Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Έκοψε την βασιλόπιτά του ο Δήμος Πωγωνίου

 


Σε μία λιτή αλλά όμορφη εκδήλωση έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Δήμου Πωγωνίου.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ευχές για μία ήρεμη και δημιουργική χρονιά με υγεία και προκοπή ενώ το φλουρί κέρδισε η κ. Ειρήνη Κόκκινου που της ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερή!



Παράλληλα, έγινε κλήρωση με πλούσια δώρα από επιχειρήσεις της περιοχής τις οποίες ευχαριστεί ιδιαίτερα ο Δήμος Πωγωνίου.

Υποψήφιος για βραβείο Grammy ο Βασίλης Κώστας

 


Ο Βασίλης Κώστας, καταξιωμένος λαουτίστας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποδεικνύει το «μέγεθος» του ταλέντου του κατακτώντας μια υποψηφιότητα για βραβείο Grammy. Σαν βασικό μέλος του σχήματος «Global Messengers» που έχει ιδρύσει ο βραβευμένος πιανίστας της Τζαζ, Danilo Perez, είναι υποψήφιος με το πρόσφατο album «Crisalida» στην κατηγορία Best Latin Jazz Album.

Γεννημένος στα Γιάννενα, ο Βασίλης Κώστας ως άοκνος «εργάτης» του λαούτου αναζητά, βάσει των καινοτόμων προσεγγίσεών του, τρόπους συνδυασμού των εργαλείων του τζαζ αυτοσχεδιασμού με τα παραδοσιακά στοιχεία των μουσικών του ριζών μέσα από το συστηματική μελέτη και των δύο μουσικών κόσμων.

Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Berklee Global Jazz Institute στη Βοστώνη, όπου σπούδασε με πλήρη υποτροφία, αφού ολοκλήρωσε το προπτυχιακό πρόγραμμα στο ίδιο κολλέγιο, το δίπλωμα τζαζ κιθάρας στο Ωδείου του Φίλιππου Νάκα αλλά και έλαβε το πτυχίο του στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall, Montreal Jazz Festival, London Jazz Festival και Panama Jazz Festival έχοντας συνεργαστεί με τον Πετρολούκα Χαλκιά στο δίσκο-ντουέτο τους «Η Ψυχή της Ηπείρου» αλλά και σαν σολίστας με την Chatterbird Chamber Orchestra παρουσιάζοντας το έργο του «Kalesma» στο Μουσείο του Παρθενώνα στο Nashville των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι κάτοχος δύο σημαντικών βραβείων για την προσφορά του στην διάδοση της Ηπειρωτικής μουσικής και του λαούτου στην Αμερική: το Forty Under 40 Award από το Greek American Foundation της Νέας Υόρκης και του Artist Fellowship in the Traditional Arts από την Επίσημη Πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Ο Βασίλης Κώστας διδάσκει λαούτο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ταξιδεύοντας παράλληλα ανά τον κόσμο για να παρουσιάσει τη δουλειά του στο λαούτο σε συναυλιακούς χώρους και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

H ερχόμενη 65η τελετή των βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της υποψηφιότητας. Στην συγκεκριμένη κατηγορία συναντά κανείς σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Arturo Sandoval, Miguel Zenón, Arturo O’Farrill & The Afro Latin Jazz Orchestra και η Flora Purim.


ΠΗΓΗ:www.epiruspost.gr

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε περιοχές των Ιωαννίνων, για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση


 

Συνελήφθησαν  (29-01-2023) το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιοχές των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προχθές (28-01-2023) το βράδυ καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κόνιτσα, ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος τραπεζοκαθίσματα, μεταλλικής κατασκευής, συνολικής αξίας περίπου -5.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης των στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να ταυτοποιήσουν τους δύο ημεδαπούς για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, προχωρώντας στη συνέχεια στη σύλληψή τους.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι κατά τον τελευταίο μήνα οι κατηγορούμενοι είχαν διαρρήξει τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, από όπου είχαν αφαιρέσει μεταλλική βιβλιοθήκη και ραφιέρα, συνολικής αξίας -500- ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη ενός εκ των κατηγορούμενων βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους, καθώς και (8) ζάντες αυτοκινήτων, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Ακόμη, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για τη διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν έξι Ιταλοί κυνηγοί, για άσκηση παράνομης θήρας στην Τ.Κ Γκρίκας του Δήμου Σουλίου

 


Με το αδίκημα της άσκησης παράνομης θήρας βαρύνονται έξι Ιταλοί κυνηγοί, νόμιμοι κάτοχοι αδειών θήρας, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω πριν από λίγες ημέρες από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαχε χώρα στην Τ.Κ Γκρίκας του Δήμου Σουλίου, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διενέργεια περιπολίας εντόπισε μία ομάδα κυνηγών, να ασκεί παράνομη θήρα πτερωτών θηραμάτων, μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου, κάτι που απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις.

Η Θηροφυλακή προχώρησε στην κατάσχεση έξι κυνηγετικών όπλων και των φυσιγγίων που έφεραν, όπως επίσης και των αδειών θήρας που είχαν εκδώσει νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας οι αλλοδαποί κυνηγοί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας διενεργείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και το πλαίσιο αυτών από την ελληνική νομοθεσία και οφείλουν όλοι και να το γνωρίζουν και να το εφαρμόζουν, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις μεταξύ ημεδαπών ή αλλοδαπών κυνηγών.

Κατά την έκδοση της άδειας θήρας ωστόσο για τους αλλοδαπούς, που έρχονται στη χώρα μας για να ασκήσουν την αγαπημένη μας δραστηριότητα, οφείλουν και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι να τους ενημερώνουν, όπως όμως έχουν υποχρέωση και οι ίδιοι να είναι ενημερωμένοι επαρκώς για το ισχύον καθεστώς στην Ελλάδα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε ταλαιπωρία. 

Η Ελλάδα και δη η Ήπειρος που φιλοξενεί με χαρά κάθε χρόνο εκατοντάδες αλλοδαπούς κυνηγούς που ενισχύουν με την παρουσία τους και την τοπική οικονομία είναι, μέσω των κυνηγετικών οργανώσεων, στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί με επάρκεια και με υπευθυνότητα, για το ισχύον καθεστώς άσκησης της θήρας στη χώρα μας.

Παρακάλαμος: Εθελοντική αιμοδοσία στο αγροτικό ιατρείο, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, από ώρα 9:15 π.μ. έως 2:00 μ.μ.

 


Αγαπητοί συγχωριανοί-συνδημότες,

η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και περίπου 9 χρόνια, συνεχίζεται.

Τα χρόνια αυτά, σε πολλούς από εμάς παρουσιάστηκε κάποιο θέμα με την υγεία μας.

Η τράπεζα αίματος του χωριού μας στάθηκε δίπλα σε όλους αυτούς τους αγαπημένους μας φίλους, καλύπτοντας το αίμα που χρειάστηκαν.

Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε ένα μήνυμα αγάπης για τον συνάνθρωπο, αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο μας.

Να υπάρχει Αίμα για κάποια ανάγκη που θα παρουσιαστεί στον φίλο, τον συγγενή μας, σε εμάς τους ίδιους.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος