Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Στις Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στο Αλύκο της Αλβανίας παρευρέθηκε το Σάββατο 12-12-15 ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης


Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε το Σάββατο 12-12-2015 στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους τέσσερεις νέους του χωριού Αλύκο της Αλβανίας, οι οποίοι  σκοτώθηκαν από το καθεστώς Αλία στην προσπάθεια τους να περάσουν το 1990 στην Ελλάδα.

Εδώ και 25 χρόνια η Ομογένεια στη γείτονα χώρα τιμά τη μνήμη των νεκρών, καθώς επίσης και τον ξεσηκωμό όλων των κατοίκων του Αλύκου και των γύρω χωριών, την ημέρα της κηδείας. 
Η αυθόρμητη εξέγερση, αποτελεί την πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη αντιστασιακή πράξη απέναντι στο βάρβαρο καθεστώς της εποχής.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άνδρας-γυναίκα), ηλικίας 36 και 25 ετών, για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Συνελήφθησαν, προχθές (11-12-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, προχθές, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε έξι καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ έλαβαν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.
Μετά από σχετικές καταγγελίες των περιστατικών και στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων, εντοπίστηκε στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.
Όπως διαπιστώθηκε από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες δεκαπέντε περιπτώσεις συναλλαγών με πλαστά χαρτονομίσματα στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας στα σπίτια τους στην Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ καθώς και προϊόντα που αγοράστηκαν από αυτά
το χρηματικό ποσό των (2.090) ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων
διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων (ένας εκτυπωτής, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακή εξέταση.

H προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκαν στην κ. Ανακρίτρια Άρτας.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου», τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00, ξενοδοχείο Angelika Pallas, Ηγουμενίτσα

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου», τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του έργου «ADRIATIC ROUTE – Adriatic Route for Thematic Tourism”.
Το έργο στοχεύει στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής μέσω πολυτροπικών συστημάτων μεταφορών. Απώτερος στόχος είναι να αυξηθεί η κινητικότητα στις συμμετέχουσες περιφέρειες, στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία, ενώ την ίδια στιγμή στοχεύει και στη βελτίωση της προσβασιμότητας από τη μια περιοχή / χώρα στην άλλη.
Το Περιφερειακό Συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς καταξιωμένοι εισηγητές από τον τουριστικό κλάδο θα απευθύνουν ομιλίες σχετικά με την οργάνωση του τουριστικού προϊόντος και σύγχρονες μεθόδους του Τουριστικού Μάρκετινγκ, τη γαστρονομία στο marketing του ελληνικού τουρισμού αλλά και το Ελληνικό Πρωινό της Ηπείρου.
Το έργο Adriatic Route for Thematic Tourism έχει χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007/2013 – Μέτρο 3.3 Δίκτυα Επικοινωνιών.

Πότε θα δοθούν δώρο, συντάξεις και επιδόματα των Χριστουγέννων

Όλα δείχνουν ότι τελικά μεγάλο μέρος των επιδομάτων και των συντάξεων θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα.
- Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα δοθεί στους ανέργους το δώρο του ΟΑΕΔ.
- Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου.
- Οι συντάξεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου.
- Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ υπάρχει ενδεχόμενο να πιστωθούν στους δικαιούχους πριν από την Πρωτοχρονιά αντί για τα μέσα Ιανουαρίου.
- Η δ” δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων), ενδεχομένως να δοθεί μεταξύ 22 και 29 Δεκεμβρίου.
- Η επόμενη δόση της επιδότησης σίτισης και ενοικίου θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Η επιδότηση σίτισης είναι από 70 έως 220 ευρώ, ανά δικαιούχο και έως τώρα έχει δοθεί σε 145.333 πολίτες.
Η επιδότηση ενοικίου χορηγήθηκε έως τώρα σε 13.064 δικαιούχους.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 45χρονη αλλοδαπή για πλαστογραφία και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες(10-12-2015) το πρωί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, μία 45χρονη υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφία και καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, η 45χρονη κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για κλοπή.
Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. 

Γιορτή ομάδας ηλικιωμένων Καλπακίου

Μια μεγάλη γιορτή διοργάνωσε η ομάδα ηλικιωμένων Καλπακίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Η δραστήρια ομάδα συγκέντρωσε τα μέλη της σε μία εκδήλωση που είχε λίγο από όλα: κέφι, μουσική, χορό και καλομαγειρεμένο φαγητό!
Το γλέντι ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και αμέσως "ζεστάθηκε" η ατμόσφαιρα από το χαμόγελο όλων.
Στη γιορτή παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Κουκουλάρης, Τάσος Γιούνης και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Μιχάλης Σιούτης.

Η Πρόεδρος της Ομάδας ηλικιωμένων Καλπακίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής για την συμπαράσταση και στήριξη.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ξενάγηση στο Μέτσοβο με χιονορακέτες!

“Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη...»... Το παραμύθι ξεκινά στα μαγευτικά τοπίο του Μετσόβου. Οδηγός ο Μετσοβίτης χιονοδρόμος Λευτέρης Φάφαλης....

Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη για τα χειμερινά σπορ και να που τώρα οι χιονορακέτες έρχονται να αποτελέσουν μία επιλογή για όσους βρεθούν στο Μέτσοβο.

Με ένα μεγάλο πλεονέκτημα... Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μυημένος στον αθλητισμό, να γνωρίζει τα μυστικά του σκι, για να τις φορέσει και να φτάσει εκεί που το παραμύθι αρχίζει...Ο Λευτέρης Φάφαλης, προσφέρει πλέον αυτή τη δυνατότητα για τους επισκέπτες του Μετσόβου, οι οποίοι μπορούν να βρεθούν στα μαγικά μονοπάτια και να αποκτήσουν μία ταξιδιωτική εμπειρία πολλών... καρατίων, μακριά από τα τουριστικά κλισέ.Οι βόλτες λοιπόν στα χιονισμένα δάση, στις παγωμένες λιμνούλες, στο Μαυροβούνι, στη Λίμνη των Πηγών Αώου, στα χιονοδρομικά κέντρα, είναι κάτι καινούριο στην περιοχή και δοκιμάζεται για πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα.

Προσφέρει ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να βουλιάξει κανείς στο χιόνι, δεν απαιτεί γνώσεις και εμπειρία, όπως το σκι, και είναι ιδιαίτερα αγαπητή δραστηριότητα.

«Οι χιονορακέτες έχουν εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο τρόπο διασκέδασης, άθλησης και αναψυχής. Ο καθένας μπορεί άνετα να κινηθεί στο χιόνι με τις χιονορακέτες και να απολαύσει ένα χιονισμένο τοπίο, κάνοντας παράλληλα και μία τέλεια αερόβια άσκηση», αναφέρει ο Λευτέρης Φάφαλης...

Όσοι δοκίμασαν έμειναν ενθουσιασμένοι...

Όσοι βρεθούν στο Μέτσοβο και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι εντελώς καινούριο και διαφορετικό μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Λευτέρη Φάφαλη στο 6942249279 και να αφεθούν στην περιπέτεια!

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Στόλισαν το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Β.Γιακουμάκης

Μπορεί στη δικαστική οδό η υπόθεση του νεαρού Βαγγέλη να έχει πάρει μια πολύ ενδιαφέρουσα ρότα με τη νέα ανακρίτρια και όσα νέα στοιχεία δίνει η δημοσιογραφική έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη, ωστόσο υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά αυτής της ιστορίας. Η πιο συναισθηματική. Να για παράδειγμα δείτε αυτές τις εικόνες. Είναι το σημείο που βρέθηκε το άψυχο κορμί του νεαρού φοιτητή. Αυτό το σημείο που καθαρίζουν και προσέχουν καθημερινά δυο μάνες απο τα Γιάννενα. Δυο άγνωστες γυναίκες που...




βιώνουν τον πόνο της μάνας του Βαγγέλη και νοιάζονται για την ψυχή του. Κάθε μέρα λοιπόν αυτές οι δυο γυναίκες είναι εκεί. μόνο που αυτή τη φορά επέλεξαν να στολίσουν. Και έβαλαν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια τους.Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν απο την αδερφή του Βαγγέλη και ράγισαν και οι πέτρες. Δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτε άλλο. Εύχομαι μόνο το τσογλάνι ή τα τσογλάνια που κρύβονται πίσω απο αυτό να φανερωθούν… αλλιώς ας ψοφήσουν με τις τύψεις τους.

gossip-tv

Ήπειρος: Μεταβολή του καιρού με νεφώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Σταδιακή αύξηση των νεφώσεων και πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε στην Ήπειρο την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Τις βραδινές ώρες οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν, ενώ τα ξημερώματα προς Παρασκευή, είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά  τμήματα της περιφέρειας. Από τα 900 μέτρα υψόμετρο και πάνω σε περιοχές στα ανατολικά τμήματα των νομών Ιωαννίνων και Άρτας ενδέχεται θα σημειωθεί  χιονόνερο ή χιόνι, μικρής όμως έντασης και διάρκειας.
Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί την Πέμπτη από 6 έως 15 βαθμούς στα παράκτια τμήματα, 5 έως 15 στα πεδινά, -2 έως 10 στα ημιορεινά και από -6 έως 8 στις ορεινές περιοχές.

Η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης... Τα κριτήρια και το ύψος της ενίσχυσης

Υπογράφηκε από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η σχετική απόφαση, για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Έτσι τις προσεχείς ημέρες, ανοίγει η εφαρμογή του συστήματος taxis προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν:

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 Ευρώ για κάθε τέκνο.
Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 Ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 Ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Νομοί:

Νομοί: Έγινε πιο δίκαιη η κατανομή σε κλιματικές ζώνες των νομών, με αποκατάσταση αδικιών που υπήρχαν (π.χ. Ιωάννινα, Μαγνησία).


