Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Σμέρτος Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών

Κατασχέθηκε ένας σάκος με (6.260) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (12-10-2015) το απόγευμα στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται πεζοί και να μεταφέρουν έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε εννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6.260) γραμμαρίων.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες εισήγαγαν στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, την ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Κουβαλούσαν περπατώντας τον σάκο με το χασίς

Στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 31ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται πεζοί και να μεταφέρουν έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε εννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6.260) γραμμαρίων.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες εισήγαγαν στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, την ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

ΕΠΣΗΠ: Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η συνέχεια του Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

Η ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε την ημερομηνία στην οποία θα συνεχιστεί η αναμέτρηση του Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

Ο αγώνας για την 4η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής είχε διακοπεί στο 37' στο γήπεδο Βελισσαρίου λόγω της βροχόπτωσης και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 16:00.

Βασίλης Τσίρκας: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του ΓΓ Υποδομών κ. Δέδε στην Άρτα

Τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε πλαισίωσαν ο βουλευτής Ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και η βουλευτής και υφυπουργός Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Άρτας, το Σάββατο 10/10/2015. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τέσσερις Δήμαρχου του Νομού, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Δέδες παρουσίασε τον βασικό σχεδιασμό του Υπουργείου για τα έργα υποδομής στην περιοχή, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου και η αντιπλημμυρική προστασία, η ολοκλήρωση των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων Πέτα-Κομποτίου. Επίσης άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των Δημάρχων σχετικά με τα έργα πρώτης προτεραιότητας που πρέπει άμεσα να προωθηθούν αντίστοιχα στους Δήμους τους.
Μετά το πέρας της ουσιαστικής και εποικοδομητικής σύσκεψης, ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Τσίρκας, επεσήμανε την ανάγκη οι δημόσιες υποδομές στον Νομό να ενταχθούν σε ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επίτευξη της ανάπτυξης της περιοχής. Τόνισε επίσης ότι οι ιδιαιτερότητες των ορεινών περιοχών καθιστούν αναγκαία την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως οι διαδημοτικές οδικές συνδέσεις, ο παραλίμνιος δρόμος και τα έργα υποδομής για την τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου. Τέλος, ζήτησε από τα συναρμόδια υπουργεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσουν τα έργα προστασίας και συντήρησης του ιστορικού Γεφυριού και του βυζαντινού ναού της Παρηγορήτριας, δύο μνημείων μοναδικής αξίας για την περιοχή της Άρτας.

Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο τον άμεσο προγραμματισμό και την ταχεία υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής. Πρόκειται για έργα με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα είναι ωφέλιμα για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία.

Παρακάλαμος: Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα ημερίδα από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη CINEEM με θέμα «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο»

                                                               
                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Παρακαλάμου, του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο».

Η  εκδήλωση οργανώθηκε απ΄ την Τοπική Πλατφόρμα για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα Νέων Επιστημόνων στην Καινοτομία, την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ. Δίκτυο Προώθησης της Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομικής προγραμμάτων για την απασχόληση (Δράση- ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ).

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό o κ. Χρήστος Γκόγκος –Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου και το πρόγραμμα ξεκίνησε   με την ομιλία της,  η Δρ. Αικατερίνη Τζάλλα, Γεωπόνος με εξειδίκευση στη μελισσοκομία η οποία παρουσίασε το θέμα «Η Μελισσοκομία και οι προοπτικές της στον Ελλαδικό χώρο» όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία του κλάδου, τεχνικές εκτροφής αλλά και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι νέοι επίδοξοι μελισσοκόμοι σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Παπανδρέου, Φαρμακοποιός με εμπειρία σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ανέπτυξε το θέμα «Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά, αιθέρια έλαια και Εκχυλίσματα» με κύρια κατεύθυνση την καλλιέργεια και όχι συλλογή αρωματικών φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή, καθώς και ιδέες για την παραγωγή τελικών προϊόντων όπως χλωρή και ξηρή δρόγη, αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα.
Ο κ. Χρήστος Δ. Κατσάνος, Γεωπόνος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εικοσαετή και πλέον εμπειρία στις υδροπονικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες και το Branding, ανέπτυξε το θέμα «Το παράδειγμα της Υδροπονίας στην παραγωγή επωνύμων branded προϊόντων» δίνοντας ιδέες και εμπνεύσεις από τη μέχρι τώρα παρουσία καινοτομικών επώνυμων προϊόντων (brands) στην ελληνική αγορά (υδροπονική φράουλα, μαρούλι για κομμένη σαλάτα, τομάτες snack κλπ).
Ο  κ. Ευάγγελος Μπλάτζος,  Σύμβουλος Επιχειρήσεων ενημέρωσε για τις δράσεις της Α.Σ.   και παρουσίασε συνοπτικά  το θέμα « Χρηματοδοτούμενα, Ευρωπαϊκά προγράμματα στον Αγροτικό Τομέα, τα κλειδιά της χρηματοδότησης».
Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Πωγωνίου κ. Νικόλαος Γαλίτσης.
Επακολούθησε σειρά ερωτοαπαντήσεων των συμμετεχόντων στην εκδήλωση με τους εισηγητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Πρόδρομος  Χατζηεφραιμίδης Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Αναστάσιος Γιούνης-Αντιδήμαρχος Πωγωνίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α. ενδιαφερόμενοι.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σπουδαίο διπλό στην Περίβλεπτο για την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (3-4)- Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Αετός Νήσου και Αγροτικός Αστέρας- Διακόπηκε στο 37΄ λόγω κακοκαιρίας το Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-0)

