Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση – Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης

 


Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μέλλον του Παύλου Πολάκη στο κόμμα, μετά την εμπρηστική του ανάρτηση, με την οποία στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστικούς, αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, ο πρώην υπουργός μένει εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα, λόγω της υπόθεσης Πολάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει τελικά την Πέμπτη.

Ιωάννινα: Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αναδείχθηκε νέος δήμαρχος

 


Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η διαδικασία εκλογής ολοκληρώθηκε απόψε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή».

Η σύγκλιση της δημοτικής ομάδας έγινε από τον Γιάννη Τσίμαρη, τον δημοτικό σύμβουλο που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της διαδικασίας ενώ έκανε και μία εκτενή και συγκινητική αναφορά στον Μωυσή Ελισάφ.

«Βρισκόμαστε απόψε ενώπιον μιας ιστορικής στιγμής για την πόλη. Μιας στιγμής που κανένας δεν φανταζόταν όταν βρισκόμασταν στα πρώτα βήματα της «Νέας Εποχής», μιας στιγμής που κανένας δεν ήθελε να πιστέψει μέχρι και πριν από λίγες μέρες.

Ο Δημαρχός μας, ο  Μωυσής  Ελισάφ  της προσφοράς, του πνεύματος του πολιτισμού και της ευθύνης, ο οποίος  πριν τέσσερα χρόνια περίπου ξεκίνησε την πορεία για την αναγέννηση του Δήμου μας δεν είναι πια μαζί μας.

Δίπλα του βρεθήκαμε όλοι όσοι είμαστε εδώ απόψε και εκατοντάδες άλλοι που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλο το Δήμο.   Μαζί του   και  οι πολίτες που τον ανέδειξαν  Δήμαρχο τους.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Μωυσής δεν είναι ανάμεσά μας.

Δυσκολευόμαστε να δεχθούμε ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο του, δεν δίνει οδηγίες, δεν ρωτάει για κάθετι μικρό και σημαντικό.

Γράφτηκαν πολλά για τον δήμαρχο Ιωαννίνων τις προηγούμενες ημέρες.

Θέλω να πω τούτο..

Η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ άνοιξε ένα νέο παράθυρο στην πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μία κορυφαία στιγμή για την ιστορία της πόλης. Ο θάνατός του δεν θα πρέπει να κλείσει το παράθυρο αυτό… Είναι δικό μας χρέος να το κρατήσουμε διάπλατα ανοιχτό και να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής.

Του το οφείλουμε..» ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίμαρης η εκλογή νέου δημάρχου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 60 του Νόμου 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει .

 «Το πράττουμε  με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα, την οποία πάντα και  εκ πεποιθήσεως επιδίωκε  και προσπαθούσε να  διασφαλίσει   ο  Δήμαρχος  και  η παράταξή μας.

 Οι πολίτες το 2019  επέλεξαν την παράταξη Νέα Εποχή και τον προταθέντα  από αυτή  Μωυσή Ελισάφ για Δήμαρχό τους.

Η παράταξη μας Νέα Εποχή και  ο Μωυσής Ελισαφ ως  ο επικεφαλής συνδυασμού που πλειοψήφησε, έλαβαν  από τους πολίτες την  εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος που εξήγγειλαν.

   Η παράταξη αυτή  επιλέγει κατά νόμο σήμερα τον αντικαταστάτη του  Δημάρχου μας, δικαίωμα που το έχει  και νομικά και ηθικά . Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην βούληση  του  εκλογικού σώματος.

   Επιδιώκοντας  την  τήρηση της νομιμότητας ο Δήμαρχος  απευθύνθηκε  έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών  παραθέτοντας και μάλιστα   απολύτως  τεκμηριωμένα  την δική του άποψη , χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη.

    Να είστε   βέβαιοι  ότι  η παράταξή μας, όλοι μας, μετά την ολοκλήρωση της  εκλογικής μας διαδικασίας, θα συνεχίσουμε   με ενότητα να εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε της  δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών  με αίσθημα ευθύνης προς την παρακαταθήκη του Δημάρχου μας» κατέληξε ο κ. Τσίμαρης.

Οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι με μυστική ψηφοφορία ανέδειξαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ως νέο Δήμαρχο των Ιωαννίνων.

Ο ίδιος συγκινημένος απεύθυνε τις ευχαριστίες του και δεσμεύτηκε για σκληρή και επίπονη δουλειά με βάση τις αρχές και το έργο του Μωυσή Ελισάφ.

«Η σημερινή ήταν μία πραγματικά  δύσκολη διαδικασία.  Και ήταν δύσκολη επειδή η δημοτική μας ομάδα συνήλθε για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του  ηγέτη και δημάρχου μας Μωυσή Ελισάφ.

Η απουσία του είναι δυσαναπλήρωτη.

Ταυτόχρονα   καθιστά  τις δικές μας ευθύνες απέναντι στους δημότες  ακόμη μεγαλύτερες.

Δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω με  συνέπεια το πρόγραμμα της παράταξής μας, τις προτεραιότητες και τους στόχους που είχαμε θέσει, το όραμα του Μωυσή Ελισάφ για μία πόλη που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και έναν Δήμο που θα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών.

Με διάθεση για συνεργασία, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και  με σκληρή δουλειά θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα επιδιώκοντας το καλύτερο.

Η  παράταξη μας τιμώντας τις δεσμεύσεις της θα είναι παρούσα  στην επόμενη  ημέρα.  Με σεβασμό στη μνήμη  και στην παρακαταθήκη του δημάρχου μας  θα  εργαστούμε με ενότητα  και  αίσθηση καθήκοντος  για να ολοκληρώσουμε το έργο μας  για το οποίο και  θα κριθούμε .  Στην  πορεία αυτή  δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές.

Θέλω να ευχαριστήσω  από καρδιάς  όλους τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παπαγεωργίου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής.

Επέκταση δυνατότητας οδήγησης Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης και στα αδέλφια των αγροτών

 


Επεκτείνεται και στα αδέλφια ιδιοκτητών η δυνατότητα οδήγησης των Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) που ανήκουν σε επαγγελματίες αγρότες, σύμφωνα με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), ανεξαρτήτως μεικτού βάρους του οχήματος.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, και τα αδέλφια των αγροτών θα μπορούν να κάνουν χρήση του αγροτικού αυτοκινήτου. Σκοπός η διευκόλυνση των αγροτών στην κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των δραστηριοτήτων τους, σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του αγροτικού αυτοκινήτου.

Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη οδηγία επεκτείνεται και στα αδέλφια το πλαίσιο που ίσχυε ήδη για τους γονείς, τα τέκνα και συζύγους των αγροτών, υπό τον όρο ότι έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την οδήγηση των οχημάτων των συγκεκριμένων κατηγοριών.


ΠΗΓΗ:parakalamoscity.blogspot.com/

Ορίζοντες Ηπείρου: Ομιλία του κ. Σπύρου Ριζόπουλου με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση ως “Αιχμή του Δόρατος” των Εθνικών Εκλογών» τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 19:00, στο Grand Serai

 


Ο Σπύρος Ριζόπουλος σας καλεί στην ομιλία του με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση ως «Αιχμή του Δόρατος» των Εθνικών Εκλογών» την Δευτέρα 6/3/23 στις 19:00 στο Grand Serai Congress and Spa Hotel Δωδώνης 33, Ιωάννινα.

Σαράντα ευρώ η επιδότηση για οικιακά τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο

 


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Κώστα Σκρέκα, σαράντα ευρώ είναι η επιδότηση για οικιακά τιμολόγια ρεύματος με κατανάλωση μέχρι 500 κιλοβατώρες για τον Μάρτιο του 2023.

Συγκεκριμένα, για την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακά τιμολόγια:

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40€/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 €/MWh.

Οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές για 7η χρονιά στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας

 


Για 7η χρονιά θα διεξαχθούν φέτος οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας, Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ασφάλεια τις διαδρομές στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια της περιοχής!