ΖΩΝΗ Α Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων

3. Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό. Ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία που ανήκει σε


Άγαμο Έγγαμο ή Μονογονεϊκή Οικογένεια


Α΄ ΖΩΝΗ 25 2000 2500
Β΄ ΖΩΝΗ 15 1200 1500
Γ΄ ΖΩΝΗ 8 640 800
Δ΄ ΖΩΝΗ 5 400 500

4. Ποσό επιδόματος: 0,25 ευρώ κάθε λίτρο κατανάλωσης, του δικαιούμενου ορίου ανώτατης κατανάλωσης.

5. Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα είναι για αγορές από 15 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την 30 Απριλίου 2016, μετά από σχετική αίτηση που υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου 2016.

6. Η διαδικασία χορήγησης θα γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς ταλαιπωρία του πολίτη, μέσω του TAXISNET. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν έως τις 31.12.2015 η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 2.2.2016. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1.1.2016 έως και 30.5.2016, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 30.6.2016.

Τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε

Ένα ακόμη ατύχημα, σημειώνεται την ώρα του κυνηγιού... Ένας 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος βρίσκονταν σε δύσβατη αγροτική περιοχή, ανάμεσα στο Φαράγγι και το Δολό Ιωαννίνων, πυροβολώντας εναντίον θηράματος, τραυμάτισε στο πρόσωπο και το θώρακα έναν 46χρονο ημεδαπό.

Ο τραυματισθείς διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) που χρησιμοποίησε και κατείχε ο κατηγορούμενος, κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό ΤμήμαΔελβινακίου

Όμορφη πόλη… αγγελικά πλασμένη!

Ναι, πρόκειται για τα Γιάννινα... Έτσι όπως τα περιέγραψε μέσα από τις 29 σελίδες του απολογισμού του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Όχι, βέβαια για τα Γιάννενα του παρόντος αλλά για τα Γιάννενα του μέλλοντός μας!

Διότι, όπως επεσήμανε ο κ. Μπέγκας, η Δημοτική Αρχή βαδίζει με όραμα αλλά και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία! Για να’ χουμε να πορευόμαστε!

Επί του παρόντος η δημοτική αρχή μας, βλέπει μια πόλη εργοτάξιο, πόλη υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, μια πόλη που θα καταστεί κάποτε τουριστικός προορισμός...

Μπορεί να αποκτήσει και αεροδρόμιο στο οποίο και να μπορούν να προσγειωθούν αεροπλάνα, σιδηροδρομική σύνδεση όπως και η μικρότερη κωμόπολη της γειτονικής Ιταλίας, σύγχρονες συγκοινωνιακές υποδομές και λεωφορεία χωρίς οδηγό όπως τα γειτονικά Τρίκαλα, εξωστρεφή ταυτότητα που είναι και της μοδός... να μη κινδυνεύουν οι κάτοικοί της από τα αιωρούμενα σωματίδια αιθαλομίχλης, από τις αγέλες αδέσποτων... από τις λακκούβες στους δρόμους... άλλωστε τα όνειρα τζάμπα είναι!

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή από καφενείο στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων

Σήμερα (10-12-2015) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 29, 18, 21 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή.
Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ημεδαπό Ρομά συνεργό τους, που αναζητείται.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν, διότι νωρίτερα διέπραξαν κλοπή από κοινού, σε καφενείο στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων, από το οποίο αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, αλκοολούχα ποτά και ηλεκτρικές συσκευές.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 48χρονος κυνηγός για τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού, σε δύσβατη αγροτική περιοχή κοντά στο Φαράγγι Πωγωνίου

Συνελήφθη, χθες (09.12.2015), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη αγροτική περιοχή ανάμεσα στο Φαράγγι και το Δολό Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, ο 48χρονος πυροβολώντας εναντίον θηράματος, τραυμάτισε στο πρόσωπο και την θωρακική χώρα, 46χρονο ημεδαπό.
Ο τραυματισθείς διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) που χρησιμοποίησε και κατείχε ο κατηγορούμενος, κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου. 

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (08-12-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για φοροδιαφυγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία στον Άγιο Γεώργιο Δολιανών

Φωτιά που ξεκίνησε από τη στέγη σπιτιού στον Άγιο Γεώργιο Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου, είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του πρώτου ορόφου.
Πέντε οχήματα με 18 πυροσβέστες έδωσαν  μάχη με τις φλόγες.

