Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Έφτασαν τις 192.571 οι αιτήσεις για προσλήψεις σε δήμους

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου στον ΟΑΕΔ, για τα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους έφθασαν τις 192.571.
Οι θέσεις πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο του προγράμματος, ανέρχονται σε 32.433.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αφορούσε ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 27 Απριλίου.
Τα κριτήρια κατάταξης αφορούσαν ανεργία έως 36 μήνες, ενώ λήφθηκε υπόψη το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων. 

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Διαμαρτυρία του Δημάρχου για την κατάργηση του Πρότυπου

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την τροπολογία βάση της οποίας καταργείται το πρότυπο γυμνάσιο και διατηρείται μόνο ως πειραματικό.

Σημειώνεται ότι σε παλιότερες δηλώσεις ο Υπουργός είχε δεσμευτεί για τη διατήρηση της Ζωσιμαίας ως πρότυπου, πράγμα που τελικά δεν συνέβη.

«Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί υπήρξε αυτή η παλινωδία από την πλευρά σας, όταν μάλιστα από τα πέντε σχολεία που εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι «έχουν τη δική τους ιστορία και τη δική τους εκπαιδευτική παράδοση, η οποία είναι απόλυτα σεβαστή», τελικά το μόνο σχολείο που εξαιρέσατε στην τροπολογία είναι η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων», αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Καταλήγει δε επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής για την διατήρηση της Ζωσιμαίας με Γυμνάσιο και Λύκειο ως πρότυπα σχολεία.

Σ. Καλογιάννης: Επαίσχυντη η τροπολογία για τα Πειραματικά

Ως Πειραματικό κι όχι ως πρότυπο, θα συνεχίσει να λειτουργεί το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων ενώ στην τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη λειτουργία ανάλογου Λυκείου στα Γιάννινα.

Ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, με δήλωσή του, ζητά την απόσυρση της τροπολογίας και εξαπολύει επίθεση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στη δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης αναφέρει:

«Με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, στο σχέδιο νόμου περί Αθλητισμού (!), η γεραρά Ζωσιμαία τίθεται εκτός προτύπων σχολείων!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανίκανη μέχρι στιγμής για ο,τιδήποτε θετικό, κατεδαφίζει όσα με κόπο χτίστηκαν στο παρελθόν, ξεκινώντας μάλιστα από την Παιδεία. Η επαίσχυντη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί οριστικά και να μην επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί ως κατεπείγον, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός.

Οφείλουμε όλοι μας να κινηθούμε για να αποτρέψουμε την ισοπέδωση που προωθεί η ανιστόρητη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Καναλλάκι Πρέβεζας: Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (28-04-2015) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα, τύπου REPLICA.
πενήντα (50) αβολίδωτα φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm.
(72,5) ναρκωτικά χάπια, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Διάκριση Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στο Ecomobility 2015

Δύο βραβεία για τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ στην εκστρατεία "ECOMOBILITY 2014-15"

Το 3ο Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης αλλά και το 3ο Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης, απέσπασε το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, στην Εκστρατεία "Ecomobility-Freemobility 2014-15", που διοργανώθηκε από από το ECOCITY, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Τελετή Απονομής των Βραβείων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου "Δαϊς" στο Μαρούσι και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 40 συμμετοχές.

Οι μαθητές: Γκούντα Αφροδίτη, Δόση Ανδρομάχη, Ελευθερίου Διογένης, Ντασταμάνη Μαρία, Ξυλογιαννόπουλος Ιωάννης, Ράπτης Χρήστος, Σταύρου Χριστίνα, Τσιούρης Βασίλειος κέρδισαν τα βραβεία στις δύο κατηγορίες.

Εγκαίνια Εκπαιδευτικού Περιβαλλοντικού Κέντρου-Άγριας Πανίδας και Αειφόρου Θύρας στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων, την Πέμπτη 30 Απριλίου, ώρα 17:00 μ.μ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ως επικεφαλής εταίρος και η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, ως εταίρος του έργου «Interactive Digital Services for Promotion of Natural Heritage and Sustainable Hunting» και ακρωνύμιο «ThiroPedia», στο πλαίσιο υλοποίησης του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013, σας προσκαλούν στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΘΥΡΑΣ στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 17:00 μ.μ.
Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν ειδική ενημέρωση των κυνηγών, αλλά και των παιδιών σε θέματα οικολογίας, βιολογίας ειδών, διαχείρισης οικοσυστημάτων, νομοθεσίας που άπτονται της δραστηριότητας της θήρας προκειμένου ν’ αποκτηθούν ολοκληρωμένες γνώσεις. Επίσης, εξαιτίας της φύσεως της κυνηγετικής δραστηριότητας δημιουργούνται αυξημένοι κίνδυνοι ατυχημάτων οι οποίοι επιβάλλουν τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική άσκηση σε θέματα φύλαξης και χρήσης κυνηγετικών όπλων καθώς και πρώτων βοηθειών. Διαπιστώθηκε λοιπόν μέγιστη η ανάγκη οργάνωσης ενός φορέα διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα θήρας.
Το ρόλο αυτό καλείται να αναδείξει το Περιβαλλοντικό Κέντρο το οποίο είναι πρωτοποριακό, δεν υπάρχει άλλωστε αντίστοιχο.
Το κτίριο που εγκαταστάθηκε το Κέντρο ανήκει στην Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Έχει παραχωρηθεί ο χώρος για να στεγαστεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο για την Περιφέρεια Ηπείρου και υπεύθυνη για την λειτουργία και την διατήρησή του μετά το τέλος του προγράμματος ThiroPedia θα είναι η Ε’ ΚΟΗ.
Η Παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