Συγκεκριμένα, ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας (Voutsaras Mountain Bike) θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα, 22 και 23 Απριλίου, ενώ για πρώτη φορά θα είναι διήμερος με αγώνα χρονομέτρησης το απόγευμα του Σαββάτου και την διαδρομή των 30 χιλιομέτρων το πρωί της Κυριακής.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 12 Μαρτίου.

Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook:

https://fb.me/e/2EMgXgtHG

O Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου και θα έχει δύο διαδρομές, μία μήκους 11 χιλιομέτρων και μία μεγαλύτερου μήκους, 21 χιλιομέτρων.

Και οι δύο διαδρομές είναι κυκλικές με σχετικά χαμηλή υψομετρική διαφορά.

Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook:

https://fb.me/e/57Mc0VrcY

Οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές διεξάγονται σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας.

Χορηγοί των αγώνων είναι οι εταιρείες:

Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο

WATT+VOLT Κατάστημα Ιωαννίνων

Στοιχεία επικοινωνίας

Διοργάνωση/Τεχνική Διεύθυνση – Νίκος Νικολάου 6944788431

Ιστοσελίδα (υπό διαμόρφωση) - http://www.parakalamies.gr/

SocialMedia -Παρακαλάμιες Διαδρομές

ΠΗΓΗ: http://www.zitsa.gov.gr/

Σπύρος Ριζόπουλος: Η Θεσπρωτία έχει ανάγκη από οικιστική και τουριστική ανάπτυξη με ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Το πρόβλημα των ΤΟΕΒ δε λύνεται με ψέματα


 

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τα αιτήματα κατοίκων στις εκβολές του Καλαμά, όσο και από τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες που αφορούν περιοχές Νατούρα κι έχουν να κάνουν με την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτής παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ηγουμενίτσα, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως εξήγησε, οι περιβαλλοντικές μελέτες αλλά και τα αιτήματα των κατοίκων διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση γύρω από τον Καλαμά με βασικότερο στοιχείο την μεγαλύτερη οικιστική αξιοποίηση καθότι από τις τρεις ζώνες προστασίας που προβλέπονται στις δύο επιτρέπονται οικιστικές και τουριστικές επενδύσεις.

Κατά τον ίδιο οι προβλέψεις αυτές από μόνες τους δεν είναι πρόβλημα για την περιοχή, ωστόσο μπορεί να μετατραπεί αν δεν υπάρξουν σαφείς κανόνες.

«Η Ελλάδα δεν φημίζεται για την οργάνωσή της στα πολεοδομικά ζητήματα. Περιοχές με απίστευτο κάλος έχουν παραδοθεί χωρίς μέτρα και σταθμά στις ορέξεις συγκεκριμένων συμφερόντων. Ο Καλαμάς είναι μεν αναξιοποίητος αλλά οι οικιστικές και τουριστικές δραστηριότητες θέλουν μεγάλη προσοχή. Πρέπει να αποφύγουμε τα εκτρώματα. Δεν λέμε όχι στην οικιστική και τουριστική ανάπτυξη αλλά να γίνουν όλα με οργανωμένο σχέδιο πολεοδομικό και ρυθμιστικό. Για παράδειγμα στην μελέτη υπάρχει η περιοχή της Λυγιάς Ηγουμενίτσας όπου χρειάζεται ειδική εξέταση γιατί μπορεί να δημιουργηθεί ένας πρότυπος οικισμός».

Παράλληλα, ο κ. Ριζόπουλος έθεσε και το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού η οποία θα επιφέρει μεγαλύτερες ανάγκες στέγασης και μάλιστα για στελέχη εταιριών με αυξημένα εισοδήματα.

«Πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο γιατί ανάπτυξη λιμανιού οι ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τον Καλαμά καθώς και οι ατελέσφορες λύσεις για το βιοτεχνικό πάρκο είναι μεταβλητές που δημιουργούν νέες συνθήκες οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Αν βαδίσουμε σωστά ο συνδυασμός της ύπαρξης μελετών για τον Καλαμά και η ανάπτυξη του λιμανιού απαιτούν νέα πολεοδομική αντίληψη υπέρ της ανάπτυξης αλλά και της αισθητικής και περιβαλλοντικής προστασίας», κατέληξε.