Η Α' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου


Περιφέρεια Ηπείρου: Συστάσεις για λήψη μέτρων μείωσης εκπομπών από εστίες θέρμανσης

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων, στις 07/12/2015 διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 – PM10).
Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων 2 ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα και πιθανόν να έχουμε διατήρηση των υψηλών τιμών, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α., η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης, που περιλαμβάνουν:
σύσταση για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας,
σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας,    
απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους
Για την αναστολή ή τη διαφοροποίηση των παραπάνω μέτρων θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Συστάσεις προς το γενικό πληθυσμό:
A. Προτείνεται ο περιορισμός της σωματικής άσκησης, ιδιαίτερα μάλιστα για τα άτομα που αισθάνονται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζουν βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Β. Άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν την σωματική άσκηση -δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ή άλλες χρόνιες παθήσεις που εμφανίζουν κάποια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μπλόκο σε ναρκωτικές ουσίες από το Τελωνείο Κακαβιάς

Στα πλαίσια κοινού αστυνομικού-τελωνειακού ελέγχου στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς εντοπίστηκαν 80 δισκία με τη ναρκωτική ουσία Codeine, τα οποία αλβανός οδηγός αλβανικού λεωφορείου αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα, κατά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.
Το τελευταίο εξάμηνο οι τελωνειακοί του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 7 περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής κτηνιατρικών και γεωργικών σκευασμάτων, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.Φ. και τη Δ/νση Προστασίας Φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συνολικά κατασχέθηκαν 63 συσκευασίες παράνομων κτηνιατρικών σκευασμάτων, όπως BIAMYCINE, CUBOLAC, PRAZINON PLUS, INTERMECTIN SUPER, ASHIVER FORTE, COFFERGAMIN, IVERMIC, IZOVAC FOWL-POX, ENROSOL-S καθώς και 630 συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων όπως METANATE 90SP, FUMIDIL B, MET 90, CARACOL, KARATE Zeon, POLI BEST, PROTEIN EX και ENROOT BIO.
Για τα παραπάνω κατασχεμένα σκευάσματα υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η παράνομη εισαγωγή των ανωτέρω σκευασμάτων είχε ως σκοπό τη χορήγησή τους σε ζώα παραγωγής τροφίμων, καθώς και στις γεωργικές καλλιέργειες στην Ελλάδα, γεγονός που θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για τη δημόσια
υγεία και κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, αφού τα κατάλοιπα των παράνομων δραστικών ουσιών θα κατέληγαν στο πιάτο του ανυποψίαστου Έλληνα καταναλωτή.

Σε πνεύμα συνεργασίας και συμπληρωματικότητας το Τελωνείο Κακαβιάς με τις αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΤΑ:Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής βρέφους ηλικίας 11 μηνών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση αρπαγής ανήλικου παιδιού, που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου,στην περιοχή της Άρτας.Δράστες είναι πέντε  Ρομά, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 27, 20, 18, 17 και 43 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση και επισταμένες έρευνες αστυνομικών της Β΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, σε...




συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ακόμη ημεδαπό Ρομά συνεργό τους.Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 17χρονης Ρομά, μητέρας του ανήλικου παιδιού, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω δράστες μετέβησαν το βράδυ του Σαββάτου με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε σπίτι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, όπου φιλοξενούνταν η 17χρονη μαζί με τον 11 μηνών γιό της και αφού πήραν μαζί τους το παιδί, τράπηκαν σε φυγή.Στη συνέχεια, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας ενώ το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του.Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Νιτσιάκου, "ΠΕΚΛΑΡΙ Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας" στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, πλατεία Κοτζιά, υπό την αιγίδα της Π.Σ.Ε. την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18:00

Η Αδελφότητα Πηγιωτών - Νικανοριτών Κονίτσης και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Κόνιτσας μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Νιτσιάκου «Πεκλάρι - Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας» την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 6 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).
Η εκδήλωση -παρουσίαση διοργανώνεται με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Για το βιβλίο του διακεκριμένου Ηπειρώτη Πανεπιστημιακού - καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μιλήσουν οι Σωτήρης Δημητρίου, κοινωνικός ανθρωπολόγος, Πάρης Ποτηρόπουλος, ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος.
Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΙΣΝΑΦΙ", πραγματεύεται την οικειοποίηση των φυσικών πόρων σε μια ορεινή κοινότητα της Ηπείρου σε μια μακρά χρονική διάρκεια που ουσιαστικά τελειώνει κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Πρόκειται για μια εθνογραφική μονογραφία που καταδεικνύει όχι μόνο τις τοπικές πρακτικές που συγκροτούν αυτό που ο συγγραφέας ονομάζει "βιωματική αειφορία", αλλά και έναν ιδιότυπο κοινωνικό εξισωτισμό με βάση τον οποίο αναπαράγεται η ίδια κοινότητα αλλά και η ισορροπημένη σχέση της με το φυσικό περιβάλλον. Χωρίς να εξιδανικεύεται ένας τρόπος ζωής, προτείνεται ως τεκμηρίωση μια υπόθεση συλλογικής διαχείρισης των κοινών με άξονα τις αξίες χρήσης, τη συλλογικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Όλα αυτά προσεγγίζονται με τα εργαλεία της επιστήμης της κοινωνικής ανθρωπολογίας σε συνδυασμό με την ιστορία και την πολιτική οικονομία.
Η οικολογική διάσταση αναδεικνύεται με έναν ουσιαστικό τρόπο καθώς αναζητείται η διαλεκτική σχέση κοινωνίας-φύσης στην ιστορική της προοπτική. Μια μελέτη - συμβολή στην κατανόηση της ουσίας της "παράδοσης", μακριά από τα γνωστά στερεότυπα και τον φολκλορισμό.