                           Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ

                   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑΣ

Συνελήφθη στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, 63χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (27-04-2015) το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 24χρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας. 

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν χθες (27-04-2015) το βράδυ, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 20 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οι δύο διακινητές μετέφεραν από κοινού δύο ομοεθνείς τους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 47 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας, με τελικό προορισμό την Άρτα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των δύο λαθρομεταναστών εκκρεμούσε επιπλέον μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το αυτοκίνητο των διακινητών κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Ανακοίνωση με αφορμή τη λήξη του πρωταθλήματος της Α' Ερασιτεχνικής

Η διοίκηση της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με ανακοίνωση της ευχαριστεί παίκτες και προπονητές που πέρασαν από την ομάδα και έκαναν ότι ήταν δυνατό για να παραμείνει στην κατηγορία.
Η ανακοίνωση της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
«Με αφορμή τη λήξη του πρωταθλήματος της Α' Ερασιτεχνικής τα μέλη της διοίκησης της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν καταρχήν τους παίκτες της ομάδας για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν αφιλοκερδώς.
Επίσης τους τρεις κατά σειρά προπονητές που ήταν στην ομάδα και βοήθησαν κι αυτοί στην προσπάθεια.
Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους και τους χορηγούς της ομάδας μας που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρόνια οικονομικά.
Πιστεύουμε ότι ο Πωγωνάτος αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία έκανε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να κρατηθεί στην κατηγορία παλεύοντας όλα τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει σε αντίθεση με κάποιους ανταγωνιστές του που παρέμειναν στην κατηγορία "μαγειρεύοντας" τα παιχνίδια εκτός γηπέδων....
Τέλος καλούμε την Κυριακή 3 Μαΐου στο Δελβινάκι τους φίλους της ομάδας να παραστούν στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. καθώς και οποίον άλλον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον Πωγωνάτο».

Δεν πήραν άδεια οι ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός

Η επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης δεν έδωσε άδεια σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικό και χορήγησε κανονικά στους Λεβαδειακό, Πλατανιά και Βέροια.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν εξασφάλισε την πολυπόθητη αδειοδότηση από την ΕΠΟ με αποτέλεσμα να μένει εκτός πλέι οφ και να μην μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη αν κατακτήσει τελικά την 5η θέση.
Η επιτροπή εφέσεων αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ απέρριψε και την ένσταση που είχε καταθέσει η ομάδα των Ιωαννίνων η οποία για δεύτερη φορά δεν θα μπορέσει να παίξει στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μέσα στο γήπεδο φαινόταν ότι θα είχε την δυνατότητα να παλέψει μέχρι τέλους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε και την αίτηση του Πανθρακικού που τη νέα σεζόν αν μείνει στην κατηγορία θα πρέπει να πορευτεί με άλλα δεδομένα, ενώ αντίθετα ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς και η Βέροια εξασφάλισαν τη σχετική άδεια μετά από την έφεση που είχαν καταθέσει.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.
Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. και ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ.

Δεν έκανε δεκτές τις εφέσεις και δεν χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ».

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ξενώνας - Καφενείο - Εστιατόριο - Ο "Μπαξές", στα Δολιανά Ιωαννίνων

Στην πλατεία των Δολιανών λειτουργεί το νεοανακαινισθέν καφέ εστιατόριο της Πλατείας του χωριού, οπου λειτουργεί όλο το χρόνο, προσφέροντας καφέ, τσίπουρο και μεζέ αλλά και φαγητό στους διαμένοντες και ταξιδιώτες της περιοχής.

Κάτω από τον ξενώνα υπάρχει ζεστός-φιλικός χώρος Καφενείου -Εστιατορίου-ψησταριάς ώστε οι επισκέπτες δεν μπορούν να χάσουν το νοστιμότατο πρωινό από τραχανά-πίττα χωριάτικη,ζυμωτό ψωμί, φρέσκα αυγά ,σπιτικές μαρμελάδες και ντόπιο μέλι.

Η Ήπειρος φημίζεται για την κουζίνα της. Μετά από μια βόλτα λοιπόν ή πριν, κάντε μια στάση στο εστιατόριο μας ο "Μπαξές" για τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακές πίτες, μαγειρευτά φαγητά και πιάτα «της ώρας», όλα με διαλεκτά υλικά ντόπια και δικής μας παραγωγής.