Για τους ΤΟΕΒ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Παραμυθιάς λόγω της παύσης λειτουργίας του ΤΟΕΒ, ο κ. Ριζόπουλος μίλησε για την ανάγκη ξεκάθαρων λύσεων.

«Στην Ήπειρο με τους ΤΟΕΒ είμαστε στο ‘’και πέντε’’ αφού υπήρξαν 4 διακανονισμοί των χρεών τα τελευταία 5 χρόνια με ελκυστικούς όρους, οι οποίοι δεν τηρήθηκαν. 400 ΤΟΕΒ υπάρχουν στην Ελλάδα και οι μόνοι που έχουν προβλήματα είναι στην Ήπειρο», σημείωσε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Το πρόβλημα είναι αρχικά διαρθρωτικό γιατί όταν φτιάχτηκαν οι υποδομές στόχος ήταν η παροχή νερού σε μεγάλες εκτάσεις οι οποίες όμως σήμερα δεν καλλιεργούνται την ίδια ώρα που το κόστος παραμένει το ίδιο. Άρα βελτίωση με τα νέα δεδομένα δεν έγινε. Οι λύσεις που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν ευκαιριακές και δεν πέτυχαν. Αν είχαν πετύχει δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα.  Όσες ρυθμίσεις και να γίνουν το πρόβλημα θα επιστρέφει».

Παράλληλα σημείωσε ότι όσο οι ΤΟΕΒ και μερίδα αγροτών θεωρούν ότι η λογική του περιφερειάρχη «ανοίξτε τις κάνουλες, ποτίστε, μην πληρώνετε και θα καθαρίσω εγώ», το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

«Η λύση που προτείνεται από τον ‘’αγρότη της χρονιάς 2022’’ στηρίζεται ψέμα. Ψέμα από τον περιφερειάρχη προς τους αγρότες ότι μπορεί να υπάρχει λύση. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως μια προεκλογική ευκαιρία από την ίδιο άνθρωπο που το δημιούργησε.

Χρειάζεται ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο με δημιουργία υποδομών ενέργειας, αλλαγή αντλιοστασίων για μείωση κόστους και συνέπεια στην αποπληρωμή χρεών.

Την επεξεργαζόμαστε και θα την παρουσιάσουμε στο πρόγραμμα μας αναλυτικά μετά τις εθνικές εκλογές», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

***

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του σε περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι αυτές θα εξαρτηθούν από το τι θα έχει παραλάβει.

«Υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στην Ήπειρο αυτή τη στιγμή που η λύση τους εξαρτάται από τη διάθεση των πόρων που υπάρχουν. Πρέπει να δω τι θα παραλάβω για να γνωρίζω τα καθαρά νούμερα και να τα βάλω σε μια σειρά.

Από τις περιοδείες μας βλέπω ότι υπάρχουν ζητήματα φτώχειας. Σε αυτή την Ήπειρο ζούμε κι όχι των 50 διαπλεκόμενων που κάνουν ότι θέλουν. Εμένα δεν με κρατάει κανείς στην Ήπειρο και οι επιλογές μου θα γίνουν με γνώμονα τους ηπειρώτες κι όχι αυτούς που θέλω να εξυπηρετήσω, όπως κάνουν άλλοι μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Η Κόνιτσα γιόρτασε τα 110α Ελευθέριά της

 


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθερίου Οικονόμου ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και της συζύγου του Πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη, εορτάστηκαν την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου τα 110α Ελευθέρια της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από τον οθωμανικό ζυγό. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της συζύγου του Πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου με την παρουσίαση επετειακού μουσικού προγράμματος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Γεωργάνου και τη Μικτή Χορωδία Δήμου Κόνιτσας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μουσικού Γιάννη Γαλίτη. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας μας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο με την παρουσίαση της ιστορίας του σχολείου τους, για το οποίο οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες εντοπίζονται το 1914, αμέσως μετά την Απελευθέρωση. Η συγκίνηση ήταν έντονη, καθώς αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών από το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου Λεμεσού, ταξίδεψε από την Κύπρο, με σκοπό την αδελφοποίηση με το ΓΕΛ Κόνιτσας και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης μας. Η Κύπρος μας παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε από  το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς της Κόνιτσας που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας.    