                                                    Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Παράταση των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011

18μηνη παράταση θα δοθεί από 01-01-2016 στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους.

Ειδικά στον Ν.3299/2004 έχουν ενταχθεί αρκετές επιχειρήσεις του νομού Ιωαννίνων στις οποίες δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων.

Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (ICE 2015) από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, 10-12 Δεκεμβρίου, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (ICE 2015)
από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Για έβδομη συνεχή χρονιά η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, οργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας ”ICE 2015”, που κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς για την επεμβατική Καρδιολογία στην Ελλάδα.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου (10-12 Δεκεμβρίου, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel) κορυφαίοι  επεμβατικοί Καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναδείξουν όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αγγειοπλαστική και άλλες επεμβατικές τεχνικές, σε ένα κλάδο που εξελίσσεται ραγδαία και που οι θεραπευτικές μέθοδοι που ακολουθούνται, συμβάλλουν τόσο στην πρόληψη από σοβαρές καρδιοαγγειακές παθήσεις όσο και στην αύξηση του προσδόκιμου όρου ζωής των ασθενών.
Στο ICE 2015 και στα δώδεκα Στρογγυλά Τραπέζια του συνεδρίου, οι Έλληνες Καρδιολόγοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, καθώς θα υπάρχει παρουσίαση ιατρικών περιστατικών από Νοσοκομεία της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα θα καταγραφούν οι εξελίξεις σε σχέση με την Αγγειακή Προσπέλαση και Σύγκλειση, τα Βιοαπορροφήσιμα Ενδοαγγειακά Ικριώματα, τη Φαρμακολογία PCI καθώς και σε άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται της επεμβατικής Καρδιολογίας, όπως η Λειτουργική Εκτίμηση Στενώσεων, η Διαδερμική Αντιμετώπιση των λοιπών Δομικών Καρδιοπαθειών, οι Χρόνιες Ολικές Αποφράξεις, η  Διαδερμική Αντιμετώπιση Βαλβιδοπαθειών, οι Σύμπλοκες Αγγειοπλαστικές κ.ά.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 20.00μ.μ., θα γίνει η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου, ενώ έχει κληθεί να πραγματοποιήσει  χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Χαιρετισμό θα κάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο Πρόεδρος της Ομάδας  Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας κ. Γιώργος Σιάνος ενώ ο κ. A. Baumbach, Γραμματέας του EAPCI (EUROPEAN ASSOCIATION OF PERCUTANEOUS CARDIOVASCULAR INTERVENTIONS) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EuroPCR, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: “Interventional Cardiology in Europe: Where are we heading?”. 

Ο καιρος στην Ήπειρο την Τρίτη 8.12.2015

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, με  πυκνή ομίχλη έως και σχεδόν τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές στο εσωτερικό και λίγες σποραδικές νεφώσεις από το απόγευμα, αναμένουμε την Τρίτη  8 Δεκεμβρίου 2015. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στα ημιορεινά (σε περιοχές όπου η  ομίχλη θα διατηρηθεί έως και το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 8 με 9 βαθμούς), -4 έως 12 στα ορεινά, 8 έως 18 στα παραθαλάσσια τμήματα και από 6 έως 17 στα πεδινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 2 και πρόσκαιρα στις παράκτιες περιοχές 3 μποφόρ. 

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ήπειρος: Δίχως βροχές και η νέα εβδομάδα – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σε ολόκληρη την Ήπειρο τη νέα εβδομάδα, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος και τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στο εσωτερικό της. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 2 και τοπικά στα παράκτια τμήματα 3 μποφόρ, στρεφόμενοι από την Τετάρτη σταδιακά σε βορειοανατολικούς φτάνοντας τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 στα ημιορεινά, -3 έως 13 στα ορεινά, 6 έως 17 στα πεδινά και από 8 έως 18 βαθμούς στις παραθαλάσσιες περιοχές. Σταδιακή πτώση θα ...
παρουσιάσει ο υδράργυρος από την Πέμπτη , έτσι έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς σε ολόκληρη την Ήπειρο, ενώ αρκετά κάτω από το μηδέν θα φτάσει  η θερμοκρασία τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στις περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές, προκαλώντας κατά τόπους παγετό.

ΠΗΓΗ:http://epirusmeteo.blogspot.gr/

Πάγωσαν και σήμερα τα ορεινά των Ιωαννίνων!

Ομίχλη, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι ξεκινά η νέα βδομάδα και φαίνεται ότι οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν και για το επόμενο τετραήμερο.

Στην Βωβούσα καταγράφηκε σήμερα μία από τις χαμηλότερες θερμοκρασίεςτης χώρας καθώς ο υδράργυρος έδειξε -4,6 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν τρεις βαθμοί κάτω από το μηδέν έδειξε το θερμόμετρο στους Ασπραγγέλους ενώ στο μηδέν ξύπνησαν οι περισσότερες ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων.

