Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κατασχέθηκε το ΙΧ που μετέφερε παράνομους μετανάστες

Στο Ζάβροχο Ιωαννίνων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, δύο διακινητές, ένας 40χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου διακινητή, διαπίστωσαν ότι αυτός από κοινού με τον 43χρονο, προωθούσαν στην ενδοχώρα, δύο υπηκόους Αλβανίας (έναν 43χρονο άνδρα και μία 40χρονη γυναίκα), μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 43χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων για την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (26-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (27-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (28-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (29-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (30-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός με πλαστό αλβανικό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες (23-01-2016) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης της Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 27χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ευφυές σύστημα για παρκάρισμα στα Γιάννινα!

Στη Δωδώνης τα οχήματα παρκάρουν... Πολύ συχνά διπλοπαρκάρουν με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την κυκλοφορία..

Ο οδηγός του συγκεκριμένου ΙΧ, σκέφτηκε προφανώς να αποφύγει το διπλοπαρκάρισμα για να μην οξύνει το κυκλοφοριακό..

Κι ευτυχώς η Δωδώνης έχει μεγάλα πεζοδρόμια.

Στα Γιάννινα άλλωστε δεν υπάρχει προσφορότερο σημείο για παρκάρισμα από τους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια!

Άλλωστε γιατί χρυσοπληρώθηκε το ευφυές σύστημα για τις μετακινήσεις... Γιατί βάλαμε τα θεμέλια να γίνουμε έξυπνη πόλη...

Ιδού η απόδειξη της ευφυΐας και της εξυπνάδας μαζί..

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι... Μετά λέω δεν υπάρχει σωτηρία...».. Αυτό είναι το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε τη φωτογραφία, βράδυ Παρασκευής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κυριαζής...

Τι άλλο να πει κανείς..

Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας για την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (26-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Τετάρτη (27-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (28-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη
Παρασκευή (29-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα
Σάββατο (30-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: «Η Άνοιξη της παράδοσης» το Σάββατο 5 Μαρτίου, ώρα 8:00 μ.μ., στο Στάδιο Ταέ Κβο Ντο

                                              Αριθ. Πρωτ. 2799    Αθήνα 22-1-2016

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                     ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
                                             ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016
                                              «Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

Μεγάλη γιορτή της παράδοσης, με κορυφαίους μουσικούς από όλη την παραδοσιακή μουσική, διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ, στο Στάδιο Ταέ Κβο Ντο. Στο έμπα της άνοιξης, η μεγάλη γιορτή της παράδοσης κορφολογεί και κοινωνεί μερικούς από τους πιο όμορφους ανθούς της, σηματοδοτώντας και προσκαλώντας στη γενναιόδωρη και εκστατική «Άνοιξη της Παράδοσης».
Κορυφαίοι δεξιοτέχνες και ερμηνευτές εναλλάσσουν σκυτάλη και ηχοχρώματα στη μεγάλη μας γιορτή. Ο πρωτομάστορας Ναπολέων Δάμος από την Ήπειρο, τα εγερτήρια «Χάλκινα της Κοζάνης» του Δημήτρη Κώτσικα από τη Μακεδονία, ο σπουδαίος Βαγγέλης Δημούδης με τους Δημήτρη Αρβανίτη στη λύρα και τον Δημήτρη Μπάκο στην γκάιντα από τη Θράκη, ο περίφημος Νίκος Οικονομίδης από το Αιγαίο, ο «πατριάρχης» της τσαμπούνας Φραγκίσκος Τζιωτάκης από τις Κυκλάδες, ο εξαίρετος Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από τη Λέσβο! Η παράδοσή μας απ΄ άκρη σ΄ άκρη στην Ελλάδα! Και στην αρχή της γιορτής, ως κορυφαίοι Ηπειρώτες ερμηνευτές που καταξιωμένα γεφυρώνουν την παράδοση με την έντεχνη δημιουργία, μας τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Λάκης Χαλκιάς και ο Γιώργος Μεράντζας!
Μια απίστευτα γενναιόδωρη γιορτή της παράδοσης μας προσκαλεί σε πάνδημο χορό και γλέντι στην καρδιά της Αποκριάς, στις μέρες που σφύζει η παράδοση γιατί «τούτες οι μέρες το ’χουνε, τούτες οι εβδομάδες για να χορεύουν τα παιδιά, να χαίρονται οι μανάδες»!
Η «ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» διοργανώνεται στο πλαίσιο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 2016 που η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας συνδιοργανώνει με την Περφέρεια Ηπείρου, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων στο Στάδιο Ταέ Κβο Ντο, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου.
Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί σαν το κορυφαίο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης κάθε χρόνο στην Αθήνα και η «Άνοιξη της Παράδοσης» είναι το καλύτερο ποδαρικό, το ομορφότερο θεμέλιο στο νέο θεσμό!
Το Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016, πέρα από την «Άνοιξη της Παράδοσης» περιλαμβάνει την «Ηπειρώτικη Παράδοση 2016» (αναβάθμιση και ανανέωση της καταξιωμένης «Πίτας του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, Έκθεση Προϊόντων και Παραγωγών, περίπτερα φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας, περίπτερο προβολής της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, συζητήσεις, προβολές, αθλητικές δράσεις και άλλα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Είσοδος για κάθε ημέρα του διημέρου 5 ευρώ, κοινό εισιτήριο και για τις δύο ημέρες 7 ευρώ. Η προπώληση αρχίζει σύντομα!


                                                              Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Αντάμωμα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21.00' στο Αρχοντικό Hall, Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Αγαπητοί μου φίλοι,
Σας περιμένουμε στον ετήσιο χορό.
Όσοι επιθυμείτε και έχετε διάθεση να γλεντήσετε με τους Σαρακατσαναίους, στην Αθήνα, εμείς σας περιμένουμε, το Σάββατο 23 Γενάρη 2016,στην αίθουσα ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΧΩΛ, Καρπενησίου 20, στο Περιστέρι, κοντά στο γήπεδο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, μέχρι την Τετάρτη 20 Γενάρη, στο τηλ. 210-5240777.

                                                                         Με εκτίμηση


                                                                       Δημ. Π. Κάτσενος

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση για δρομολόγιο ΚΤΕΛ προς Δολιανά

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων αποφάσισε την επέκταση του δρομολογίου Παλαιοπύργου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη προς Δολιανά, Καλπάκι, Ιωάννινα.
Οι ώρες είναι:
·  8:20 από Δολιανά προς Ιωάννινα

·  13:30 από Ιωάννινα

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 62χρονος που είχε διαρρήξει σπίτι στην Αρίστη Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Καλπάκι Πωγωνίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 62χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει σπίτι ιδιοκτησίας 79χρονης, στην Αρίστη Ιωαννίνων.