομοσπονδίες
α) Μιχαήλ  Μαρτσέκης  β) Γρηγόρης Άρμπιρος γ) Ζωή Ντρούκα  δ) Κων. Στεργίου    

ΕΛΓΑ: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2017 για τις εισφορές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ αποφάσισε την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2016, έως τις 30 Ιουνίου 2017.
Η παράταση, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά από την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την απόφαση καθώς, όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του εκτίμησε τους αντικειμενικούς λόγους, για τους οποίες υπήρξαν παραγωγοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2017.

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πήρε το ντέρμπι του Πωγωνίου στο Δελβινάκι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 3-1)


*Ένα ακόμη τρίποντο πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος καθώς επικράτησε στο ντέρμπι του Πωγωνίου στο Δελβινάκι της Αναγέννησης  Κεφαλόβρυσου  με σκορ 3-1.
Ο Ζενέλης Πάτροκλος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 9΄.
Η Αναγέννηση ισοφάρισε στο 26΄ σε 1-1 με τον Τάσιο Αλέξανδρο.
Στο 42΄ ο Μυριούνης Σταύρος έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους με 2-1.
Το τελικό 3-1 σημείωσε ο Τσαραώσης Ευάγγελος στο 72΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας,  Ντέλλας Κων/νος (Καρδάσης Γεώργιος 69΄), Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος, Δήμος Αθανάσιος, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος (Ντέτσικας Λάμπρος 80΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Καραμάνης Αλέξανδρος, Τριάντος Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος, Μπάσιος Γεράσιμος, Ντόντης Βασίλειος, Μπάσιος Χρήστος, Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Καλησπεράτης Ιωάννης, Δήμος Αναστάσιος (Κούρος Γιώργος 75΄)

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 1 Απριλίου 2017
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 3-4
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. 5-1
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-2
Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-1
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2-1
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-1
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 0-4

Βαθμολογία (27η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 63
2. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 62
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 59
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  53
5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 53
6. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 52
7. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  36
8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 34
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 32
10. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 30
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 27
12. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  26
13. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 26
14. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 25
15. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 20

16. Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 7 (έχει -3 βαθμούς)

Ευχαριστήρια επιστολή του νέου Αντιδημάρχου Αθανασίου Φωτίου προς το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

























Ευχαριστώ το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως αντιδήμαρχος  Πωγωνίου.
Έχω τιμηθεί και στο παρελθόν με αυτή τη θέση και πιστεύω πως όλοι μας με τον καιρό και την πείρα  γινόμαστε καλύτεροι, άλλωστε γι’ αυτό κρινόμαστε στις εκλογές από τους συνδημότες μας.
Είμαι σίγουρος για την καλή συνεργασία με τους δημοτικούς υπαλλήλους, εύχομαι και θα προσπαθήσω το ίδιο και με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά περισσότερο με τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των χωριών μας γιατί αυτοί είναι που δέχονται πρώτοι τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη και μόνο έτσι γινόμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας.
Με τιμή
Φωτίου Αθανάσιος

Άγιος Ιωάννης Ιωαννίνων: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για διευκόλυνση παράνομης εισόδου τεσσάρων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, σήμερα (02-04-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας (περιοχή Άγιου Ιωάννη), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων , ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας τεσσάρων μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (έναν 45χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες, ηλικίας 37, 42 και 33 ετών, εκ των οποίων η μία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι συνελήφθησαν.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος της 37χρονης λαθρομετανάστριας εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σεισμική δόνηση 3,5 R, βορειοδυτικά των Ιωαννίνων


Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:46 τη νύχτα της Κυριακής 2 Απριλίου 2017, με επίκεντρο βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, στην περιοχή του Καλπακίου.
Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα.
Ακολούθησαν άλλοι δύο σεισμοί, 2,1 και 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ είχε προηγηθεί και μια ασθενής δόνηση.

Ηπειρωτική Συσπείρωση: Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του προέδρου της ΠΣΕ


Την Τετάρτη 22/3/2017 συνήλθε το ΔΣ της ΠΣΕ, προκειμένου να συζητήσει την εισήγηση του στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/4/2017. Ο πρόεδρος είχε αποστείλει στα μέλη του ΔΣ σχέδιο εισήγησης Διοικητικού απολογισμού (σύνολο περίπου 16 σελίδες), μόλις λίγες ώρες ενωρίτερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Οικονομικός απολογισμός δεν εστάλη.
Στις 16 σελίδες η γύμνια δεν μπόρεσε να κρυφτεί! Αν και οι 3 σελίδες ήταν μια ανοικτή προσωπική επίθεση ενάντια στον επικεφαλής της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, το σύνολο απεικονίζει την πορεία της ΠΣΕ 12 μήνες τώρα. Κάθε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε κάποιος από το προεδρείο, βαπτίστηκε εκδήλωση της ΠΣΕ! Προκειμένου να αποκρύψουν την ολοκληρωτική απουσία δράσης στα Ηπειρωτικά προβλήματα, έβαλαν στο κείμενο και εκδηλώσεις από προηγούμενες θητείες. Ο προτεινόμενος προγραμματισμός, είναι χωρίς στόχους και χωρίς συνοχή. Καμία προεργασία στις επιτροπές.
Αυτή η θητεία λοιπόν δεν μπορούσε να εγκριθεί στο ΔΣ γι’ αυτό και απορρίφθηκε. Αυτό που τώρα απομένει, είναι η τυπική απόρριψη και από τη Γενική Συνέλευση την Κυριακή.
   Το ΔΣ είχε από παλιότερα αποφασίσει να κλείνει την οικονομική χρήση από εφέτος και εξής, στις 31 Δεκεμβρίου και όχι στις 28 Φεβρουαρίου, όπως μέχρι τώρα συνηθιζόταν.
Ο ταμίας έφερε στο ΔΣ την ταμειακή κατάσταση της 31/12/2016, χωρίς να αναφέρονται οι οφειλές της ΠΣΕ και αντιστοίχως οι απαιτήσεις της έναντι τρίτων. Σημειώνουμε ότι παρά τις συνεχείς προφορικές- αλλά και γραπτές-οχλήσεις μας, η καταστατική αυτή υποχρέωση του ταμία για την ενημέρωση του ΔΣ με διμηνιαίες ταμιακές καταστάσεις, ουδέποτε εκπληρώθηκε.
Στα λίγα μόνο λεπτά που κράτησε η διαδικασία, εμφανίστηκαν διαφορετικοί αριθμοί, όλοι σωστοί, αλλά αναφέρονταν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Δηλώσαμε ότι δεν θέτουμε κανένα θέμα κακοδιαχείρισης και ότι είμαστε βέβαιοι ότι δεν υφίσταται θέμα ούτε για ένα λεπτό του ευρώ.
Όμως μιλάμε για την οικονομική και όχι την ταμιακή διαχείριση. Στα λίγα λεπτά συζήτησης στο ΔΣ αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική στα οικονομικά της ΠΣΕ και εκεί βρίσκεται ο βασικός λόγος της οικονομικής της ασφυξίας. Η τσαπατσουλιά και η προχειρότητα στο μεγαλείο της.
Ο πρόεδρος δεν δέχθηκε να απομονώσει την ταμιακή διαχείριση από τον οικονομικό απολογισμό και ως φυσικό επακόλουθο απορρίφθηκε και αυτός. Μένει και η τυπική απόρριψη την Κυριακή από τη ΓΣ.
  Μια απορία: Περιμέναμε μέχρι σήμερα, μήπως ο πρόεδρος, αναμορφώσει την απορριφθείσα εισήγηση του, μήπως συνταχθεί σωστός οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός και στη συνέχεια συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ. Τίποτε δεν έγινε. Τότε γιατί δεν παραιτήθηκε;
   Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να καταδικάσουν την Κυριακή με την ψήφο τους την διοίκηση των 12 μηνών στη διαχείριση συνολικά της ΠΣΕ (διοικητικά και οικονομικά), να υπερψηφίσουν την έκθεση της Ελεγκτικής επιτροπής και να προκηρύξουν νέες εκλογές εντός 2 μηνών.

    Από πλευράς μας, όπως πάντα, με αίσθημα ευθύνης θα προβάλουμε το αναγκαίο πρόγραμμα που έχει ανάγκη η Ηπειρωτική αποδημία σε όλους τους τομείς.

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων παρουσιάζει τους ΤΑΚΙΜ «στο ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ Ελληνική απόλαυσις», την Κυριακή 2 Απριλίου 8:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

























Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος  Ζαγορισίων παρουσιάζει τους ΤΑΚΙΜ, στο  «ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ Ελληνική απόλαυσις», την Κυριακή 2 Απριλίου 8:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Εισιτήρια:
στο ταμείο 12 ευρώ
Προπώληση 10 ευρώ στα Καταστήματα:
ΧΡΩΜΟΕΠΙΛΟΓΗ Γ. Παπανδρέου 71 -
Χρυσοχοείο Αρκαδόπουλος Αβέρωφ 19
CITY cafe 28ης & Φ. Τζαβέλα 2 -

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΣΙΩΝ Χρηστοβασιλη 8 Κυριακή, Δευτέρα, Πέμπτη 7-9 απόγευμα