Το λεκανοπέδιο για μία ακόμη ημέρα καλύπτεται από βαρύ πέπλο ομίχλης και η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες απαιτούν αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς.

Σε πολλά σημεία, ειδικά στα ορεινά, το οδικό δίκτυο είναι παγωμένο και η ολισθηρότητα μεγάλη.

Εργασίες στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα

Εργασίες τοποθέτησης δημοτικού φωτισμού, πραγματοποιούνται αύριο Τρίτη, από τo Τμήμα Συντήρησης Έργων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Ναπ. Ζέρβα, από την αρχή της οδού και έως την πλατεία Ομήρου, για αύριο Τρίτη 8-12-2015 από τις 7.30 μέχρι τις 15.00

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Αναγνώστης για τα αδέσποτα και τα σκουπίδια

Σκουπίδια και αδέσποτα. Κι όχι σε κάποιο απόμακρο σημείο αλλά δίπλα στην πόλη. Οι κάδοι ανοιχτοί κι αν κάποιοι σπεύσουν να πουν ότι φταίνε οι πολίτες που δεν τους κλείνουν, τους ενημερώνω ότι οι περισσότεροι είναι χαλασμένοι. Το σύστημα δεν λειτουργεί.
Κάδοι ανοιχτοί λοιπόν και τα αδέσποτα έσπευσαν να αναζητήσουν την τροφή τους. Πεινασμένα; Σίγουρα ναι...Το αποτέλεσμα είναι τα...




απορρίμματα να έχουν διασκορπιστεί προς πάσα κατεύθυνση.Ντρέπομαι.Κάποιοι ας φροντίσουν και για τα σκουπίδια και για τα αδέσποτα. Αλλά και για την δική μας υγεία.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Το λεκανοπέδιο και η λίμνη Παμβώτιδα,έχουν κρυφτεί μέσα στο πέπλο της πυκνής ομίχλης!!!

Λονδρέζικο για μια ακόμη μέρα το τοπίο στα Γιάννενα, καθώς ολόκληρο το λεκανοπέδιο έχει καλυφθεί από πυκνό στρώμα ομίχλης.Η ορατότητα για τους οδηγούς να είναι περιορισμένη στους παραλίμνιου δρόμους, Περιφερειακή οδό και τη Βλαχόστρατα, όπου αρκετά συχνά οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.Οι εντυπωσιακές....
φωτογραφίες του Κώστα Σιαφάκα,τραβηγμένες από την περιοχή των Λιγκιάδων στους πρόποδες του Μιτσικελίου,δείχνουν το λεκανοπέδιο  και η λίμνη των Ιωαννίνων,έχει κρυφτεί μέσα στο πέπλο της πυκνής  ομίχλης.

Τρεις ανήλικοι της "βούτηξαν" την τσάντα

Τρεις ανήλικοι ρομά, είναι οι δράστες της κλοπής που έγινε σε βάρος 59χρονης γυναίκας.

Η 59χρονη βρίσκονταν στην Περιφερειακή Οδό της Άρτας, όταν οι τρεις ανήλικοι κατάφεραν να της βουτήξουν την τσάντα που είχε μαζί και η οποία περιείχε χρηματικό ποσό.

Η έρευνα της αστυνομίας ήταν άμεση κι έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών ανηλίκων η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα.

Η κλεμμένη τσάντα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Ετήσιος χορός Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 22.00, στο κέντρο "Χαλκιάς Palace" (Ψαρών 4, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα-Μεταξουργείο)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Σελλαδιτών σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον ετήσιο χορό του χωριού μας, που θα διεξαχθεί ημέρα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 με ώρα προσέλευσης 22:00 στο κέντρο "Χαλκιάς Palace" (Ψαρών 4, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα-Μεταξουργείο) με κορυφαίους καλλιτέχνες της ηπειρώτικης μουσικής.
 Θα γλεντήσουμε και αυτή τη χρονιά με την δική μας ορχήστρα σε αποκλειστικά δικό μας χώρο, στο τραγούδι ο Δημήτρης Αχνούλας και η Μαρία Ακρίβου ενώ στο κλαρίνο ο Βασίλης Μαρκόπουλος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το χορευτικό μας τμήμα.
 Η πρόσβαση στο χώρο είναι εύκολη καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και μπορεί να γίνει από την Λεωφόρο Αθηνών και επίσης με το Μετρό που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το κέντρο.
Η πρόσκληση ανέρχεται στα 20 ευρώ με πλήρες μενού, με άφθονο κρασί και αναψυκτικά.
Σας περιμένουμε με τους συγγενείς σας και τους φίλους σας να γλεντήσουμε μέχρι το πρωί.
Η παρουσία σας συμβάλει ουσιαστικά στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας και το Δ.Σ. της Αδελφότητας προσδοκά στην στηριξή σας, καθώς η δύναμή της είστε εσείς.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα,μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων!

