Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σύλληψη φυγόποινων σε Κακαβιά και Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Πρέβεζας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

1. Χθες (το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως προέκυψε από το διαβατηριακό έλεγχο εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης επτά μηνών, για μαστροπεία κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, κατά συναυτουργία.

2. Σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 38χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Άρτα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα, η οποία διαπράχθηκε πριν από τέσσερις ημέρες (22-05-2015) στην Άρτα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, ενός 20χρονου άνδρα και μίας 22χρονης γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει και μία ακόμα γυναίκα συνεργό τους, που αναζητείται.
Ειδικότερα, αργά το απόγευμα της 22-05-2015, οι προαναφερόμενοι, εισήλθαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Άρτα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (769) ευρώ.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ο Μπάμπης Νταλάκας στην τεχνική ηγεσία στη νέα αγωνιστική σεζόν

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ανακοίνωσε ότι την τεχνική ηγεσία στη νέα αγωνιστική σεζόν θα αναλάβει Μπάμπης Νταλάκας.
Ο Μπάμπης Νταλάκας την περσινή χρονιά ξεκίνησε με την ομάδα του Α.Ο. Κόντσικας από την οποία συνέχεια αποχώρησε.

Μετά ανέλαβε τον Α.Ο. Βελισσαρίου με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά πριν την έναρξη των αγώνων μπαράζ αποχώρησε από την ομάδα.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου της ρύθμισης χρεών σε 100 δόσεις

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη αποφάσισε την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τα τέλη Ιουνίου.
Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση.
Ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων ξεπερνά τις 25.000 την ημέρα και συνολικά οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 600.000.

Το δε ρυθμιζόμενο ποσό αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις του Δημοσίου έχουν υπερβεί τα 350 εκατ. ευρώ.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Συνελήφθη, σήμερα (26-05-2015) μετά τα μεσάνυκτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα βίαιης προσαγωγής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής από τον Ανακριτή Ρόδου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για ψευδή ανώμοτη κατάθεση

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας

Συνελήφθησαν, χθες (25-05-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 23 ετών, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Αλ. Καχριμάνης: Προς θετική κατεύθυνση η Κ.Υ.Α. για την κατανομή των βοσκοτόπων...

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η Κ.Υ.Α. για την κατανομή των βοσκοτόπων, είναι όμως απαραίτητες και ορισμένες άλλες συμπληρωματικές ρυθμίσεις,  ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

 «Η Κ.Υ.Α. – τόνισε χαρακτηριστικά- κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση, αλλά αν μείνει όπως έχει, δεν θα λύσει προβλήματα. Πρέπει να γίνουν και οι άλλες ενέργειες, οι οποίες από ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο,  προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή.  Με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Υποδομών, η πρώτη εντύπωση που δίνεται είναι ότι κάποιες Περιφέρειες φαίνεται να είναι αδικημένες με το συντελεστή βόσκησης και κάποιες, όπως είναι οι νησιωτικές, είναι ωφελημένες.  Εγώ είπα ότι δεν παίζουν  τόσο ρόλο οι συντελεστές, όσο η  αναγραφή του πραγματικού ζωικού κεφαλαίου της κάθε περιοχής για το οποίο πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες και να καταγραφεί πλήρως ο βοσκότοπος της κάθε περιοχής που αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από κει και πέρα θα μπορέσουν όλα αυτά που η Κ.Υ.Α. αυτή περιλαμβάνει να εφαρμοστούν. Αν δεν γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες, θα είναι κάτι που θα είναι μεν προς τη θετική πλευρά, αλλά θα έχουμε αρκετά βήματα να διανύσουμε».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Περιφερειάρχης και αναφερόμενος στις εκτάσεις που πρέπει να περιληφθούν στις βοσκήσιμες εκτάσεις, είπε ότι με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. φαίνεται μια διαφορά ως προς το σύνολο των βοσκήσιμων εκτάσεων.

«Ειδικά για την Ήπειρο – πρόσθεσε- που έχει εκτάσεις για ποιοτική κτηνοτροφία, όπως ορεινές χορτολιβαδικές, φρυγανώδεις (πουρνάρια κλπ), αλπικές ή προστατευόμενες, όλες αυτές θα μπουν ξανά στη διαχείριση, εκτός  εκείνων που εξαιρεί η  Ε.Ε. (δέκα μεγάλα δένδρα ανά στρέμμα),  ενώ με την Ελληνική Νομοθεσία απαγορεύονται ως βοσκήσιμα και  τα παραγωγικά δάση. Έχουν  ληφθεί πολλά στοιχεία από το ΕΘΙΑΓΕ και με τη νομοθεσία που προωθούν (τα Υπουργεία) στη Βουλή, θα μπορέσουμε να λύσουμε και άλλα προβλήματα. Σήμερα εφαρμόζεται η νομοθεσία κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να μην  μπορούν να δοθούν ούτε άδειες.  Με τη  συζήτηση και τη συνεχή επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία θα δώσουμε αυτό που πρέπει».

Τέλος ο Περιφερειάρχης,  με αφορμή ερωτήματα κτηνοτρόφων, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι σήμερα οι Περιφέρειες, δεν έχουν καμία σχέση με τη νομοθεσία, ούτε με τους βοσκότοπους, ούτε και με τις επιδοτήσεις. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Έκανε τη βόλτα του με κλεμμένη μοτοσυκλέτα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Άρτα, ο 23χρονος κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 16-01-2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, σήμερα (25-05-2015) το πρωί, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονoς ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών, για κλοπή από κοινού.
2. Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Συλλήψεις ατόμων για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας , για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη βαριάς σωματικής βλάβης και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης καθώς και την διευκόλυνση εισόδου – εξόδου από τη χώρα μας παράνομων μεταναστών.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, 4 4χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Παρακάλαμος Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (24-05-2015) το πρωί στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς, (περιοχή Παρακάλαμου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 33χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Μπλόκο σε φορτίο ηρωίνης… Εντοπίστηκε με ακτίνες Χ σε νταλίκα από την Τουρκία

Στοπ σε μεγάλο φορτίο ηρωίνης, έβαλαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου λιμενικοί της Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για ποσότητα έντεκα κιλών περίπου, την οποία μετέφερε επιμελώς κρυμμένη, ο Τούρκος οδηγός της νταλίκας.

