Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σ. Καλογιάννης: Επαίσχυντη η τροπολογία για τα Πειραματικά

Ως Πειραματικό κι όχι ως πρότυπο, θα συνεχίσει να λειτουργεί το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων ενώ στην τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη λειτουργία ανάλογου Λυκείου στα Γιάννινα.

Ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, με δήλωσή του, ζητά την απόσυρση της τροπολογίας και εξαπολύει επίθεση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στη δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης αναφέρει:

«Με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, στο σχέδιο νόμου περί Αθλητισμού (!), η γεραρά Ζωσιμαία τίθεται εκτός προτύπων σχολείων!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανίκανη μέχρι στιγμής για ο,τιδήποτε θετικό, κατεδαφίζει όσα με κόπο χτίστηκαν στο παρελθόν, ξεκινώντας μάλιστα από την Παιδεία. Η επαίσχυντη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί οριστικά και να μην επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί ως κατεπείγον, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός.

Οφείλουμε όλοι μας να κινηθούμε για να αποτρέψουμε την ισοπέδωση που προωθεί η ανιστόρητη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».