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα,μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα, με ελαφρά τραύματα,μια νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση που δέχθηκε από κοπάδι αδέσποτων σκυλιών,στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων!Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,η νεαρή γυναίκα,περπατούσε έξω από το δικαστικό μέγαρο,όταν τα σκυλιά της  επιτέθηκαν.Όπως η ίδια ανέφερε στους...




αστυνομικούς,τα σκυλιά αρχικά της επιτέθηκαν ρίχνοντας την  στο πεζοδρόμιο και μετά ένα σκυλί μαύρου χρώματος της επιτέθηκε καταφέρνοντας της πολλαπλά τραύματα,ενώ το ακολούθησαν και τα υπόλοιπα της παρέας.Έντρομοι οι περίοικοι προσέτρεξαν προκειμένου να βοηθήσουν την κοπέλα και ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ,ασθενοφόρο του οποίοι και μετέφερε την νεαρή γυναίκα στο νοσοκομείο.Σημειώνεται πως στην περιοχή έχει και άλλη φορά αναφερθεί επίθεση από αδέσποτα.

Μουσική βραδιά της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο ΧΑΜΑΜ


Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (08-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (09-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (10-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (11-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (12-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ανατέθηκε μελέτη για εκβάθυνση εκβολών τάφρων στην Π.Ε. Άρτας

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση ανάδειξε ανάδοχο για την εκπόνηση μελέτης της Π.Ε. Άρτας για την κατασκευή "Βραχιόνων προστασίας και εκβάθυνση εκβολών τάφρων Φιδόκαστρου, Σαλαώρας και Νεοχωρίου (υποέργο: Εκβάθυνση, προστασία και έργα παραβολής σκαφών καναλίου Νεοχωρίου", με προεκτιμώμενη αμοιβή 230.861,58 ευρώ. Η μελέτη ανατέθηκε στα...




συμπράττοντα γραφεία μελετών: Γεώργιος Διακογεωργίου, Κωνσταντίνος Κανδυλιώτης, Κορίνα Μάνου, Ιωάννης Ρογκάν, Φωτεινή Τσάφου, Λήδα Φωτοπούλου.Με άλλες αποφάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή, ανέδειξε αναδόχους για τα έργα:«Αποκατάσταση αναβαθμού στο π. Βουρκόλακα στο Τ.Δ. Αγίας Παρασκευής Δήμου Κόνιτσας", προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. Ανάδοχος Βασίλειος Κούγκουλης και ΣΙΑ Ο.Ε.«Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο τμήμα Γέφυρα Αγίων – Κτίσματα – Κακαβιά», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε..«Κατασκευή γέφυρας επί της τάφρου Τ2 στην περιοχή Πολυδρόσου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ . Ανάδοχος Λ. Βερλέκης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Αρτοκλασία της Αδελφότητας Κραψιτών Αθηνών, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου


Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30 μ.μ. στο Δημαρχείο-Καλπάκι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την    8η  Δεκεμβρίου 2015, ημέρα   Τρίτη  & ώρα  13.30 το μεσημέρι  στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Ένωσης Ελλήνων Ηπειρωτών Ελβετίας

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,
Η Ένωσης Ελλήνων Ηπειρωτών Ελβετίας διοργανώνει και φέτος μεγάλη πρωτοχρονιάτικη γιορτή.
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς.
Όποιος θέλει μπορεί να κρατήσει τραπέζι στα παρακάτω τηλέφωνα:
Ελένη Χουχουρέλου: 044/810 81 56 ή 076/566 77 10 (μιλήστε στο COMBOX)
Ή γραπτώς στην διεύθυνση: eleni.chouchourelos@hotmail.com
Προθεσμία Κράτησης: 30.12.15 στης 12:00 η ώρα.
Η κράτηση (Reservée) σας ισχύει έως τις 31.12.15 και ώρα 21:00
Είσοδος: CHF 25. (για παιδία μέχρι 16 ετών-δωρεάν)
Σας αποστέλλουμε το συνημμένο υλικό προς ενημέρωση δική σας αλλά και των μελών του Συλλόγου ή της Κοινότητάς σας.

Εκ της ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Δράσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Δράσεις για τη διάδοση του εθελοντισμού θα υλοποιήσει στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων η Περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της πόλης, σε συνεργασία με την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την περιφερειακή σύμβουλο κ. Αντιγόνη Φίλη. Οι μαθητές ζωγράφισαν πανό με μηνύματα για...




