Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Επί ποδός η τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων

Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο για τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών όσο και για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
Με αυξημένη παρουσία και αυστηρούς ελέγχους τα έκτακτα μέτρα κορυφώνονται τις μέρες της εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα και της επιστροφής.
Στο πλαίσιο των μέτρων για την διευκόλυνση των μετακινήσεων, απαγορεύτηκε και η κίνηση των φορτηγών, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων τις μέρες αιχμής, στα εθνικά δίκτυα, ως εξής:
Την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 για το ρεύμα εξόδου από 16:00 έως 21:00.
Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 21:00.
Υπενθυμίζεται ότι εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα φορτηγά έκτακτης ανάγκης, οδικής ασφάλειας, τα ψυγεία και όσα μεταφέρουν ζώντα ζώα και ευπαθή προϊόντα.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, περιλαμβάνουν «αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».
Για την εφαρμογή είναι σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Τροχαίας και ανάλογα με τις ανάγκες μετακινείται προσωπικό, ενώ διατίθεται μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).
Έμφαση δίνεται στους ελέγχους για μέθη (αλκοτέστ) και για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κλπ).

Επίσης, υπάρχουν παρεμβάσεις σε εισόδους- εξόδους των πόλεων, σε βασικούς κόμβους για οχήματα και πεζούς, σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.), καθώς και σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου σας προσκαλούν σε Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης των "Νέων Μουσικών Χωρίς Σύνορα" που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα "Βασίλειος Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:30.
Συμμετέχουν οι φορείς:
Ερυθρός Σταυρός, Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού, Ένωση Γυναικών Τμήμα Ιωαννίνων, Τρίτεκνοι Ιωαννίνων, Πολύτεκνοι Ιωαννίνων, Θαλασσαιμικοί Ιωαννίνων, Αδελφότητα Σκλιβανιτών, Κυψέλη "Σύννολος Γονέων ΑμΕΑ", Blue Vageros, Αιμοδότες Ιωαννίνων.

Η Εκδήλωση έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δόθηκε στην κυκλοφορία η Γέφυρα Άννινου


Ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό Δίκτυο της Ηπείρου,   μετά από επίπονη προσπάθεια της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε ως προς το βασικό φυσικό του αντικείμενο και ήδη δόθηκε στη χρήση  χιλιάδων οδηγών και επιβατών.
Πρόκειται για τη γέφυρα Άννινου, επί της Εθνικής Οδού Άρτας-Αντιρρίου, στην οποία τελείωσαν οι εργασίες διαπλάτυνσης και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου παραδόθηκαν σε χρήση και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Το πλάτος της γέφυρας αυξήθηκε πλέον από τα επτά στα εννέα μέτρα, ενώ παράλληλα εκτελέστηκαν εργασίες και αποκατάστασης της  προϋπάρχουσας γέφυρας.
Το έργο θα συμπληρωθεί με την τοποθέτηση στηθαίων σε όλο το απαιτούμενο μήκος, με την τελική ασφαλτόστρωση και την τελική διαγράμμιση επί της γέφυρας. Για τους λόγους αυτούς, η Διεύθυνση Τεχνικών συστήνει στους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία "Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.", με το ποσό της σύμβασης να ανέρχεται σε 263.182 ευρώ (πλέον του ΦΠΑ).


ΠΗΓΗ:http://www.php.gov.gr/

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Θετικοί οι δείκτες από την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Ηπείρου


Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και στοχευμένες - συνδυασμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος, της γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων σε πρωτεύουσες ξένων χωρών -"στόχων", περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2017, το οποίο εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα υποβληθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Στα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει για τον τουρισμό και την οικονομία της Ηπείρου, από τις δράσεις που αναπτύσσει η Περιφέρεια,  αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου.                                                                      
"Από την αρχή έχουμε πει ότι για μας δεν είναι αυτοσκοπός ο τουρισμός στην Ήπειρο, αλλά αυτός πρέπει να συνδυάζεται και με τα τοπικά προϊόντα. Και αυτό το κάναμε πράξη. Το παράδειγμά μας, το επικρότησε και το ακολούθησε και η Υπουργός Τουρισμού", τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι για την καλύτερη προβολή της Ηπείρου, η Περιφέρεια είναι ανοικτή σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους Δήμους.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην προώθηση από την Περιφέρεια σημαντικών έργων υποδομής, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί στα παράλια με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν. Πρόσθεσε ότι σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μελέτες για την αδειοδότηση των λιμανιών και των μαρίνων, η τοποθέτηση ειδικών κατασκευών για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα κ.α. "Έγινε πολύ δουλειά από όλους για να έχουμε τα σημερινά θετικά αποτελέσματα", συμπλήρωσε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, στην τοποθέτησή του, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων, τόνισε ότι τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Ηπείρου, είναι εμφανή, σε όλους τους  φορείς του κλάδου, λέγοντας πως:  "Υπάρχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα της Ηπείρου ως προορισμός, αλλά και αύξηση επισκεψιμότητας, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία στις πύλες εισόδου που , αφενός  δείχνουν αύξηση  του αριθμού των επισκεπτών και αφετέρου σημαντική ικανοποίησή τους". Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το άνοιγμα νέων αγορών και την αύξηση των επισκεπτών από Κύπρο, Ισραήλ, Ρουμανία κ.α., προσθέτοντας και την προσθήκη νέων πτήσεων από την Easyjet, οι οποίες την προσεχή θερινή περίοδο θα ανέρχονται   σε τέσσερις (από δύο φέτος).
Ο κ. Στρ. Ιωάννου, τόνισε επίσης ότι βασικός στόχος της Περιφέρειας παραμένει ο εσωτερικός τουρισμός, αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύεται η μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια, προκειμένου να έλθουν περισσότεροι ξένοι τουρίστες και  να εισρεύσει περισσότερο συνάλλαγμα στη χώρα και στην Ήπειρο. "Η Περιφέρεια προγραμματίζει και υλοποιεί εκείνες τις δράσεις προβολής που μπορεί, αλλά το ποιός θα φέρει τελικά εδώ τουρίστες είναι θέμα των επιχειρηματιών",  επεσήμανε επίσης.
Όσον αφορά το προτεινόμενο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017, ο κ. Ιωάννου, τόνισε ότι η υλοποίησή του θα γίνει πάντα με τη συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου: "Δεν λειτουργούμε ευκαιριακά και θα συνεργαστούμε, όπως πάντα, με όλους τους Δήμους και τους φορείς" υπογράμμισε.  Τέλος προς την υλοποίησή του, ανέφερε ότι περιλαμβάνει δράσεις, που ενδεχομένως να μην υλοποιηθούν στο σύνολό τους, αλλά για κάθε ενδεχόμενο θα πρέπει να υπάρχει έγκριση του Ε.Ο.Τ.. Τέλος ανακοίνωσε ότι επίκειται η διακήρυξη του διαγωνισμού του νέου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, μέσω του οποίου θα χρηματοδοτούνται οι δράσεις τουριστικής προβολής το διάστημα 2017-2020.


ΠΗΓΗ:http://www.php.gov.gr/

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα με κλεμμένα - πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (24.12.2016) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 21 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν πλαστά - κλεμμένα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές γερμανικές ταυτότητες ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Πρέβεζα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (50) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (24-12-2016) το βράδυ, στα διόδια Ακτίου Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη, εντόπισαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (50) γραμμαρίων και μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.


Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τη διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.


«Η διοίκηση, οι παίκτες και ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα εύχονται Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές με αγάπη υγεία ευημερία, και καλή χρονιά».

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου, στην Άρτα και την Αμφιλοχία

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος μέσω πλαστών προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατούσε πολίτες και αποσπούσε χρηματικά ποσά

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου, που έλαβε χώρα σε βάρος πολιτών, σε περιοχές της Άρτας και της Αμφιλοχίας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Σημειώνεται ως προς τον τρόπο δράσης, ότι ο 28χρονος δημιουργώντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πλαστά προφίλ, που υποτίθεται ότι ανήκαν σε φιλικά πρόσωπα των παθόντων, στη συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους και με το πρόσχημα της οικονομικής ανάγκης, τους έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά (που κυμαίνονταν από 25 έως 50 ευρώ), με τη χρήση κωδικών προπληρωμένων καρτών.
Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 24-11-2016, εξαπάτησε οκτώ πολίτες ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει τουλάχιστον άλλους δύο, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τη Κιβωτό του Κόσμου-Ηπείρου, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.


Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής
Αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες,
με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά μας για εσάς και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, στην ορεινή και ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων.
Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να παρευρεθείτε!!!

Με τιμή,

Κιβωτός του Κόσμου-Ηπείρου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Σε 180 δόσεις θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες!

Ακόμα και σε 180 δόσεις και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί σήμερα.
Η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα λογίζονται ως δύο διαφορετικοί πιστωτές.
Αντίθετα, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που αποκαλύπτει η «Αγορά», δεν προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό δόσεων για οφειλές προς ιδιώτες.
Για να ενταχθεί κάποιος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη του έως τις 31 Οκτωβρίου εφέτος, θα υποστεί φορολογικό και περιουσιακό «στριπτίζ» (φορολογικές δηλώσεις, κατάλογος εργαζομένων και αμοιβές, ακίνητα, μερίσματα κ.ά.) σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να αποκλειστούν από το «κούρεμα» χρεών οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Οι επιχειρήσεις κατηγοριοποιούνται ως προς το μέγεθος, ανάλογα με τον τζίρο και το ύψος της οφειλής.
Από τον μηχανισμό εξαιρούνται οι μικροοφειλέτες με χρέη έως 15.000 ευρώ, αλλά και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στους νόμους Κατσέλη και Δένδια ή στον Πτωχευτικό Κώδικα.



Προβλέπεται, επίσης, ότι θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης όσοι δεν καταβάλουν τρεις διαδοχικές ή πέντε συνολικά δόσεις σε έναν χρόνο, καθώς και όσοι αμελήσουν να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ ή δημιουργήσουν νέα χρέη στο Δημόσιο και δεν τα ρυθμίσουν.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Νέος επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» είναι ο Κώστας Μπασιούκας

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και τα μέλη της «Ήπειρος Ανατροπής» προχώρησαν στην ομόφωνη ανάδειξη του νέου επικεφαλής της παράταξης μέσα από συλλογικές διαδικασίες μετά την παραίτηση – λόγω αυξημένων κυβερνητικών υποχρεώσεων – της Όλγας Γεροβασίλη από τη θέση της επικεφαλής.
Ο νέος επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» είναι ο κ. Κώστας Μπασιούκας.
Τα μέλη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ήπειρος Ανατροπής τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η δυναμική πορεία της παράταξης, αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωσή της μέσα από συνεχή παρουσία και δράση, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ηπειρώτες.

Προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο άσκησης εξουσίας από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, που πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα να επιλύονται με έναν αποσπασματικό ίσως και πελατειακό τρόπο κυρίως προσωπικά προβλήματα, αλλά που σε καμία περίπτωση δε βοηθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Ηπείρου.

Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου


























Νύκτα  Γεννήσεως
Ἐν τῷ Ἱερῷ Ἐπισκοπείῳ
Ἀριθ.  Πρωτ. 77
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ   198ῃ
ΘΕΜΑ: «Χριστούγεννα - "Καὶ ἐπὶ γῆς ...",  τί

            Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
            "Χριστούγεννα", διαλαλοῦν μὲ τὸν χαρμόσυνο ἦχο τους οἰ καμπάνες. "Χριστούγεννα", ἡ "μητέρα" ὅλων τῶν Ἑορτῶν, ποὺ μᾶς θυμίζει κυρίως τὸν ὕμνο τῶν ἁγίων ἀγγέλων : "... καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία". Ἄς δοξάζουν τὸν Θεὸ οἱ ἄγγελοι στὸν Οὐρανό · καὶ στὴν γῆ ὁλόκληρη, ποὺ εἶναι ταραγμένη ἀπὸ τὴν ἁμαρτία καὶ τὰ βίαια πάθη της, ἄς βασιλεύσῃ ἡ θεϊκὴ εἰρήνη · διότι ὁ Θεὸς ἐκδήλωσε τώρα τὴν εὔνοια καὶ τὴν εὐαρέσκειά Του στοὺς ἀνθρώπους μὲ τὴν ἐνανθρώπηση τοῦ Υἱοῦ Του.
            Ὄντως, γεγονὸς μοναδικὸ ἡ Γέννηση τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ Μυστήριο, ποὺ δὲν τὸ χωράει ὁ περιωρισμένος ἀνθρώπινος νοῦς. Πῶς, δηλαδή, "ὁ ἀχώρητος παντί", Αὐτὸς ποὺ δὲν τὸν χωρᾶνε τὰ σύμπαντα, νὰ χωρέσῃ μέσα σὲ ἕνα ἀνθρώπινο σῶμα, ψάλλει ἡ Ἐκκλησία στὸν Ὄρθρο τῆς Ἑορτῆς. Καὶ ἦλθε στὴν γῆ μας γιὰ νὰ φέρῃ τὴν εἰρήνη στὶς καρδιές, αὐτὸ τὸ μεγάλο ἀγαθό, ποὺ ἐπιθυμεῖ τόσο πολὺ ὁ κόσμος.
-Β-
            Ὅμως, ἄν καὶ πέρασαν περισσότερα ἀπὸ δυὸ χιλιάδες χρόνια, ἀπὸ τὴν μοναδικὴ ἐκείνη νύχτα, ποὺ ἀκούστηκε στὴν Βηθλεὲμ ὁ ἀγγελικὸς ὕμνος, δὲν φαίνεται νὰ ἐπικρατῇ ἡ εἰρήνη στὸν κόσμο. Τὸν 20ὸ αἰῶνα, δυὸ παγκόσμιοι πόλεμοι σκόρπισαν τὸν θάνατο καὶ τὴν καταστροφή. Καὶ στὸν 21ο αἰῶνα, πόλεμοι καὶ "ἀκοαὶ πολέμων" συγκλονίζουν πολλὲς περιοχὲς τοῦ πλανήτη μας, ἰδιαίτερα τὴν Μέση Ἀνατολὴ καὶ τὴν εὐρύτερη περιοχή της. Γι' αὐτό, καὶ ὡρισμένοι διερωτῶνται μὲ ἀπογοήτευση : Ποῦ εἶναι, λοιπόν, ἡ εἰρήνη, ποὺ ἦρθε νὰ φέρῃ ὁ Χριστός ; Γιατὶ τόσους αἰῶνες, παραμένει ἕνα ἄπιαστο καὶ ἀπραγματοποίητο ὄνειρο ; Γιατί, παληότερα, ἡ "Κοινωνία τῶν Ἐθνῶν" καί, ἀργότερα, ὁ "Ο.Η.Ε." δὲν πέτυχαν νὰ εἰρηνεύσουν μεταξύ τους τὰ κράτη καὶ τοὺς λαούς;
-Γ-
            Τὴν ἀπάντηση στὰ ἀγωνιώδη αὐτὰ ἐρωτήματα τὴν ἔχει δώσει ὁ ἴδιος ὁ Θεός, πολλοὺς αἰῶνες πρὸ Χριστοῦ : "ἐὰν θέλητε καὶ εἰσακούσητέ μου, τὰ ἀγαθὰ τῆς γῆς φάγεσθε · ἐὰν δὲ μὴ θέλητε, μηδὲ εἰσακούσητέ μου, μάχαιρα ὑμᾶς κατέδεται" (Ἠσ. α΄ 19-20). Ἄν, δηλαδή, ὑπακούετε στὸ θέλημά μου, ποὺ εἶναι εἰρήνη, δικαιοσύνη καὶ ἀγάπη, θὰ ἀπολαμβάνετε τὰ ἀγαθὰ τῆς γῆς. Ἄν, ὅμως, πορεύεσθε ἀντίθετα μὲ τὸν θεϊκὸ νόμο, θὰ παίρνετε τὰ ἐπίχειρα τῆς κακίας σας, ποὺ εἶναι ὁ θάνατος καὶ ἡ καταστροφή. Αὐτὸ ἀκριβῶς, ποὺ ἔζησε καὶ συνεχίζει νὰ ζῇ ἡ ἀνθρωπότητα, ἡ ὁποία ἔχει ἀποστατήσει ἀπὸ τὸν δρόμο τοῦ Θεοῦ.