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ.Ανδρέα. Στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων στη θέση Αη Γιάννης, όπου το 1913 έγινε η υποδοχή των αγωνιστών της απελευθέρωσης της Κόνιτσας από τον οθωμανικό ζυγό με επικεφαλής τον λοχαγό Δημήτριο Παπανικολάου, διοικητή του 1ου Τάγματος του 22ου Σώματος Πεζικού, ο οποίος είχε νικήσει τον Τζαβήτ πασά. 

 

Ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η Διευθύντρια του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου Μαρία Θεοφάνους, που ευχαρίστησε το Δήμο Κόνιτσας για τη φιλοξενία και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.  Ο Δήμαρχος τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη εφικτό να παραστεί. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κυρία Μαρούλα Παπαευσταθίου Τσάγκα, Διδάκτωρ Ιστορίας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ηπείρου με θέμα: «Ιστορικές σελίδες από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων και της Κόνιτσας», ενώ οι μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου Κύπρου παρουσίασαν ένα μικρής διάρκειας μουσικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μεγαλειώδη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιον των επισήμων, στην οποία συμμετείχε μπάντα του Στρατού, της Αστυνομίας, καθώς και τμήματα δοκίμων Αξιωματικών της Σ.Α.Ε.Α. 

 Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς, η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο Διοικητής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Ιωαννίνων Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Γενικός Επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Γεώργιος Δούβαλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Βασίλειος Μουσελίμης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Απόστολος Βασδέκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, ο Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Ηλίας Σκανδάλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Γεώργιος Αζέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωσταντίνος Σιαράβας ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Αγνή Νάκου, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Παναγιώτης Νάκος, ο Διοικητής του 583 Τάγματος Προκαλύψεως Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ζιώγας Ιωάννης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κόνιτσας, η Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Μαρούλα Παπαευσταθίου, η διευθύντρια, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου Λεμεσού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Σπανός, οι Αντιδήμαρχοι Κόνιτσας Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, Δημήτριος Χήρας και Αριστείδης Λαζογιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας κ. Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης και Πρόεδροι των λοιπών Κοινοτήτων του Δήμου μας, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ιωαννίνων,  οι διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κόνιτσας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου. 

Ο Δήμος Κόνιτσας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές των εκδηλώσεων και  όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Κόνιτσα. 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Κύπριους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που μας γέμισαν συγκινήσεις με τη συμμετοχή τους στην Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης μας. Ευελπιστούμε να δομηθούν γέφυρες και να τεθούν θεμέλια για μια ισχυρή μελλοντική συνεργασία της Κόνιτσας με την Κύπρο. 

                                                                 Από το Γραφείο Δημάρχου

Παρακάλαμος: Ευχαριστήριο για την διοργάνωση της Τζαμάλας

 


Ως Πρόεδρος του Τ.Σ. Παρακαλάμου αλλά και εκ μέρους του Πολιτιστικού μας Συλλόγου "Το Σώσινο", θέλουμε να σας εκφράσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τις ευχαριστίες μας για την βοήθειά σας αγαπητοί φίλοι.

Γυναίκες και άνδρες.