Σημειώνεται ότι η ηρωίνη ήταν τόσο καλά κρυμμένη που χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί το ειδικό μηχάνημα με ακτίνες Χ, που υπάρχει στο λιμάνι προκειμένου να εντοπιστεί το παράνομο φορτίο, το οποίο είχε προορισμό την Ιταλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, η ηρωίνη που ήταν συσκευασμένη σε είκοσι πακέτα, εντοπίστηκε στην οροφή του τράκτορα και πίσω από την ταπετσαρία επένδυσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 49χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι σε γενόμενο έλεγχο από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης X-RAY του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν στην οροφή του τράκτορα και πίσω από την ταπετσαρία επένδυσης είκοσι (20) πακέτα, πιθανόν ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (11,290 kg) περίπου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσία

Συνέντευξη με τον Γιάννη Σταματελόπουλο.

Ο άνθρωπος  που έχει τρέξει 5 κούρσες σε πέντε συνεχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα είναι αθλητής μας.  Ο άνθρωπος που ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 18 του χρόνια  και κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να ασχολείται μαζί DSC_0212του είναι καθημερινά ανάμεσά μας. Είναι αυτός που συμβουλεύει  τους μικρότερους συναθλητές και στηρίζει  τους μεγαλύτερους. Είναι ο Γιάννης Σταματελόπουλος και θα υποστεί το «μαρτύριο» των δέκα ερωτήσεων για χάρη της ιστοσελίδας μας.
ΕΚΑ Δωδώνη: Γιάννη σε ευχαριστούμε που δέχτηκες να μας μιλήσεις απαντώντας στις ερωτήσεις που σε προειδοποιούμε δεν είναι και τόσο εύκολες.
ΕΚΑ Δωδώνη: θυμάσαι τον πρώτο καιρό που πάτησες το ταρτάν στο στάδιο; Πες μας αν σου πέρναγε απ΄ το μυαλό τότε ότι θα έφτανες τόσο ψηλά.
Γιάννης Σταματελόπουλος. Τόσο ψηλά. Όλα είναι σαν ένα όνειρο. Απίστευτη η διαδοχή των γεγονότων, οι χαρές που έχω ζήσει  από τότε ήταν πολλές αλλά δεν κρύβω πως στην πορεία διαπίστωσα πως οι εναλλαγές   με τις ατυχίες κάνανε διαγωνισμό. Η πολιτεία όμως με την αδιαφορία της προσπαθεί να με  πείσει ότι δεν έχω καταφέρει και! Μόνο αν έχεις διάκριση Ολυμπιάδας…Stam2
ΕΚΑ Δωδώνη: Αν γύρναγες το χρόνο πίσω θα ξανάκανες στίβο και γιατί;
Γιάννης Σταματελόπουλος: Θα ξανάκανα σίγουρα αλλά θα ξεκινούσα σε πιο μικρή ηλικία και  θα έβαζα βάσεις πιο υψηλούς στόχους.

ΕΔ: Υπάρχει βρωμιά στο στίβο;
Γιάννης Σταματελόπουλος: Βρωμιά υπάρχει παντού, ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι! Παρόλα αυτά ο στίβος είναι ο πιο υγιής χώρος στα αθλητικά πράγματα. Το άθλημα είναι βαθιά ριζωμένο στο DNA των πολιτών σε όλο τον κόσμο ως η βάση των πάντων που έχουν σχέση με τον κίνηση.

ΕΚΑ Δωδώνη. Ποια νομίζεις είναι τα βασικά προβλήματα αξιοποίησης των ταλέντων στον Ελληνικό στίβο;
Γιάννης Σταματελόπουλος. Η ανταμοιβή των κόπων. Ξεκινάω ανάποδα το σκεπτικό γιατί  αν ο μικρός που έχει την ικανότητα δεν έχει την επιβράβευση της προσπάθειας και τη στήριξη για να γίνει καλύτερος θα εγκαταλείψει εύκολα. Δεν γίνονται όλα μαζί, θα έπρεπε να υπάρχουν υποτροφίες ή ειδικές κατηγορίες των μαθητών ταλέντων! Στα υψηλά επίπεδα χρειάζονται απίστευτοι συνδυασμοί για να μπορεί το παιδί να αναδείξει τα προσόντα του.

ΕΚΑ Δωδώνη. Μη πεις ονόματα. Ποιοι τύποι σε θυμώνουν περισσότερο;
Γιάννης Σταματελόπουλος: Οι αλαζόνες, οι αχάριστοι, αυτοί που κατέχουν θέσεις χωρίς να τις αξίζουν… Άτομα που τα παρατάνε εύκολα, Άτομα χωρίς χρώμα στις κινήσεις τους και τη συμπεριφορά τους. Μου αρέσουν αυτοί που έχουν πρόγραμμα στην ζωή τους  και βλέπουν μακριά.