-Δ-
            Κι' αὐτὰ μὲν γιὰ τὰ συμβαίνοντα ἀνάμεσα στὰ κράτη καὶ στοὺς λαούς. Ἀλλὰ ὁ Ἰησοῦς Χριστός, μίλησε καὶ γιὰ τὴν προσωπικὴ θέση τοῦ καθενός μας μὲ τὸν Θεό. Ὅταν κατέβαινε ἀπὸ τὸ Ὄρος τῶν Ἐλαιῶν καὶ πήγαινε πρὸς τὴν πόλη τῶν Ἱεροσολύμων, ὅπου τοῦ ἔγινε ἡ θριαμβευτικὴ ἐκείνη ὑποδοχὴ τοῦ λαοῦ, βλέποντας τὴν προφητοκτόνο πόλη ἀπὸ ψηλά, "ἔκλαυσεν ἐπ' αὐτῇ, λέγων ὅτι εἰ ἔγνως καὶ σύ, καί γε ἐν τῇ ἡμέρᾳ σου ταύτη, τὰ πρὸς εἰρήνην σου !  νῦν δὲ ἐκρύβη ἀπὸ ὀφθαλμῶν σου" (Λουκᾶ ιθ΄ 41-42). Τὸν κατέλαβαν λυγμοὶ καὶ ἔχυσε ἄφθονα δάκρυα γιὰ τὴν πόλη τῶν Ἱεροσολύμων, λέγοντας ὅτι ἄν ἤξερες ὅτι ἡ πίστη καὶ ἡ ὑπακοὴ σ' ἐμένα θὰ σοῦ ἐξασφάλιζε τὴν εἰρήνη μὲ τὸν Θεό, καὶ συγχρόνως θὰ ἀπέτρεπε τὴν καταστροφή σου καὶ δὲν θὰ χανόσουν. Τώρα, ὅμως, εἶναι τυφλωμένα τὰ μάτια σου καὶ δὲν μπορεῖς νὰ δῇς τὰ δεινὰ ποὺ σὲ περιμένουν.
-Ε-
            Ὅλα αὐτά, ἀγαπητοὶ ἀδελφοί, σημαίνουν ἁπλᾶ, ὅτι ἡ συναίσθηση τῶν ἁμαρτιῶν μας καὶ ἡ εἰλικρινὴς καὶ βαθειὰ μετάνοια φέρνει τὴν ἀληθινὴ εἰρήνη στὶς καρδιὲς καὶ στὸν κόσμο. Διότι, ὅπως θὰ διακηρύξῃ καὶ ὁ ἀπόστολος Παῦλος, ὁ Χριστὸς "ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν" (Ἐφεσ. β΄14). Ὁ Χριστός, καὶ μόνον ὁ Χριστός, εἶναι ἡ πραγματική μας εἰρήνη. Ἄν ὅλοι τὸ καταλάβουμε, τότε καὶ στὶς καρδιὲς καὶ στὴν οἰκογένεια καὶ στὴν κοινωνία καὶ στὸν κόσμο ὁλόκληρο, θὰ ἔλθῃ σίγουρα ἡ πολυπόθητη εἰρήνη, τὴν ὁποία τὴν γεύονται ἤδη οἱ συνειδητοὶ χριστιανοί, ποὺ ἀγωνίζονται τὸν καλὸν ἀγῶνα, "ἄχρις οὗ μορφωθῇ Χριστός" μέσα τους (Γαλ. δ΄ 19), μέχρις ὅτου, δηλαδή, γίνῃ ὁ καθένας τους ἕνας μικρὸς Χριστός, ποὺ θὰ σκορπίζῃ γύρω του, μὲ τὴν ἐνάρετη ζωή του, τὴν χαρὰ καὶ "τὴν εἰρήνη τοῦ Θεοῦ τὴν ὑπερέχουσαν πάντα νοῦν" (Φιλιπ. δ΄ 7). Δηλαδή, τὴν εἰρήνη ποὺ μεταδίδει ὁ Θεὸς στοὺς δικούς Του, καὶ τὴν ὁποία κανένας ἄνθρωπος, ποὺ ζῇ μακριὰ ἀπὸ τὸ θεϊκὸ θέλημα, δὲν μπορεῖ νὰ τὴν νοιώσῃ.
            Χρόνια ἅγια, εἰρηνικὰ καὶ εὐλογημένα γιὰ ὅλους.