Άλλοι βοήθησαν στην κοπή των ξύλων, άλλος για την μεταφορά χαλικιού, άλλοι στην τοποθέτηση των ξύλων για την φωτιά, άλλοι φρόντισαν για τα πυροτεχνήματα, άλλοι το βράδυ στο ψήσιμο και γενικότερα στην δημιουργία του μπουφέ με διάφορα εδέσματα, τις γυναίκες για την προετοιμασία, τους μάγειρες μας  για την πεντανόστιμη  παραδοσιακή φασολάδα και τέλος τους υπόλοιπους που μας βοήθησαν στον καθαρισμό της πλατείας μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία, συγχωριανούς αλλά και συνδημότες, τον Δήμαρχο κ. Καψάλη Κωνσταντίνο, τον Αντ/ρχο και υπεύθυνο πολιτιστικών κ. Γιούνη Αναστάσιο, τον πρώην πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Δημοτικό σύμβουλο κ. Γκόγκο Χρήστο και τον Δημοτικό σύμβουλο και συγχωριανό  κ. Ντότη Δημήτρη.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πωγωνίου για την προσφορά όλων των εδεσμάτων (και προσωπικά τον Αντ/ρχο κ. Γιούνη Τάσο), τον Αντ/ρχο κ. Γκέγκα Κωνσταντίνο, την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας μας και τον Πάτερ Διονύσιο για την συνεργασία.

Σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή και ο αγώνας μας θα συνεχίζεται με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του χωριού μας.

Σας θέλουμε μαζί σε κάθε προσπάθεια  μας.

Και να ξέρετε ότι μεγαλύτερη ανταμοιβή δεν υπάρχει για εμάς από το να σας βλέπουμε χαρούμενους και αγαπημένους.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος-ξενώνας στην Κοινότητα Κτισμάτων


 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 125/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 4/2023 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

Δημοτικό κατάστημα & Ξενώνα (συνολικό εμβαδόν 249,58 μ2) εντός οικισμού Κοινότητας Κτισμάτων που βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Κοινότητας Κτισμάτων  εκτάσεως Ε=1.018,00μ2, στο κέντρο του οικισμού και δυτικά της κεντρικής πλατείας. Το ακίνητο είναι τοποθετημένο περίπου στο μέσο του οικοπέδου και συνορεύει στην ανατολική μπροστινή πλευρά (κύρια είσοδος) με δημοτικό δρόμο, στα δυτικά με ιδιοκτησίες Τσιάβου Γεωργίου και Παππά Γεωργίου και βόρια και νότια με κοινοτικές εκτάσεις.

Αποτελείται  από ένα χώρο εστιατορίου-μπαρ, κουζίνα, ψησταριά, δύο δίκλινα δωμάτια, ένα τρίκλινο δωμάτιο με WC και λινοθήκη εντός του δωματίου, δύο μονόκλινα δωμάτια με WC εντός των δωματίων, λεβητοστάσιο, κοινόχρηστο WC και στεγασμένο ανοικτό χώρο επιφανείας 59,48μ2 στην είσοδό του.

Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με την αρ. 127/22 (ΑΔΑ:68Ρ5Ω1Ω-ΛΑ3)  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.

 β) Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.

 γ) Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.

 δ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του ίδιου και του εγγυητή του ότι: 1. έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα, 2.έλαβαν γνώση της κατάστασης του ακινήτου, του περιβάλλοντος χώρου, του εξοπλισμού που διαθέτει και την πρόθεσή τους για τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του ακινήτου λαμβάνοντας υπόψη την θέση του Δήμου.

Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.

Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.

Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας:

   Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 23/02/2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα το Καλπάκι.

Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς:

   Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους.

Εγγυητής:

     Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει με φυσική παρουσία αξιόχρεο εγγυητή , ο οποίος θα προσκομίσει ταυτότητα, φορολογική και δημοτική ενημερότητα. Ο εγγυητής θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και ύστερα το συμφωνητικό, ευθύνεται για την καταβολή του μισθίου ως πρωτοφειλέτης  και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης παραιτουμένου τούτου του δικ/τος διαιρέσεως και διζήσεως.

Δικαίωμα αποζημίωσης:

          Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του δήμου  ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Σύμβαση:

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση.

Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.

 Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

Διάρκεια εκμίσθωσης – αναπροσαρμογή μισθώματος:

  Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται για εννέα έτη (9) από την ημέρα υπογραφής του συμφωνητικού μίσθωσης εκ μέρους του τελευταίου πλειοδότη μισθωτή και του εγγυητή του, με δικαίωμα  μετά από αίτηση του μισθωτή και του εγγυητή και σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ,  να παραταθεί για ίσο χρονικό διάστημα με την αρχική σύμβαση με τον όρο όμως να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα μισθώματα και οφειλές από την μίσθωση (νερό –ΔΕΗ κλπ) και την υπογραφή έγγραφης σύμβασης παράτασης υπογεγραμμένη από όλους τους συμβαλλόμενους της αρχικής μίσθωσης.

Για κάθε επόμενο μισθωτικό έτος το εκάστοτε καταβαλλόμενο μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κατά ποσοστό 75% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών καταναλωτή  (ΔΤΚ) όπως καθορίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία επί του καταβαλλόμενου μισθώματος.

Σαφώς σε κάθε περίπτωση το μηνιαίο μίσθωμα δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο από το καταβαλλόμενο. Οι αυξήσεις θα γίνονται ετησίως ως ανωτέρω έστω και αν ακόμα το ενοίκιο που θα προκύπτει και θα καταβάλλεται θα είναι υπερπολλαπλάσιο του 10% της εκάστοτε ισχύουσας αντικειμενικής αξίας του μισθίου.

Προθεσμία καταβολής του μισθώματος:

  Το μίσθωμα θα καταβάλλεται στο τέλος εκάστου  μήνα στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, σε περίπτωση δε καθυστερήσεως οιοσδήποτε δόσεως ο εκμισθωτής Δήμος δύναται να κηρύξει τον μισθωτή έκπτωτο της μισθώσεως και ενεργείται σε βάρος του μισθωτή και του εγγυητή αναπλειστηριασμός.

Εγγύηση συμμετοχής:

  Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει, για την συμμετοχή του στη δημοπρασία, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του  οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης ήτοι : 50,00€ Χ 12 μήνες =600,00€ Χ 10% = 60,00€ (εξήντα ευρώ). Η εγγυητική αυτή θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης από άλλη, ποσού ίσου και αντίστοιχου με το επιτευχθέν ετήσιο μίσθωμα, για τη εξασφάλιση εντός των υπό της διακήρυξης οριζόμενων προθεσμιών καταβολής του μισθώματος. Σε περίπτωση διακοπή  μίσθωσης νωρίτερα  από την ημερομηνία λήξης της από υπαιτιότητα του μισθωτή, η εγγυητική που καταθέτει κατά την υπογραφή της σύμβασης θα εκπίπτει υπέρ του Δήμου Πωγωνίου.

Υποχρεώσεις μισθωτή:

   Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλειές, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο, σε καλή κατάσταση, προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Για τυχόν αμέλειά του ευθύνεται έναντι του Δήμου, ο οποίος διατηρεί το δικαίωμα άσκησης κάθε ενδίκου μέσου για την περιφρούρηση των συμφερόντων του.

  Ο μισθωτής επιβαρύνεται με τα τέλη καθαριότητας, φωτισμoύ, ύδρευσης-αποχέτευσης και οποιοδήποτε άλλο τέλος ή δικαίωμα.

    Ο μισθωτής υποχρεούται να ενεργήσει ο ίδιος για οποιαδήποτε αδειοδότηση χρειαστεί για την λειτουργία του καταστήματος.

   Ο μισθωτής δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης από το Δήμο ή μείωσης του μισθώματος για βλάβη του μισθίου ή της επιχείρησης του από θεομηνία ή άλλη τυχαία αιτία, που θα επέλθει σε αυτόν μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ούτε και απαλλάσσεται της καταβολής του μισθώματος εάν δεν έκανε χρήση του μισθίου χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου.

  Ο μισθωτής υποχρεούται να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος του και να τηρεί κατά γράμμα όλες τις ισχύουσες Αστυνομικές και υγειονομικές διατάξεις που αφορούν την υγιεινή και τις περί κοινής ησυχίας διατάξεις. Η μη τήρηση των παραπάνω, θα συνεπάγεται ακύρωση της σύμβασης.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτο, η σύσταση εταιρείας μεταξύ του μισθωτή και τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου και η σιωπηρή ανανέωση της σύμβασης.