Η Αναγέννηση αν και βρέθηκε  να χάνει στο 11΄ με 2-0 χάρη στα γκολ του Κατάγη Δημήτρη  στο 8΄ και του Βάκαρου Γιώργου  στο 11΄ μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή και να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Περίβλεπτο.
Η Αναγέννηση μείωσε στο 23' με τον  Καραμάνη  Αλέξανδρο σε 2-1.
Ο Χαρίσης Ιωάννης έκανε το 3-1 στο 27' για τον  Π.Α.Σ. Περιβλέπτου.
Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιάτσε Gerti που σημείωσε χαν τρικ (εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 42' το 3-2), (στο 54΄ ισοφάρισε σε 3-3), (και στο 67' έκανε το τελικό 3-4)
Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου τελείωσε τον αγώνα με δέκα  παίχτες γιατί ο  Ντεμίρης Σπυρίδων αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 91΄
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος (Γραμμόζης Γεώργιος 46΄), Ντεμίρης Σπυρίδων, Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος, Μπάσιος Χρήστος, Δήμος Αναστάσιος (Μακολλάρι  Μαρινγκλέν 46΄), Καραμάνης  Αλέξανδρος (Meynti Δίμο-Κωσταντίνος 67΄)
Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ το απόγευμα της Κυριακής στο Νήσι ο Αετός και Αγροτικός Αστέρας.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13' με το Μάτσια Αλέξανδρο. 
Ο Αστέρας ισοφάρισε σε 1-1  στο 86' με τον Ζότα Αρσέν.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Τσεκούρας Παναγιώτης  Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος,  Άμρο Παντελής (Σκόρδος Κων/νος 67΄), Γρίβας Χρήστος, Ζόta Αρσέν, Χαρίσης Αλέξανδρος (Χαλιγιάννης Βασίλειος 46΄), Κατσαβριάς Βασίλειος, Μπούρμπος Αλέξανδρος  

*Η αναμέτρηση Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που διεξαγόταν το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Βελισσαρίου διακόπηκε στο 37' λόγω καταρρακτώδους βροχής και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 1-0.
Η αναμέτρηση θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί από την ΕΠΣΗΠ.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.  1-0
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (Διακόπηκε)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 2-2
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0-1  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-0  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-2  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 2-1  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-4  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-1   


Βαθμολογία (4η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 12
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 10
3. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 9 
4. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 9  
5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 8
6. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7
7. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 7  
8. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 7  
9. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 6 (3)
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 5 (3)
11. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 5  
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 3
13. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3 
 14. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 3 
15. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3 
16. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 1
18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 0

Σοβαρές ζημίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα προξένησαν σοβαρές ζημίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η έντονη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν καθιζήσεις, πτώσεις βράχων και μεταφερόμενα υλικά με αποτέλεσμα  να έχουν κλείσει δρόμους στα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι και την Κόνιτσα.
Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος δημιούργησε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον Άγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα.
Στο Πληκάτι Κόνιτσας έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα ο οποίος αποκλείστηκε λόγω υπερχείλιση χειμάρρου και πτώσεις βράχων.
Τα μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Τρελή ..πορεία Ι.Χ.Ε ...Πήρε παραμάζωμα 4 σταθμευμένα οχήματα ..Σταμάτησε αρκετά μέτρα πιο κάτω