τον εθελοντισμό, τα οποία θα "ντύσουν" το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.Παράλληλα, στο σύνολο των Π.Ε. και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Άρτος -Δράση" έχει ξεκινήσει συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας. Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια τα τρόφιμα θα διατεθούν μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας σε ιδρύματα της περιοχής, καθώς και σε οικογένειες που υποστηρίζει το Σωματείο "Άρτος - Δράση".Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ιωάννης Καραμπίνας δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Με αυτό το σκεπτικό η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας σε συνεργασία με σχολεία της Ηπείρου, τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους. Αυτές οι δράσεις θέλουμε να γίνουν βίωμα στους μαθητές, αλλά και σε όλους τους πολίτες συνολικά, ώστε να καθιερωθεί ο εθελοντισμός. Καθένας από εμάς μπορεί να γίνει εθελοντής σε μια από τις ομάδες εθελοντισμού, που υπάρχουν στην περιοχή. Ας γίνει η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού η αρχή για όλους μας να εγγραφούμε σε μια εθελοντική ομάδα και να δώσουμε το κάτι παραπάνω από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας και την κοινωνία".Στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας σε σχολεία αναφέρθηκε η συντονίστρια του παραρτήματος Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Φιλανθρωπικού Σωματείου "Άρτος -Δράση" κ. Έφη Θεοδωροπούλου.

Εντείνονται οι φόβοι για προσφυγικό κύμα στην Κακαβιά

Όσο η χώρα δείχνει αδύναμη να βρει ουσιαστική λύση για τη διαχείριση του προσφυγικού, τόσο οι φόβοι εντείνονται πως εικόνες, όπως αυτές στην Ειδομένη, θα εκτυλιχθούν και σε άλλες συνοριακές διαβάσεις.

Ήδη εδώ και μέρες η τοπική αστυνομία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επιχειρησιακά αλλά κυρίως ανθρωπιστικά, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή της Κακαβιάς.

Θα πρόκειται σίγουρα για την τελευταία ελπίδα χιλιάδων μεταναστών να αναζητήσουν έξοδο διαφυγής προς την Ευρώπη, μέσω της Αλβανίας.

Κάτι τέτοιο άλλωστε, επιχειρήθηκε κυρίως από Σύριους, προ δέκα μηνών.. Τότε αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολα καθώς οι Αλβανοί με συνοπτικές διαδικασίες, επέστρεφαν τους μετανάστες στην Ελλάδα.

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει τεταμένη με τους πρόσφυγες να αρνούνται να επιβιβαστούν στα τρένα για να επιστρέψουν στην Αθήνα και τον Υπουργό να μιλά για δύσκολη λύση, που όμως, θα δοθεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διαβεβαίωσε ότι «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών». «Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια ούτε με ξύλο, αλλά διαχειριστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και συμπλήρωσε «στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

ΕΜΥ:Παγετός.. Υπό το μηδέν και σήμερα!

Συνθήκες παγετού και σήμερα, όχι μόνο στα ορεινά της Ηπείρου αλλά ακόμη και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν αρνητικές, τόσο στα ημιορεινά όσο και στα ορεινά.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Νομό καταγράφηκαν ορισμένες από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της χώρας.

Στη Βωβούσα ο υδράργυρος έπεσε στους -3,5 βαθμούς, στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν δύο υπό το μηδέν και στην πόλη των Ιωαννίνων ο υδράργυρος το πρωί σταμάτησε στους
-1.4 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα,την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (08-12-2015) και...




ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (09-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (10-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (11-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (12-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Κώστας Καψάλης: Ζητά διατήρηση του Α.Τ. Δελβινακίου και ίδρυση νέου στο Καλπάκι

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης δήλωσε τις  εν μέρει διαφωνίες του με το σχέδιο αναδιάταξης των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Πωγωνίου, με τις ενστάσεις να αφορούν στην πρόβλεψη για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου και τη μεταφορά του στο Καλπάκι.
Όπως επισήμανε, τα περισσότερα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή καταγράφονται στην περιοχή του Πωγωνίου, άρα εκεί πρέπει να παραμείνει η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη.
«Βρίσκεται σε μια περιοχή απόμακρη, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, με κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητα. Το Α.Τ. Δελβινακίου θα πρέπει να μείνει», τόνισε και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που κρίνεται πως το Καλπάκι εξυπηρετεί επιχειρησιακά τις ανάγκες της Αστυνομίας, τότε να γίνει και μια δεύτερη μονάδα εκεί, για να αστυνομεύει την περιοχή των παρακαλάμιων περιοχών.



Τέλος, ο κ. Καψάλης επανέλαβε το αίτημα επιστροφής των συνοριακών φυλάκων στις οργανικές τους θέσεις, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για ενίσχυση της φύλαξης στην παραμεθόριο περιοχή.

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5/6 Δεκεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πασσαρώνας Ροδοτοπίου 6-12-15/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αετός Πρωτόπαππας 6-12-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Ζωοδόχος 6-12-15/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου  2015
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου  2015
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ  (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη, χθες (03.12.2015) το μεσημέρι στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (03.12.2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 51χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και στον προαύλιο χώρο τα παρακάτω:
δύο βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (44) γραμμαρίων,
τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (156,2) γραμμαρίων,
μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων,
δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
ένα μπουκάλι που περιείχε υγρό άγνωστης χημικής σύστασης, όγκου (120) ml .

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 51χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.