Ένα, τέλος, πλεονέκτημα του Καφέ-Εστιατορίου μας,είναι ότι τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες λειτουργεί και υπαίθρια στην Πλατεία του χωριού και οι επισκέπτες μπορούν να πιουν το καφεδάκι ή το κρασάκι τους,να απολαύσουν το φαγητό τους, με θέα την γύρω κατάφυτη,καταπράσινη,γαλήνια περιοχή.Θα σας προσφέρει αξεπέραστη φιλοξενία και άριστη εξυπηρέτηση σε φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον.

Απολαύστε το τοπίο, την καλή παρέα και τις αυθεντικές γεύσεις.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει από το πρωί, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου, η οποία πανηγυρίζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Το γλέντι θα συνεχιστεί το βράδυ στην πλατεία της Αρετής.

Άρτα: Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (16-04-2015) το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (5) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δύσκολα θα πάρει άδεια ο ΠΑΣ

Οι πληροφορίες από το μέτωπο των αδειοδοτήσεων για τον ΠΑΣ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές λοιπόν ο φάκελος που κατέθεσαν οι Ηπειρώτες έχει σοβαρές ελλείψεις κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στο δεύτερο γύρο των ακροάσεων, η ομάδα θα μείνει εκτός πλέι οφ ακόμα και αν καταφέρει να είναι στην πρώτη πεντάδα.
Προβλήματα επίσης παρουσιάζει ο φάκελος του Εργοτέλη ενώ υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα γι' αυτούς του Λεβαδειακού, της Βέροιας και του Πλατανιά.
Αντίθετα οι φάκελοι των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου, SKODA Ξάνθη και Παναιτωλικού δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό θέμα.


ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών σε Πρέβεζα και Ιωάννινα

Συνελήφθησαν χθες (08-04-2015), σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αναλυτικά:
αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες αργά το απόγευμα στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, έναν 29χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (6,2) γραμμαρίων, και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, έναν 25χρονο ημεδαπό, γιατί κατείχε (0,6) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (08-04-2015) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, φυγόποινος.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Πωγωνιανής (Επαναληπτικός Διαγωνισμός)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Επαναληπτικό Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ» (πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης και λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης  επί τοις εκατό (%) α. για τα καύσιμα στη μέση τιμή λιανικής πώλησης ανά είδος, όπως αυτή προσδιορίζεται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων ή τον αρμόδιο φορέα, όπως ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και β. για τα λιπαντικά  επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού, συνολικού προϋπολογισμού 17.886,18€ πλέον Φ.Π.Α.
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Παρασκευή,  17/04/2015 και από ώρα 11:00π.μ. (έναρξη υποβολής προσφορών) μέχρι ώρα 11:30π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά σε μία ή σε περισσότερες ομάδες των προς προμήθεια ειδών του προϋπολογισμού.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Ευμορφία Σίδερη και στο τηλέφωνο 2653360120, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.
Για την προμήθεια της πλήρους διακήρυξης παρακαλούμε ακολουθήστε τον υπερσύνδεσμο http://www.pogoni.gr/index.php/registration-documents
 και υποβάλετε τα στοιχεία σας.

                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


                                                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ενίσχυση ύψους 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για τα σχολεία

1.057.283 ευρώ στους δήμους της Ηπείρου

Με 25 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τους δήμους της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) έτους 2015, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους.
Το ανωτέρω ποσό προορίζεται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το ποσό των 1.057.283 ευρώ θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους 18 δήμους της Ηπείρου, από τη 2η κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (2015) για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Τη σχετική απόφαση, που προβλέπει την καταβολή 25 εκ. ευρώ συνολικά για όλα τα σχολεία της χώρας, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκος Βούτσης.
Τα ποσά που θα δοθούν προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο θα δοθούν τα εξής ποσά:
 Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων: 542.483,04 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: 196.710,03 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: 170.890,15 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: 147.199,78 ευρώ
Τα ποσά που θα καταβληθούν ανά δήμο είναι τα εξής:
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 339.837,25 ευρώ
ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 17.156,48 ευρώ
ΔΩΔΩΝΗΣ: 21.342,14 ευρώ
ΖΑΓΟΡΙΟΥ: 18.080,89 ευρώ
ΖΙΤΣΑΣ: 46.154,45 ευρώ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ: 27.902,21 ευρώ
ΜΕΤΣΟΒΟΥ: 32.937,03 ευρώ
ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 39.072,59 ευρώ
ΑΡΤΑΙΩΝ: 131.398,31 ευρώ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ: 21.431,23 ευρώ
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:13.462,41 ευρώ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ: 30.418,08 ευρώ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 83.750,76 ευρώ
ΖΗΡΟΥ: 44.310,00 ευρώ
ΠΑΡΓΑΣ: 42.829,39 ευρώ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 92.063,24 ευρώ
ΣΟΥΛΙΟΥ: 35.551,05 ευρώ


ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 19.585,49 ευρώ