Διάπυρος εὐχέτης ἐν Χριστῷ Γεννηθέντι
Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+  Ὁ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης

Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά της εξισωτικής αποζημίωσης


Πιστώθηκαν χθες αργά το απόγευμα τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το πόσο που καταβλήθηκε συνολικά ανέρχεται σε 223,7 εκ. ευρώ και αφορά 328.021 δικαιούχους.
Για πρώτη φορά καταβάλλεται το 100% της δικαιούμενης ενίσχυσης μέσα στο ίδιο έτος, όπως είχε ανακοινωθεί.
Ειδικότερα, για το Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές» καταβλήθηκε το ποσό των 143,9 εκ. ευρώ σε 206.812 δικαιούχους ενώ για το Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών» καταβλήθηκε το ποσό των 79,8 εκ. ευρώ σε 166.921 δικαιούχους.
Για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000), το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:00 και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) από τις 09:00 έως τις 18:00.
Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων στον σύνδεσμο https://iris.gov.gr/  (πρόσβαση απευθείας ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr ) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Βιβλιοπωλείο "γράφω σβήνω": Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Το Βιβλιοπωλείο "γράφω σβήνω" σας εύχεται Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα.

Παρακάλαμος: Δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στους μαθητές
















































Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου, μοίρασε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές και εύχεται σε όλους καλές γιορτές!

Καψάλης Κώστας: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος 2017, από τον  Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κώστα.



ΠΗΓΗ: http://www.tzourlakos.com/

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας διένειμαν τροχονόμοι σε οδηγούς οχημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων


Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, μοίρασαν τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, σήμερα (23.12.2016) το πρωί, σε οδηγούς και συνεπιβάτες οχημάτων, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, με χρηστικές οδηγίες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές σε οδηγούς και πεζούς.
Ανάλογα φυλλάδια θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε όλη την Ήπειρο.
Υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστάται στους πολίτες:


Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.


Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Καλές γιορτές με ασφάλεια στο δρόμο!

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Η Διοίκηση και το προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Καλές γιορτές και Χρόνια Πολλά από το www.Hpeiros.gr


Βασίλης Τσίρκας: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Γιάννης Καραγιάννης: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με υγεία, δύναμη και προκοπή!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ιονίας Οδός: Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στην κυκλοφορία από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας


O Σπίρτζης παραδίδει στην κυκλοφορία τμήμα της Ιόνιας Οδού

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης παραδίδει στην κυκλοφορία, τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στη 13:00 μ.μ.
Πρόκειται για το οδικό τμήμα που εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας.

Οι δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο 93,5ο χιλιόμετρο και συγκεκριμένα στο παρκινγκ θέασης, του υπό παράδοση τμήματος, (περιοχή Αμφιλοχίας).

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2017» αφιερώνεται στα Ηπειρωτόπουλα της ξενιτειάς και στα 80 χρόνια από την ίδρυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος



Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10:00 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή του, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2017».
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Με τη συμμετοχή ογδόντα  και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.


Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.
Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια όλοι μαζί, τη φτώχεια προκοπή.
Σήμερα που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» στα ξενιτεμένα Ηπειρωτόπουλα σε όλο τον κόσμο και στη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση της «Την ξενιτιά, την ορφανιά, την πίκρα, την αγάπη,τα τέσσαρα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα».
Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.


Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα τραγούδια της ξενιτιάς συνθέτουν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”.  Με σολίστ τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, οι Ηπειρώτικες κομπανίες των, Νίκου Φιλιππίδη, Ναπολέοντα Δάμου, Γιώργου Κοτσίνη, Θοδωρή Γεωργόπουλου, “Λαλητάδες”, Λευτέρη Γκιώκα, Τάσου Μαγκλάρα, Δημήτρη Ζιάγκα και Σταύρου Λότση θα συνοδεύσουν τους τραγουδιστές, Αντώνη Κυρίτση, Σάββα Σιάτρα, Γιάννη Καψάλη, Παγώνα Αθανασίου, Κώστα Μήτση, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Νίκο Καλαμίδα, Μιχάλη Ζάμπα, Χρήστο Πότση, Θωμά Κυρίτση, Λευτέρη Κωνσταντίνου και Αδελφούς Κόντη.
Η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., συμμετέχουν στο μουσικό πρόγραμμα που, διανθισμένο από ιστορικό και ποιητικό αναλόγιο, του Ηπειρώτη λαογράφου και συγγραφέα Χρήστου Τούμπουρου, παρουσιάζει η Ηπειρώτισσα δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, σε σκηνοθεσία του  Νίκου Παπακώστα και των συνεργατών του.          
Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο”, που εδώ και επτά χρόνια ενσωματώθηκαν στην ¨Πίτα του Ηπειρώτη", αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους.Φέτος οι Ηπειρώτες, καλωσορίζουν τους Θεσσαλούς και την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η Πανθεσσαλική Στέγη", που με πάνω από διακόσιους χορευτές θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Θεσσαλικούς χορούς.
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.
Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στη μεγαλύτερη γιορταστική σύναξη αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας των τελευταίων χρόνων. Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους.
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.
Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί.«Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, Σ.Ε.Φ.Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας.

Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα, στις 12 Φλεβάρη του 2017, στην Αθήνα.
Ας είμαστε όλοι εκεί!

Καλπάκι Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικο γλέντι την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στην ψησταριά «Πλατανάκια»


Xορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλαδος, έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, στην κα Όλγα Γεροβασίλη


Επίσκεψη από αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος δέχθηκε στο γραφείο της, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η κα Όλγα Γεροβασίλη.
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την χορωδία, 32 μέλη άντρες και γυναίκες, με τον Μαέστρο της ΠΣΕ και αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακών δάσκαλο Πολυφωνίας κύριο Βαγγελη Κωτσου, μαζί με τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ (από τον Έφορο Δημ. Σχέσεων Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου το Έφορο Τύπου Αντώνη Κοντό τον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσα και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή).


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετείχε η χορωδία της Πανηπειρωτικής συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γρηγόρης Θεοδωράκης, οι Γενικοί Διευθυντές και ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Η υπουργός άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα και αντάλλαξε ευχές, ενώ χόρεψε και Ηπειρώτικα τραγούδια και δήλωσε αισιόδοξη για την νέα χρονιά!

Γοργοπόταμος Κόνιτσας: Κλοπές εικόνων από Εκκλησίες

Κλοπές σε Ιερούς Ναούς στον Γοργοπόταμο Κόνιτσας καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.
Η πρώτη περίπτωση αφορά κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Γοργοπόταμο Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 21/12/2016, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ναό και αφαίρεσαν πέντε ξύλινες εικόνες, έναν μουσαμά και ένα μεταλλικό φωτοστέφανο.
Στη δεύτερη περίπτωση η κλοπή έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γοργοπόταμο Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 21/12/2016, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ναό και αφαίρεσαν τρεις ξύλινες εικόνες και έναν μουσαμά.

Ενεργείται προανάκριση.

Κοινωνική προσφορά του προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους


Πραγματοποιήθηκε εθελοντική συγκέντρωση διαφόρων ειδών από το προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειάς μας, τα οποία προσφέρθηκαν σε διάφορους φορείς και ιδρύματα


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.


Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους και συγκεκριμένα:
























από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», στο Γηροκομείο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» και στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος».
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων.
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας).


από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Πρέβεζας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, για την ευγενική αυτή προσφορά.


Αυτές οι Άγιες Ημέρες της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, αναδεικνύουν πάνω από όλα την ελπίδα, την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας.
Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένη και δημιουργική η Νέα Χρονιά, με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΓΑ: Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, οι αποζημιώσεις 6,5 εκατ. ευρώ σε αγρότες

Η παραγωγή τους υπέστη ζημιές μέσα στη χρονιά

Αποζημιώσεις ύψους 6.524.794 ευρώ θα καταβάλει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ο ΕΛ.Γ.Α. σε 5.215 δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο ή η φυτική παραγωγή υπέστη ζημιές μέσα στη χρονιά.
Τα ποσά που θα δοθούν σε παραγωγούς της Ηπείρου είναι:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 129.986,97
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:  65.849,14
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 32.244,31

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:  486.201,98

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας κατάταξης για πρόσληψη χειριστή


Ο πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας για την πρόσληψη ΔΕ Χειριστή μηχανημάτων έργων (σύμβαση ορισμένου χρόνου).


Ντότης Δημήτριος: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος 2017 από τον  αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτριο.


Γιούνης Αναστάσιος: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Τις ευχές του σε όλους τους πωγωνίσιους για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος στέλνει ο  Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Γιούνης Αναστάσιος.