Ηταν σίγουρα πολύ τυχεροί ..μέσα στην ατυχία τους οι οδηγοί 4 οχημάτων επι της λεωφόρου Δωδώνης ,στην έξοδο της πόλης των Ιωαννίνων που είχαν σταθμεύσει σήμερα το πρωί τα οχήματά τους ,προκειμένου να πάρουν καφέ απο παρακείμενες καφετέριες. Η οδηγός του κίτρινου Ι.Χ.Ε έχασε τον έλεγχο και μετά απο ένα τετακέ χτύπησε στο πρώτο σταθμευμένο αυτοκίνητο χτύπησε διαδοχικά άλλα 3 οχήματα και η τρελή πορεία της σταμάτησε αρκετά μέτρα πιο κάτω. Εντρομοι οι θαμώνες των καταστημάτων πετάχτηκαν έξω όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί !
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Τροχαίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ο απολογισμός είναι ευτυχώς υλικές ζημιές και ένας ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας στο κεφάλι . Σε περίπτωση που κάποιος απο τους οδηγούς βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο όχημά του ο απολογισμός θα ήταν ..σίγουρα τραγικός..Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων

Άρτα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλεπταποδοχή κοσμημάτων

Συνελήφθησαν, χθες (09-10-2015) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τέσσερις ημεδαποί, ένας 39χρονος άνδρας, μία 66χρονη γυναίκα και δύο ακόμη γυναίκες Ρομά, ηλικίας 18 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί στην πόλη της Άρτας, οι δύο γυναίκες Ρομά πήγαν σε χρυσοχοείο, ιδιοκτησίας 66χρονης ημεδαπής και της πούλησαν κλεμμένα χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια η 66χρονη μεταπώλησε σε 39χρονο κοσμηματοπώλη στην πόλη της Άρτας.
Μετά από έρευνα που έγινε στο κοσμηματοπωλείο του 39χρονου βρέθηκαν τα χρυσαφικά και κατασχέθηκαν.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η 66χρονη κατείχε δύο κυνηγετικά όπλα, με ληγμένες άδειες κατοχής, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Παρακάλαμος: Νέες επιτυχίες για νεοσυνταξιούχο λαγοκυνηγό

Νέα επιτυχία είχαμε σήμερα το πρωί από νεοσυνταξιούχο λαγοκυνηγό από τον Παρακάλαμο.
Η συζήτηση  σε καφενείο σε μικρό χωριό του Πωγωνίου δεν ήταν άλλη από την νέα επιτυχία και για το ποιος έχει τα καλύτερα λαγόσκυλα στην περιοχή.
Έχει κάθε λόγο να κοκορεύεται για τα λαγόσκυλα του καθώς τον τελευταίο καιρό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από φωτογραφίες-ντουκουμέντα των επιτυχιών.

Βυθίστηκε ιστιοφόρο στο λιμάνι της Πρέβεζας

Την βύθιση ενός ιστιοφόρου στο λιμάνι της Πρέβεζας προκάλεσε το πρωινό μπουρίνι.

Η κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή λίγο πριν τις 05:00 ήταν η αιτία να βυθιστεί ένα σκάφος που ήταν αραγμένο στο λιμάνι, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Λιμενικό από δύτες της ΛΕΚ που βούτηξαν στο σημείο, το σκάφος φαίνεται να έχει σκάσει στην πίσω πλευρά του.

Το σκάφος, σύμφωνα με το pamepreveza, υπέστη προφανώς ρήγμα ενώ άρχισε να βουλιάζει γύρω στις 05:00.

Στο σημείο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας καθώς και η ΛΕΚ, η οποία για μια ακόμη φορά συνδράμει προκειμένου το σκάφος να δεθεί, έτσι ώστε να μην παρασυρθεί από τα ρεύματα έως ότου φτάσει γερανός για να το ανασύρει.

Επίσης προκειμένου να αποφευχθεί θαλάσσια ρύπανση, γύρω από το βυθισμένο σκάφος, τοποθετήθηκε ειδικό υλικό απορρόφησης πετρελαίου.

Γραμμένο Ιωαννίνων: Νεκρός τελικά ο 67χρονος κυνηγός

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η επιχείρηση της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για την περισυλλογή του 67χρονου κυνηγού Σ. Ζ. από το Κοκκινόχωμα Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή που κυνηγούσε στο Γραμμένο Ιωαννίνων. Ο άτυχος κυνηγός ενώ βρισκόταν σε κυνήγι αγριόχοιρου αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, ενώ λίγο αργότερα πέθανε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία- νεκροτομή που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων κ. Βουγιουκλάκης.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών Διοργανώνει Εκδήλωση Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015