    Ο Δήμoς δεv ευθύvεται έvαvτι τoυ μισθωτή, oύτε υπoχρεoύται σε επιστροφή ή μείωση τoυ μισθώματoς ή και λύση της σύμβασης άvευ απoχρώvτoς λόγoυ.

  Μεταξύ του Πλειοδότη και του Δήμου (εκάστου Προέδρου της Κοινότητας που ανήκει το δημοτικό ακίνητο) θα συνταχθεί και θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής των χώρων και όλων των ειδών που συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς.

Λήξη μίσθωσης:

  Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, ή την τυχόν παράταση αυτής να παραδώσει το μίσθιον στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Ο μισθωτής σε περίπτωση που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της μίσθωσης, μπορεί με αίτησή του προς το ΔΣ μετά από το πρώτο έτος της μίσθωσης, να ζητήσει την πρόωρη λήξη της μίσθωσης και μετά την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ να αποχωρήσει πρόωρα από μίσθιο.

Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση

Σιωπηρή αναμίσθωση, ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως.

Ευθύνη Δήμου:

Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή για την πραγματική κατάσταση την οποία ευρίσκεται το μίσθιο της οποίας τεκμαίρεται ότι έλαβε γνώση αυτός, ούτε συνεπώς υποχρεούται εντεύθεν εις την επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ούτε στην λύση της μισθώσεως.

Τυχόν αυθαιρεσιών του ακινήτου θα διευθετηθούν  με ευθύνη του Δήμου.

Άλλοι όροι:

   Το δημοτικό κατάστημα θα χρησιμοποιηθεί  αποκλειστικά για κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος και Ξενώνας. Θα ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας  Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς και η τήρηση ωραρίου λειτουργίας του. Πάσα επισκευή ή άλλη συμπληρωματική εργασία – επέμβαση κατά τον χρόνο της μισθώσεως που θα απαιτηθεί να γίνει , θα γίνει μόνο μετά από έγκριση της δημοτικής αρχής  και θα βαρύνει τον μισθωτή ο οποίος δεν δικαιούται να ζητήσει από τον Δήμο καμία αποζημίωση κατά την λήψη του χρόνου της μισθώσεως.

Ο μισθωτής υποχρεούται ακόμη, μόλις λήξει η σύμβαση, να αποδώσει το χώρο ελεύθερο και σε καλή κατάσταση μετά τις τυχόν προσθήκες και βελτιώσεις του, χωρίς να δικαιούται να αφαιρέσει από αυτό κανένα οικοδομήσιμο υλικό. Τα υλικά αυτά θα παραμείνουν για όφελος του Δήμου, χωρίς αποζημίωση. Οιαδήποτε φθορά ή βλάβη θα βαρύνει αυτόν. Σε αντίθετη περίπτωση υποχρεούται να αποζημιώσει το Δήμο, ακόμη δε και αθροιστικά στην καταβολή λόγω συμπεφωνημένης ποινικής ρήτρας ποσού ίσου προς το ημερήσιο μίσθωμα για κάθε μέρα καθυστέρησης παράδοσης του μισθίου για οποιοδήποτε λόγο και αν προήλθε η καθυστέρηση αυτή. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο Δήμος καταγγείλει τη σύμβαση για παράβαση των όρων της από το μισθωτή.

Δημοσίευση διακήρυξης:

  Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του δημάρχου τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του: α)Δημοτικού Καταστήματος Καλπακίου (έδρα του Δήμου), β) Δημοτικού  καταστήματος Δελβινακίου  (Δ.Ε. Δελβινακίου)  και γ) Κοινοτικού  καταστήματος Κτισμάτων.  Θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου:  www.pogoni.gr

Επανάληψη της δημοπρασίας:

     Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν πλειοδότης. Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από τη Οικονομική επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

    Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.

   Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

Πληροφόρηση ενδιαφερομένων:

     Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες- υπεύθυνη υπάλληλος κ. Γραμμόζη Αναστασία τηλ.2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