ΕΚΑ Δωδώνη: Κέρδισες κάτι από την ενασχόληση σου με το στίβο; Πες μας ένα δυο πράγματα;
Γιάννης Σταματελόπουλος. Υγιές σώμα, καθαρό μυαλό, αντοχή στα δύσκολα.. Έμαθα καλά τις λέξεις Επιμονή και Υπομονή. Γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους, έκανα φίλους από περιοχές που δεν πρόκειται να συναντούσα ποτέ,    ο στίβος είναι η γέφυρα  της επικοινωνίας.

ΕΚΑ Δωδώνη: Έχεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές στίβου; Που νομίζεις ότι υστερούν;
Γιάννης Σταματελόπουλος: Ναι τους εμπιστεύομαι, γιατί όχι; Με όσους συνεργάστηκα όλα πήγαν καλά. Είναι καταρτισμένοι, αλλά θα ήθελα να υπάρχει συνεργασία προπονητών! (π.χ. θα ήταν ωραίο ο προπονητής  αλμάτων να βοηθάει τον αθλητή ταχυτήτων στα άλματα ή κάποιος προπονητής άρση βαρών στα βάρη)  Δεν πρέπει να επαναπαύονται, οι εξελίξεις τρέχουν …

ΕΚΑ Δωδώνη: Αν ήσουν υπουργός παιδείας τι θα άλλαζες πρώτο στον χώρο της εκπαίδευσης;

Γιάννης Σταματελόπουλος. Τα αυτονόητα. Η πολιτεία πρέπει να παρέχει στους πολίτες τις δυνατότητες να αξιοποιούν το ταλέντο τους. Άλλος κάνει σχέδιο, ζωγραφική , μουσική και άλλος αθλητισμό. Οι δεξιότητες στις προηγμένες κοινωνίες πρέπει να αξιοποιούνται.
ΕΚΑ Δωδώνη: Αν ήσουν  προπονητής σε μια ομάδα στίβου σε ποια στοιχεία θα επικεντρώνονταν η προπόνησή σου;
Γιάννης Σταματελόπουλος: Μου αρέσουν τα 400μ και στα 400μ με εμπόδια, είναι κουραστική η προετοιμασία αλλά δεν τα αλλάζω. Η ΠΑΙΔΕΙΑ. Το χτίσιμο του αθλητή είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία, εκεί εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, γονείς, εκπαιδευτικοί  κλπ κλπ
ΕΚΑ Δωδώνη. Γιάννη σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια
Γιάννης Σταματελόπουλος. Και εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία, τον σύλλογο μου που με στήριξε αυτά τα δέκα χρόνια,  δίνοντάς μου αγάπη και φιλοξενία 

Έκθεση κλασικού οχήματος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μαβίλη, η έκθεση που οργάνωσαν οι φίλοι κλασικών οχημάτων. Αυτοκίνητα και μηχανάκια προσέλκυσαν δεκάδες βλέμματα και έδωσαν την ευκαιρία στους Γιαννιώτες, μέσω αυτής της πρωτότυπης ιδέας, να συμβάλλουν δίνοντας ρούχα και τρόφιμα, ώστε να ανακουφιστούν οι μετανάστες που βρίσκονται στη Μυτιλήνη.

Η ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία των φίλων κλασικού οχήματος ήταν ικανοποιητική κι έτσι με τη συμβολή των Γιαννιωτών θα ανακουφιστούν κάποιοι που έχουν άμεση κι απόλυτη ανάγκη.
Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν θα σταλούν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Μυτιλήνη.

Οι διοργανωτές της έκθεσης ευχαρίστησαν όλους όσους έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά τα παλιά οχήματα και κυρίως να σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτή την ενέργεια που σκοπό έχει την έστω και για λίγο ανακούφιση κάποιων συνανθρώπων μας , που τη δεδομένη στιγμή δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς.

Παιδιά, με πολλές και ποικίλες ανάγκες

                    Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Παιδιά, με πολλές και ποικίλες ανάγκες, υπάρχουν πολλά στο δήμο μας.
Έχουν την πρώτη θέση είτε είναι στην Κιβωτό είτε όχι.
Διότι είναι παιδιά κι αυτό αρκεί!!!
Εκτός αν υπάρχουν άλλοι λόγοι ... τις λεπτομέρειες τις γνωρίζουμε όλοι.
Γιατί αυτός ο διαχωρισμός;

Θα ήθελα πολύ να κάνω μια συνάντηση με τον πατέρα Αντώνιο...

Εκδήλωση της Α.Ε.Α. Βελλάς στη μνήμη του Αθανασίου Παλιούρα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, ώρα 7:45 μ.μ., στην αίθουσα της Ε.Η.Μ. (οδός Παρασκευοπούλου 4)

Εκδήλωση εις μνήμην του αειμνήστου Καθηγητού Αθανασίου Παλιούρα, ο οποίος υπό την ιδιότητα του εκτάκτου Καθηγητού και του Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Σχολή Βελλάς, θα πραγματοποιήσει η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 7:45 το απόγευμα, στην αίθουσα της Ε.Η.Μ. (οδός Παρασκευοπούλου 4).
Θα παρουσιαστεί ο Ζ΄ τόμος της Επιστημονικής Επετηρίδας «Βελλά», ο οποίος έχει αφιερωθεί εις την μνήμην του.
Για τον αείμνηστο Καθηγητή και άνθρωπο Παλιούρα θα ομιλήσουν οι Καθηγητές του Α.Π.Θ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας Νανάκης και ο κ. Αθανάσιος Καραθανάσης.
Επίσης, θα προβληθεί βίντεο με θέμα «Εικόνες από τη ζωή και το έργο του Αθανασίου Παλιούρα».

Στο τέλος της εκδήλωσης θα χορηγηθεί δωρεάν ο Ζ΄ τόμος της Επιστημονικής Επετηρίδας «Βελλά».

Η Γ.Ε.Δ. Ηπείρου ανακοινώνει τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων

                                 Δελτίο Τύπου

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-05-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (26-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (27-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (28-05-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (29-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (30-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο. 

Στα 10΄΄15 σταμάτησε το χρονόμετρο στα 100μ για τον Stam. Με πέντε αθλητές στη Λευκάδα κατακτήσαμε 6 μετάλλια

Οι τρεις Star της ΕΚΑ, Σαββίδης, Σάρρας και Stam

Πρώτος ο Γιάννης Σταματελόπουλος στα 100μ μπροστά από τον πρωταθλητή της απόστασης Κώστα
2015-05-23 18.13.28
Οι τρεις Star της ΕΚΑ, Σαββίδης, Σάρρας και Stam
Μπρατσουκάκη ενώ μια ανάσα πιο πίσω ήταν ο Ντίνος Σάρρας και ο Γιώργος Μόσχος. Το χρονόμετρο τρέλανε την κερκίδα σταματώντας στο 10΄΄15 καταγράφοντας τη δεύτερη επίδοση όλων των εποχών αλλά αυτό δε συνέβαινε στην πραγματικότητα καθώς το φωτοκύτταρο σταμάτησε από λάθος “ένα κλικ” πριν. Τέλος από το photo finish ανακοινώθηκε πως ο πρώτος Γιάννης Σταματελόπουλος έκανε 10΄΄92, ο δεύτερος 11΄΄03, ο Σάρρας 11΄΄60 και ο άλλος δικός μας Γιώργος Μόσχος με 11΄΄72.
Λίγο πριν πρώτη ήταν η Αλεξάνδρα Γκαρτζονίκα στο άλμα σε μήκος με personal best 4,85μ και στα 150μ δεύτερη ήταν η Κωνσταντίνα Μακρή με το πολύ καλό 19΄΄96. Τις καλές εμφανίσεις έκλεισαν ο Γιάννης Σαββίδης με τον Ντίνο Σάρρα στα 400μ που ήταν στην πρώτη και τρίτη θέση με 51΄΄55 και 52΄΄89 αντίστοιχα. Μια κούρσα που οι επιδόσεις δεν ήρθαν καθώς ο αέρας ήταν αλλοπρόσαλλος δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αθλητών του αγωνίσματος.
2015-05-23 17.03.56
ρεκόρ για την Γκαρτζονίκα στο μήκος με 4,85

Στα θετικά των 4ων Ιόνιων που διοργάνωσε ο ΓΣ Λευκάδας καταγράφουμε την φιλότιμη προσπάθεια των διοργανωτών ενώ στα αρνητικά την μικρή συμμετοχή των σωματείων η οποία δικαιολογείται από τον χρόνο διεξαγωγής (εξετάσεις κλπ) καθώς την ερχόμενη εβδομάδα στην περιοχή μας (Ηγουμενίτσα 31 Μάρτη) έχουμε τα “Γιτάνεια” που διοργανώνει ο ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας. Η ΕΚΑ Δωδώνη συμμετέχει παντού θεωρώντας πως αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων συμβάλλοντας στην άνοδο του αγωνιστικού και συμμετοχικού ενδιαφέροντος για το στίβο.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Δέκα τσίμπησε η αστυνομία για κόντρες στο Πέραμα

Άνω κάτω έκαναν την περιοχή Κρύας και Περάματος, δύο οχήματα, τα οποία κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι κάτοικοι ανησύχησαν καθώς πίστεψαν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς γίνονταν...

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι ομάδες ρομά έκαναν κόντρες....

Είχαν μετατρέψει τον επαρχιακό δρόμο σε πραγματική πίστα ταχύτητας αδιαφορώντας για τους κινδύνους μιας τέτοιας ενέργειας.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τα οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στην προσαγωγή δέκα ατόμων που εμπλέκονταν στους αυτοσχέδιους αγώνες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ''Ήπειρος-Χαϊδάρι μαρτυρικοί τόποι. 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών'', την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015, ώρα 20:30, στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου





Κώστας Μπάρκας: «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια για να επιλυθούν άμεσα τα συσσωρευμένα προβλήματα στην υγεία»

«Αδιαπραγμάτευτη ανάγκη η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο βουλευτής του Νομού Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες (22/5) στα Κέντρα Υγείας του Δήμου Ζηρού, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ζηρού, Νίκο Καλαντζή, τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ζηρού, Ηλία Κακοσίμο, και τον διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο.

Σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε ήταν να ενημερωθεί ο βουλευτής από τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού, Κατερίνα Κωστούλα και Παύλο Νάστα, αντίστοιχα, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας έκαναν αναλυτική αναφορά σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα στις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στη δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, τόνισαν την ανάγκη να στηριχθούν οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας, υπογράμμισαν το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά  με το πλαφόν  των τακτικών εφημεριών,  ζήτησαν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας και φυλακτικού προσωπικού στο Κ.Υ. Θεσπρωτικού. Επιπρόσθετα, έκαναν αναφορά στα περιορισμένα κονδύλια που υπάρχουν για την προμήθεια αναλώσιμων και φαρμάκων. Τέλος, αναφέρθηκαν στις διοικητικές στρεβλώσεις που προέκυψαν από τη διοικητική υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στην 6η Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας έδωσε έμφαση  στη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας, η οποία οφείλεται στην εφαρμογή μιας ανάλγητης πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες, που μετέτρεψε την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, επισημαίνοντας « η υγειονομική φτώχεια, οι αποκλεισμοί και οι ανισότητες στην υγεία έχουν αναιρέσει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα». Ακολούθως, αναγνώρισε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό για να λειτουργούν εύρυθμα τα Κ.Υ. του δήμου Ζηρού και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής για την ανακούφιση της κοινωνίας που υπέφερε την τελευταία πενταετία. Κατήργησε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, πληρώθηκαν οι εφημερίες στα νοσοκομεία για την περίοδο 2012-14, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει σε εκκρεμότητα, υπογράφει άμεσα ΚΥΑ για να διασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο Ε.Σ.Υ., προγραμματίζει την πρόσληψη 4.500 ατόμων για να καλυφθούν οι ανάγκες των Κ.Υ. και των νοσοκομείων. Μειώνει το χρόνο πρόσληψης των στελεχών της υγείας σε 5 μήνες από 2 χρόνια για τους γιατρούς και σε 20 μέρες από 5 μήνες για τους επικουρικούς. Βάζει σε  πιλοτική εφαρμογή το νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Αθήνα και Θεσ/κη».

Στη συνέχεια, τόνισε «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια για να επιλυθούν άμεσα τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν την υγεία. Χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά απ’ όλους μας». Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι στα Κ.Υ. Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.

Μετά το τέλος των επισκέψεων, ο  Κώστας Μπάρκας δήλωσε «Για μας είναι αδιαπραγμάτευτη ανάγκη η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα.  Μέσω αυτής παρέχουμε δίχτυ ασφαλείας στους φτωχούς, τους ανέργους και όσους έχουν ¨χτυπηθεί΄΄ από τη κρίση. Πιστεύω πως ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας χρειάζεται αναβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα και  ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να προλάβουμε το κόστος της θεραπείας».

Πρόγραμμα Εορτών Δήμου Σουλίου 2015

Μία απλή επίπληξη για την ομάδα των Κρητικών

Με μία απλή επίπληξη «τιμώρησε» την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών που φέρονταν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής, μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου των καθηγητών.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η μητέρα του Βαγγέλη επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της Σχολής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της συνεδρίασης. Σε σχετικές ερωτήσεις της, η Διευθύντρια της απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν ποινή, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Σε ερώτηση της μητέρας πως συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που η προηγούμενη Διεύθυνση διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εκείνη φέρεται να της είπε ότι «αυτοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.»

Εν τω μεταξύ, εδώ και μερικές ημέρες, η ογκώδης δικογραφία, που σχημάτισε η Ασφάλεια Ιωαννίνων, μετά από ενδελεχή κι εξαντλητική έρευνα, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

Ο Εισαγγελέας θα μελετήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες διώξεις ή όχι.

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών Θεσπρωτίας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών αυτοκινήτων που έγιναν την 10-03-2015 στην περιοχή του Αετού Φιλιατών.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 37χρονος τα ξημερώματα της 10-03-2015, στον Αετό Φιλιατών Θεσπρωτίας, αφαίρεσε δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα , ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει άλλα δύο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Σημειώνεται ότι τα δύο κλεμμένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα την 10-03-2015 και την 15-03-2015 στον Αετό Φιλιατών και στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας αντίστοιχα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή του δράστη σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Συνάντηση με την….αρκούδα στο δρόμο !

Μία συνάντηση καθόλου συνηθισμένη είχε στο δρόμο από τη Βωβούσα προς τα Γιάννινα ο κ. Κώστας Ράπτης.

Στη θέση του οι περισσότεροι και στη θέα της αρκούδας, μάλλον θα είχαν αναπτύξει ταχύτητα.

Εκείνος όμως είχε την ψυχραιμία όχι μόνο να σταματήσει αλλά και να απαθανατίσει στο φωτογραφικό του φακό, αυτή την συνάντηση.

Ήταν λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, μέρα μεσημέρι δηλαδή...

Η αρκούδα αμέριμνη έκανε την βόλτα της στο δρόμο.

«Εδώ στα μέρη μας, είναι πιο συνηθισμένο να συναντήσεις αρκούδα, παρά οποιοδήποτε άλλο ζώο» λέει στο Epiruspost o κ. Κώστας Ράπτης γεγονός που δείχνει την εξοικείωση των κατοίκων στα χωριά της Πίνδου με το άγριο ζώο. Γι' αυτούς τους κατοίκους η θέα της αρκούδας δεν προκαλεί φόβο...

Όπως σημειώνει ο κ. Ράπτης, η αναζήτηση τροφής, είναι αυτή που κάνει τις αρκούδες να κατεβαίνουν τόσο κοντά στα χωριά.

«Ψάχνουν τροφή αυτή την εποχή» αναφέρει και συμπληρώνει πως ανάλογες συναντήσεις είχε και στο παρελθόν.

Ουκρανή παρέλαβε δέμα με ηρωίνη στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Στην σύλληψη μίας 47χρονης υπηκόου Ουκρανίας προχώρησαν στα Γιάννενα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 47χρονη, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ένα δέμα που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους 12 γραμμαρίων.

Η συλληφθείσα θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ:http://www.pamepreveza.gr/

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Συνελήφθη σήμερα (22.05.2015) το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 70χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 70χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, να μεταφέρει δύο ημεδαπές, ηλικίας 73 και 43 ετών, έναντι χρηματικού κομίστρου, υποκλέπτοντας με αυτόν τον τρόπο το μεταφορικό έργο άλλου φορέα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (22-05-2015) τα ξημερώματα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 31χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, ποινής φυλάκισης (2) ετών και (1) μηνός και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Γιάννη Γιάννη συναντήθηκε χθες (22-05-2015) το πρωί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης.
Ο Γενικός Πρόξενος συνοδεύονταν από τον Πρόξενο Σύμβουλο κ. Σοφοκλή Βασίλη, ενώ στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Ταξίαρχος Δημήτριος Κοτσιάφτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Πέτρος Μοσκοφίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας και γενικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 47χρονη υπήκοος Ουκρανίας για διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (22.05.2015) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 47χρονη υπήκοος Ουκρανίας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 47χρονη, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ένα δέμα που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (12) γραμμαρίων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.  

Κλειδί Άρτας: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθη, χθες (22-05-2015) το μεσημέρι στο Κλειδί Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να επιβαίνει σε μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει το προηγούμενο βράδυ από οικόπεδο στην Άρτα.
Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη «Δωδώνης» στα Γιάννενα

Από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι σε τμήμα της Λεωφόρου Δωδώνης,  απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και από ώρα 08.00 έως 15.00.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στο ρεύμα καθόδου από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Δωδώνης με την οδό Βελισαρίου  μέχρι τη διασταύρωση της Λεωφόρου Δωδώνης με την οδό Αρύββα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εξυπηρετείται μέσω των οδών Αγ. Κοσμά -  πλ. Λακκωμάτων - Λ. Τσαλδάρη – Λ. Δωδώνης.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι αναγκαία για την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης νέων ιστών Δημοτικού φωτισμού στο συγκεκριμένο τμήμα της νησίδας της λεωφόρου Δωδώνης

Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν με ευθύνη της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου Τμήμα Συντήρησης Έργων & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για τη συντήρηση των αντλιοστασίων του δήμου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου»
1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΔΡΑ: ΚΑΛΠΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 44004, ΚΑΛΠΑΚΙ
ΥΠΟΨΗ: κ. Τάγκα Δρουσούλα.                                
 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2653 3 60119 ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ (FAX): 2653 3 60103
2.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ
ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Όπως στο 1.
3.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Ο ανάδοχος θα εκτελεί μέχρι τέλος του έτους με δική του ευθύνη και δαπάνη τις εργασίες επισκευής
– συντήρησης όλων των αντλιοστασίων του Δήμου Πωγωνίου.
4.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ-
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο ανάδοχος θα εκτελεί μέχρι τέλος του έτους με δική του ευθύνη και δαπάνη τις εργασίες:
Συντήρησης – επισκευής ηλεκτροκινητήρα Υποβρύχιο είτε αυτός εργάζεται σε γεώτρηση είτε σε δεξαμενή,
επισκευή – συντήρηση στροβίλων, επισκευή άξονα στροβίλων, επισκευή φτερωτών στροβίλων, έλεγχος –
επισκευή – αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων (ρελέ ισχύος, γεν. διακόπτης, επιτηρητές ελέγχου καλής
λειτουργίας αντλητικού συγκροτήματος), καθαρισμό και αντικατάσταση κινητών μερών βαλβίδων
αντεπιστροφής, αντικατάσταση – επισκευή – έλεγχος βανών δικτύου, επισκευή – συντήρηση σωληνώσεων
καταθλιπτικού αγωγού αντλιοστασίου, επισκευή – συντήρηση φλοτέρ στάθμης πληρώσεως δεξαμενής,
επισκευή – συντήρηση κινητήρα (περιέλιξη, κουζινέτα, δαχτυλίδια), Γρασαρίσματα – λίπανση κινητών μερών
αντλητικών συγκροτημάτων, εργασίες με χρήση του κατάλληλου γερανού για την κατάλληλη έλξη για κάθε
περίπτωση.
Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και επιχειρήσεις που στην Ελλάδα έχουν την
δυνατότητα των Η/Μ εργασιών συντήρησης αντλιοστασίων και διαθέτουν την τεχνική ικανότητα να παρέχουν τις
ζητούμενες υπηρεσίες οι οποίες εκτιμώνται βάσει της τεχνογνωσίας, της αποτελεσματικότητας, της εμπειρίας και
της αξιοπιστίας, ώστε να είναι δυνατή η συντήρηση, όπως αυτή θα υποδεικνύεται από τους υπεύθυνους του
Δήμου. Ως διάρκεια της σύμβασης ορίζεται το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι
τέλος του έτους.
Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε: 61.500,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
5.ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες
μονάδες επί τοις εκατό (επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης) και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη
προσφορά (μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης).
6.ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Οι προσφορές θα αποστέλλονται ή θα υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του Δήμου Πωγωνίου μέχρι την
προηγούμενη ημέρα του διαγωνισμού ή ενώπιον της επιτροπής διαγωνισμού την ημέρα διεξαγωγής του
διαγωνισμού, ήτοι 29 /05 / 2015 και ώρα  10:00  π.μ..
7.ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Η σύμβαση χρηματοδοτείται από Δημοτικούς Πόρους με εγγραφή στο Προϋπολογισμό του Δήμου Πωγωνίου
έτους 2015.
8.ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους συμμετέχοντες για τέσσερις (4) μήνες προσμετρούμενοι από την
επόμενη ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.
9.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Η ημερομηνία αποστολής της περίληψης της προκήρυξης στις εφημερίδες είναι η  21-05-2015.
                             
                                                          Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


                                                         Κωνσταντίνος Καψάλης

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20 – 5 -2015 [Πρακτικό Νο 5/20-5-2015]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   20 – 5 -2015  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  5/20-5-2015]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.
ΑΠΟΦΑΣΗ  116.
2. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  117.
3.  Κατανομή ΣΑΤΑ  έτους  2015.  ΑΝΑΒΟΛΗ
4. Αποδοχή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας και κατανομή.  ΑΠΟΦΑΣΗ  118.
5. Έγκριση προμηθειών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  119.
6. Έγκριση εξόδων παράστασης Προέδρου & Αντιπροέδρου Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου έτους 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  120.
7. Έγκριση εξόδων παράστασης Προέδρου & Αντιπροέδρου Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  121.
8. Έγκριση και υπογραφή σύμβασης παραχώρησης Δημοτικής έκτασης στον Κάμπο Τ.Κ. Ορεινού – Ξηρόβαλτου και Δημοτικών κτιρίων – Παλαιά Σφαγεία στην Τ.Κ. Πωγωνιανής και δύο Δημοτικών ξενώνων στις Τ.Κ. Δρυμάδων & Σταυροσκιαδίου στη Μ.Κ.Ο.  «Η Κιβωτός του Κόσμου».  ΑΠΟΦ.  122.
9. Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΦΟΔΣΑ] Περιφέρειας Ηπείρου.
ΑΠΟΦΑΣΗ  123.
10. Παράταση μίσθωσης ισόγειου καταστήματος Τ.Κ. Καστάνιανης. ΑΠΟΦ. 124.
11. Παραχώρηση χρήσης Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Δελβινακίου για τη δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής στην «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.».  ΑΠΟΦΑΣΗ  125.
12. Έγκριση Κανονιστικών Διατάξεων παράνομης βόσκησης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  126.
13. Έγκριση της μελέτης του κατεπείγοντος έργου: «Αποκατάσταση τμήματος της Κεντρικής Πλατείας στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  127.
14. Έγκριση Διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού Δάσους Τ.Κ. Δολού Δήμου Πωγωνίου, για τη Διαχειριστική περίοδο 2015-2024.  ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ.
15.    Έγκριση Διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού Δάσους Τ.Κ. Χαραυγής Δήμου Πωγωνίου, για τη Διαχειριστική περίοδο 2015-2024. ΑΠΟΦΑΣΗ 128.
16.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση Αγροτικού Ιατρείου Δ.Δ. Γεροπλατάνου Δήμου Πωγωνίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  129.
17. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου: «Πλακόστρωση Πλατείας  Δ.Δ.  Καλπακίου Δήμου Πωγωνίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  130.
18. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση ΚΑΠΗ Γεροπλατάνου Δήμου Πωγωνίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  131.
19. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αξιοποίηση περιοχής Νερόμυλου Ιερομνήμης Δ.Ε. Άνω Καλαμά» ΑΠΟΦΑΣΗ  132.
20α Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Ταμπουράκη Αικ.
      [Καφενείο - Σνακ-Μπαρ] στην Τ.Κ.   Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  133.
20β  Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Ζωγραφάκη
       Άννας [Ιχθυοπωλείο]  στηνΤ.Κ.  Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  134.
21. Eπί αιτήσεως Καλογιάννη Ελευθέριου,για μείωση τελών ύδρευσης.ΑΠΟΦ.135
22. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «Παροχή
 Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Yλοποίηση του Υποέργου του
Δήμου Πωγωνίου στο πλαίσιο της Πράξης με διακριτικό τίτλο
 “PILTOUR”», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης. ΑΠΟΦΑΣΗ  136.
  23. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «ΠΑΡΟΧΗ
      ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΥΣΗΣ
      ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
      ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "POLYPHONIC SONG: A CHANNEL
      TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL
      CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA
      SALENTINA"», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης
      και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  137
24.    Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου
      «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ
      ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
      ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "POLYPHONIC SONG: A CHANNEL
      TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL
      CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA
      SALENTINA"», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης
      και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  138.
25. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «Παροχή
Υπηρεσιών  για την Υλοποίηση Δράσεων ΤΠΕ στο Πλαίσιο του Υποέργου του δήμου Πωγωνίου για την Πράξη “POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA”», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης. ΑΠΟΦ. 139.
                                                            ΕΚΤΑΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Εκμίσθωση λημμάτων υλοτομιών Δημοτικών δασών – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης υλοτομιών – Απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης υλοτομίας σε δασικούς Συνεταιρισμούς – Εκμίσθωση υλοτομίας με Δημοπρασία.   ΑΠΟΦΑΣΗ  140.
2. Επί αιτήσεως Γκόγκα Παναγιώτη από την Τ.Κ. Λίμνης, για μείωση τελών ύδρευσης.   ΑΠΟΦΑΣΗ  141.
3. Συμμετοχή Δήμου Πωγωνίου στην υλοποίηση σχεδίου προώθησης Τουρισμού Π.Ε. Ιωαννίνων – Αναμόρφωση προϋπολογισμού – ψήφιση πίστωσης και έγκριση σύμβασης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  142.
4. Επί αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δελβινακίου, για παραχώρηση αίθουσας Δημοτικού Σχολείου Δελβινακίου, για παιδότοπο.  ΑΠΟΦΑΣΗ  143.
5. Σύσταση επιτροπής παραλαβής του έργου:  «Κτίριο πολλαπλών χρήσεων Κάτω Λάβδανης.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  144.
6. Καθορισμός θέσης για ξύλευση ατομικών αναγκών κατοίκων Τ.Κ. Λάβδανης.
ΑΠΟΦΑΣΗ  145.
7. Χορήγηση άδειας λειτουργίας καντίνας Παππά Ανθούλας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  146.
8. Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Εκθετήριο – Εργαστήρι ψηφιδωτών Γ & Ν. Κολέφα του Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  147.
                                                   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.

                                                   ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ιωάννινα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 57χρονου υπηκόου Αλβανίας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, 57 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, χθες (21.05.2015) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να ρυμουλκεί με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ένα τρέιλερ, το οποίο αποτελεί προϊόν κλοπής.
Το τρέιλερ κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερομένου, ο οποίος δε συνελήφθη, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού το Σάββατο 6 Ιουνίου, ώρα 21:00 στο Θέατρο Πέτρας, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Οι φωνές της Πέτρας σμίγουν στο Θέατρο Πέτρας!
 Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες!
 Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους. τις οσμές της ψυχής τους. το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας. Φωνές του ρίγους και του σφρίγους. Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη.

Τραγούδια σαν άγρια άλογα. Πολυφωνικά τραγούδια, τα αγριολούλουδα του Λαϊκού μας Πολιτισμού. Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Βαλκάνιες Πολυφωνίες, η κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτόνων λαών, πάνω και πέρα από σύνορα.

Ανταμώνουμε όπως κάθε χρονιά, για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, στο έμπα του καλοκαιριού! Το πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιρού, το πιο όμορφο καλωσόρισμα του καλοκαιριού...
Η μεγάλη γιορτή των φωνών!
!Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το ''Πολυφωνικό Καρναβάλι'', για μια μονάκριβη νύχτα στην Αθήνα! Η μεγάλη γιορτή των φωνών, η  μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού τραγουδιού, πιο υποσχετική, πιο γενναιόδωρη από ποτέ.

Συμμετέχουν περισσότεροι πολυφωνικοί όμιλοι από ποτέ άλλοτε από Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία με πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο, το Βώλακα Δράμας, την Κάρπαθο, την Κέρκυρα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία.
Συμμετέχουν, μέχρι τώρα, ανάμεσα σε άλλους:
Πολυφωνικός όμιλος Άνω Δερόπολης
Πολυφωνικός όμιλος Άνω Πωγωνίου (Χλωμό, Πολύτσανη)
Πολυφωνικό σχήμα Συλλόγου Δερόπολης
Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία"
"Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου" (Β. Κώτσου)
Αντιφωνικός Όμιλος Ομοσπονδίας Μουργκάνας
Πολυφωνικό Συλλόγου Βορειηπειρωτών "Χάονες"
Πολυφωνικό Αετόπετρας Ιωαννίνων
Πολυφωνικό Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου
Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής
"Πολύφωνο" - Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων
"Πεντάτονο" - πολυφωνικό εργαστήρι
Lot Kurbeti από την Αλβανία
Fllat Laberie από την Αλβανία
Rhodina από τη Βουλγαρία
"Ιω" σε διφωνίες από Κάτω Ιταλία, Βώλακα, Κέρκυρα, Κάρπαθο
Μαριγούλα Κρητσιώτη από Κάρπαθο
Χρίστος Δανάκης - γκάιντα, Θράκη
Και δίπλα στις φωνές, μια εξαίρετη Ηπειρώτικη κομπανία αλλά και γκάιντα, νταχαρέδες, ταμπουρέλα και κιθάρες και συμμετοχές - έκπληξη!
η πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη!
η πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας

Φωνές που ταξιδεύουν σαν πουλιά για να σμίξουν σε ένα μεγάλο, πολύχρωμο πολυφωνικό σμάρι μια νύχτα κάθε χρόνο στο Θέατρο Πέτρας! Μια νύχτα - κάλεσμα για κάθε φίλο του πολυφωνικού τραγουδιού και της μουσικής παράδοσης, για κάθε ιχνηλάτη των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής!
Το πιο όμορφο, το πιο εγερτήριο καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Καλοκαίρι στις φωνές, καλοκαίρι στα σώματα, καλοκαίρι στις ψυχές!
Και στην αρχή της βραδιάς ένα μικρό οπτικοακουστικό αφιέρωμα στα 16 χρόνια του ''Πολυφωνικού Καρναβαλιού'', με μερικές από τις ανεξίτηλες στιγμές του μεγάλου μας ταξιδιού! Για να είμαστε όλοι φέτος μαζί στην Πέτρα, ακόμα και αυτοί που λείπουν για πάντα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που την έθεσε υπό την αιγίδα της. Διοργάνωση "ΑΠΕΙΡΟΣ" / ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.
Εισιτήρια θα προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3).
Πληροφορίες: 210 3310 919,  apiros@otenet.gr και  www.polyphonic.gr


ΠΗΓΗ: www.romiazirou.blogspot.gr

Ολυμπία Οδός: Η πρόοδος και η εξέλιξη των εργασιών στην Πατρών- Κορίνθου

Η Ολυμπία Οδός παρουσιάζει την πρόοδο και εξέλιξη των εργασιών που έχει συντελεστεί στην Πατρών-Κορίνθου μέσα από ένα βίντεο.

Σε αυτό απεικονίζονται σημεία του δρόμου τα οποία αντιπαραβάλλονται χρονικά ώστε να διαπιστωθεί πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Με αφορμή την 9η Μαΐου «Ημέρα της Ευρώπης» το Κέντρο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Europe Direct-ΗΠΕΙΡΟΥ, και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια "Γένεσις"-Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στις 19:00 με 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων «Γένεσις» (Προσφυγικά Ανατολής, Ιωάννινα) εκδήλωση με Θέμα: "9η Μαΐου-ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"


Επίσκεψη στη Μεταλλουργική Βιομηχανία του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου, την Παρασκευή 8 Μαΐου

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται την Παρασκευή  8 Μαΐου ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος.
Ο κ. Ήσυχος, θα επισκεφθεί την  Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου στο Κεφαλοβρύσο.

Μια μονάδα, η οποία με την παρουσία της εδώ και αρκετές δεκαετίες στηρίζει ποικιλοτρόπως την ακριτική περιοχή του Πωγωνίου, προκειμένου να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της.

Εκδήλωση Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Δημαρχείο Κονίτσης από τους "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΜΕΛΩΔΟΥΣ", την Κυριακή 9 Μαΐου, ώρα 6:00 μ.μ.